هدایت شده از «مسعا» | مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی-اسلامی
توسعه اجتماعی بر توسعه سیاسی و فرهنگی ارجحیت دارد
*از منظر مدیریتی بنده معتقدم که ما باید نهاد علم را اجتماعی کنیم. اعتقاد بنده بر این است که باید مبنای توسعه اجتماعی را بر توسعه سیاسی و فرهنگی ارجحیت داد. برای اینکه نهاد علم را اجتماعی کنیم باید در دستگاههای مختلف و بخشهای حاکمیتی هوشمند سازی، شفاف سازی و مردمی سازی را در اولویت قرار داده که قطعا خروجی آن کارآمدی است. میخواهم بگویم اگر جایی را بخواهیم متحول بکنیم و کارآمدی در آن اتفاق بیفتد و لازمه آن این سه مورد است.و قتی حرف از مردمیسازی میزنی به پایههای اساسی انقلاب اسلامی ما بر آن استوار است. و قدرت مادی، معنوی ، مشروعیت و مقبولیت با مردم است.
مشروح سخنرانی را در لینک ذیل ببینید:
https://www.khabaronline.ir/amp/1812110/
___
مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی (#مسعا)
@ihispsir
@projectsystem
🌐ihisps.ir
هدایت شده از «مسعا» | مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی-اسلامی
رویای علم اجتماعی، مردمی سازی به سبک هگلی
✍ عجیب بوی هگل و مارکس می دهد این صحبت ها، حلقه مشاورین دکتر قالیباف چرا باید مردمی سازی را نوعی خودآگاهی تاریخی هگلی تفسیر کنند و نهاد علم را مبتنی بر قرائت هگلی، مارکسی و مانهایمی تقریر کنند
جامعه شناسی معرفتی به عنوان تئوری مشروط سازی اندیشه به شرایط اجتماعی وجودی آن در دیدگاه هگل مطرح و توسط مارکس، مانهایم و مارکس وبر رشد یافت.
حال اگر این فرض پذیرفته شود که همه اندیشه ها با شرایط وجودشان تعیین می شوند، از اینرو همه حقایق نسبی اند
مارکس تأکیدات نخستین خود را برنقش عاملهای طبقاتی و اقتصادی در تعیین افکار قرار داد و مانهایم نیز تصور مذکور را گسترش داد تا سایر گروه بندیها نظیر نسل ها، گروههای منزلت و گروههای شغلی را شامل شود. ولی ماکس شِلر حتی از این مرحله هم فراتر رفت تا رشته عامل های که در فرمهای اندیشه موثّرند، را وسیع تر سازد
در جامعه شناسی معرفت، روابط متقابل بین سیستم های جزئی فکر و سیستم های تشکیلات اجتماعی مشخص می گردد.
به قول مارکس:
این آگاهی بشر نیست که هستی او را معین می کند، بلکه متقابلاً این هستی اجتماعی اوست که آگاهی وی را مشخص می سازد
1913,pp.11-12
تقریر کارآمدی در مدیریت نیز می تواند فراتر از این سه گانه نظم بروکراتیک ماکس وبری تنظیم شود.
___
مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی (#مسعا)
@ihispsir
@projectsystem
🌐ihisps.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوکاکولا با هوش مصنوعی یک نوشابه جدید تولید کرد؛ طعمی از آینده
🔹شرکت کوکاکولا از یک نوشابه جدید و تولید محدود به نام Y3000 رونمایی کرده که تفاوت بزرگی با نوشابههای قبلیاش دارد. کوکاکولا این نوشابه را با بازخوردهای مشتریان و البته به کمک هوش مصنوعی ساخته است.
🔹 کوکاکولا از مشتریان در سراسر جهان خواسته بود تا نحوه تجسم آینده از طریق احساسات، آرزوها، رنگها، طعمها و موارد دیگر را با آنها به اشتراک بگذارند. نتیجه این نظرات خلق یک طعم منحصربهفرد برای نوشابه Y3000 میشود.
🔹 این نوشابه بدون قند کوکاکولا برای تایم محدودی در برخی کشورها ازجمله ایالاتمتحده، کانادا، چین، اروپا و آفریقا عرضه خواهد شد. جالب است بدانید که کوکاکولا برای طراحی قوطی این نوشابه هم از هوش مصنوعی کمک گرفته است.
#هوش_مصنوعی_قوی
#آینده_پژوهی
خبـــرهای فـــوࢪی مهم⇩⇩
☑️ @Akhbar_Fori
———
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
✍ شاعر، قیصر امین پور
چشمه های خروشان تو را می شناسند
موجهای پریشان تو را می شناسند
پرسش تشنگی را تو آبی، جوابی
ریگهای بیابان تو را می شناسند
نام تو رخصت رویش است و طراوت
زین سبب برگ و باران تو را می شناسند
از نشابور بر موجی از «لا» گذشتی
ای که امواج طوفان تو را می شناسند
اینک ای خوب فصل غریبی سر آمد
چون تمام غریبان تو را می شناسند
کاش من هم عبور تو را دیده بودم
کوچه های خراسان تو را می شناسند
🔘فلسفه زبان اسلامی شهادت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام را تسلیت عرض می کند
———
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
نشست علمی با حضور پروفسور اندروز.
لازم به ذکر است که خانم اندروز در علوم شناختی و خصوصا شناخت حیوانات animal cognition کار کردهاند.
@hekmatebaleghe
#قائمی_نیا
#کریستین_اندروز
———
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
اردوغان از ایلان ماسک خواست تا هفتمین کارخانه تسلا را در ترکیه تاسیس کند
♦️ نهاد مطبوعاتی ریاست جمهوری ترکیه در ارتباط با دیدار اردوغان و ماسک اعلام کرد: در این دیدار اردوغان در خصوص پیشرفتهای ترکیه در عرصه فناوری و استراتژی ملی هوش مصنوعی با ماسک گفتوگو کرد.
♦️ اردوغان با اشاره به تولید خودروی ملی «توگ» در ترکیه، پیشنهاد راهاندازی کارخانه تسلا در ترکیه را مطرح کرد.
♦️ اردوغان همچنین در این دیدار درباره برنامه فضایی ترکیه، فرصتهای همکاری با اسپیس ایکس توضیح داده و ماسک را برای شرکت در جشنواره تکنوفست در ازمیر دعوت کرد.
خبـــرهای فـــوࢪی مهم⇩⇩
☑️ @Akhbar_Fori
#هوش_مصنوعی_قوی
#حکمرانی_نوین
#تسلا
——
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
بدون توجه به #حیث_التفاتی، #بدنمندی، و #مدیریت_تعاملی_داده در فضای وب 2، اساسا #جنگ_شناختی قابل تصور نیست، #شناخت در این جنگ ریشه در #آگاهی دارد و ضمیرناخودآگاه را درگیر می کند، شناخت بدین معنا تفاوت ماهوی با #اندیشه دارد. از این رو نمی شود برای مقابله با آن ابزارهای سنتی #فلسفی را پیشنهاد داد.
https://virasty.com/rostamikia/1695094562442844952
——
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
مواجهۀ حوزۀ علميه ايران با فلسفۀ غرب
✍ محمد فنایی اشکوری
چکيده
یکی از راههای رشد هر فلسفهای مواجهۀ آن با فلسفههای دیگر و تأثیر و تأثرهایی است که در این حوزه رخ میدهد. برخورد اندیشهها منتهی به پختهتر شدن آنها و ظهور اندیشههای نو میشود. سنت فلسفیای که با سنتهای دیگر در دادوستد نباشد دچار رکود و توقف میشود و اگر هم تحولی در آن رخ دهد، بسیار کند و کمدامنه خواهد بود؛ این درسی است که از مطالعه تاریخ فلسفه میتوان آموخت. از این نگاه میتوان مناسبات فلسفۀ اسلامی و فلسفۀ غرب را مطالعه و بررسی کرد. فلسفۀ اسلامی در شکلگیری آغازین خود از فلسفۀ یونان بهره برد. پس از تکون و رشد فلسفۀ اسلامی، متون این فلسفه به لاتین ترجمه شد و منشأ تحولاتی اساسی در فلسفۀ غرب در دوره قرون وسطا گردید. با ورود فلسفۀ غرب به ایران در عصر جدید و آشنایی ایرانیان با آن، تحولاتی در رویکرد و ساختار فلسفۀ اسلامی رخ داد. بررسی این تحولات و ترسیم دورنمایی از آینده ارتباط میان فلسفۀ اسلامی و فلسفۀ غرب موضوع نوشته حاضر است.
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
2_98.pdf
437.6K
مواجهۀ حوزۀ علميه ايران با فلسفۀ غرب
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
تا چه اندازه #فرهنگ در دريافت فرد از واقعیت تأثیر میگذارد؟ #انسان_شناسی_شناختی توجه ما را به همبستگی هایی جلب می کند که به طور خاص میان اندیشه، دریافت، شناخت و محیط انسان ها وجود دارد، از این رو نقش #مطالعات_فرهنگی در فلسفه قابل توجه خواهد بود
#جنگ_شناختی
#علوم_شناختی
https://virasty.com/rostamikia/1695214990817606706
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
♦️هوش مصنوعی تبدیل به مدیر شرکتها میشود؟!
یورونیوز نوشت:
🔹شرکتی لهستانی در حال آزمایش یک مدیرعامل است که بر اساس هوش مصنوعی، طراحی شده و وظیفهاش انجام کارهای اداری و همچنین انتخاب هنرمندان برای طراحی کالاهای سفارشی است.
🔹رئیس این شرکت به تازگی یک ربات انساننما با هوش مصنوعی به نام میکا را برای کمک به بخشهایی از کسب و کار استخدام کردهاست. میکا عنوان مدیرعامل هوش مصنوعی را به دست آورده و میگوید که قصد دارد کارهای بزرگتری در این شرکت انجام دهد، با این وجود استخدام و اخراج کارکنان شرکت توسط انسانها همچنان انجام میشود.
🔹میکا مشتاق است که در مورد مزایای کاری خود نسبت به رقیبان انسانی خود اشاره کند، او میگوید:« من آخر هفته و روزهای تعطیل ندارم و به صورت ۲۴ ساعته در تمامی روزها مشغول به فعالیت هستم و تصمیمگیریهایم بر اساس تجزیه و تحلیلهای گسترده است.
🔹به گفته رئیس این شرکت، هوش مصنوعی در آینده در کسب و کارهای دیگر نیز نقش خواهدداشت و بسیاری از شرکتها مجبور به استخدام رباتهای انسان نما مبتنی بر هوش مصنوعی میشوند. آینده شرکتهایی مانند ما چه خواهد بود؟ یقیناً هوش مصنوعی ارزش این را دارد که ما آن را درگیر کسب و کارهایمان کنیم.
🔹مدیران این شرکت نیز معتقدند که مدیرعامل انسانی و مدیرعامل هوش مصنوعی در آینده دست به دست هم خواهند داد و از مزایا و نقاط قوت خود برای پیشرفت دادن شرکت ها و کسب و کارها، استفاده خواهندکرد.
خبـــرهای فـــوࢪی مهم⇩⇩
☑️ @Akhbar_Fori
#هوش_مصنوعی_قوی
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
هدایت شده از «مسعا» | مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی-اسلامی
◽️ آیندهپژوهی فقه و پیشرانهای توسعه، تعمیق و تهذیب آن
🔻آیت الله #ابوالقاسم_علیدوست عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه در نشستی تبیین کرد:
🔹 معتقدم یکی از پیشرانهای فقه، توسعه اصول است؛ نمیخواهم بگویم اصول فقه باید سه برابر شود – البته اگر شد، هم بشود – ولی معتقدم مباحثی را میشود حذف نمود و بهجای آن مسائل یادشده را جایگزین گردد.
🔹 دیگر دوران جامع معقول و منقول گذشته است. دورانی که بگوییم فلانی در همه علوم اسلامی کتاب نوشته است؛ به نظر میرسد این کار سبک گرفتن دانش است. الآن دورانی است که باید به سراغ تمرکز رفت، حتی در فقه ما باید روی یک بخش متمرکز شویم. یک فقیه در عبادات و دیگری در معاملات متمرکز باشد.
🔹 امروز تحت عنوان فقه معاصر وارد مباحث میشوند و در موضوعاتی که هنوز کارشناسان اختلاف نظر دارند و بعضاً هنوز شناسایی نشده ورود فقهی میکنند.
🔍 ادامه را اینجا بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/ayandepajohi
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
✍️ ورود فقیهانی همچون استاد علیدوست به این عرصه غنیمت است و خود گویای دغدغه استاد ارجمند در این خصوص است، در این خصوص نکات ذیل را تقدیم می کنم:
1️⃣ دانش فقه در دیدگاه استاد به مثابه یک دیسپلین استقرار یافته مورد توجه نیست؛ وقتی شما به یک دیپسلین که حداقل ده ه جز دارد نگاه جزئی بکنید فهم شما از مدیریت تغییر در این دانش کاملا جزئی می شود.
2️⃣ پیشران های تغییر در یک علم تا حدود زیادی تابع تغییرات محیط کلان دیسپلین ها قرار می گیرد. به عنوان مثال تغییرات شگرف در هوش مصنوعی احتمالا آینده مرجعیت را با خطر روبرو کند ( بنگرید به پروژه نجف = دستیار هوش مصنوعی در فقه، مرکز کامپیوتری نور)، خب طبیعتا این تأثیر که به حذف مرجعیت فقیه منجر خواهد شد با توسعه علم اصول و یا حتی رفتن به سمت اطمینان های عرفی حل نخواهد شد به ابزارهای شناختی بیشتری نیاز است
3️⃣ وقتی در آینده نه تخصصی خواهد ماند نه تمرکزی، با این اصلاح چه باید کرد؟
4️⃣ اینکه موضوعات جدیدی در محیط داخلی دانش افزوده شود به مدیریت صحیح این دانش نمی انجامد.
5️⃣ برای مدیریت تغییرات در این دانش ها، نیاز به تحلیل محیطی بیشتری احساس می شود.
6️⃣ بدون توجه به مدل شایستگی فقیه و دانشوران فقه، تحلیل های استعلایی در زمینه آینده فقه به صواب نخواهد رسید.
⬅️ علوم اسلامی به لحاظِ تحلیل محیطی در وضعیت خوبی به سر نمی برند و این ممکن است به حاشیه رانی این دانش ها در آینده نزدیک منجر شود
#آینده_پژوهی
#آینده_فقه
__
مرکز مطالعات سیاستگذاری علوم انسانی (#مسعا)
@ihispsir
@projectsystem
🌐ihisps.ir
🔰 استاد سید منیرالدین حسینی الهاشمی:
زمانى كه اطلاعات، سرعت جريان پيدا میکند، كفر نمیتواند از عهدۀ هماهنگسازى آن برآيد؛ لذا كنترل هماهنگسازى را از دست میدهد.
شما تصور نكنيد كه با بالا رفتن توسعۀ رسانههاى جمعى، كفر قادر خواهد بود به ارتقاء حضور خود در جهان، همپاى این توسعه اقدام كند. اصولاً كلمه كفر داراى ظرفيت مشخصى است، لذا زمانى كه در چنين شرايطى واقع میشود با همان ابزارى كه ساختۀ نظام اوست شكست خواهد خورد.
به بيان بهتر، ناهماهنگى عملى او نيز همچون ناهماهنگى نظریاش ظهور پيدا میكند و وقتى كه چنين شد #انفجار_از_درون آن نظام صورت میگيرد.
☑️ @AndisheMonir
✍️ دکتر مجتبی رستمی کیا
🔸 نشستن اطلاعات به جای معرفت، روند کلانی است که نظام های معرفتی را به خطر خواهد انداخت و این ارتباطی به سرعت گردش اطلاعات نخواهد داشت.
🔸 اصول محاسباتی هوش مصنوعی امروز علیرغم سرعت ، وظیفه محاسباتی کلان داده ها را بر عهده دارد و انفجار از درونی نیز اتفاق نخواهد افتاد.
🔸نسبت دادن اطلاعات و نظام دانشی آن به کفر بی دلیل است. مثل آن می ماند که فضای سایبر را ابزار کفر بدانیم.
🔸با نظام سازی های ساختگرا، نمی توان فضای شناختی سایبر را به صورت دقیق بررسی کرد. نظامواره بودن، هماهنگی، کنترل، توسعه و ساخت یا فروپاشی انگاره های معناشناسی ساختگراست و امکان تحلیل فضای تعاملی وب 2 و وب 3 را نخواهد داشت.
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
حیث التفاتی و هوش مصنوعی قوی
🎙 ارائه دهندگان
ابوالفضل کیاشمشکی
علیرضا قائمی نیا
یکشنبه 9 مهرماه ساعت 13:30
http://skyroom.online/ch/iict/hekmat
✍️سؤال اصلی در حیث التفاتی این است که چگونه ذهن نسبت به اشیاء بیجان، حیث التفاتی و قصدی دارد؟تمامی فعل و انفعالات ذهنی دارای اثری زیستشناختی بر روی اعصاب درمغز هستند. به این معنا آگاهی و حیث التفاتی دقیقاً به اندازه گردش خون و سیستم گوارش بخشی از زیست انسانی است. به نظر سرل راهحل صحیح "مشکل ذهن ـ بدن" نه در انکار واقعیت پدیدههای ذهنی، بلکه در ارزیابی صحیح از ماهیت بیولوژیکی آنها است"
جان سرل معتقد است تفاوت عمل و حرکت در این است که عمل متضمن قصد و التفات (intention) است اما حرکت فاقد التفات است. سرل قصدمندی و حیث التفاتی را به موجوداتِ دارای مغز اختصاص داده است. البته سرل بعدها به این مسئله تکملهای اضافه کرده: من نگفتم قصد مختص به موجودات مغزدار است بلکه قصدمندی نیازمند ارگانیسم و اندامواره است چه انداموارۀ مغزدار و چه انداموارۀ بیمغز. از منظر وی فلسفه زبان شاخهای از فلسفه ذهن است
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
✍️مجتبی رستمی کیا
◽️بالاخره کتاب " دین و مدل های فرهنگی" دکتر قائمی نیا به دستم رسید. این اثر میان رشته ای میان انسان شناسی شناختی و قرآن کریم محسوب می شود. ادامه روش شناسی های تفسیری دکتر است و جهان اجتماعی تفسیری آقای دکتر قائمی نیا را تشکیل می دهد.
◽️این اثر کوشیده است تا با رتبه بندی جهان معنوی، شخصی، اجتماعی و مادی مدل های تحلیلی و اکتشافی انسان فرهنگی را از دل قرآن کریم استخراج کند. کشف مفاهیم فرهنگی کانونی و سپس کشف مفاهیم فرهنگی مرتبط و سپس کشف ساختار روابط مفاهیم نوعی روش ترکیبی ساختگرا _ شناختی است که در کتاب پرداخته شده است. از سوی دیگر از طریق تقابل میان مدل های کفر و ایمان کوشیده است ساخت انسان فرهنگی دیندار را به تصویر بکشد.
◽️شاهکار این اثر کشیدن مدل های برنامه ریزی از دل استعاره است. استعاره های مفهومی از این منظر حاصل بر هم کنش دو مدل فرهنگی است که حوزه مبدا و اهداف را به یکدیگر متصل می کند. این روش می کوشد تا خانواده های استعاری در مدل های سیاستگذارانه فرهنگی را بازنمایی کند.
◽️کتاب با مدل های فرهنگی دیجیتال به پایان می رسد و نشان دهنده امتداد الهیات سایبر در دین و مدل های فرهنگی است. مثل آثار گذشته دکتر اعتباریات و برنامه های فرهنگی از حکمت نوصدرایی در این اثر هم دیده می شود که نوید بخش نظریه ای جدید در انسان شناسی شناختی و دین شناسی خواهد بود
#دین_مدل_فرهنگی
#قائمی_نیا
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
هدایت شده از بحث مکاسب - استاد علی دیانی
✅آغاز بحث مکاسب محرمه
پایه هفتم (نیمسال اول و دوم)
حاج علی دیانی
✔️مکان: مدرسه آیت الله العظمی بروجردی (خان) طبقه اول مدرس ۱۴
✔️ساعت: ۸ صبح
✔️شروع درس یکشنبه ۱۴۰۲/۷/۹
✔️اطلاعات بیشتر:
✉️ پیامک: ۰۹۹۰۳۵۰۳۴۶۰
🆔 ایتا: @ali_dayyani110
┄┅┅┅┅❀❀┅┅┅┅┄
#مکاسب_محرمه
کارشناسان زبانشناسی هم نمیتوانند نوشتههای ChatGPT را تشخیص دهند
مطالعات جدید محققان آمریکایی در مورد ChatGPT نشان میدهد که حتی متخصصان زبانشناسی هم نمیتوانند بین نوشتار تولید شده توسط انسان و هوش مصنوعی تمایز قائل شوند.
به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ در مطالعه جدید، متخصصان زبانشناسی سعی کردند که نوشتار ChatGPT و نوشتار انسان را از هم تشخیص دهند و فقط در ۳۸/۹ درصد موفق به این کار شدند و علیرغم استدلال منطقی پشت انتخابهایشان، اغلب پاسخهایشان نادرست بود. این امر نشان میدهد که متون کوتاه تولید شده توسط هوش مصنوعی میتواند به اندازه نوشتن انسان بینقص و فریبدهنده باشد.
بر اساس مطالعهای که اخیراً توسط استادیار دانشگاه فلوریدای جنوبی انجام شده است، متخصصان زبانشناسی از مجلات برتر جهانی تنها در ۳۹ درصد مواقع میتوانند به طور دقیق بین متن تولید شده هوش مصنوعی و انسان تمایز قائل شوند.
متیو کسلر، محقق دانشگاه فلوریدای جنوبی در گروه زبانهای جهان، میگوید: تصور ما این بود که بهترین افرادی که میتوانند نوشتههای تولید شده توسط انسان را شناسایی کنند، زبانشناسانی هستند که کار خود را صرف مطالعه روی الگوهای زبان و دیگر جنبههای ارتباطی انسانی کردهاند.
yun.ir/h3fyme
#هوش_مصنوعی_قوی
#chatGPT
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
سونامی اخباریگری و انزوای فلسفه اسلامی
🔻در سال تحصیلی جاری علاوه بر فقه و اصول تصمیم گرفتم، فلسفه و کلام نیز تدریس داشته باشم.
اما میل قلبی بیشتر با فقه و اصول بود. چند روزی است که درس شروع شده است با مواجهه و گفتگوی که با طلاب محترم داشتم،به شدت احساس کردم، فلسفه و رشد عقلانیت خیلی ضروری است و از رشد اندیشههای نص گرا و عقل ستیز، احساس خطر کردم.
🔅طوفان سهمگین اخباریگری درحال نزدیک شدن به فضای ذهن جامعه مذهبی ماست.
تقویت این جریان نیز با هدف مقابله با مبانی انقلاب اسلامی است.
✅مقام معظم رهبری در دیدار طلاب و فضلای قم در 29 مهر 89 با اشاره به لزوم فراگیری فلسفه و کافی نبودن فقه میفرمایند:
«يك مسئله، مسئله درس فلسفه و رشته فلسفه است. توجه بكنيد؛ اهميت فقه و عظمت فقه نبايد ما را غافل كند از اهميت درس فلسفه و رشته فلسفه و علم فلسفه؛ هر كدام از اينها مسئوليتى دارند. رشته فقه مسئولياتى دارد، فلسفه هم مسئوليتهاى بزرگى بر دوش دارد. پرچم فلسفه اسلامى دست حوزه هاى علميه بوده است و بايد باشد و بماند. اگر شما اين پرچم را زمين بگذاريد، ديگرانى كه احياناً صلاحيت لازم را ندارند، اين پرچم را برميدارند؛ تدريس فلسفه و دانش فلسفه مى افتد دست كسانى كه شايد صلاحيتهاى لازم را برايش نداشته باشند. امروز اگر نظام و جامعه ما از فلسفه محروم بماند، در مقابل اين شبهات گوناگون، اين فلسفه هاى وارداتى مختلف، لخت و بى دفاع خواهد ماند. آن چيزى كه ميتواند جواب شماها را بدهد، غالباً فقه نيست؛ علوم عقلى است؛ فلسفه و كلام. اينها لازم است. در حوزه، اينها رشتههاى مهمى است. رشته مهم ديگر، تفسير است؛ انس با قرآن، معرفت قرآنى. ما نبايد از تفسير محروم بمانيم. درس تفسير مهم است، درس فلسفه مهم است؛ اينها رشتههاى بسيار باارزشى است.»
✍️سیدعبدالله هاشمی
🔻🔻🔻
@Sahsh1367
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
مدل زبانی شگف انگیز GPT 4 چیست؟
به زودی در فلسفه زبان اسلامی
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦نخستین رویداد ملی دانش آموزی هوش مصنوعی، همزمان با پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی در اصفهان آغاز به کار کرد
خبـــرهای فـــوࢪی مهم⇩⇩
☑️ @Akhbar_Fori
#هوش_مصنوعی
#زبان_شناسی_رایانشی
#آینده_ایران
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
موضوعات پیشنهادی برای بحث های متاورس و علوم اسلامی.pdf
172.4K
✅ موضوعات پیشنهادی برای متاورس و علوم اسلامی
( با محوریت فقه، اصول و فلسفه)
✍️متاوِرس (به انگلیسی: Metaverse) فرضیهای از آیندهٔ اینترنت است که از محیطهای مجازی سهبعدی آنلاین غیرمتمرکز و پایدار تشکیل میشود. این دنیای مجازی از طریق هدستهای واقعیت مجازی (VR)، عینکهای واقعیت افزوده، گوشیهای هوشمند، رایانههای شخصی و کنسولهای بازی قابل دسترسی خواهد بود. متاورس به شکلی محدود در حال حاضر در پلتفرمهایی مانند ویآر چت یا بازیهای ویدیویی مانند زندگی دوم وجود دارد. از سوی دیگر Meta+Universe ( فراجهان) با توجه به پیشرفت های شرکت هایی مثل نیورالینک و اوپن ای آی نوید بخش زندگی دوم در فضای وب 3 خواهد بود
#پایان_نامه
#متاورس
#علوم_اسلامی
#آینده_سایبر
‼️آمادگی کمک برای نگاشت طرح های اجمالی و تفصیلی ویژه پایان نامه ها و رساله های حوزوی و دانشگاهی وجود دارد.
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
بارش فکری موضوعات مرتبط با علم اصول و فلسفه تحلیلی.pdf
93.6K
✅ برخی از موضوعات ویژه علم اصول فقه و فلسفه های زبانی ( فلسفه تحلیلی و قاره ای)
✍️اوایل قرن بیستم در زمانی که دیگر گرایشهای فلسفی رو به رشد بودند، دو جریان فلسفی مهم پدید آمد و به سرعت بر فضای فکری حاکم شد: فلسفه تحلیلی و فلسفه قارهای. برجستگی این دو سنت سبب شده است که فلسفه معاصر در معروفترین طبقهبندی، به تحلیلی- قارهای تقسیم شود اما این تقسیم، مسائلی از این دست را پیش آورده است: آیا این تقسیم جامع و مانع است و میتواند همه گرایشهای فلسفی معاصر را در بر بگیرد؟ چه ویژگیهایی این دو سنت را از هم متمایز میکند؟ این تقسیم تا چه حد بر تلقی جغرافیایی- زبانی استوار است و چه کاستیهایی در این تلقی وجود دارد؟
به هر سو، هر دو فلسفه نقاط اشتراک و تمایزات فراوانی با علم اصول فقه دارند که در فایل پیوست سعی شده است برخی از این موضوعات لیست شوند.
◽️دشواری اطلاق عناوین بر دو سنت تحلیلی و قاره ای در دشواری تمایزی ظاهر میشود که میان روشهای خاص هر یک از آنها میتوان قائل شد. هر دو سنت تلاش میکنند تا بسیار دقیق، علمی و حساس نسبت به زبان باشند. برخی براین نظرند که فلسفه تحلیلی بیشتر مسأله محور است در حالی که فلسفه قاره ای بر تبیین متن متمرکز است.
#پایان_نامه
#فلسفه_قارهای
#فلسفه_تحلیلی
#اصولفقه
‼️آمادگی کمک برای نگاشت طرح های اجمالی و تفصیلی ویژه پایان نامه ها و رساله های حوزوی و دانشگاهی وجود دارد.
—
👈 فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
May 11