12.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین ع
پاسخ شروع شد و ادامه دارد ...
↔️ غوغای عربی در دوگانه «جبهه حسینی و یزیدی!»
پس از توییت عربی سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در روز اربعین، یک جریان رسانه ای گسترده، علیه آن ایجاد شد و از مواضع میانی که آن را در این زمان، اختلاف انگیز نامیدند تا کسانی که به دعوای مذهبی شیعه و سنی دامن زدند و هر چه توانستند علیه ایران و تشیع نوشتند و همچنان مینویسند به راه افتاد.
👈 خب ماجرا چیست؟ چرا چنین موجی ایجاد شده است؟
مسأله عدم جواز لعن صحابه در اغلب اهل سنت مشترک است لذا موج حمایت از معاویه حتی در پاکستان به راه افتاده بود ولی یزید که جزو صحابه نبوده محل اختلاف علماست. برخی متاثر از تراث اموی در جهان اسلام او را ملعون میدانند ولی جواز لعن او یا هر مسلمان دیگری را نمی دهند. برخی هم صراحتا لعن او را به نام جایز می دانند و برخی هم لعن قتله حسین ع را بدون ذکر نام روا می دانند.
این روزها شنقیطی عالم بزرگ اهل سنت با وجود حملاتی که برخی تندروهای سعودی به او میکنند در حال طرح همین زاویه نگاه است و در تویتر خود چندین محتوا در جواز لعن یزید از ذهبی و تفتازانی و.. نقل کرده است و البته برخی مطالب درباره لزوم مراعات امور مذهبی را دارد.
اما اینکه چرا بخشی از مسلمان تعبیر جبهه یزیدی را بر جبهه باطل یا ظلم تطبیق نمی دهند به همان روایت هایی بر میگردد که درگیری میان نوه پیامبر ص با یزید را نوعی درگیری درون مسلمانان و در یک روایت اموی، نهایتا اشتباه یزید می دانند لذا نمیتوانند آن را بر غزه و رژیم موقت کنونی تطبیق بدهند.
بنظرم اگر تندروها بگذارند گفتگوهای علمی که این روزها خود علمای اهل سنت در ذم یزید و مصداقیت او بر ظلم و جور ذکر می کنند برای تبیین کافی است و البته اکثریت جهان اسلام بر ملعون بودن او بخاطر قتل نوه پیامبر ص و حمله به مکه و واقعه خونین حره اتفاق نظر دارند.
قبلا هم گفته ام: دلهای ما آماده دعوای مذهبی است پس مراقب فتنه دشمنان باشیم و نوع مواجهه را درست طراحی کنیم.
📍 @komeilialireza
🚨 اندیشه ای نه شایان ذکر نه مصلح!
در روزگاری که حتی یهودی های آمریکا تظاهرات ضد صهیونیسم برگزار می کنند و پرچم فلسطین به نماد آزادگان بدل شده است، یک بازیکن فوتبال که البته در حمایت جریانات سنتی است در مقابل موج حمل پرچم فلسطین که برای همدردی با غزه در اربعین انجام شده، مواضعی عقب مانده و منحط می گیرد که نشانگر وجود نوعی تفکر ایدیولوژیک خطرناک در بدنه مذهبی ماست.
وی که پیش تر هم سابقه توهین به مقدسات اهل سنت را داشته و علنا از حمایت جریاناتی مثل سید علی میلانی بنیاد امامت و امثالهم را داشته اخیرا با این ادبیات به همراهی شیعیان با فلسطین حمله می کند:
«اگر قراره با پرچم تیم ملی فلسطین بری کربلا چه فرقی داری با شمری که پیرو عمر بود؟»
یعنی در روایت حجتیه ای او، جمع میان حمایت از مظلوم با کربلا شدنی نیست و اساسا بین شیعه و سنی نمی شود جمع کرد! طبعا کسی قایل به ترکیب تشیع و تسنن نیست.
وی که همراهی با هر سنی مذهبی را تقبیح می نماید جرم مردم ایران را حمایت از فلسطینی می داند که سنی مذهب است و با ادبیاتی تند شهید مطهری را اینگونه وصف میکند:
«امروزه اگر می بینید عده ای شیعه نما که غرق در تفکرات اخوانی هستند به خاطر فلسطینی های غیر شیعه به شیعیان و عقاید شیعی توهین و جسارت می کنند چیز جدیدی نیست.
در گذشته مرتضی مطهری و امثال او با بیان چرندیاتی که در ویدیو می شنوید به اهل بیت علیهم السلام و شیعیان و عزاداری کردن برای اهل بیت توهین می کردند و به خاطر فلسطینی ها به معصوم دروغ می بستند!!!»
انحطاط این تفکر که کاملا خلاف صریح قرآن و فقه شیعه و روایات اهل بیت علیهم السلام است واضح است و از همین رو بنظرم حتی شایان ذکر هم نیست چه رسد به اینکه بخواهد مصلح یا مفسد باشد!
📍 @komeilialireza
💎 آنچه در غزه رخ می دهد فقط یک معجزه است!
یکی از مشکلات تحلیلی ما، بخاطر غلبه عواطف خصوصا در فضای عربی، بزرگنمایی توان و عدم مقایسه صحیح است. مثلا طوری از توان حزب الله لبنانی و انصار الله یمنی و کتائب عراقی و.. سخن میگویند که گویی دارند درباره ارتش های چند صد هزار نفری مجهز جهان سخن می گویند، حال آنکه می دانیم همه اینها نهایتا چند گروه در کشورهای خود هستند که اتفاقا تحت فشار و تحریم، دچار مشکلات جدی هم شده اند.
همه شان ولی در نبرد «نابرابر» با ابرقدرت های جهان، پیروز بوده اند که «بقاء و تقویت» روزانه شان نشانه این موفقیت است. در میان اینها نماد کامل و ظهور تام «کم من فئة قليلة» غزه مظلوم است. در تاریخ نمی توان جایی را یافت که بیش از حجم بمب جنگ های جهانی در آن نقطه کوچک و نه در پهنه چند کشور، بر سرش ریخته باشند و باز بعد از حدود یکسال در حال دفاع و عملیات باشد.
صحنه انسانی غزه مثل همه جنگ ها، تلخ و سوزاننده است ولی عمل مجاهدین اسلام، شگفت انگیز و فوق تصور است و این نیست جز ظهور نصرت الهی که وعده ای قرآنی است. اگر توان واقعی خودمان را نبینیم و اغراق کنیم هم موفقیت که امری نسبی است دیده نمیشود هم دچار ناامیدی می شویم حال آنکه جا دارد امیدوار و سربلند باشیم.
اگر آمریکا نبود حتما قدرت مقاومت تا کنون رژیم موقت را با بحران وجودی روبرو کرده بود ولی یادمان نرود که ایران بمثابه دولت و نه گروه هم قدرت علی الاطلاق منطقه و فعال مایشاء نیست و پیشرفت مقاومت تا امروز فوق تصور بوده است. پس هر چه میتوانیم به فکر تقویت این قدرت باشیم. اقلا تصمیم بگیرید فلسطین مسأله مهمی در زندگی تان باشد.
📍 @komeilialireza
زیر جمله ای از ملک عبدالله پادشاه اردن هاشمی که به رژیم موقت گفته آرامش را در کرانه ایجاد کند، این نوع کامنت ها جالبه که مشتی نمونه خروار از ذهنیت امت اسلامی به خاینان است:
+سپر دفاعی صهیونیست! (بخاطر زدن موشک های ایران)
+از گوجه فرنگی بخاطر تو بدم آمده! (چون اردن تامین مواد غذایی رژیم را ادامه داده به پادشاه گوجه فرنگی شهرت یافته)
+ابوشجاع، فرمانده گردان طولکرم که امروز شهید شد: منزلی ندارم.. ماشینی ندارم.. ولی موضع دارم و برای آن میمیرم..
+ نه ماه گذشت و صدایت را نشنیدیم!
📍 @komeilialireza
📺 تقسیم استان سیستان و بلوچستان آری یا نه؟!
به بهانه طرح مجدد موضوع تقسیم استان س و ب در برنامه مطالبه گرانه و روشنگر «دادخواه» مرکز صدا و سیمای این استان و بحث کارشناسانه ای که میان دو فرهیخته در آن برنامه شکل گرفت تصمیم گرفتم فهم خودم را هم در این رابطه بنگارم:
تقسیم استان تجارب موفقی در کشور ما دارد. بنظرم تفکیک استان گلستان از مازندران و سه استان خراسان از هم، جزو این تجارب موفق هستند چرا که برخورداری این مناطق را افزون کردند و هویتی مستقل نیز خلق گردید. حال سوال این است که طرح تقسیم استان که برخی نمایندگان مجلس دنبال آن هستند آیا می تواند به توسعه منطقه و ایضا کاهش رقابت قومیتی کمک نماید؟
ظاهراً دلیل اصلی موافقان تقسیم استان، وسعت آن است که البته کرمان وسعت بیشتری دارد. بنظر من مانع توسعه این استان گرچه وسعت نیز هست ولی بیشتر فرهنگی، هویتی است. حتی مسایل امنیتی ریشه در همین مسأله دارند. بدین معنا که تعارض قومی و غلبه نگرش امنیتی، مانع بروز استعدادهای مردمی و همکاری حقیقی برای پیشرفت است.
پس اگر این مسأله رخ بنماید که نیازمند یک کار فکری فرهنگی جدی است تقسیم هم میتواند به جذب منابع بیشتر، تقسیم منابع و نفی تمرکزگرایی، مدیریت بهینه و... کمک نماید ولی اگر چنین نشود و رقابت قومی و تعارض غلط مدیریت های بومی غیربومی ادامه یابد، تقسیم هم منجر به توسعه نخواهد شد.
لذا چنانچه پیش تر نوشته ام در شرایط کنونی تقسیم استان هم مضر هم نشدنی است. امیدوارم گفت و گو درباره موضوعات مهم استان که در سیمای هامون شروع شده تداوم یابد و مردم را عاقل و فهیم فرض کنیم نه آنکه عده ای بخواهند بدون نظر مردم و نخبگان تصمیم بگیرند و ببرند و بدوزند! آمین!
📍 @komeilialireza
📀 آيا تغيير دولت بر پاسخ ایران اثر گذاشته است؟
با تاخیر در پاسخ ایران به ترور شهید هنیه در ایران، گمانه زنی ها درباره آن افزایش یافته است. برخی معتقدند ایران بخاطر فشارهای آمریکا عقب نشسته است و دوست دارد بجای حمله آن را با «آتش بس در غزه» معامله نماید. چیزی که البته جریان غربگرا و افرادی مثل زیدآبادی صراحتا مطرح کردند و برخی هم معتقدند پاسخ ایران حتمی است چرا که حیثیت او از بین رفته است و رژیم موقت از خط قرمزی عبور کرده که باید حتما از تکرار آن پشیمان شود.
در این میان عده ای معتقدند مسایلی از این دست به این دولت و آن دولت ربط ندارد و رهبری و نیروهای مسلح تصمیم گیرنده آن هستند. حقیر معتقدم این تفکر دچار خطاست چرا که ساز و کار تصمیم در ایران جمعی است و رهبری نشان داده که عموما مقابل نظر اکثریت نهادها و نخبگان نمی ایستد و آنگاه که دولت ها تغییر کنند -چنانچه در دولت روحانی شاهد فجایعی بودیم- میتوانند بر تصمیم جمعی شورای عالی امنیت ملی اثر بگذارند و رهبری را هم مجبور به پذیرش نمایند.
البته درباره تاثیر دولت پزشکیان بر «پاسخ ایران» معتقدم هم به دلیل تجارب ایران در این سالها و هم به دلیل حجم ضربه و هم عناصری که وی روی کار آورده است، اصل پاسخ به قوت خود باقی است ولی در نوع و حجم آن حتما میتوانند تغییراتی اعمال نمایند! چنانچه برخی جریانات مریض دولت روحانی دایما ترس از جنگ را ضریب میدادند و جلوی پاسخ جدی و واضح ما به ترورها را می گرفتند!
از همین روست که معتقدم همواره باید مطالبه مردمی «پاسخ بازدارنده و پشیمان کننده» بجای خود باقی بماند. پاسخ ایران قطعی است ولی این دو مولفه هم باید از اهدافی باشند که محقق گردند والا خطر تکرار حوادث تلخ جبران ناپذیر توسط نتانیاهوی مجنون کنونی که خود را بر لبه پرتگاه سیاسی میبیند بعید نیست!!
📍 @komeilialireza
🔷 «حاج حیدر» مربی آزادگی و بصیرت افزایی
این روزها سالگرد درگذشت یار انقلاب و مربی فرهیخته، حاج حیدر رحیم پور ازغدی است. از آنجا که توفیق داشتیم چند سالی در محضر ایشان تلمذ کنیم چند نکته ای درباره منش ایشان می نویسم:
یک پیرمرد هفتاد و چند ساله، چنان با جوان های نیم قرن کوچکتر از خود رابطه فکری برقرار کرده بود و جلسات او آنقدر شاد و مفید بود که همه در شوق جمعه شب ها بودند تا از تجارب و خصوصا تحلیل سیاسی دقیق ایشان بهره ببرند.
یکی از مهمترین ویژگیهای ایشان، عدم دعوت به خود و تقویت روحیه «آزادگی» برای عبور از «تقدس افراد» بود. دایما تکرار میکردند که این سخن مربوط به یک فرهنگ آنقدر بلند و پیشرفته است که صد سال دیگر درک خواهد شد: «انظر الی ما قال و لاتنظر الی من قال» تا ما به این فرهنگ برسیم خیلی کار داریم!
لذا بچه ها را خیلی منتقد، صادق و حقطلب بار میآوردند.
جلسات ایشان علاوه بر تحلیل روز و خاطرات جذاب حاجی که نوعا مربوط به قبل انقلاب بود، شامل مباحث معرفتی دین مثل الحیات خوانی و نیز برخی آموزش های نویسندگی بود چون خود حاجی خیلی «مکتب خراسانی» بود و قلمی شگرف داشت. یادم هست کتاب «مکتبهای ادبی» دکتر حسینی و برخی دیگر را جمع خوانی کردیم. ایشان برخی که مستعد بودند را تشویق به نوشتن می کرد و متن های ضعیف را اصلاح کرده و به روزنامه خراسان جهت چاپ می داد تا تشویق شوند.
📍 @komeilialireza
📣 وفاق بر سر اخراج و فرار مشکوک از ساماندهی اصولی!
نمردیم و بالاخره وفاق ملی مدیران را بر سر یک موضوع دیدیم که آن هم «اخراج مهاجران غیر قانونی افغانستان» بود!
وزیر کشور دولت وفاق، ظاهراً تنها دغدغه اش همین مسأله است و رییس مجلس هم که جزو پنج وعده انتخاباتی ش این بود، طرحی را به تصویب رسانده و خلاصه جمع دوستان جمع است!
طبعا ما از آن دسته هستیم که با «ساماندهی» مهاجران خیلی موافقیم چون حتی به نفع خود مهاجر هم هست ولی مطالبه اخراج بعنوان تنها راه حل، بسته ای بشدت ناقص و می توان گفت بی فایده است چرا که بخش مهمی از اینها زندگی شان را در ایران بنا نهاده اند و باز خواهند گشت!
پس این مدل برخورد، بشدت ناقص و کم فایده و حتی پرآسیب خواهد بود چرا که خصوصا یک جریان خطرناک رسانه ای دقیقا همان که می خواست بین ایران و افغانستان به بهانه «دروغ بزرگ پنجشیر» جنگ راه بیاندازد، این روزها وقیحانه علیه مهاجران دروغپردازی روزانه می کند!
جریان دروغ گویی که آن روزها از دروغ فروش دختران پنجشیری سخن میگفت حالا افغان ها را متهم تجاوز به دختران ایرانی می کند و در وایرال سازی دروغ هایش هم مثل گذشته بشدت موفق است! چرا؟
اگر شما هم می توانید اخبارتان را در همه جا نشر دهید تعجب نکنید والا بدانید یک قدرت و پول خاص پشت این ماجراست...
👈اینها چه فکر می کنند و چرا چنین عملکردی دارند؟
برخی واقعا افزایش مهاجر را خطری امنیتی میبینند که خب راه حلی غیراخلاقی، بیفایده و پرهزینه را انتخاب کرده اند!
برخی هم بدشان نمیآید دوباره درگیری ایران و افغانستان را زنده کنند. ادامه اینها را باید در آمریکا و اسرائیل جستجو کرد «حتی اگر خودشان ندانند!»
راستی چرا «سازمان ملی مهاجرت» رها شد؟ چه منافعی در این پرونده هست که صاحبان سنتی آن، ساماندهی اصولی را بر نمیتابند؟! فتامل!
📍 @komeilialireza
در نشستی بودیم که خانم لاله افتخاری گفتند: «چند ماه قبل از طوفان الاقصی خانم شهید جمیله شنطی مسوول دارالقرآن غزه به من گفت: کاش شما می توانستید به غزه بیایید و ببینید که ما کل غزه را تبدیل به دارالقرآن کرده ایم.»
ایشان همسر شهید رنتیسی بود که بعد از طوفان الاقصی مستقیما توسط رژیم موقت ترور شد. خداوند امثال این شیرزنان مجاهد را زیاد کناد. جا دارد درباره این افراد کارهای هنری و رسانه ای بشود.
📍 @komeilialireza
🔰 کوتاهی تاریخی ما در قبال اردن و مصر!
نمی خواهم کسی را متهم کنم! ولی بارها گفتیم و نوشتیم که هر تحولی در مصر و خصوصا اردن در قبال مسأله فلسطین صد برابر کشورهای دیگر اثر عملی دارد. تجمعات دهها هزار نفری هفتگی اروپایی ها یک دهم این سه تیری که آن عشایر دلیر اردنی حرام این سه سگ ولگرد کرد اثر واقعی نداشته است!
خب این یعنی برویم برای انتقال سلاح کار کنیم؟ خیر! این کار ما نیست. باید روی بدنه های مردمی و خصوصا عشایری مصری و اردنی بیش از گذشته کار میشد خصوصا که ارتباطات خانوادگی با عشایر عراقی دارند و راه اثربخشی بسته نبوده و نیست! آنها هستند که تحرک کنند اتفاقات مهمی رخ خواهد داد و عنصری جدید به معادلات فلسطین افزوده خواهد شد.
حالا که مرز زمینی اردن با رژیم موقت بسته شده و اثر اقتصادی آن نیز بعنوان یک خط اقتصادی خیانت بار مشخص است بهتر می توان پی به آثار این کوتاهی برد! این خط حالا حتی خط انتقال کالاهای ترکیه که پیش تر از طریق دریا به رژیم موقت میرفتند شده و از طریق کرانه و از آنجا به رژیم خدمات می دهد! همین قدر خیانت بار همین قدر مهم!
یادم هست در ایام بیداری اسلامی ۲۰۱۱ کمترین میزان ارتباط نهادهای ج.ا.ا با کشورهایی بود که در آنها تحولات سیاسی رخ داده بود لذا چوب آن را هم در از دست دادن آن فرصت خوردیم! آقایان در به در دنبال لینک می گشتند در مصر و لیبی و تونس و... حالا باید از این ساختارها ناامید بود و خودمان دست بجنبانیم!
📍 @komeilialireza