📌 وفات جلال آل احمد
🔹 جلال آل احمد ۱۱ آذر در سال ۱۳۰۲ در تهران متولد شد. وی در سال ۱۳۲۲ رسماً عضو حزب توده شد و در کنار فعالیتهای سیاسی در رشته ادبیات فارسی موفق به اخذ دانشنامه کارشناسی گردید.
🔸در سال ۱۳۲۶ به استخدام وزارت فرهنگ در آمد. جلال که نویسندگی را از ۱۶ سالگی آغاز کرده بود پس از عضویت در حزب توده با آثار کسروی آشنا شد، اما با سرخوردگی مواجه شد.
🔻قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، نهضتی بود که عمیقترین تأثیر را بر روحیه او گذاشت. جلال پس از آن به این حقیقت رسید که هر آنچه مکتب غیرخودی ست، جز فریب و استثمار و استعمار چیزی ندارند و تنها امید رهایی، بسیج تودهها به دست روحانیت آگاه است.
♦️ بعد از این که جلال نسبت به روحانیت و به ویژه امام خمینی (ره) اظهار علاقه نمود، ساواک او را مورد تهدید قرار داد و سعی کرد که جلال را از روحانیت جدا کند.
🔻در سال ۱۳۴۷ جلال تهدید به مرگ شد. ساواک میخواست که وی را بدون سر و صدا از میان بردارد. سرانجام در یک صحنه ساختگی و مشکوک در ۱۸ شهریور ۱۳۴۸ بدون هیچ گونه سابقه بیماری در ۴۶ سالگی دارفانی را وداع گفت. پیکر جلال آل احمد در مسجد فیروزآبادی در شهر ری به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#۱۸شهریور
#جلال_آل_احمد
❀
┏━━━━━━┓
⠀@khodemaani
┗━━━━━━┛
🔅پندانه
✍ عقلتان را تسلیم کسی نکنید
🔹معلم عزيزی، دوسه باری، چند نفر از ما را برد منزل یکی از عالمان بزرگ.
🔸ما بچهها روی زمين دورش مینشستيم و او با شمايل با نمک و لهجه شيرين آذری، برايمان حرف میزد. بلد بود از اوج فلسفه و معقولات فرود آيد و با يک مشت پسربچۀ سربههوا، ارتباط فكری برقرار كند.
🔹علامه جورابهايش را نشانمان داد و با افتخار تعريف كرد چقدر در رفوی جوراب مهارت دارد. يک ذره منيت نداشت. آدم بود. نور به قبرش ببارد.
🔸یک بار علامه تعریف میکرد که روزی طلبه فلسفهخوانی نزد من آمد تا برخی سوالات بپرسد.
🔹ديدم جوان مستعدیست كه استاد خوبی نداشته. ذهن نقاد و سوالات بديع داشت كه بیپاسخ مانده بود. پاسخها را كه میشنيد، مثل تشنهای بود كه آب خنكی يافته باشد.
🔸خواهش كرد برايش درسی بگويم و من كه ارزش اين آدم را فهميده بودم، پذيرفتم. قرار شد فلان كتاب را نزد من بخواند.
🔹چندی كه گذشت، ديدم فريفته و واله من شده. در ذهنش ابهت و عظمتی يافته بودم كه برايش خطر داشت.
🔸هرچه كردم، اين حالت در او كاسته نشد. میدانستم اين شيفتگی به استقلال فكرش صدمه میزند. تصميم گرفتم فرصت تعليم را قربانی استقلال ضميرش كنم.
🔹روزی كه قرار بود برای درس بيايد، در خانه را نيمباز گذاشتم. دوچرخه فرزندم را برداشتم و در باغچه، شروع به بازی و حركات كودكانه كردم.
🔸ديدمش كه سر ساعت آمد. از كنار در، دقايقی با شگفتی مرا نگريست. با هيجان، بازی را ادامه دادم. در نظرش شكستم. راهش را كشيد و بی یک كلمه، رفت كه رفت.
🔹اینجا که رسید علامه با آنهمه خدمات فكری و فرهنگی به اسلام، گفت:
برای آخرتم به معدودی از اعمالم، اميد دارم. يكی همين دوچرخهبازی آن روز است!
💢 درس استاد آن شب این بود كه دنبال آدمهای بزرگ بگرديد و سعی كنيد دركشان كرده، از وجودشان توشه برگيريد، اما مريد و واله كسی نشويد.
🔺شما انسانيد و ارزشتان به ادراک و استقلال عقلتان است. عقلتان را تعطيل و تسليم كسی نكنيد. آدم كسی نشويد، هر چقدر هم طرف بزرگ باشد.
❀
┏━━━━━━┓
⠀@khodemaani
┗━━━━━━┛
💌صبر یک کاسه است. هر بار که کاسه صبرم پُر می شود، می دهمش به دست خدا . او کاسه صبر را از دستم می گیرد و خالی می کند و دوباره پس می دهد.
این کاسه هی پُر و خالی می شود ؛ هی پُر و خالی می شود ؛ هی پُر و خالی...
💚گاهی به من می گوید : قشنگش کن. شیرینش کن. صبرجمیل!
صبر اما تلخ است. مزّه زهر می دهد. شِکَرِمی ریزم توی آن،شِکَرِ شُکر . دارچین می پاشم روی آن؛ دارچینِ دعا. می گویم ببین شیرینش کردم . تزیینش کردم.
می گیرد و یک کاسه ی بزرگتر می دهد. می گوید همه چیز را بریز توی همین .هم نعمت را و هم نقمت را. هم سفید بختی ها و هم سیاه بختی هایت را.
کاسه کاسه صبر بین ما رد و بدل می شود.
انگار قرار است تمام دریاچه های خشک و خالی جهان به کاسه کاسه صبر من پُر شود.
می گویم : اگر کاسه ام بشکند ، صبرم را در چه بریزم؟
می گوید : آن روز دستم را پیمانه می کنم برایت.
امروز انگار همان روز است.
کاسه ام شکسته ، دستش اما پیمانه است...
💌 ﴿فَاصْبِرْ صَبْرًا جَمِيلًا﴾
[ المعارج: 5]
💚پس صبر كن صبرى نيكو
#آرامش_با_قرآن
❀
┏━━━━━━┓
⠀@khodemaani
┗━━━━━━┛
#سلام_امام_زمانم 😍✋
با هر نفسے سلام ڪردن عشق است
آقا بہ تو احترام ڪردن عشق است
اسم قشنگت بہ میان چون آید
از روے ادب قیام ڪردن عشق است
#مناجاتامام_زمان (عج)
گفتم بجـز هوایت ایـــن سر هوا ندارد
گفـــتاكه قلبــم ازتو اصــلا رضا ندارد
گفتم كه دوری توآتـش زده به جانم
گفتاكه عشق بازی این شكوه هاندارد
گفتم من گدارابرسـفره ات رهــی ده
گفـتاكه سفره بازاست شاه وگداندارد
گفتم كه عاشـقم برروی ندیـده تــو
فكرم همیشه باتوست صبح ومساندارد
گفتابكــوش قلبت تا روشـنی بیـابد
پیـش توام ولیكن چشمت ضـیاندارد
گفتم كجابیـــابم آن روی مثل ماهت
گفــتابجزقلوب بشكــسته جـــاندارد
گفتم منادیت را دردیست چاره ای كن
گفتاكه دردعشـق است آن هم دواندارد..
#مناجات_با_امام_زمان
.
#العجلمولایغریبم
🌹 #اللَّهُمَّ_عَرِّفْنِےحُجَّتَڪ 🌹
تعجیل در ظهور و سلامتی مولاعج #صلوات
💚اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج💚
🌹🍃🌹🍃
❀
┏━━━━━━┓
⠀@khodemaani
┗━━━━━━┛
✅ شهادت شهید ثانی فقیه بزرگ شیعه
🔹 زین الدین بن علی شهید ثانی در ۹۱۱ ق در لبنان به دنیا آمد. در آغاز عمر، نزد علمای سنی و شیعه به کسب علم پرداخت. سپس از دیار خود به مصر، دمشق، حجاز، فلسطین، عراق و استانبول مسافرت کرد.
🔻 شهید ثانی در سن ۳۳ سالگی به رتبه اجتهاد رسید. او مذاهب پنجگانه اسلامی را تدریس میکرد و طبق مبانی هر یک فتوا میداد. شهید ثانی مولف حدود ۸۰ جلد کتاب است که معروفترین آن در فقه "الروضة البهیه فی شرح اللمعه الدمشقیه"شرحی بر کتاب لمعه دمشقیه شهید اول است.
🔸 سرانجام در سن ۵۴ سالگی در ۵ ربیع الاول ۹۶۶، وقتی در سفر مکه بود به امر سلطان عثمانی بازداشت شد و بعد از ۴۰ روز به شهادت رسید. سپس سه روز جسد او بر روی زمین ماند و کسی او را دفن نکرد تا اینکه سرانجام جسد او را به دریا انداختند.
#تقویم_تاریخ
#5ربیع_الاول
#شهید_ثانی
❀
┏━━━━━━┓
⠀@khodemaani
┗━━━━━━┛
6) و مرا و نسلم را از شیطان راندهشده پناه ده؛ چرا که تو ما را آفریدی و به ما امر و نهی فرمودی و ما را در ثواب آنچه به آن امر کردی ترغیب و به عذاب آنچه از آن نهی فرمودی تهدید کردی؛ و برای ما دشمنی قرار دادی که با ما نیرنگ میکند و او را بر ما تسلّطی دادی که ما را به آن اندازه بر او تسلّط نیست؛ در دلهایمان جایش دادی و در رهگذرهای خونمان روانش ساختی، اگر ما از او غفلت ورزیم، او از ما غافل نمیشود؛ و اگر او را فراموش کنیم، او ما را فراموش نمیکند؛ ما را از عذاب تو ایمنی میدهد و از غیر تو میترساند.
📗صحیفه سجادیه_دعای بیست و پنجم_فراز ۶
#صحیفه_سجادیه
#دعای_پدر_و_مادر_درباره_فرزندان
❀
┏━━━━━━┓
⠀@khodemaani
┗━━━━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻این حرف را گوش بدهید!!
🌴پیامبر(صل الله علیه و آله) فرمود:
«کسی که پای مادرش را ببوسد؛
مثل این است که آستانه کعبه را
بوسیده است».(گنجینه جواهر )
🎙حجتالاسلام#دارستانی
❀
┏━━━━━━┓
⠀@khodemaani
┗━━━━━━┛
رفیق واقعی
▫️لاَ يَكُونُ الصَّدِيقُ صَدِيقاً حَتَّى يَحْفَظَ أَخَاهُ فِي ثَلاَث: فِي نَكْبَتِهِ، وَغَيْبَتِهِ، وَ وَفَاتِهِ
🟠دوست را دوست نتوان گفت، مگر آن گاه، كه در سه جاى آبروى دوست خود نگه دارد. يكجا به هنگامى كه به بلايى گرفتار شود و يكى در هنگامى كه حاضر نباشد و يكى بعد از مرگش.
✍شك نيست كه انسان در زندگى خود نيازمند به دوستانى است كه در مشكلات به او كمك كنند و در زمان راحتى مونس انسان باشند، زيرا روح اجتماعى انسان از يك سو و نيازهاى گسترده اى كه دارد و به تنهايى قادر به رسيدن به آنها نيست از سوى ديگر ايجاب مى كند كه يارانى براى خود انتخاب كند; ولى اين ياران مختلف اند; گروهى مانند تاجرانند كه دائماً انتظار دارند در مقابل خدمتى، خدمتى به آنان شود و طبيعى است كه هر وقت از دوست خود بهره اى نداشته باشند او را براى هميشه رها مى كنند. گروه ديگرى هستند كه گرچه در برابر هر خدمت انتظار خدمتى دارند; ولى خدمات پيشين را فراموش نمى كنند و به پاس آنها دوست خود را در مشكلات يارى مى دهند; اما هنگامى كه تصور مى كنند پاداش خدمت هاى پيشين او را داده اند رهايش مى سازند. گروه سومى نيز هستند كه دوستى آنها بر اساس محبت است و صفا و صداقت نه نتيجه خدمت و كارى شبيه تجارت. آنها به هنگام قدرت به دوستان خود خدمت مى كنند و انتظار پاسخى از آنها ندارند و به همين دليل به هنگام بروز مشكلات براى دوستان خود هرگز آنها را رها نمى سازند و همچنان به اصول اخوت و دوستى وفادارند.
📘 نهج البلاغه _حکمت_134
#نهج_البلاغه
❀
┏━━━━━━┓
⠀@khodemaani
┗━━━━━━┛
🍁
🔴زیباییهای "سجده"
✍اگر بخواهیم نماز در وجود ما تأثیرگذارتر باشد، غیر از رعایت احکام و آداب در کل نماز، قسمتی از نماز که باید آن را با طول دادن و توجه بیشتر اجرا کنیم «سجده» است. سجدۀ طولانی و با توجه، در از بین بردن کبریایی ما و جا انداختن عظمت و کبریایی خدا در دل ما خیلی اثر دارد.
از آنجایی که خدا میدانست چه آثار و برکات فوقالعادهای در سجدۀ نماز وجود دارد و بندگانش در حالت سجده چقدر به او نزدیک هستند، در هر رکعتی دو تا سجده گذاشته است. شما هم از آن ابتدای نماز که «الله اکبر» گفتی، عشقت به آن لحظات سجده باشد. بگو: «جانم! الان یک رکوع میروم، بعد میروم به سجده.» تا از سجدۀ اول بلند شدی، انگار قلبت دارد از قفسۀ سینه بیرون میآید، دلت دارد از جا کنده میشود که خدا صدا میزند: «صبر کن عزیزم، دوباره برو به #سجده» از سجده که میخواهی بلند شوی مثل این است که میخواهند نفست را بگیرند. اینقدر #سجده را دوست داری!
امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: «اگر نمازگزار بفهمد هنگام #سجده چه رحمتی از جانب خداوند او را در برگرفته، دیگر سر از #سجده برنمیدارد.» نقل شده است که گاهی یک سجدۀ امام کاظم(ع) تا به صبح طول میکشید. خدا میداند که اگر اهل تقوا فرصت داشته باشند، درِ خانه خدا چه میکنند.
#استاد_پناهیان
📚 بخشی از کتاب "چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟"
❀
┏━━━━━━┓
⠀@khodemaani
┗━━━━━━┛