🔹یتیم نوازی در دین مبین اسلام
هر انسانی در درون خود نیاز به احترام و محبت دیگران را به خوبی احساس می کند و از هر گونه اجحاف حق در خصوص خود را به راحتی بر نمی تابند، این در حالی است که این احساس نیاز به مهرورزی و عطوفت درسنین طفولیت به مراتب بیشتر خود نمایی می کند بخصوص اگر این کودک کسی باشد که والدین و سرپرست خود را از دست داده باشد. با توجه به این احساس نیاز در وجود ایتام شاهد هستیم دین مبین اسلام به آنان اهتمام خاص داشته و کمک و مهرورزی به ایشان را از جمله وظایف مسلمین قرار داده.است. « لَيْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ لكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ الْمَلائِكَةِ وَ الْكِتابِ وَ النَّبِيِّينَ وَ آتَى الْمالَ عَلى حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبى وَ الْيَتامى وَ الْمَساكينَ وَ ابْنَ السَّبيلِ وَ السَّائِلينَ وَ فِي الرِّقابِ وَ أَقامَ الصَّلاةَ وَ آتَى الزَّكاةَ وَ الْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذا عاهَدُوا وَ الصَّابِرينَ فِي الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ حينَ الْبَأْسِ أُولئِكَ الَّذينَ صَدَقُوا وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ؛[بقره/177] نيكى، (تنها) اين نيست كه (به هنگام نماز،) روىِ خود را به سوى مشرق و (يا) مغرب كنيد (و تمام گفتگوى شما، در باره قبله و تغيير آن باشد و همه وقت خود را مصروف آن سازيد) بلكه نيكى (و نيكوكار) كسى است كه به خدا، و روز رستاخيز، و فرشتگان، و كتاب (آسمانى)، پيامبران، ايمان آورده و مال (خود) را، با همه علاقهاى كه به آن دارد، به خويشاوندان و يتيمان و مسكينان و واماندگان در راه و سائلان و بردگان، انفاق مى كند نماز را برپا مى دارد و زكات را مى پردازد و (همچنين) كسانى كه به عهد خود- به هنگامى كه عهد بستند- وفا مى كنند و در برابر محروميتها و بيماريها و در ميدان جنگ، استقامت به خرج مى دهند اينها كسانى هستند كه راست مى گويند و (گفتارشان با اعتقادشان هماهنگ است) و اينها هستند پرهيزكاران!».
و در ادامه👇
@kodak_novjavan1399
♦️بی توجهی به حقوق ایتام گناهی سخت و دردناک
توجه و رسیدگی به حقوق ایتام از آنچنان اهمیتی بر خوردار است که بی توجهی به آن می تواند انسان را در زمره افراد بی دین و یا منافق قرار دهد در قرآن کریم خدای متعال از کسانی که حقوق ایتام را پاس نمی دارند اینچنین نکوهش شده است. « أَ رَأَيْتَ الَّذي يُكَذِّبُ بِالدِّينِ فَذلِكَ الَّذي يَدُعُّ الْيَتيمَ؛[ماعون/1و2] آيا كسى كه روز جزا را پيوسته انكار مىكند ديدى؟ او همان كسى است كه يتيم را با خشونت مى راند،». در اينجا اين نكته جلب توجه مىكند كه در مورد يتيمان مسأله عواطف انسانى بيشتر مطرح است تا اطعام و سير كردن، چرا كه بيشترين رنج يتيم از دست دادن كانون عاطفه و غذاى روح است، و تغذيه جسمى در مرحله بعد قرار دارد. 1
🌹بهترین خانه ها در روی زمین
در متون روایی در خصوص بهترین خانه از پیامبر اکرم (صلى الله عليه و آله) این چنین نقل شده است :« خَيْرُ بَيْتٍ فِى الْمُسلِمينَ بَيْتٌ فيهِ يَتيمٌ يُحْسَنُ اِلَيْهِ وَ شَرُّ بَيْتٍ فِى الْمُسْلِمينَ بَيْتٌ فيهِ يَتيمٌ يُساءُ إلَيْهِ اَنَا وَ كافِلُ الْيَتيمِ فِى الْجَنَّةِ هكَذا؛[2]بهترين خانه هاى مسلمانان، خانه اى است كه در آن يتيمى باشد كه به او نيكى مى شود و بدترين خانه هاى مسلمانان خانه اى است كه در آن يتيمى باشد كه با او بدى مى شود، من و سرپرست يتيم در بهشت مانند دو انگشت همراهيم».
و در ادامه👇
@kodak_novjavan1399
🌸درس دوم: سخاوتمندی و گشاده دستی را روزیم نما🌸
وَاِطْعامَ اْلطَّعامِ............و خوراندن طعام
از جمله کارهای ارزشمندی که در فرهنگ اسلامی مورد سفارش می باشد اطعام طعام به مؤمنین است، این رفتار اخلاقی علاوه بر اینکه نشأت گرفته از روح انسان دوستی و مهرورزی دارد گویا صفت اخلاقی سخاوتمندی و گشاده دستی نیز می باشد در روایات اسلامی این رفتار اخلاقی و انسان بسیار ارج نهاده شده است. « عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ ع قَالَ: مَنْ أَطْعَمَ مُؤْمِناً مِنْ جُوعٍ أَطْعَمَهُ اللَّهُ مِنْ ثِمَارِ الْجَنَّةِ وَ مَنْ سَقَى مُؤْمِناً مِنْ ظَمَإٍ سَقَاهُ اللَّهُ مِنَ الرَّحِيقِ الْمَخْتُومِ؛[3] هر كه مؤمنى را از گرسنگى سير كند، خدايش از ميوههاى بهشت خوراند و هر كه مؤمن تشنهئى را آب دهد، خدايش از شراب بهشتى سر بمهر بنوشاند.》
و در ادامه👇
@kodak_novjavan1399
🌸درس سوم: افشای سلام از آداب اسلامی🌸
وَاِفْشآءَ السَّلامِ.............و به آشکار کردن سلام
یکی دیگر از آداب زیبای اسلامی در روابط اجتماعی افشای سلام به همنوعان است. در متون روایی نزدیک ترین افراد به پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله و سلم) در روز قیامت کسانی معرفی شده اند که این موضوع را در روابط اجتماعی رعایت کرده باشند.کما اینکه در کتاب بحار الانوار از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله) این چنین نقل شده است. «إنَّ أَولَى النّاسِ بِاللّه وَ بِرَسولِهِ مَن بَدا بِالسَّلامِ؛[4] نزديكترين مردم به خدا و رسول او كسى است كه آغازگر سلام باشد».
در خصوص سیره پیامبراکرم(صلی الله علیه و اله) در کتب اخلاقی و روایی این چنین نقل شده است: «رسول اكرم (صلى الله عليه و آله) به هر كس برخورد مى نمودند، از بزرگ و كوچك، ثروتمند و فقير، سلام مى كردند و اگر به جايى حتى براى خوردن خرمايى خشك دعوت مى شدند، آن را كوچك نمى شمردند. زندگيشان كم هزينه بود، بزرگ طبع، خوش معاشرت و گشاده رو بودند، بى آنكه بخندند، هميشه متبسم بودند، بى آنكه اخمو باشند، محزون بودند، بى آنكه از خود ذلّتى نشان دهند، متواضع بودند، مى بخشيدند ولى اسراف نمى نمودند، دل نازك و نسبت به تمام مسلمانان مهربان بودند».5
و در ادامه
@kodak_novjavan1399
🌸درس چهارم: همنشینی با کریمان را روزیم نما🌸
وَصُحْبَةَ الْکِرامِ.............و همنشینی با کریمان
مصاحبت و همراهی با هر شخصی چه خوب و چه بد تأثیر مستقیمی بر روی رفتار و منش انسان بر جای می گذارد. از اینرو در فرهنگ و آموزه های اسلامی روی همنشین و دوست خوب بسیار تأکید شده است. وقتی در این فراز آخر دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان از خدای متعال خواستاریم که ما را همنشین افراد کریم قرار دهد، با توجه به فراز های قبی که رفتار کریمانه را از خدا مسئلت نموده بودیم به این مطلب رهنمود می شویم که این مصاحبت و همراهی نیز بی تأثیر در تقویت روحیه سخاوتمندی نیست. از اینرو در کتاب نهج البلاغه از امام علی(علیه السلام) نقل شده است: «قارِن اَهلَ الخَيرِ تَكُن مِنهُم وَ بايِن اَهلَ الشَّرِّ تَبِن عَنهُم؛[6]با خوبان معاشرت كن تا از آنان باشى و از بدان دورى كن تا از آنان نباشى»
تقاضای آخر از باری تعالی: به فضل و کرمت ای پناه آرزومندان، ما را در زمره ی افراد متخلق به آداب و اخلاق اسلامی قرار بده.
پی نوشت ها:
[1]. تفسير نمونه: ج27، ص359.
[2]. نهج الفصاحه ص470، ح 1510.
[3]. الكافي: ج2، ص201، ح5.
[4]. بحارالانوار(ط-بیروت): ج73، ص12، ح50.
[5]. ارشاد القلوب(دیلمی) ج 1، ص 115.
[6]. نهج البلاغه(صبحی صالح) نامه 31، ص 402.
@kodak_novjavan1399
💠 پوستر راهکارهای زندگی موفق در جز هشتم قرآن
🌷@kodak_novjavan1399
#رسم_خوبان
✅نان و حلوا
پول داده بود به شخصی تا نان بخرد. وقتی نان به دستش رسید، قدری حلوا نیز روی نان بود!
پرسید پول حلوا را از کجا آورده ای؟
خریدار گفت: قرض کردم!
و آن بزرگوار نه تنها حلوا را نخورد که آن مقدار از نان را هم که حلوایی شده بود میل نکرد!
پرسیدند چرا؟ فرموده بود: یقین ندارم که برای ادای این دین(قرض) زنده باشم.
🔸امام صادق علیه السلام:
كانَ أميرُ المؤمنينَ صلواتُ اللّه ِ علَيهِ يقولُ : ابنَ آدمَ ، إنْ كُنتَ تُريدُ مِن الدُّنيا ما يَكْفيكَ فإنَّ أيْسَرَ ما فيها يَكْفيكَ ، وإنْ كُنتَ إنَّما تُريدُ ما لا يَكْفيكَ فإنَّ كُلَّ ما فيها لا يَكْفيكَ .
امیرمومنان علی علیه السلام می فرمود: ای آدمیزاد! اگر از دنیا به مقدار کفایت خواهی، کمتر چیز دنیا تو را بس باشد و اگر آنچه را کفایتت نکند، بخواهی، هر آنچه در دنیاست تو را بس نخواهد بود.
# استاد الفقها، شیخ انصاری(رحمه الله علیه)
شهدشهود، دفتر دوم، ص ۳۱
•┈┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈┈•
@kodak_novjavan1399
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#تلنگر
حال خوب❣
آیت الله مجتهدی تهرانی (رحمه الله علیه):
بعضی ها میگویند:ﺑﺎﺑﺎ ﺩﻟﺖ ﭘﺎﮎ ﺑﺎﺷه، کافیه.✋
نماز هم نخوندی نخون...😒
روزه نگرفتی نگیر.😕
به نامحرم نگاه کردی اشکال نداره🙈 و.........
فقط سعی کن دلت پاک باشه!!!!!!!!!!❤️
▫️ﺟﻮﺍﺏ ﺍﺯ ﻗﺮﺁﻥ :👇👇👇👇
ﺁﻧﮑﺲ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺧﻠﻖ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ، ﺍﮔﺮ ﻓﻘﻂ ﺩﻝ ﭘﺎﮎ برایش ﮐﺎﻓﯽ ﺑﻮﺩ... ﻓﻘﻂ ﻣﯿﮕﻔﺖ #ﺁﻣﻨﻮﺍ
ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯿﮑﻪ ﮔﻔﺘﻪ :📢
[ ﺁﻣَُﻨﻮﺍ ﻭَ ﻋَﻤِﻠُﻮﺍ ﺍﻟﺼَّﺎﻟِﺤﺎﺕ ]
ﯾﻌﻨﯽ ﻫﻢ ﺩﻟﺖ ﭘﺎﮎ ﺑﺎﺷﺪ …❣
ﻫﻢ ﮐﺎﺭﺕ ﺩﺭﺳﺖ ﺑﺎﺷﺪ .…❣
ﺍﮔﺮ ﺗﺨﻤﻪ ﮐﺪﻭ ﺭﺍ ﺑﺸﮑﻨﯽ
ﻭ ﻣﻐﺰﺵ ﺭﺍ ﺑﮑﺎﺭﯼ ﺳﺒﺰ ﻧﻤﯽ ﺷﻮﺩ .❗️
ﭘﻮﺳﺘﺶ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﮑﺎﺭﯼ ﺳﺒﺰ ﻧﻤﯽﺷﻮﺩ .❗️
ﻣﻐﺰ ﻭ ﭘﻮﺳﺖ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺎ ﻫﻢ ﺑﺎﺷﺪ .
ﻫﻢ ﺩﻝ ؛ ﻫﻢ ﻋﻤﻞ❗️❗️❗️
@kodak_novjavan1399
💫 فضیلت فوق العاده ماه رمضان
🌸رسول خدا صلی الله علیه و آله:
هر کس در ماه رمضان هم وزن ذره ای و بالاتر از آن صدقه بدهد، در نزد خداوند سنگین تر از کوههای زمین به وزن طلا است و کسی که در ماه رمضان آیه ای را قرائت کند یا تسبیح گوید، فضیلت او بر دیگران مانند فضیلت من بر امتم میباشد، پس طوبی از آنِ کسی خواهد شد که ماه رمضان را دریابد و خوشا به حال او. کسی که در ماه رمضان دو رکعت نماز بخواند، برای او به اندازه هفتصد هزار رکعت در غیر ماه رمضان به حساب میآید، چراکه اعمال در ماه رمضان چندین برابر میشود.
عرض شد: ای رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله)، اعمال چند برابر میشود؟
حضرت فرمودند: جبرئیل علیه السلام به من خبر داد و گفت: نیکیها هزار هزار برابر(یک میلیون برابر) میشود و هر نیکی از اعمال نیک از کوه احد برتر است و این سخن خداوند است که میفرماید: «وَاللّهُ یُضَاعِفُ لِمَن یَشَاء»، -. بقره / ۲۶۱ - {و خداوند برای هر کس که بخواهد، [آن را] چند برابر میکند. }
📗بحارالانوار ج۹۳ ص۳۴۶
🍃
🦋🍃 @kodak_novjavan1399
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 بهشتی هستی؟
🔹 استاد رفیعی
#درس_اخلاق
@kodak_novjavan1399
بهترین نوشیدنیها برای روزهداران
🍹بهترین نوشیدنیها برای رفع عطش، سردرد، خستگی، بیحالی و یبوست در روزهداری رو در #اینفوگرافی بالا ببینین .
@kodak_novjavan1399
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #احکام_تصویری☝️
💫#احکام_شرعی
✨ #احکامروزه
اگر گرد و غبار غلیظ، ناخواسته
وارد حلقِ روزه دار شود، روزۀ او...
🎙حجت الاسلام خادم الخمسه
🌙 #رنگ_رمضان
@kodak_novjavan1399
@southosein.....8.mp3
2.06M
📌 سبک #مناجات زیبـا 📿🤲
📝ای آنکه گشودی به رویم بازدری را...
🎤#حاج_مهدی_رسولی
🌙ویژه_ماه_مهمانی_خدا
@kodak_novjavan1399
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعا کنیم
حال جهان خوب شود
کینه و نفرت
ازین دیار برود،
نسیم عشق بوزد،
هر روز به مهر،
صبح مان غروب شود.
چو شب جلوه گر شد
به نور ماه ستاره ببارد
در آسمان ِ وطن،
و روشن تر از همیشه شود
درد و رنج این بیماری از جهان
رخت بر بندد،
و دوباره آغوش عزیزانمان
آرامش لحظات دلتنگی هایمان باشد........
شبتون بخیر 🌙✨
@kodak_novjavan1399
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 #سلام
🌹 #روززیباتون بخیر
امیدوارم
نگاه پرمهرخدا
همراه لحظه هاتون…
سلامتی ونیکبختی
گوارای وجودتون…
و بارش برکت ونعمت
جاری در زندگیتون…
ونور وعشق الهی
مهمون دلتون باشه…
🌹 #طاعاتوعباداتقبولحق
🌹 #پنجشنبهبهاریتوندرپناهخدا
@kodak_novjavan1399
✍️تقویت سیستم ایمنی با آلو خشک👇
👈ویتامین C فراوان موجود در آلو خشک
از بدن در برابر التهاب، رادیکال های آزاد
و انواع بیماری ها و عفونت های مختلف محافظت کرده
و برای کسانی که به صورت مکرر دچار سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا عفونت می شوند
بسیار مفید است.
آلو خشک حاوی مقادیر فراوانی لکتین نیز می باشد که با ویروس های عامل آنفلوآنزا مقابله می کند.
#پیام_سلامتے
@kodak_novjavan1399
🔺بیماریهایی که با روزه گرفتن درمان میشوند
#عکسنوشته☝️
@kodak_novjavan1399
#حدیث_روز
💎امام کاظم (ع) می فرمایند:
✍شگفتـا! شگفتـا! از آنان كه از خوردنى و آشاميدنى پرهیز مى كنند، از ترس آنـكه درد، بر آنـان فرود آيـد، چـگونه از گناهان پرهـيز نمى كنند، از ترس آتش، آنگاه كه در بدنهايشان شعله افكند!
📚مسند الامام الكاظم (ع)،
ج ۳، ص ۲۵۱
➰➿➰➿➰➿
💎 #امام_رضا_علیه_السلام :
✍ طَعمُ الماءِ طَعمُ الحَياةِ ؛
▫️«مزه آب ، مزه زندگى است .»
📚 بحار الأنوار ج 49 ص 99
➰➿➰➿➰➿
💎 امام جواد(ع):
✍سه چیزاست که بنده رابه رضوان
خدامی رساند؛
🔹زیادی استغفار،
🔸نرم خویی
🔹وصدقه بسیاردادن
📔مسندالامام الجواد ص131
➰➿➰➿➰➿
💎امام هادی (ع):
✍ازگرفتاری های دنیاغمگین نشوید
✅ همانا خدا دنیا را سرایِ گرفتاری و آخرت را سرایِ پاداش قرار داده
و گرفتاریِ دنیا را سببِ ثوابِ آخرت و ثوابِ آخرت را عوض گرفتاری دنیا قرار داده است
@kodak_novjavan1399
در این دعا، خواسته اول این است که: «خدایا! ازرحمت واسعه خودت مرا نصیب وافرى عطا بفرما. البتهرحمت خدا واسعه است و این واسعه بودن، قیدتوضیحى است نه قید تقییدى. یعنى خدا رحمتشگسترده و فراگیر است.
و در ادامه👇
@kodak_novjavan1399
☘رحمت خاصه و عامه پروردگار
رحمت خدا نسبت به همه موجودات و مخلوقاتعالم فراگیر است. اصلاً نفس وجود آنها هم رحمتخداست. بر مبناى این اصل است که حضرتامیرالمومنین على علیهالسلام دردعاى کمیل مىفرماید:
«اللهم انى اسئلک برحمتک التى وسعت کل شىء.»
(درخواست و سئوال مىکنم از تو به آن رحمت توکه همه جهان را – همه عالم هستى را – فرا گرفته است).
به درستى که رحمت خدا همه عالم هستى را فراگرفته است و همه موجودات الهى مشمول رحمت الهىهستند. انسان اگر مؤمن باشد، هم در دنیا و هم آخرت،رحمت خدا شامل حالش مىشود، ولى اگر کافر و مشرکباشد، در دنیا رحمت خدا شامل حالش هست ولى درآخرت خیر. رحمان و رحیم دو اسم حضرت پروردگارهستند؛ خدا یک رحمت عامه دارد و یک رحمت خاصه.رحمت عامه حقتعالى فراگیر و شامل رحمت خاصه نیزهست. رحمت عامه رحمتى است که خداوند به همهموجودات دارد، دائماً دارد به همه موجودات افاضهفیض مىکند. وجودشان رحمت خداست، هرچه از وجودبه آنها افاضه مىکند رحمت خداست؛ در این رحمتهمه شریکند، مؤمن و کافر و مشرک همه شریکند، ولىاز آنجایى که انسان را خدا به مصلحت خودش فاعلمختار قرار داده است اگر تکلیف الهى را انجام بدهد بهسعادت آخرت مىرسد و اگر انجام ندهد سعادتآخرت نصیبش نمىشود. لذا رحمت در آخرت از کافر،منقطع است. چرا؟ براى اینکه خودش، خود را از گسترهاستحقاق رحمت بیرون بوده است. خداوند خود فرمودهاست که ثواب آخرت فقط براى کسى است که ایمان بهخدا داشته باشد؛ او که به اختیار خودش ایمان نیاوردهاست، پس سعادت آخرت نصیبش نمىشود بلکهشقاوت شامل حالش خواهد شد. از این جهت است کهدر این دعا مىخوانیم: خدایا! از آن رحمت واسعهاى کهدارى، براى ما نصیبى وافر قرار بده؛ یعنى هم در دنیا وهم در آخرت مشمول رحمت فراوان خودت قرار بده.در ادامه چنین مىفرماید: «واهدنى فیه لبراهینکالساطعه»
@kodak_novjavan1399
🦋درخواست هدایت
«براهین جمع برهان است. برهان به معناى دلیل وآیت و نشان است، انسان باید با دلیل و حجت و آیاتبیناتى که در زمین و آسمان است، و کتاب و سنت و ادلهو براهینى که بر وجود خدا و بر همه صفات کمالیه خداهست، معرفت به خدا پیدا بکند. مقصود این دعا چنیناست: خدایا! هدایت کن مرا تا بواسطه مشاهده براهین وادله تو بیشتر به تو معرفت پیدا بکنم. و سپس چنینمىافزاید و درخواست مىکند: «و خذ بناصیتى الىمرضاتک الجامعه».
✅منظور از ناصیه چیست؟
«ناصیه» به معناى موى پیشانى است. پیشترهامعمول این بوده کسى را که مىخواستند خوب مطیع وتسلیمش کنند که دنبال آدم بیاید، موى پیشانیش را مىگرفتند. همان طورى که موى پیشانى اسب را کهمىگرفتند و مىکشیدند، این اسب تسلیم مىشد. انسانىرا که مىخواهى به جایى ببرى، موى پیشانیش را کهبگیرى و بکشى، این دیگر تحت اختیار و تسلیم تو است.«موى پیشانى به دست کسى بودن» کنایه است از اینکهبر او تسلط کامل دارد و اختیارداراوست. در دعاى کمیلمىخوانیم:
«یامن بیده ناصیتى یا علیماً بضرى و مسکنتى»
«اى کسى که ناصیه من در دست توست، من دیگرهیچ اختیارى ندارم، هیچ کارى نمىتوانم بکنم، تسلیم توهستم».
در قرآن کریم آمده است: «ما من دابه الا خواخذبناصیتها»۱
هیچ دابه و جنبندهاى نیست مگر اینکه ناصیه او دردست خداست. یعنى همه اختیارات به دست خداست وهمه تسلیم خدایند؛ قدرت خدا بر آنها مسلط است.
@kodak_novjavan1399