#تشویق_وتنبیه_کودک👇
⚠تشويق و تنبیه دو روش متفاوت تربیتی هستند و بایستی ویژگیهایی داشته باشند تا مؤثر واقع شوند.
⬅این دو روش چنانچه به موقع و با اصول درست اعمال گردند، می توانند از لوس شدن كودكان جلوگیری كنند.
❌ معمولاً #كودكان_لوس، والدین تسلیم شونده دارند.
آنها در مقابل خواسته های كودک فوراً تسلیم میشوند و هر آن چه كه او طلب كند، برایش فراهم میكنند. درخانوادهای كه كودک لوس پرورش داده میشود، اثری از روشهای تنبیهی مناسب دیده نمی شود. یعنی چنانچه كودک كار اشتباهی مرتكب شود یا این كه بخواهد تعیین كننده باشد و به والدین خود دستور دهد یا این كه با داد و فریاد و عصبانیت حرف خود را به كرسی بنشاند، در این خانواده هیچ گونه روش مناسبی برای جلوگیری از این رفتارها و جهت دهی به آنها وجود ندارد.
این نوع خانوادهها از لحاظ روان شناسی به خانوادههای محبت كننده #افراطیِ آزاد گذارنده معروف اند؛ خانوادههایی كه بی نهایت توجه، محبت و محافظت در مورد فرزندان خود دارند و در عین حال آنها را برای انجام هرگونه عملی آزاد می گذارند.
این مسئله بسیار اهمیت دارد كه میزان مقاومت، ایستادگی و انعطاف خود را در برابر فرزندانمان مورد بررسی قرار دهیم. بعضی از #والدین پس از مقاومتی كوتاه در مقابل تقاضاهای فرزند، تسلیم می شوند و خواسته های كودک را به همان شكلی كه او می خواهد برآورده می كنند.
✅ محبت در حد #متعادل، توجه به نیازها و برآوردن آنها در حد معقول و داشتن روش های مناسب و علمی برای تشویق و تنبیه كودكان از جمله مواردی است كه بایستی در خانوادهوجود داشته باشد.....
#دکتر_سیما_فردوسی_پور
@kodaknojavan 🍃🌹
#رفاه مانع #رشد است. 👌
✅👈گاه والدینی که وقت کافی برای گذراندن زمان با فرزندانشان ندارند :
دچار عذاب وجدان و احساس گناه می شوند .
در این حالت ، سعی می کنند :
_با خرید افراطی
_پاسخ گویی به تمام خواسته های فرزندشان
_ دادن آزادی افراطی ،
عذاب وجدان خود را کاهش دهند .
این روش #خطاست❌❌
👈🔴 #رفاه و #رفاه_زدگی
👈 #سم است برای کودکان
و #تربیت آنها و مانع رشد آنها می شود.
@kodaknojavan 🍃🌹
🔴 به احساسات بچهها گوش بدهید
خیلی وقتها کودک تنها نیاز دارد به احساساتش گوش دهید. چه شش ماهه باشد چه شانزده ساله، نیاز دارد به احساساتی که بروز میدهد توجه کنید. پس از آنکه احساساتش را بروز دهد، میتواند رهایشان کند تا از زندگیاش بیرون بروند. و بعد تعجب خواهید کرد این کار تا چه اندازه خونگرمی و صمیمیت را در او افزایش میدهد. اما برای این که نزد شما احساس امنیت کند و حرفهایش را بزند، باید تمام حواستان به او باشد و کاملا به او گوش دهید. اگر مطمئن باشد در امنیت قرار دارد، حیرت خواهید کرد به چه راحتی میتواند خود را از بار سنگین احساسات رها کند. باید چه کنید؟ به حرفهایش خوب گوش دهید، حواستان کاملا به او باشد. در مقابل وسوسهی خوب کردن حال او و از بین بردن آن احساسات دردسرساز مقاومت کنید. کودک شما به طور غریزی میداند چطور حال خودش را خوب کند. به این مثالها دقت کنید.
«میدونم اونقدر عصبانی هستی که فقط میخوای جیغ بکشی و داد بزنی و گریه کنی. هرکسی گاهی وقتا همچین حسی بهش دست میده. من اینجام تا همهی حرفهایت را بشنوم . آغوش من برایت همیشه باز است"
@kodaknojavan 🌿🌹
🔺 جیغ و گریه
اگر به کودک گفته اید که حق ندارد پیش از شام یا ناهار بیسکوئیت یا هله هوله بخورد، نباید حتی وقتی زیاد گریه و پافشاری می کند به او اجازه این کار را بدهید. اگر فقط یک بار این کار را بکنید، او این مسئله را یاد می گیرد و همیشه با جیغ و گریه می خواهد حرفش را به کرسی بنشاند. با هم هماهنگ باشید، دوگانگی حرف والدین فقط باعث سردرگمی کودک میشود.
@kodaknojavan 🌿🌹
🎯رقابت
رقابت در هر نوع و شکل خود بیمارگونه است
انسان سالم با کسی رقابت ندارد،
او در مسیر تکامل درونی اش سر در گریبان خود
کرده و بدون مقایسه و میل به برتری از دیگران
در پی تحقق بخشیدن به استعدادهای خود
و یافتن معنای خویش است.
@kodaknojavan 🌿🌹
🔹 * در مقابل وسوسهی خوب کردنِ حالِ فرزندتان و از بین بردن احساساتِ دردسرسازِ او مقاومت کنید. *
👈 کودک شما به طور غریزی میداند چطور حالِ خودش را خوب کند. شما فقط با او همراهی و همدردی کنید تا احساساتش را بشناسد و مدیریت کند.
* «به نظر خیلی ناراحت میرسی. همه گاهی وقتا ناامید و ناراحت میشن… خیلی دوست دارم حرفات رو بهم بزنی...» *
@kodaknojavan 🌿🌹
نظر كودك خود را درباره موضوعات بپرسيد👌💚
مثلا بگوييد:
نظر تو چيه؟ تو چي فكر ميكني؟
اينگونه رفتارها باعث ميشود كه كودك احساس كند هويت مستقلي دارد و شخصيت او نيز به مانند بزرگسالان مورد حرمت واقع ميشود و با آنها برابر است.
@kodaknojavan 🌿🌹
🔺 اعتماد به نفس
ايجاد اعتماد به نفس، يکي از مؤثرترين عوامل براي جهتدهي مثبت به احساسات کودک است. رفتار آزاد منشانه و محترمانه و درک احساسات کودک، سبب مي شود که او احساس قدر و ارزش کند. عزت نفس، سبب بهرهوری فرزند ما از نيروي تفکر و به کارگيري آن در امور زندگي است.
@kodaknojavan 🌿🌹
🔺 کودکان خودخواه
در صورتی که والدین صرفا به راحتی فرزند دلبندشان توجه کنند و اصول، قوانین و آداب خاصی را رعایت نکنند موجب بدتربیتی در افراد می شوند. چنین کودکی از همه انتظار دارد که بدون دلیل به او توجه و محبت نمایند و پاداش دهند. محبت افراطی باعث میشود کودک در آینده به فردی خودخوداه و پایمال کننده حقوق دیگران تبدیل شود.
@kodaknojavan 🌿🌹