انسان مطلوب4.mp3
4.14M
💠 انسان مطلوب (4)
🔹آیت الله خوشوقت (ره): نقطه چین علم؛ یادگیری علوم دینی بر هر زن و مرد واجب عینی است.
✅ تنها کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
⚫️ پاسخ آیت الله خوشوقت (ره) به شبهات و سؤالات درباره عزاداری امام حسین علیه السّلام
💠س۱: چرا بعد از 1400 سال هنوز عزاداری می کنیم؟
🔸ج: باید هم کرد دیگر تا ان شاء الله حضرت (عج) نیاید مسئله ادامه دارد، حضرت که بیاید ایشان حافظ اسلام است آنوقت همه چیزها را نیازی نیست منتها ایشان نیامده است امامت حق هم که نیست، این خون جای امام را گرفته است و حفظ می کند اسلام را.
💠س2: بعضی ها می گویند که اسلام همه اش دین گریه و عزاست؟
🔸ج: نه خیر، گریه از این جهت است، شما(غربیها) برای کارهایتان ساختمان می سازید، پول می گیرید، ساواکی درست می کنید، با آنها این کارها را می کنید؛ ولی اسلام با اشک، چیز ارزان که همه دارند. (مسلمانان) بجایش هم خوشحال هستند، تولد حضرات خوشحال می شوند اما اسلام را باید با گریه حفظ کرد، (گریه) نکنیم از بین رفته ایم.
💠س3: گریه زیاد باعث بیماری و افسردگی و اینها نمی شود؟
🔸ج: نه خیر، خیلی هم خوب است، اینها می گویند باید گریه کنی این افسرده ها می آیند گریه می کنند دیگر. گریه خیلی از عقده ها را باز می کند. مستحب است وقتی انسان عزیزش می میرد گریه کند، گریه نکند ممکن است به جای بدی بربخورد، گریه کند خالی می شود دیگر.
💠س4: در روایتی نقل شده است که هرکس سه بار اسم مبارک امام حسین علیه السلام را بشنود و حال او دگرگون نشود در ایمان خود شک کند، این روایت درست است؟ چرا اینگونه باید باشد؟
🔸ج: آنهایی که ایمانشان زیاد است تا می گویند امام حسین علیه السلام ، همه صحنه کربلا می آید در ذهن آنها، گریه آنها می گیرد، آن کسی که گریه اش نمی گیرد لابد یک چیزی دارد دیگر، علامت ضعف ایمان است. آدم وقتی عقیده به امام حسین علیه السلام دارد، اسم او را بشنود آن صحنه کربلا در ذهنش می آید، مصیبت آدم را گریه می اندازد دیگر، دل او می شکند.
💠س5: گاهی وقت ها در ذکر مصیبت نیست مثلا همینطوری آدم دارد تعریف می کند و نام امام حسین علیه السلام را سه چهار بار می برد؟
🔸ج: آنجا هم اگر ایمان داشته باشد حال او عوض می شود.
💠س6: و این که در ایمان خودش شک کند یعنی در مسلمان بودن خودش؟
🔸ج: نه، در مرتبه ایمان خودش، ایمان ها نوعاً ضعیف است، ضعیف اثر ندارد، اما ایمان بالا باشد گریه می کند، برای پیغمبر صلی الله علیه و آله هم باشد گریه می کند امیرالمؤمنین علیه السلام هم باشد گریه می کند.
💠س7: اگر در موقع روضه خواندن گریه مان نمی گیرد چه کار کنیم؟
🔸ج: عیب ندارد، مثل آن هایی که گریه می کنند خودت را شبیه آن ها بکن، اظهار تأثّر بکنی شریک هستی، بعضی ها غدّه های اشکی شان از نظر فیزیکی خراب می شود، عیب ندارد، آب در آن غدّه ها نیست هر چه هم فشار می آورند نمی شود که اشک بیاید، تشبّه به باکی ها کافی است.
💠س8: این نشانه قساوت قلب نیست؟
🔸ج: نه، همیشه این گونه نیست.
💠س9: آیا گریه به خودی خود برای رشد ایمان موضوعیت دارد؟
🔸ج: سبب ارزانی است، همه هم دارند، بهترین راه است.
💠س10: نیّت ما از هیأت رفتن چه چیزی باشد؟
🔸ج: اقامه عزای امام حسین علیه السلام، هر جا که چادر و پرچم عزا زدند و نیتشان این است که می خواهند اقامه عزا بکنند، جای خوبی است. اما خدای نکرده یک وقت بچه بازی و مانند این ها نباشد. نیت عزاداری باشد، نه این که طبل و سنج و ارکستر بزنند، بلکه جمع شوند دور هم برای مصیبت امام حسین علیه السلام گریه و عزاداری کنند، منظور این است، این خیلی خوب است.
💠س11: آیا فرزندانمان را در کودکی به مجالس روضه ببریم؟
🔸ج: بله مگر نمی بینی بچه ها را در دسته جات (سربند) سفیدی می بندند، پرچمی دست آنها می دهند، از بچگی به او یاد می دهند باید اینجا بیایی، سال بعد هم می آید، سال بعد هم می آید خودش سینه زن می شود و کم کم درست می شود.
💠س12: اگر فردی در مجلس روضه به یاد مشکلات خودش اشک از چشمش بیاید...؟
🔸ج: عیب ندارد، گریه کن، سخت نگیرید، مردم ببینند گریه می کنی خیال می کنند برای امام حسین علیه السلام است، از دل تو که خبر ندارند، خوب است، لذا گفته اند اگر خواستی برای چیزی گریه کنی برای امام حسین علیه السلام گریه کن. پدر شما مرده است برای او گریه نکن برای امام حسین علیه السلام گریه کن، یک چیزی هم به تو می دهند. «إِنْ كُنْتَ بَاكِياً لِشَيْءٍ فَابْكِ لِلْحُسَيْن» برای هر چیزی خواستی گریه کنی بجای آن برای امام حسین علیه السلام گریه کن، جای خوب خرج شده باشد، اثر زیاد داشته باشد.
@khoshvaght_ir
انسان مطلوب5.mp3
4.12M
🔵حضرت آیت الله خوشوقت(ره): صبر که نباشد زود به گناه مبتلا می شوی، ایمان هم از بین می رود.
✅ تنها کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
◾️شهادت امام سجاد علیه السَّلام تسلیت باد
🔸اهمیّت صحیفه سجادیه
💠 در این دعاها #امام_سجاد علیه السَّلام سه تا کار کرده، هنرنمائی بسیار بزرگ.
🔹یک؛ همه را به صورت «اللَّهُمَّ» درآورده است که دعا بشود، توجه به خدا بشود، چون یک بُعد تکامل و استکمال انسانی توجه به بالا است، با توجه به پایین آدم پایین می رود هیچوقت بالا نمی رود؛ لذا ایشان اول می گوید «اللَّهُمَّ»، بخواهد عقیده سالم اطلاع بدهد می گوید بگو «اللَّهُمَّ» این را بده، بخواهد عمل صالح دعوت کند مردم را که انجام بدهند می گوید «اللَّهُمَّ» توفیق بده این کار را بکنم، بخواهد رفتار و #اخلاق خوب اعلام کند و مردم را دعوت کند به آن باز می گوید «اللَّهُمَّ» تو بده، اول می رود سراغ خدا و توجه به خدا را یاد آدم ها در لباس دعا می دهد.
🔹بعد هم به فواصل کوتاه صلوات می فرستند، چون آن زمان کسی با #اهل_بیت علیهم السَّلام ارتباط نداشت، همه سنی بودند، تازه #امام_حسین علیه السَّلام را کشتند، تازه خلفا پیروز شدند، تازه مسلط شدند و هدف این است که ریشه تشیّع را قطع کنند، در چنین موقعی صلوات به زبان کسی نمی آید، لذا #حضرت علیه السَّلام بعد از این هنرنمائی اول که انسان ها را متوجه بالا می کند صلوات می فرستد، به آنها یاد می دهد که بعد از توجه به خدا توجه به حضرات معصومین علیهم السَّلام است به صورت صلوات،
بعد هم کلاس سوم عقائد حقه، اعمال صالحه، رفتار پسندیده اسلامی را در قالب دعا به ما یاد می دهد، من چه کار بکنم، رفتارم با خودم، با #خدا، با عائله ام، با مردم چگونه باشد. عقیده من چی باشد، همه اینها را به قالب عبارتی شیوا و زیبا و رسا ریخته و امروز به دست ما و همه مسلمان ها رسیده است، امیدواریم پروردگار متعال توفیق مرحمت کند ما درسِ لازم را از این دعاها یاد بگیریم ان شاء الله.
🆔 @Khoshvaght_ir
🔵 پاسخ آیت الله خوشوقت(ره) به سؤالات درباره ماه صفر
💠 س1: سند حدیثی را که از #پیغمبر_اكرم صلی الله علیه و آله نقل میکنند که ایشان فرموده است: «هر كس به خروج ماه صفر مرا مژده دهد بهشت برایش واجب میشود» درست است؟
🔸ج: سندش مثنوی[مولوی] است؛ او میگوید.
💠 س2: مثنوی یعنی از خودش گفته است یا او هم یک چیزی دیده است؟
🔸ج: او هم از یک كتاب دیگری نقل میکند؛ از كتاب خودشان [ کُتُب اهل سنت]. این را مثنوی میگوید، در روایات ما نیست. ماه صفری كه ما میگوییم نحس است، ما به اعتبار اسارت #اهل_بیت علیهم السلام میگوییم؛ امّا آنها كه این حرفها را قبول ندارند جور دیگر میگویند. او میگوید چون پیغمبراكرم صلی الله علیه و آله در انتهای ماه صفر از دنیا رفت، میفرمود هر كس خروج ماه صفر یعنی رفتن من که نزدیک شده است را بگوید مژدهاش میدهم، میخواهد اینجوری بگوید.
💠 س3: وفات #پیامبر در یک روز باعث نحسی آن روز میشود؟
🔸ج: نه به معنای این كه ذات آن روز #نحس میشود؛ اما یک كار بدی اتفاق افتاده است دیگر.
💠 س4: آیا بعضی زمانها و مكانها نحس است؟
🔸ج: نه زمان نحس است و نه مكان؛ بلکه حوادثی كه در زمان و مكان اتفاق میافتد، اگر نحس باشد تعبیر میکنند که این زمان و مكان هم نحس است، و الّا خود زمان و خود مكان فیحدّنفسه وقتی آن را #خدا خلق كرد، نه زمان نحس است و نه مكان؛ بلكه نعمت بزرگ خداست؛ منتهی مثلاً در یک زمانی قومی را خدا عذاب كرده نحس میشود و در یکی زمانی به قومی خدا نعمتهای بزرگ داده، سعد میشود؛ اینجوری.
💠 س5: در آیه «فَأَرْسَلْنا عَلَیْهِمْ ریحاً صَرْصَراً فی أَیَّامٍ نَحِساتٍ» مراد از «أَیَّامٍ نَحِساتٍ» چیست؟
🔸ج: همین است؛ به علت اینکه #عذاب آمد، ایام نحس شد. به اعتبار عذابی كه خدا در آنزمان و مكان بر اقوام نازل میکند، نحس و سعد میشود؛ اما خود زمان فیحدّنفسه و خود مكان فیحدّذاته نحوستی ندارد؛ خدا مكان نحس خلق نكرده است؛ همهی مكانها مساوی هستند، همهی زمانها هم همینطور.
💠 س6: چرا امر به #صدقه دادن در این زمانها شده است؟
🔸ج: چون عذاب آمده است؛ گفتهاند شما هم صدقه بده تا اگر بناست بلایی بیاید، خدا دفع كند.
🆔 @Khoshvaght_ir
🔴 تأثیرات دنیوی و اخروی خواندن «زیارت عاشورا»
💠 س1: درباره سند زیارت عاشورای معروفه گفتند آیا حدیث قدسی است یا ...؟
🔸ج: نه خیر، #امام_باقر علیه السَّلام فرمودند.
💠 س2: تأثیرات دنیوی و اخروی خواندن #زیارت_عاشورا چیست؟
🔸ج: خیلی خوب است. خدا دوست دارد که مردم مصیبت های #امام_حسین علیه السَّلام در عاشورا را یادشان نرود لذا به نوشتنش، به خواندنش، به گریه کردنش، به همه اینها بها می دهد. اگر من بخواهم این را بخوانم برای خاطر این که مشکل مادی ام حل شود گاهی درست می شود، طوری هم نیست شما بخوان و لو نیتت دادن دِین باشد، سایر نیازهای مشروع باشد، خدا کمک می کند.
💠 س3: آیا درست است که خواندن و مداومت در زیارت عاشورا زمینه های ترک #گناه را فراهم می کند؟
🔸ج: نه خیر، هی بخوانی و تصمیم نگیری ترک گناه کنی تا آخر هم گناه می کنی، گناه را با تصمیم باید ترک کرد نه با زیارت عاشورا.
💠 س4: بعضی ها می گویند زیارت عاشورا بخوانیم گرفتاری زیاد می شود؟
🔸ج: نه بی خود می گویند، این هم غلطی است که می گویند. بعضی ها می گویند ذکر بگویی فقیر می شوی نه این هم غلط است، #خدا گفته ذکر زیاد بگویید.
💠 س5: اين مطلب كه در زيارت عاشورا به جاي صد لعن فقط آن «اَللهُمَّ العَنهُم جَميعاً» را صد بار بگویيم و سلام هم به جاي صدتا فقط «اَلسَّلامُ عَلَی الحُسَين» را صد بار بگویيم اشکال ندارد؟
🔸ج: لعن را به هر صورتی يك بار، ده بار، هزار بار بگویيم بجا است. امّا يك صيغه معمول باشد مناسبتراست، همه بگويند السَّلامُ عَلَی الحُسَين تا آخر «مِائَةَ مَرَّة» (100مرتبه) يا «اَلفَ مَرَّة» (هزار مرتبه).
💠 س6: آثار خواندن زیارت عاشورا با صد لعن و سلام چیست؟
🔸ج: بقاء ذکر مصائب کربلاست، آشنا شدن انسان با ولایت و دشمن شدن او با دشمنان ولایت، اینها از آثار بزرگ #شهادت کربلاست ان شاء الله.
💠 س7: اگر مقید بشویم که هر روز #زیارت_عاشورا بخوانیم حتی روزهایی که حال نداریم باز هم مفید واقع می شود؟
🔸ج: عبادت بزرگی است ولی باید مراعات کرد وظائف دیگر زمین نماند.
💠 س8: خواندن زيارت عاشورا هر چند روز يكبار مناسب است؟
🔸ج:خوب آدم كار واجب تر هم دارد، هفته¬اي يكبار بخواند كافی است، بايد درس بخوانيم، كارهای ديگر داريم.
💠 س9: هر روز صبح زیارت عاشورا می خوانم ولی تنها یک #لعن و یک #سلام را می گویم آیا باید صد تا لعن و صد تا سلام بگویم؟
🔸ج: یک دانه هم بگویی حساب است، هزار تا هم بگویی حساب است؛ هر چه بیشتر اجرش بیشتر است.
💠 س10: وقت ندارم هم زیارت عاشورا و هم #زیارت جامعه بخوانم کدام یک از اینها مقدم است؟
🔸ج: هفته ای یکبار هر کدام را بخوانی کافی است. یک هفته این را بخوانی و یک هفته آن را بخوانی.
💠 س11: اگر زیارت عاشورا خواندن یا قرآن خواندنی را که مداومت داشته ایم مدتی بعد کاهلی بکنیم و نخوانیم اثر منفی دارد؟
🔸ج: تاثیر منفی آن این است که از آن همه منافع خودش را محروم کرده دیگر.
💠 س12: در محرم هر روز چند تا مجلس عزاداری باید برویم؟
🔸ج: چند تا ندارد. گفته اند شرکت در عزاداری در این ایام مسئله است. لذا سفارش می کردند. یک مجلس کافی است. ولی باید تا آخر صَفر مراسم داشته باشیم. زیارت عاشورا خواندن و شرکت در مجالس #عزاداری اسلام ما وابسته به خون حسین است. امام حسین علیه السَّلام نباشد ما نیستیم، او دین ما را حفظ کرده است. حوزه های ما وابسته به این خون است. رواج دین وابسته به این خون است. این خون را باید حفظ کرد و بهترین راه آن عزاداری و شرکت در مصیبت عزای #امام_حسین علیه السَّلام است.
📌پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
عاشورا منشاء بقاء اسلام.mp3
720.4K
📢 همه حضرات معصومین بنا داشتند این خاک را، این خون را، این #شهادت را، بزرگ کنند تا در جامعه بماند و ادامه پیدا کند، این منشأ بقاء #اسلام خواهد بود.
✅ تنها کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔴 زیارت #امام_حسین علیه السَّلام
💠 س1: چرا اینقدر در روایات تشویق به زیارت امام حسین علیه السَّلام شده است؟
🔸ج: اگر نروند از بین می رود آثار آن. آن زمان بخصوص دشمن بودند می خواستند آثار آن از بین برود اگر مردم نمی رفتند یک روز، دو روز، یک ماه، دو ماه، یک سال، دو سال، ده سال، کم کم هم خراب می شد دیگر، آن را درست نمی کردند کم کم آن را صاف می کردند برای خاطر این که اوضاع بهم نریزد و مردم رابطه آنها با امام حسین علیه السَّلام محفوظ بماند گفتند بروید زیارت. گفتند #عزاداری کنید. کمک کنید به این راه که پرچم همیشه برافراشته باشد.
💠 س2: #زیارت به قصد این که ارتباطات محکم شود؟
🔸ج: همین است دیگر. آنها که از دنیا رفته اند و ما نمی بینیم؛ اما حرفهای آنها زنده است، خط آنها زنده است. زنده بودن اینها با زیارت و عزاداری است. آدم را وادار می کند وارد آن خط بشود.
💠 س3: آیا شهیدن شدن امام حسین علیه السَّلام برای پاک کردن گناهان شیعه بود؟
🔸ج: نه خیر، برای حفظ اسلام و دعوت مسلمان ها به اسلام و از بین بردن دشمنان اسلام بود.
💠 س4: در روایات آمده است که زیارت امام حسین علیه السَّلام باعث بخشیدن گناهان گذشته و آینده می گردد؟
🔸ج: بله دیگر، #خدا می بخشد که این جریان از بین نرود. از بین نرود یعنی تا امروز اسلام حفظ بشود، از این جهت #ثواب بیشتری هم وعده می دهند که مردم بیایند این کار را بکنند که جریان (ادامه) پیدا کند والّا از بین می رود دیگر.
💠 س5: حتی #گناهان آینده هم را می بخشد؟
🔸ج: آینده را هم می بخشد چه مانعی دارد، اثر این زیارت اینقدر مهم است که آینده در مقابلش چیزی نیست.
💠 س6: ما میدانیم که اکثر #گناهان_کبیره عالماً و عامداً است؟
🔸ج: اگر آدم بیاید آنوقت اینجا امکان دارد یک چیزهایی به گوشش بخورد و توبه کند و برگردد. بله این هم هست.
💠 س7: در مورد زیارت امام حسین علیه السَّلام عبارتی است که می فرمایند:« زُرْ فَانْصَرِفْ»، آیا درست است؟
🔸ج: نوع زیارت ها اینجور است نه تنها #امام_حسین علیه السَّلام. نجف هم همین است، سامره هم همین است، مشهد هم همین است. آدم در مزار حضرات معصومین علیهم السَّلام زیاد بماند کم کم آن اشتیاقش از بین می رود، باعث می شود کمتر زیارت برود. آدم بعد از مدتی هفته ای یک بار زیارت می رود، بعد از مدتی سالی یکبار، بعضی ها هفت هشت ده سال یکدفعه هم نمی روند، عادت می کند. #ایمان ضعیف است؛ لذا گفتند زیارت کردی برگرد که آن اشتیاق زیارت باشد دوباره تو را برگرداند تا بیایی زیارت کنی. آدم کم بماند و برگردد بهتر است که زیاد بماند و خسته بشود دیگر نرود. نوع مردم اینجوری هستند برای آنها زود ملال حادث می شود.
💠 س8: چرا در اکثر ایام زیارت امام حسین علیه السَّلام با فضیلت ترین اعمال است؟
🔸ج: به خاطر اینکه حفظ اسلام با امام حسین علیه السلام است. علت اینکه خدا این را دیده بود، چون دید بعد از #پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله خیلی از عوضی ها می خواهند اسلام را از بین ببرند، همه جا را بی دین کنند، خدای متعال با علم و حکمتش تشخیص داد آن چیزی که بتواند اسلام را از نابودی حفظ کند شهادت امام حسین علیه السَّلام است. این شهادت و مصیبت سنگین یک جوری است که دل انسانها را تحریک می کند، اگر چه #کافر باشند، لذا شما دیدید #مسیحی ها، #یهودی ها، روز عاشورا نذری می دهند، به خاطر شهادت امام حسین علیه السَّلام است، این حفظ می کند، هر سال که ایام محرم می رسد، روز #عاشورا سیاهی و شام و ناهار و سینه و... این عده ای می آیند در تور و مسلمان می شوند، کسانی که به واسطه گناه از خدا فاصله میگیرند در این ایام به برکت خون امام حسین علیه السَّلام جمع می شوند و نماز و روزه و توبه و کارها درست می شود، بنابراین هیچ چیزی به اندازه #شهادت امام حسین علیه السَّلام اسلام را حفظ نکرده است.
💠 س9: در روایت آمده است که با زیارت امام حسین علیه السَّلام بهشت #واجب میشود یعنی چه؟
🔸ج: خُب خدای متعال امام حسین علیه السَّلام را برای چه گفت شهید شد؟ برای اینکه مردم هدایت شوند، گوش به حرف خدا بدهند، اگر نروند که هدایت نمی شوند که، باید بروند استفاده کنند مقصود حاصل شود. برای تشویق مردم به زیارت که این مردم عادت نداشتند، آشنا نبودند، این وعده های #بهشت را #خدا داده است.
جنس این عمل و عبادت این است که بهشت پشت سرش است، ولی گناه بکنی بِدهی بار می آوری و کم هم می آید، آنوقت آدم یک چیزی هم بدهکار می شود.
📌پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
حُسَيْنٌ_مِنِّي_وَ_أَنَا_مِنْ_حُسَيْنٍ.mp3
2.67M
⚫️ قالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ و آلِهِ: حُسَيْنٌ مِنِّي وَ أَنَا مِنْ حُسَيْنٍ
@khoshvaght_ir