🕯عشق به عبادت
💠 در روایت آمده است (که) از کلمه «عشق» سؤال کردند از امام صادق صلوات الله و سلامه علیه؛ چون حضرات کلمه #عشق را کم استعمال کردند و عمدا هم این کار را کردند؛ خدای متعال هم در قرآن استعمال نکرده است. چون نوعا عشق معنایی دارد در عامه ناس (که مراد از آن) همان #عشق_حیوانی است؛ لذا از محبت و کلمه این چنینی استفاده می کند خدا.
🔶 یک جایی که کلمه عشق استعمال شده، همین جا است؛ در این روایت از عشق پرسیدند (و) امام صادق (در پاسخ) تفسیر خیلی خوبی از عشق کرده است؛ بجای آن معانی (حیوانی)، انداخته در #عبادت و #اطاعت_فرمان خدا.
💠 در روایت (دیگری) است (که) پرسیدند عشق چیست؟ فرمودند: «قلوبٌ خلت عن ذکر الله فأذاقه الله حبّ غیره»، دل هایی از یاد خدا #غافل شد، خدا محبت غیر خودش را انداخته داخل آن؛ عاشق این و آن شدند؛ عشق معنایش این است دیگر.
🔶 (اما) در این روایت عشق استعمال شده است ولی جای آن را اینطوری معین کرده است امام صادق؛ فرمودند: قال رسول الله (صل الله علیه و آله): «أفضل الناس من عشق العبادة» بالاترین انسان ها کسی است که عاشق #بندگی خدا باشد؛ «فعانقه» دست به گریبان او بشود؛ «و أحبّها بقلبه» قلباً او را دوست داشته باشد؛ «و باشرها بجسده» با بدن هم عمل عبادی انجام بدهد، #نماز بخواند، #روزه بگیرد؛ «و تفرغ لها» اوقات خودش را خالی کند برای عبادت.
💠 خب! این افضل الناس من عشق العبادة، عشق یعنی محبت زیاد؛ اگر برود روی اطاعت فرمان خدا طوری نیست اما اگر برود روی مسائل مادی آنوقت خیلی خطرناک است.
🔰آدرس کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره) در سروش، ایتا و گپ
🆔 @Khoshvaght_ir
🔸قلم هدایت🔸
افراد در زندگی دو دسته هستند، بعضی ها کارشان #گمراه_کردن مردم است، راه غلط و باطل پیش پای مردم می گذارند، زیاد هستند. #اهل_قلم است، مقاله در روزنامه می نویسد، مجله دارد، روزنامه دارد، کتاب می نویسد مردم را #منحرف می کند، با زبانش مردم را از اسلام و دین و راه حق منحرف می کند، بجای اینکه عقیده و ایمانشان را نسبت به خدا و اولیاء خدا محکم تر بکند، سست می کند و از دستشان می گیرد؛ و بعضی ها به عکس هستند، قلمشان، زبانشان، فکرشان، عقلشان، تمام وجودشان در راه #ارشاد و #هدایت مردم صرف می شود، امام سجاد علیه السلام می فرماید: خدایا کاری کن که من در زندگی از این دسته باشم.
🔰آدرس کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره) در سروش، ایتا و گپ
🆔 @Khoshvaght_ir
🔸«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، كَمَا هَدَيْتَنَا بِهِ»🔸
🖊#پیغمبر_اکرم و آل هر دو سبب هستند از برای #هدایت ما؛ بنابراین هر دو قابل #تقدیر و #ستایش هستند در برابر این هدایتی که خدا به دست اینها داده و به ما رسیده، اینها را باید #تجلیل و #تعظیم کرد... چون خدا جز اینها #هادی و راهبر خلق نکرده است... اگر همه (انسانها) طرف اینها آمدند همه هدایت می شوند، جای دیگر رفتند همه از بین می روند، چون (راه هدایت) جای دیگر نیست، خدا می گوید من (راه هدایت را) به کسی ندادهام....بنابراین هدایت اینجاست، هر کسی حرفش، بیانش، منطقش انسان را نسبت به تبعیت اینها تقویت کرد، محکمتر کرد خدمتگذار بزرگ اسلام و مسلمین است، هر کسی انسان را در تبعیت اینها سست کرد... خواست به جاهای دیگر منحرف کند این از آن #شیاطین_انسی است که هر چه زودتر باید سراغ کارش برود؛ والا اگر این زنده بماند هزارها انسان را #گمراه خواهد کرد، بنابراین هر کسی حرف بزند جایز نیست آدم گوش به حرفش بدهد؛ هر کسی #مقاله بنویسد جایز نیست آدم مقالهاش را بخواند؛ باید ببینی این از کجا حرف میزند، اگر از اینها حرف میزند خوب است، #هدایت در این هست، اما از جای دیگر میگوید باید دهانش را پر از خاکستر کرد، چون جای دیگر هیچ خیری نیست، جای دیگر جز بدبختی و #شقاوت و آزادی حیوانی هیچ چیز گیر نمیآید، لذا اسلام تحریم کرده مقالهای که انسان را از این خط منحرف میکند. گفته است نوشتنش، چاپش، منتشر کردنش، خریدن و فروختن و نگهداریاش #حرام است و جایز نیست، چون وسیله #انحراف است، خدا راضی نیست.
🔰کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
حضور در مسجد؛ راحت ترین راه تربیت فرزندان
💠 پدر و مادر باید دست بچهها را بگیرند و بیایند #مسجد. در مسجد حرف دین سالم زده میشود و عمل به دین سالم دیده میشود. مسجدیها #نماز میخوانند و #روزه میگیرند؛ لذا بچهها میبینند و با مسجد و نماز آشنا میشوند ... اما در خانه نوعاً پدر و مادر نمیتوانند بچههایشان را تربیت کنند...
🔶 راحتترین راه #تربیت این است که پدر، دست خانواده را بگیرد و به مسجد بیاورد. همه آنها در مسجد چیزهایی میبینند که آنها را تربیت میکند. بچه میبیند مردم نماز میخوانند؛ لذا نماز خواندن بر او چاپ میخورد. میبیند در ماه رمضان همه روزه میگیرند، چاپ میخورد. میبیند عدهای منبر میروند و از #ولایت_امیرالمؤمنین میگویند، چاپ میخورد. میبیند روضه میخوانند و گریه میکنند، چاپ میخورد.
💠خلاصه همهی اینها #مربی است. بدون زحمت، خود به خود بچهها بار میآیند. انسان میبیند بعد از مدتی بچه نماز میخواند و حمد و سورهاش هم درست شده است. اما اگر بخواهی آنها را به مسجد نیاوری و خودت آنها را درست کنی، حتی اگر بیست و چهار ساعت هم بنشینی، درست نمیشود.
🔶در مسجد بدون زحمت هم یاد میگیرد، هم با آدمهای خوب #معاشرت میکند و خستگیاش در میرود و اُنسش تأمین میشود، و هم تربیت و تعلیم یاد میگیرد. اگر در اثر نیامدن پدر و مادر به مسجد، بچه هم نیاید، در بیرون، #تربیت_اسلامی نخواهد شد... بنابراین باید پدر و مادر حواسشان جمع باشد و بچهها را به عنوان امانت بپذیرند و تربیت کنند.
🔰کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght
🔆 استجابت دعا
💠 س: خداوند در قرآن میفرماید: «اُدْعُونِی أسْتَجِبْ لَكُمْ» و در جای دیگر میفرماید: «إِنَّ اللّهَ لا یُخْلِفُ الْمیعادَ» و همچنین «إِنَّ وَعْدَ اللّهِ حَقٌّ»؛ پس چرا دعا مستجاب نمیشود؟
🔶 ج: شما اشتباه میکنی. خدا نگفته: «دعا کن! من فوراً اجابت میکنم.» اجابت میکنم، اما کِی؟ خدا وقتی تعیین نکرده است. شما #دعا کن، #اجابت با او است. گاهی فوراً اجابت میکند و گاهی شش سال دیگر. تکلیف معین کردن برای خدا درست نیست.
🔶 اگر شما دعا کردی و خدا اجابت نکرد، باز هم دعا کردهای و آن چیزی که خدا در #اثر_دعای_زیاد به شما میدهد، بهتر از آن چیزی است که میخواستی؛ پس غصه نخور. خدا دیده اگر زود به شما بدهد، فرار میکنی؛ لذا نمیدهد و میگوید: «(نمیدهم) تا تندتند بیایی و دعا کنی تا با هم #آشنا شویم.»
🔶 انسان مقداری اینگونه است که اگر حاجتش را زود بدهی، فرار میکند و دوباره تا گرفتار شد، میآید. اما الآن مدام دعا میکند و با #توجه دعا میکند و این توجهات برای او بسیار #مفید است؛ اما عقلش نمیرسد و میگوید: «خدا باید آن حاجت را بدهد؛ حتماً این (دعا) چیزی نیست.» اما خدا میگوید: «این (دعا) چیزی هست؛ آن حاجت چیزی نیست.»
🔰کانال رسمی آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght
💎 استعانت از نماز و صبر
💠 س: مراد از آیهی شریفهی «وَ اسْتَعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ وَ إِنَّها لَكَبیرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخاشِعینَ»چیست؟
🔶 ج: زندگی انسان به شکلی است كه همیشه مشکلاتی در آن هست. برای شاه و گدا و متوسط و خوب و بد #مشکلات دارد؛ بیماری، بیپولی و دشمنی دارد؛ همه اینها هست. در مقابل اینها چه كنیم؟ آیا یقهی خود را پاره کنیم یا زندگی را قطع كنیم و یا صبر كنیم و حوصله كنیم تا این موج عبور كند و برود. خدا میگوید: «باید #صبر كرد که اگر صبر كنی، آن مشکلات رد میشود؛ #نماز هم بخوان كه بهتر بتوانی صبر كنی.»
🔶 نماز انسان را از مصیبت و بَلا منصرف کرده و #متوجه_خدا میکند و یادش را در دل حاضر میکند. امّا #استعانت_به_صبر كار آسانی نیست و هر كسی نمیتواند به راحتی صبر را به كار بگیرد. لذا خیلیها بیصبری میکنند و خودشان و دیگران را دچار مشکلات زیادی میکنند؛ مگر کسانی كه در برابر #فرمان_خدا نرم، #خاضع و خاشعند و به حرفش گوش میدهند؛ امّا هر كسی نمیتواند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
❇️ حضور قلب در نماز
💠 س: چگونه میتوان در نماز حضور قلب پیدا کرد؟
🔶 ج: با ترک گناه. البته با ایمان ضعیف امکان ندارد. ذهن انسان دنبال چیزهایی میرود که دوست دارد. اگر ایمان انسان بالا رفت، آنوقت خدا را بیشتر از همهچیز دوست دارد و عقربه دل به سمت او میرود. با زور نمیشود عقربه دل را به سمت او بفرستی! دوباره برمیگردد.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔆 سه مسئولیت همگانی؛ یادگیری، عمل و تبلیغ علم دین
💠 معصومین علیهم السلام فرموده اند اگر کسی #علم_دین را یاد گرفت و یکی از وظایف بسیار بزرگش را که تبدیل جهل به علم بود، عملی کرد، او یک قدم بلند برداشته است، اما این کافی نیست. قدم دوم، #عمل کردن است که باید پشت سر آن باشد، وگرنه گرفتاری اش زیادتر می شود. بعد از آن، #وظیفه است که به دیگران هم یاد دهد... در نتیجه کم کم همه #آشنا می شوند بدون اینکه اداره ای داشته باشیم، پولی خرج کنیم، ساختمانی باشد، هیچکدام لازم نیست. همینطور مجانی و ساده به همه یاد می دهیم.
🔶 بنابراین این سه مسأله، از مسائل اساسی هر فرد انسان در زندگی است: اول #یاد_بگیرد؛ دوم #عمل_کند و سوم #به_دیگری_یاد_دهد. حدیث می گوید: «این انسان، خیلی مرد بزرگی است» که سه مسأله اساسی زندگی انسانها را پشت سر گذاشته است؛ اول رفته خودش یاد گرفته است و بعد حجاب و سد شیطان را شکسته و به آنچه را که فهمیده عمل کرده است، سوم اضافه بر خودش به عنوان خیرخواهی و #مسئولیت هدایت دیگران به دیگری هم یاد می دهد که او هم عمل کند... به تدریج و گذشت زمان آدم می بیند #دین انتشار پیدا می کند و خیلی ها یاد می گیرند و خیلی ها اهل عمل می شوند، به همین مقدار که یاد بگیرند و اهل عمل شوند چقدر مفاسد و مصیبت ها در زندگی کمتر می شود...
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 نقش روزه در تربیت نفس
🔶 س: آیا برای #تربیت_نفس لازم است که #روزه های مستحبی مثلاً هفته ای یک بار بگیریم؟
💠 ج: عبادتهایی که پروردگار متعال تشریع فرموده است، همه به همین منظور است که نفس را #اصلاح می کند؛ منتهی بعضی از عبادتها اجباری است؛ مثل روزه ی ماه رمضان که همه باید بگیرند و اگر نگیرند، کار خراب می شود. آنوقت اضافه بر این، باز هم گفته: «ماهی سه روز خوب است». به بهانه های مختلف هر کدام از اینها اتفاق بیفتد، برای انسان #مفید است. غذا خوردن و سیر شدن ضرر دارد. اینها همه دعوت به #کم_خوردن است. کم خوردن آثار خیلی خوبی دارد.
🔶 س: روزه ی مستحبی غیر از ثواب چه آثار و برکاتی دارد؟
💠 ج: به طور کلی روزه آثار #معنوی زیادی دارد. یکی از آثارش #گرایش به فضیلت، خوبی و #اطاعت_فرمان خدا است. این مهمترین اثر آن است. پروردگار متعال سالی یک ماه روزه را واجب کرده. از آنجا که انسان نمی خواهد از این نعمت استفاده کند، خدا مجبورش کرده که از دوازده ماه، یک ماه را روزه بگیرد و از آن مزایا استفاده کند؛ لذا انسان می بیند که در ماه رمضان #گناه کمتر می شود. اثر بارز روزه همین است؛ لذا #عبادت بسیار مهم و خوبی است برای #تضعیف_نفس_اماره و بُعد طبیعی و مادی انسان.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🏵با چه کسانی معاشرت کنیم؟
💠 پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله از حضرت عیسی مسیح علیه السلام نقل فرموده اند (که ایشان به حواریون توصیه کردند که) با افرادی معاشرت کنید که دارای سه علامت هستند...
🔶اول: «مَنْ یُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ رُؤْیَتُهُ»: کسی که اگر به قیافه اش نگاه کنید، در اثر بندگی و عبودیت او در برابر پروردگار متعال و در اثر اِعمال تقوا در زندگی، شما را به یاد خدا می اندازد... خدا در اثر عبادت و بندگی به او نوری داده که انسان را به یاد خدا و اطاعت فرمان و تقوا می اندازد. این یکی از علامتهای اوست.
💠دوم: «وَ یَزِیدُ فِی عِلْمِكُمْ مَنْطِقُهُ»: وقتی حرف می زند، علم شما زیاد می شود؛ دانستنی های شما در این راه زیاد می شود؛ چیزهایی را که بلد نیستید، یاد می گیرید. او حرف هرزه نمی گوید؛ حرف لغو و بیهوده نمی گوید؛ بلکه حرفهای اساسی می زند... و وقتی انسان پای حرفش می نشیند، حرفهای مفید می شنود و علم و دانایی اش نسبت به چیزهایی که باید نسبت به آنها علم و آگاهی داشته باشد، بیشتر می شود.
🔶سوم: «وَ یُرَغِّبُكُمْ فِی الْآخِرَةِ عَمَلُهُ»: اعمالش شما را تشویق(به آخرت) کند و به یاد زندگی بعد از مرگ بیندازد. به شما این باور را بدهد که انسان مردنی است و باید برای بعد از مرگش سرمایه ی زندگی فراهم کند. این انسان چون این گونه است دائماً هر روز و شبی که می گذرد، مشغول انجام وظیفه است و در اثر اطاعت فرمان خدا توشه و زاد قیامت را فراهم می کند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 اثر تربیتی نماز
🔶 س: نماز چگونه تربيت کننده انسان است؟
💠 ج: کاری است که انسان را به #ترک_گناه دعوت می کند. وقتی که می گويی: «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ»؛ يعنی از تو #کمک می خواهم که گناه نکنم. خب نکن! کار درست می شود. اين را هر روز چند بار می گويی. اگر يک بار هم اثر کند کافي است.
🔶 س: در آيه «اُتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَ أَقِمِ الصَّلاَةَ إِنَّ الصَّلاَةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَ الْمُنْكَرِ وَ لَذِكْرُ اللّهِ أَكْبَرُ»، چرا «وَ لَذِكْرُ اللّهِ أَكْبَرُ» است و منظور چيست؟
💠ج: اگر #ياد_خدا نبود، نماز هم نمی خوانديم. ياد خدا کرديم که #نماز خوانديم؛ بنابراين ياد خدا منشأ تمام #کارهای_خير و خوب است. نماز يکی از آنهاست. اما خود نماز انسان را از گناه باز می دارد. وقتی شما در نماز می گويی «إِيَّاكَ نَعْبُدُ» يعنی چه؟ يعنی فقط به حرف تو گوش می دهم؛ حرف خدا چيست؟ اين است که گناه نکن. پس نماز «تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَ الْمُنْكَرِ» است.
🔶س: آيا آيه ی «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ» برای همه ی نمازهايی است که ما می خوانيم؟
💠 ج: #ماهيت_نماز طوری تنظيم شده که انسان را از گناه کردن باز می دارد. مگر شما نمی گوييد «إِيَّاكَ نَعْبُدُ»؟ اين يعنی چه؟ يعنی تنها به حرف تو گوش می دهم. وقتی خدا فرمود: «نماز بخوان»، بايد بخوانی ديگر. اينطور انسان را به ترک گناه #دعوت می کند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎بصیرت دل
💠 «ان تقوى الله دواء قلوبكم، و بصر عمى أفئدتكم...» نهج البلاغه: خطبه 198.
🔶 اگر انسان #تقوا را مراعات کرد، #بصیرت_دل پیدا می کند و می فهمد که چه چیزی بد و چه چیزی خوب است؛ لذا به طرف انجام کارهای بد نمی رود و به طرف انجام کارهای خیر و خوب می رود؛ اما اگر انسان تقوا را مراعات نکند و یاد نگیرد که وظیفه اش چیست، چیزهای بد و خوب را نمی بیند و #تشخیص نمی دهد؛ لذا در زندگی گرفتار کارهای زشت و بد خواهد بود.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔆 بصیرت قلبی
🔶 س: منظور از «الْبَصِيرَةِ فِي قَلْبِی» در دعا ی بیست و سوم صحیفه سجادیه چیست؟
💠 ج: دو جور دید داریم؛ یک دید با چشم است که خدا به انسان داده است و انسان اشکال، رنگهای مختلف، طول، عرض و... را میتواند با چشم احساس کند... یک دید هم داریم که از #عقل است...
💠 در این دعا منظور همان دید عقل یعنی #فهم و #شعور است. گاهی انسان چیزهایی را نمیبیند؛ مثلاً پشت دیوار است یا پشت مانعی است و چشم، آن چیز را نمیبیند یا فاصله خیلی زیاد است و چشم آن را نمیبیند. عقل هم گاهی نمیبیند؛ یعنی چیزی را نمیفهمد.
💠 بنا نیست عقل محدود انسان همه چیز را بفهمد. به اندازهای که در محیط زندگی نیاز است، میفهمد... اما چیزهایی هست که اگر انسان نبیند، خطر ایجاد میکند؛ مثل اینکه اگر اطرافش را با چشم سر نبیند، مشکلاتی ایجاد میکند. نفهمیدن پارهای از چیزها #ضرر دارد؛ لذا تأکید شده اینها را باید خوب بفهمی. اگر نفهمی، به چاله میافتی. از این فهم به #بصیرت_قلبی تعبیر شده است...
💠 بنابراین عبارت «البصیرة فی قَلبی» یعنی من بتوانم با چشم عقل، چیزهایی را ببینم که اگر نبینم، به زحمت میافتم و به اشکال مبتلا میشوم و در چاله چوله میافتم؛ چیزهایی که انسان به وسیلهی عقل و فهم و شعور درک میکند و بدون آن دچار #خطر میشود.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 بصیرت دینی
🔆 «وَ اجْعَلِ النُّورَ فِي بَصَرِي وَ الْبَصِيرَةَ فِي دِينِي»
💠 عبارت «وَ اجعَل الْبَصِيرَةَ فِی دِينِی» در دعایی که دستور داده اند در تعقیب نماز بخوانیم، یکی از جمله هایی است که حضرت (امام صادق) در قالب دعا انشاء فرموده اند؛ یعنی «خدایا! به من #بصیرت_در_دین بده»؛ .... یکی از مسائل ضروری، داشتن بصیرت در دین است؛ یعنی دین محدود که متضمّن سعادت دنیا و آخرت انسان است را باید درست بفهمد و #فهمیدن یعنی #دیدن_عقل. باید درست بفهمد تا دچار مشکلات نشود؛ و الّا اگر درست نفهمد، ممکن است چیزهایی بشنود و بپذیرد و آنوقت مسیرش #منحرف شود.
💠 بنابراین یکی از مسائل ضروری در زندگی هر مسلمان، فهمیدن و دانستن مسائل اصول اسلامی است، نه همه چیز دین. همه چیز در دین جزء اصول نیست. آن اصول اگر سالم باشد، مسائل دیگر مهم نیست؛ اما اگر انسان در اثر #جهل و #نادانی نسبت به اصول، گرفتار اشکال شود، ممکن است دینش از دست برود. بنابراین بصیرت داشتن در دین یعنی (فهم) اصول؛ یعنی در عقاید، در رفتار و در اعمال. در این سه بُعد بفهمم چه باید بکنم و دستور اسلام و خدا در این سه بُعد چیست.
💠 اسم این، بصیرت در دین است. انسان در دین #روشن_بین باشد و بداند دینش چیست و چه باید بکند و چه باید نکند تا کسی نتواند #شبهه ایجاد کند و یا او را منحرف کند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
❇️ رابطه بصیرت با ریاضت
💠 س: آیا شهود قلبی و #بصیرت با #ریاضت و دوری از لذّات حاصل می شود؟
🔶 ج: نه خیر؛ با #اطاعت_فرمان خدا حاصل می شود. انسان با #ترک_لذات، جوکی هند (#مرتاض) می شود که نماز نمی خواند و هیچ چیز ندارد؛ اما کارهایی می کند؛ مثلاً قطار را متوقف می کند. آنچه انسان را به #سعادت_واقعی می رساند، فقط اطاعت فرمان خداست.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 ایمان ثابت و ایمان مُعار
🔶 س: ایمان مُعار به چه ایمانی میگویند؟
💠 ج: #ایمان_عاریتی. از مادهی «عار یعیر» است. خیلیها وسط کار برمیگردند و ایمان را از دست میدهند. معلوم میشود که عاریه بوده است. عاریه برمیگردد؛ اما مال خودم که برنمیگردد.
بنابراین ایمانِ بعضیها در اثر #گناه برمیگردد و معلوم میشود عاریه بوده است. ایمان مُعار یعنی ایمانی که #عاریتی است و ثابت و همیشگی نیست.
💠 #ايمان دو جور است: گاهي #مُعار است و گاهي ثابت. کسانی كه گناه ميكنند، ايمانشان عاريتي است. يك حادثه پيش ميآيد و از دست ميرود. عاريه است و عاريه به ديگري برميگردد؛ اما ایمانی كه #ثابت است، نه. #فتنه ميآيد و ميرود و ایمان خيليها دست نميخورد. اينها ثابتند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
⚠️ همگانی بودن امتحان و فتنه
💠 س: آیا در آیهی «اَ حَسِبَ النَّاسُ اَنْ يُتْرَكُوا اَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا يُفْتَنُون»، فتنه برای همه است؟
🔶 ج: #امتحان برای همه است. وقتی انسان #مؤمن شد و به خدا ایمان آورد، میگویند: «برویم جنگ» یا میگویند: «زکات بده» یا میگویند: «آن کار را نکن.» اگر این کارها را انجام دادی، #ایمان بالا میرود و انسان #رشد پیدا میکند؛ اما اگر انجام ندادی، به طرف پایین میروی.
💠 س: آیا نوع #فتنه برای همهی انسانها یکی است؟
🔶 ج: نه؛ برای همه، انواع و اقسامی دارد. برای همه عین هم نیست. برای کاسب یک جور است و برای اداری، جور دیگر. به اداری، #رشوه میدهند و برای قاضی هم جور دیگری است. همه گرفتارند. برای همه #تکلیف و #امتحان پیش میآید. برای هر کس متناسب با شغلش و متناسب با وضع زندگیاش مسأله پیش میآید؛ اما انسان در هر مرحلهای باشد، تکلیف و #دستور_خدا بالای سرش هست. اگر عمل کرد، بالا میرود و اگر مخالفت کرد، به زمین میخورد.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💠السَّلام عَلی زِینَبِ الصَّبور
🔸#صبر خیلی آثار بزرگی دارد. آثار مهم دارد که خدا فرمود:«إِنَّما يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَيْرِ حِسابٍ» (زمر، 10) خدا به آدم صابر #چک_سفید می دهد، اینقدر مهم است، چون صبر سخت است، تلخ است.
🔸آدم ها معمولاً این صبر را انجام نمی دهند، لذا خدا به عنوان #تشویق گفته است:«عبادت های دیگر اجر آن مشخص است اما صبر مشخص نیست #بی_حساب خدا #پاداش می دهد.»
💐میلاد با سعادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها مبارک باد.
🌹پنج هزار صلوات هدیه به حضرت زینب کبری علیها سلام🌹
🌺هدیه شما دو صلوات🌺
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔆 معنای صراط مستقیم
💠 خدا ضمن آیات كریمهی قرآنكریم #صراط_مستقیم را خیلی واضح و روشن برای بندهها معیّن و مشخص كرده است...فرمود: «وَ أَنِ اعْبُدُونِی هذَا صِرَاطٌ مُسْتَقِیمٌ»؛ در برابر فرمان منِ خدا ، #بنده_وار اطاعت كنید؛ صراط مستقیم این است.
🔶 ...خدا دو #فرمان دارد: 1. #انجام_واجبات 2. #ترک_محرّمات. اگر ما این دو را #اطاعت كردیم، وارد صراط مستقیم شدهایم. صراط مستقیم نه صراط آسمانی است، نه زمینی، نه دریایی و نه خاكی؛ بلکه این است که #فرمان_از_خدا باشد و #اطاعت_فرمان_از_ما انسانها...
💠پس، از اول سن #بلوغ باید با انجام واجبات و ترک محرّمات، #بنده و #عبد_صالح خدا باشیم. هر چه را خدا به طور وجوب، فرمان داده است #عمل کنیم و هر فرمانی را که به طور تحریم صادر کرده است #ترک کنیم. این را #بندگی و اطاعت فرمان خدا میگویند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
✳️ فرق صراط و سُبُل
🔶 صراط مستقیم یکی است؛ اما سُبُل زیاد است. #سُبُل یعنی راههای #جلب_رضایت_خدا. نماز یکی از سبل است؛ اگر نماز بخوانی، رضایت پروردگار متعال جلب میشود. روزه یکی از سبل است؛ حج یکی از سبل است؛ انفاق یکی از سبل است؛ زكات و خمس سبل هستند.
💠 همهی اینها چون #دستور_خدا است، راه جلب رضایت پروردگار متعال است. همهی اینها در دلِ چیزی به نام #صراط_مستقیم که #بندگی است، میباشد. نماز، بندگی است؛ حج، بندگی است؛ خمس و زكات، بندگی است؛ همهی اینها در دلِ صراط مستقیم است.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🏴شهادت صدیقه طاهره، بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد.
«اَلسَّلَامُ عَلَيْكِ يَا مُمْتَحَنَةُ، امْتَحَنَكِ اللّهُ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ، فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَة». مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد ج2 ص711
مرحوم آیت الله خوشوقت ره: خدای متعال قبل از اينکه خلقت مادی و طبيعی #حضرت_زهرا علیها السَّلام را خلق كند، در عالمِ علم می دانست اين را وقتی خلق كند، اينچنين ايمانی دارد كه از #امتحان رو سفيد بيرون می آيد.
🌹پنج هزار صلوات هدیه به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها🌹
🌺هدیه شما دو صلوات🌺
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 مراد از کوثر در قرآن
💠 س: آیا منظور از «کوثر» در «إِنَّا أَعْطَیْناكَ الْكَوْثَرَ»، ارتباطی با حوض کوثر در بهشت دارد یا چیز دیگری است؟
🔶ج: خدا پسری به نام ابراهیم از ماریهی قِبطیّه به #پیغمبر_اکرم عنایت فرمود. این پسر در هجده ماهگی از دنیا رفت... عقیدهی فاسد آنزمان این بود که اگر کسی پسر ندارد، مثلاً اجاقش کور است. ابراهیم، آخرین پسر پیغمبر اکرم بود که از دنیا رفت. منافقین و بتپرستها در میان خودشان میگفتند: «پسر پیامبر رفت و بعد از خودش همهچیز خاموش میشود و حرفها تمام میشود».
🔶 خدا این سوره را فرستاد: که حرفها تمام نمیشود و نسل ایشان از پسر نیست؛ بلکه از دختر است. فرمود: «ما به ایشان چیزی دادیم که منشأ نسل کثیر است و آن دختر است». لذا نسل ایشان از #حضرت_زهرا زیاد شد.
🔶 بنابراین «#کوثر» یعنی #نسل_کثیر؛ به دلیل جریان موجود و آیهی آخر سوره که فرمود: «إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتر»؛ یعنی دشمنان تو بینسل هستند و خدا به تو نسل کثیر داده است...
🔶 بعضی از کسانی که معاندند، نسلِکثیر معنا نمیکنند و میگویند: «حوضی است در قیامت». آن مطلب سر جایش؛ امّا این کوثر، آن نیست. حوض در قیامت چه ربطی دارد به «إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتر»؟ این جواب آن است که أبتَر دشمن توست نه تو؛ تو نسلِکثیر داری.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir