رایحه ی احکام «تخصصی»
#سوال_مسابقه_شماره نهم👇 ✍ حکم چت کردن با جنس مخالف عبارت است از: ترس به گناه افتادن در چت کردن
باسلام وارادت
لطفا در مسابقه شماره نهم👆👆 شرکت کنید🌺🍃
👌عزیزان بیشتر دقت کنید عرض کردم کدوم #گزینه_غلط است👆👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#به_وقت_مداحی🏴🏴
💔 #دلم_خونِ_امشب
بابا نبودی ببینی پر معجرم سوخت😭
بابا نبودی ببینی که موی سرم سوخت😭💔
#اربعین96
لینک
@khosravi1253
استفاده از دفترچه #بیمه دیگران
✅سوال: برای خرید عینکی که دکتر تجویز نموده بود پول کافی نداشتم، پدرم هم نمیتوانست این پول را تهیه کند، به همین خاطر از دفترچه بیمه برادرم که کارمند بانک است برای این کار استفاده نمودم، آیا این کار من اشکال داشته است یا نه؟ نمازهایی که با این عینک خواندم چه حکمی دارد؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍جواب :استفاده غیر مجاز از دفترچۀ بیمه جایز نیست و موجب ضمان است، ولی در هر حال نماز با آن عینک باطل نیست.
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
@khosravi1253
وظایف مرد نسبت به همسرش چیست؟
#حدیث
امام سجادعلیه السلام
زن مایه آرامش است اوراگرامی دار با او مدارا کن اگر خطایی کرد به او رحم کن....
#ادامه_دارد.....
لینک کانال
@khosravi1253
📥 سؤال:
اگر مرد غیر از خانه و ماشین مالی نداشته باشد، آیا زن می تواند خانه را به عنوان مهریه مطالبه نماید؟
📤 پاسخ:
✍ آیت الله خامنه ای:
یک منزل در حد شان از مستثنیات دین است نمی تواند آنرا جهت مهریه اخذ کرد و اگر در بین قانونی وجود دارد باید رعایت شود.
✍ آیت الله مکارم:
هرگاه دین مزبور مطالَب باشد و منزل و خودرو زاید بر شئونش بوده باشد باید آن را تبدیل به آنچه در حدّ شأنش باشد بکند و تفاوت آن را براى اداى دین صرف نماید.
✍ آیت الله سیستانی:
برمرد واجب نیست از آنها مهریه را بدهد.
✍ آیت الله شبیری زنجانی: خیر.
✍ آیت الله فاضل:
زن می تواند مهریه خود را مطالبه کند، لیکن اگر مرد تنها همان خانه را دارد که برای سکونت به آن نیاز دارد نمی تواند خانه را به عنوان مهریه اش بگیرد و باید به او مهلت بدهد که تلاش کند و دین اش را نسبت به مهریه ادا کند.
📚 منابع:
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: vmsJvHgoJL8. [2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9701150001. [3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله سیستانی، کد استفتاء: 718648. [4]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله شبیری زنجانی، شماره سوال: 51672. [5]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله فاضل لنکرانی، کد رهگیری: 9700081.
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @khosravi1253 👈عضویت
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
✍انتشار دهنده باشیم تا در ثواب نشر احکام سهیم باشیم🌺
636751341491982512.mp3
9.04M
#به_وقت_مداحی🏴🏴 پیشنهاد دانلود👆
جلوی آیینه خودمو میبینم خیلی تغییر کردم جدی جدی با روضه های تو خودمو پیر کردم....😭
" من عوض شدم ولی....
تو حسینِ بچگیمی💔
#بانوای_حمید_علیمی
☘لینک
@khosravi1253
هدایت شده از رایحه ی احکام «تخصصی»
✅پرسش:
سلام ببخشید
يکي ميگه چه نيازي ب مرجع تقليد هستش
همين قران و احاديث و علاوه بران عقل داريم همين کافيه
راهنمايي کنيد که چه جواب منطقي به اينها بدهيم
🍃🍂🍃🍂🍂🍃?🍂🍃🍂
✍پاسخ:
سلام
عقیده مسلمان به اصول دین باید از روی دلیل باشد (نه تقلیدی ) ، ولی در احکام غیر ضروری دین باید یا مجتهد باشد که بتواند احکام را از روی دلیل به دست آورد، یا از مجتهد تقلید کند، یعنی به دستور او رفتار نماید، یا از راه ا حتیاط طوری به وظیفه خود عمل نماید که یقین کند تکلیف خود را انجام داده است، مثلاً اگر عده ای از مجتهدان عملی را حرام می دانند و عدة دیگر می گویند حرام نیست، آن عمل را انجام ندهد و اگر عملی را بعضی واجب و بعضی مستحب می دانند، آن را به جا آورد. پس کسانی که مجتهد نیستند و نمی توانند به احتیاط عمل کنند، واجب است از مجتهد تقلید نمایند.
اگر فردى بخواهد اعمالش را بر اساس قرآن و سنّت انجام دهد، باید قرآن و تفسیر و علومى را که وابسته به آن است،به طور تخصصّى بداند. همین طور باید سنّت را که عبارت است از قول، عمل و تقریر ( تأیید گفتار و اعمال دیگران توسط معصوم) کاملاً بشناسد؛ یعنى با علوم حدیث آشنا باشد که عبارت است از : علم رجال (شرح حال راویان حدیث) و سلسله سند، درایه (فهم دلالت روایات)، شأن نزول روایات، قرائن حالی و مقالی، تقیّه، حقیقت و مجاز، تعارض روایات با روایات یا تعارض روایات دیگر با آیات و تزاحم مصالح و....
چنین فردى که به قرآن و سنّت با کیفیت مذکور آگاهى داشته باشد، مى تواند بلکه باید طبق قرآن و سنت، آن طور که مى فهمد عمل نماید. به چنین فردى متخصّص علوم اسلامى یا مجتهد و فقیه مى گویند و تقلید کردن برای او جایز نیست. امّا اگر کسى از نظر علم و آگاهى به حدّ مذکور نرسیده باشد، عقل حکم مى کند از یک یا چند متخصّص علوم اسلامى بپرسد و طبق آن عمل نماید. این راهکار مقتضای عقل و شعور است که خدا داده است و قرآن هم به همین مطلب تصریح فرموده : «فاسئلوا اهل الذّکر إن کنتم لا تعلمون؛ (2) از آگاهان بپرسید اگر نمیدانید».
تقلید، سؤال از اهل ذکر یا رجوع به مجتهد و متخصّص است، همان طور که مردم چه مسلمان و چه غیر مسلمان در مسائلى که تخصّص ندارند،به متخصّصان مراجعه مى کنند، مثلاً اگر ماشینشان خراب شد به مکانیک مراجعه مى کنند؛ اگر بیمار شدند به پزشک مراجعه مى کنند؛ اگر بخواهند شهر یا خانه بسازند به مهندس و معمار مراجعه مى کنند. حتى کسانى که در یک رشته تخصص دارند،در رشتههاى دیگر تقلید مىکنند، مثلاً مراجع تقلید به هنگام بیمارى به پزشک مراجعه مىکنند؛ مهندسان و معماران هنگامى که ماشینشان خراب شد به مکانیک مراجعه مى کنند.
بنابراین همان طور که عقلاً در اکثر مسائل روزمرّه از متخصّصان پیروى مىکنند، در مسائل دینى نیز اگر متخصّص نیستند، باید به متخصّص (مرجع تقلید) مراجعه کنند. این مراجعه را «تقلید» میگویند.
پس تقلید از فقها نه تنها خلاف عقل نیست ، بلکه از باب رجوع غیر متخصص به متخصص مى باشد که حکم عقلى است. اگر کسى که باید تقلید کند، تقلید نکرده واعمالى را انجام دهد مانند بیمارى است که خودسر دارو مصرف کند. چه بسا عوض این که بهبودى حاصل شود بیمارى اش افزون شود. در روایات این حکم عقل تأیید شده است. امام عسکری(ع) فرمود: «امّا من کان من الفقهاء صائناً لنفسه حافظاً لدینه مخالفاً على هواه مطیعاً لأمر مولاه فللعوام أن یقلّدوه؛ از بین فقها آنان که حافظ و نگهبان دین اند و خود را از گناه و آلودگى حفظ مى کنند و با هواهاى نفسانى مبارزه مى کنند و مطیع اوامر الهى و جانشینان اویند، بر همگان لازم است که از آنان تقلید کنند».
مراد از «همگان» یعنى کسانى که در علوم اسلامى مجتهد و متخصص نیستند، گرچه در علوم دیگر متخصص باشند، مثلاً اگر استاد دانشگاه یا پزشک در علوم اسلامى مجتهد نباشد باید تقلید کند، چنان که مرجع تقلید در مسائل پزشکى و مهندسى از پزشک و مهندس تبعیت و تقلید مى کند.
بنابر این در احکام دین، به حکم عقل، شخص یا باید مجتهد باشد که بتواند احکام را از روی دلیل به دست آورد یا از مجتهد تقلید کند، وکسانی که مجتهد نیستند و نمی توانند به احتیاط عمل کنند، واجب عقلی است که از مجتهد تقلید کنند .
از نظر فقهی اگر مکلف مدتی اعمال خود را بدون تقلید انجام دهد،در صورتی اعمال او صحیح است که بفهمد به وظیفة واقعی خود رفتار کرده است، مثلاً بعضی از مراجع تقلید در رکعت سوم و چهارم نماز گفتن یک بار تسبیحات اربعه را کافی می دانند و بعضی دیگر می فرمایند سه مرتبه باید گفته شود. مکلفی که تقلید نکرده، اگر سه بار گفته باشد، نمازش درست است؛ یا عمل او با فتوای مجتهدی که وظیفه اش تقلید از او بوده، یا با فتوای مجتهدی که فعلاً از او تقلید میکند، مطابق باشد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
لینک کانال تخصصی🌹رایحه ی احکام🌹
https://eitaa.com/khosravi1253
وظایف زن نسبت به شوهر؟👆
#وظایف_ادامه_دارند،روزای آتی...
#حدیث
پیامبر رحمت ص فرمودند:
نماز خودت را به منظور منع شوهر از بهره وری جنسی، طول نده.
📚وسائل الشیعه ج2
لینک
@khosravi1253
👩 وظایف زن در خانه 🏠
✅ سوال:
🚦شوهرم به من دستور می دهد باید کارهای خانه را انجام بدهی و باید غذایش سر وقت حاضر باشد و لباسش اتو باشد آیا از نظر شرعی انجام این کارها بر زن واجب است؟⁉
🔹پاسخ:
🖋همه مراجع: خیر مرد حقّ ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور كند.
🖋ایت الله مظاهری: چون عقد ازدواج معمولاً مبنى بر خانه دارى زن و بچه دارى و شيردادن او انجام میگيرد، بنابراين خانه دارى و بچه دارى و شيردادن مطابق معمول به عهده زن میباشد، مگر اينكه در ضمن عقد شرط كند كه چنين وظيفه اى نداشته باشد يا حق الزحمة خود را در برابر اين كارها بگيرد.
----------
📚 منبع: مسأله 2414 رساله 12 مرجع
#احکام_زناشویی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔴 کانال تخصصی رایحه ی احکام👇
🆔 https://eitaa.com/khosravi1253
✍لطفا #بالینک کانال نشر دهید
رایحه ی احکام «تخصصی»
#سوال_مسابقه_شماره نهم👇 ✍ حکم چت کردن با جنس مخالف عبارت است از: ترس به گناه افتادن در چت کردن
باسلام
آخرین مهلت شرکت در مسابقه👆 امشب ساعت24می باشد🏃🏃🏃
کریمی اربعین-_jbryyl_yn_rwz_tw_jdh_khrblth.mp3
3.97M
#به_وقت_مداحی
جبرئیل این روزا تو جاده کربلاتِ
بالباس مبدل خادم زائراتِ
ِ
همه جاری مثل چشمه مثل دریامثل بارون
همه راهی،همه بی دل همه شیدا همه مجنون
همه دلتنگ مثل مسلم ،مثل هانی ،مثل مختار
@khosravi1253