🍃 مباهله به معنای لعنت کردن یکدیگر و نفرین کردن است. کیفیت مباهله به این گونه است که افرادی که درباره مسئله مذهبی مهمی گفتگو دارند در یک جا جمع شوند و به درگاه خدا تضرّع کنند و از او بخواهند که دروغ گو را رسوا سازد و مجازات کند.
🍃 مفسران و محدثان شیعه و اهل تسنّن تصریح کرده اند که آیه مباهله(آیه 61 سوره مبارکه آل عمران) در حق اهل بیت پیامبر (علیهم السلام )نازل شده است و پیامبر (ص)تنها کسانی را که همراه خود به میعادگاه برد فرزندانش حسن و حسین و دخترش فاطمه و دامادش علی (ع) بودند. بنابراین منظور از «اَبْنائَنا» در آیه منحصرا حسن و حسین (ع)هستند، همان طور که منظور از «نِساءَنا» فاطمه (س) و منظور از «اَنْفُسَنا» تنها علی (ع) بوده است.
🌹انفسنا یعنی شخصی مانند خود پیغمبر اکرم ص که امیرالمؤمنین علیه السلام است🌹
🍃 در روز یاد شده، پیامبر اسلام در سال دهم هجرت[۴] نامهای به اسقف نجران نوشت و طی آن مسیحیان نجران را به دین اسلام دعوت کرد[۵]. نمایندگان پیامبر اسلام، عتبة بن غزوان و عبدالله بن ابیامیة و الهدیر بن عبدالله و صهیب بن سنان[۴]، نامه را به اسقف مسیحیان نجران رساندند. وی پس از خواندن نامه، شورایی مرکب از شخصیتهای مذهبی و غیرمذهبی تشکیل داد که وارد مدینه شوند و از نزدیک با پیامبر دیدار کنند و دلایل نبوت ایشان را مورد بررسی قرار دهند.
◀️هیئت مسیحیان نجران متشکل از ۴۰ یا ۶۰ یا ۷۰ نفر به مدینه رفتند که بزرگان این هیئت را چنین نام بردهاند: ابوحارثة بن علقمة که اسقف اعظم اهالی نجران بود و عاقب که اسم او عبد المسیح بود و سید که اسم او ایهم بود.[۴] نمایندگان نجران پس از دیدار با پیامبر با او به مباحثه و تبادل نظرات و افکار پرداختند و در مورد مسیح و مریم و خدا به گفتگو نشستند، که در نهایت آنان به پیامبر گفتند: «گفتگوهای شما ما را قانع نمیکند». در این هنگام جبرئیل آیه مباهله را آورد و پیامبر را مأمور کرد تا با کسانی که با او مجادله میکنند به مباهله برخیزد. آن آیه (آیه ۶۱ سوره آل عمران) چنین است:
🍃به آنها (مسیحیان نجران) بگو: بیایید ما فرزندان خود را دعوت میکنیم شما هم فرزندان خود را، ما زنان خویش را دعوت مینماییم شما هم زنان خود را، ما از نفوس خود دعوت میکنیم شما نیز از نفوس خود را، آنگاه مباهله میکنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار میدهیم.[۶]
نمایندگان نجران از پیامبر وقت خواستند و قرار شد فردای آن روز به مباهله بروند. پیامبر و نمایندگان نجران، توافق کردند که مراسم مباهله در نقطهای خارج از شهر مدینه، در دامنه صحرا انجام بگیرد.[۵]
🔸اسقف مسیحی به نمایندگان نجران گفته بود در مراسم مباهله نگاه کنید، اگر محمد با فرزندان و خانواده اش برای مباهله آمد، از مباهله با او بترسید و اگر با یارانش آمد با او مباهله کنید. پیامبر اسلام به همراه علی، حسن و حسین و فاطمه به سمت صحرا رفت.[۵] با دیدن این صحنه مسیحیان از انجام مباهله خودداری کردند. جارالله زمخشری از دانشمندان بزرگ اهل سنت، در کتاب تفسیر کشاف به فضیلت اصحاب کسا(کسانی که در روز مباهله همراه پیامبر بودند) اشاره کردهاست.[۷][۸]
📚پانویس👇
1.برگزیده تفسیر نمونه، ج۱، ص: ۲۹۰
2. لسان العرب، ج۱، ص ۵۲۲
3. فرهنگ لاروس، ج ۱، ص: ۴۹۳
4.«تفصیل واقعه تاریخی مباهله». دریافتشده در ۳ دی ۱۳۸۶.
5.«مباهله». مؤسسه فرهنگی موعود. پارامتر |پیوند= ناموجود یا خالی (کمک); پارامتر |تاریخ بازیابی= نیاز به وارد کردن |پیوند= دارد (کمک)
6.﴿فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ﴾
7. جار الله،زمخشری،الکشاف عن حقایق غوامض التنزیل و عیون الاقاویل فی وجوه التاویل،1/193،قطع رحلی،دارالمعرفه، بیروت
8.«اهل بیت در تفسیر کشاف». پایگاه امام علی علیه اسلام.
💕امام صادق عليه السلام:
💙به ديدار هم برويد و براي هم حديث بخوانيد همانا با حديث قلبهای زنگار گرفته جلا ميابد و با حديث امر ما زنده می شود پس خداوند رحمت كند كسی كه امر ما را زنده كند.
💐تَلاقوا وتَحادَثُوا العِلمَ، فَإِنَّ بِالحَديثِ تُجلَى القُلوبُ الرائِنَةُ، وبِالحَديثِ إحياءُ أمرِنا، فَرَحِمَ اللّهُ مَن أحيا أمرَنا
📚بحارالأنوار، جلد1، صفحه202
🔸همین طور که دور هم می شینم و از اوضاع خودمون و زندگیمون و مسائل روز و کشور صحبت کنیم چند تا حدیث هم بخونیم! حتی اگر تکراری هم باشه برای یادآوری عالیه هرچند بسیاری از احادیث رو هنوز نخوندیم و حیفِ ازشون بی بهره باشیم و منتشرشون نکنیم!
🔹یه نکته خوشگل و درجه یک به معنیِ واقعی هم آخر حدیث هست که امام صادق علیه السلام برای کسانی که احادیث رو منتشر می کنند دعا فرمودند که خدا رحمت کند چنین افرادی رو... و همه می دونیم دعای امام معصوم علیه السلام حتما مستجاب هست یعنی هم ثواب و برکات نشر حدیث نصیب فرد می شود و هم دعای حتما مستجابِ امام معصوم علیه السلام و اون هم دعای کسب رحمت خدا... و واقعا چی می خوایم از این بهتر؟!
💐پس، بسم الله...
چهارشنبه↯
🔅ذکر روز💯مرتبه
🍃《 یٰا حے یا قیوم 》
🔹در بدترین ما انقدر خوبی هست و
🔸در بهترین ما انقدر بدی هست که
🔹هیچ یک از ما را شایسته نیست
🔸که از دیگران عیبجویی کنیم.
🆔👇💚
@khoshbakhti_ba_khoda
❤️امیرالمؤمنین على عليه السلام:
🔹هر كه به مردم نيرنگ بزند، خداوند سبحان نيرنگ او را گريبان گير خودش مى كند.
🔸مَن مَكرَ بالنّاسِ رَدَّ اللّهُ سبحانَهُ مَكرَهُ في عُنُقِهِ
📘غررالحكم، حدیث 8832
🆔👇💚
@khoshbakhti_ba_khoda
🌼امیرالمؤمنین على عليه السلام:
💐حكمت گمشده مؤمن است، پس حكمت را حتى از منافقان فراگير
🍃الحِكمَةُ ضَالَّةُ المُؤمِنِ، فَخُذِ الحِكمَةَ ولَو مِن أهلِ النِّفاقِ
📕نهج البلاغه، حکمت80
🆔👇💚
@khoshbakhti_ba_khoda
💖امیرالمؤمنین عليه السلام:
💐با مهربانى به ديگران است كه
رحمت[خدا] فرود مى آيد.
💙بِبَذلِ الرحمَةِ تُستَنزَلُ الرحمَةُ
📚غررالحكم، حدیث 4343
🆔👇💚
@khoshbakhti_ba_khoda
پنج شنبہ↯
☘ذڪر روز💯مرتبه↯
🌹{لااله الا الله الملڪ الحق المبین}
🌼 اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ🌹
🙏 التماس دعا 🙏
شادی روح پدران و مادران آسمانی و همه در گذشتگان بخوانیم فاتحه و صلوات🙏🌸
💙 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج 💙
جمعه↯
💐ذڪرروز💯مرتبه↯
❤️﴿اللهمّ صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم﴾
📚 #دعای_ندبه
🔹عَزيزٌ عَلَيَّ اَنْ اَبْكِيَكَ وَيَخْذُلَكَ الْوَري
🔆بر من سخت است که برای تو گریه کنم ولی مردم تو را واگذارند.
شنبه↯
▫️ذکر روز💯مرتبه↯
▫️《یا ربَّ العٰامیْن》
#السلام_علیک_یا_اباعبدالله_ع
محرم نزدیک است یادمان باشد ...
اول نماز حسین،
بعد عزای حسین،
اول شعور حسینی،
بعد شور حسینی،
محرم زمان بالیدن است، نه فقط نالیدن...
بساطش آموزه است نه موزه!
تمرین خوب نگریستن است. نه فقط خوب گریستن!
🔻چرا عزاداری امام حسین(ع) از روز اول محرم شروع میشود؟
1️⃣ امام رضا(ع) میفرماید: «از اول دهۀ محرم، حزن و اندوه در چهرۀ پدرم دیده میشد و حالت عزادار به خود میگرفت و روز دهم، روز مصیبت و گریۀ او بود»(📚امالی صدوق/۱۲۸)
2️⃣ عزاداران با ده شب عزاداری، در واقع خود را برای حضور در غم بزرگ عاشورا آماده میکنند. اگر عزاداری از روز عاشورا شروع میشد ذکر مصیبتها خیلی دردناکتر و غیرقابل تحملتر میشد.
3️⃣ یک دهه عزاداری قبل از عاشورا میتواند موجب کسب توجه و سوز دل در روز عاشورا باشد. کسانی که دل غافلی دارند یا در اثر توجه به تعلقات دنیا احساس محبتشان به امام حسین(ع) کم شده، ده روز فرصت دارند تا در محافل عزاداری با شنیدن مواعظ و معارف دینی آمادگی لازم را کسب کنند تا مبادا در روز مصیبت بزرگ عاشورا بیاحساس و بیتوجه باشند.
👤علیرضا پناهیان- ۲۰ مهر ۹۴
👈🏻متن کامل:
panahian.ir/post/2522
#محرم
@Panahian_ir
دوشنبه↯
▫️ذکر روز💯مرتبه↯
▫️《یا قاضی الحاجات》
⚫️🌹
اصلا حسین، جنس غمش فرق میکند
این راه عشق، پیچ و خمش فرق میکند...
#لبیک_یا_حسین ❤️
💗 #امام_حسين علیه السلام:
🌹شيعه ما كسى است كه دلش از هرگونه خيانت و نيرنگ و مكرى پاك است.🍃
📚بحارالانوار، ج۶۵، ص۱۵۶