✈️ ترامپ و مسأله حمله به ایران
سخنان دیروز ترامپ به وضوح نشان داد که وی به دنبال کاهش هزینه های خارجی آمریکاست تا به اوضاع داخلی سامان بدهد لذا جنگ هایی که برای او هزینه دارند و حتی کمک هزینه های ثابت به کشورها را باید قطع کند و از طرف دیگر میخواهد جلوی ایران را بگیرد و از این رو بنحوی بجای راهبرد سخت به سمت راهبردهای نرم تحریمی روی خواهد آورد و میماند مسأله حمله اسراییل به ایران!
ایران باید به ترامپ ثابت کند که اگر حمله به او بخواهد صورت بگیرد کل منطقه را به آتش خواهد کشید والا اگر وی احساس کند ایران پاسخ جدی نخواهد داد، همان کار که با حاجی کرد را تکرار خواهد کرد!! این تنها راه جلوگیری از خطر ترامپ است چرا که او فعلا به دنبال جنگ نیست و اتفاقا آنچه در غزه انجام داد ثابت کرد دنبال آرامش در منطقه است.
این مسأله را باید برای مسوولین کشور خودمان جا بیاندازیم حتی آنها که دوست دارند مدام بترسند! آنها هم باید بدانند که مصلحت همه جامعه ایرانی به این است که واقعا محکم بایستد. اگر لازم باشد گوشی از این خلیجی ها یا بقیه هم بگیریم تا معلوم شود که کاملا جدی هستیم!
+ پ ن: چون بوی عدم تحقق وعده صادق سه به روش موشکی می آید، اقلا باید به نحوی دیگر اقتدار و جدیت را ثابت کرد!
📍 @komeilialireza
🔰 تفکر حجتیه به مراتب قویتر از تشکیلات اوست!
این روزها که پیام تسلیت برای جناب افتخارزاده مورد گفتگوست و اسم پویانفر و امثال او نیز به میان آمده، دوست دارم به ریشه اصلی این مسأله اشاره کنم! چرا که مشکل مداحان نیستند و همه آنها نیز تربیت شده منبری هایی هستند که ما را همچنان در دستگاه فکری «پیشاخمینی» رشد میدهند.
در برخی پیام های تسلیت، این نکته تاکید شده بود که ایشان خودش را وقف دعوت به سوی «امام مهدی عج» کرده بود. مسأله دقیقا همین جاست. اینکه تعریف شما از دینداری شامل پرداختن به کدام موضوعات و اولویت هاست و نسبت شما با تطبیق دین بر موضوعات روز چگونه است.
سیاسی دیدن مسأله، بدین معنا که ایشان برای آقا دعا کرده اند یا نه، روشنگر همه ماجرا نیست چرا که برخی ممکن است چنین کنند و حتی چفیه هم بر دوش داشته باشند و باز هم «فکر حجتیه» داشته باشند هر چند عضو تشکیلات حجتیه نباشند! مثال زیاد دارم!
مسأله اینجاست که «تبعیت سیاسی» از انقلاب با «تبعیت فکری» فرق دارد و این فکر برای عمده ما حتی روشن نیست! اینکه وقتی با فردی مواجه میشویم نهایتا چه ساختار فکری و اولویت هایی در ذهن ما جای می گیرد مهم نیست و اینکه آخرش برای سلامتی رهبری دعا کند شاخص «انقلابی بودن» معنا می شود!
کم ندیده ام منبری هایی که بعضا به نهادهای انقلابی نیز منتسب هستند و دایما در تقویت رویه «ضد وحدت امت اسلامی» تلاش می کنند. حالا شما بگویید این آدم را انقلابی بدانیم یا نه؟! آن کسی که بعد از طوفان الاقصی هم توجهی به این خونریزی ها ندارد را چه؟ تربیت مخاطب مبتنی بر اولویت های فکری است نه شعار!
همین که «منشور روحانیت» در ایران و حوزه ها کاملا سانسور شده و نمی توان کتابهای خوبی در رد «تحجر» نام برد یعنی تفکر حجتیه به مراتب قویتر از تشکیلات او در میان همه مذهبی ها زنده است و عملا خیلی ها در تناقض میان فکر انقلابی و مذهبی مانده اند لذا دلشان برای کسی که دایم نام امام زمان عج را میبرد غنج میرود و سکوت او مقابل کشتار مردم غزه را علیه منهج آن امام نمی بینند چرا که روایت «اسلام قبل انقلاب» همچنان زنده است و می تازاند!
+ پ ن: فکر میکردم با رفتن جلیلی به سیما اقلا آنجا شاهد چند تولید خوب در نقد تحجر خواهیم بود ولی...
📍 @komeilialireza
😔 پرونده سوریه، نقطه جدایی جهان اسلام از ایران!
چند روز قبل فهمی هویدی را در استانبول دیدم. سالها قبل در همایش های بیداری اسلامی با او گپ زده بودم. به غایت شکسته و پیر شده بود. او عمری را برای تبیین حقیقت گذاشته و کتاب او که ده سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با عنوان «ایران من الداخل» نوشت منبع خیلی از عرب ها برای شناخت بهتر ما شد و از این باب، حقی بر گردن ما نیز دارد.کتاب او پس از کتاب «مدافع آیت الله» مرحوم حسنین هیکل، نقش بسزایی در معرفی انقلاب ما حتی به فلسطینی ها و الجزایری ها و.. داشته است. البته مقالات این سالهای او درباره ایران هم کم نبوده و نیست و حیف که جامعه ما با آثار او آشنا نیستند.
در یک جلسه، حرف های خوبی زد که خلاصه آنها را نقل میکنم: «سعودی در حال تبلیغ سلفی تبلیغی و امارت در حال تبلیغ صوفیه است و هر دو از رشد اسلامگرایی و سلفی جهادی نگران هستند! ولی بر اساس یک نظرسنجی حتی در داخل سعودی، بیش از ۹۵ درصد مردم، مخالف عادی سازی هستند!/ هر چند اوضاع داخلی مصر خوب نیست ولی طوفان الاقصی کاری کرد که مسأله غزه به خانه همه مردم وارد شد و عملا با سیاست درآمیخته شدند/ ما بعد از غزه فهمیدیم که اشغالگری ملی خطرناک تر از اشغالگری خارجی است!/ این روزها مرده های غزه در حال محاصره زنده های اسراییلی هستند/ مواضع رییس جدید سوریه عاقلانه بوده ولی بدنه آنها چی؟!..»
ولی خب موضوع یادداشت من این است که چرا حتی چنین آدمی وقتی با من روبرو میشود می گوید «چرا موضع ایران در سوریه به نحوی است که حتی من هم دیگر نمی توانم از آن دفاع کنم؟!»
سعی کردم برای او نگاه متفاوت ایران به مسأله سوریه را بیان کنم ولی واقعیت آن است که این بحران از پانزده سال قبل مهمترین چالش فکری همه دوستداران انقلاب با ما بوده است تا جایی که خیلی ها را از ما دور کرد و به دشمن بدل نمود! ایستادن کنار دیکتاتوری بعثی سوری چیزی نبود که مسلمانان جهان از ما توقع داشته باشند و تریبون های سعودی عملا این فرصت را برای متهم کردن ما به «منافع شیعی» بهره بردند حال آنکه ماجرا اصلا مذهبی نبود... بگذریم!
کوتاهی های گذشته را با درک درست امروز میتوان جبران کرد ولی تا نگرش این است که نیازی به بدنه فعال و موثر جهان اسلام نداریم انگیزه ای هم برای اصلاح نخواهد بود! کجاست این قوه عاقله تبیینی برای جهان اسلام؟ الله اعلم!
📍 @komeilialireza
📲 فهم رسانه ای حماس الجزیره ای است نه ایرانی!
این روزها مقاومت فلسطین در غزه، پس از شکست نظامی محیرالعقول دشمن سرتاپا مسلح صهیونی، دارد در عرصه رسانه و عملیات روانی نیز پیروزی های پیاپی و شگفت انگیزی کسب می کند. چیزی که خود ما نیز انتظار آن را نداشتیم! خیلی ها فکر می کردند حالا دوران تلخ و نفس گیر بازسازی آغاز میشود و تازه باید شاهد درگیری مردم با دولت غزه باشیم!
ولی هم مردم، رزمندگان خود را در آغوش کشیدند هم آنان به نحوی در طراحی اقدامات و نیز تولیدات رسانه ای مثل مستند الجزیره عمل کردند که اساسا ذهنیت شکست و روایت نابودی را از بین برد و حتی در داخل خود رژیم هم موجی از ناامیدی و تحقیر را توسعه داد.
👈 علت این موفقیت چیست؟
چرا ما نمیتوانیم جبهه مقاومت را به این سبک روایت کنیم؟ این سوال خیلی مهم است! آیا در آنجا ذهنیت نظامی و امنیتی وجود ندارد که بخواهد دست مردان رسانه را ببندد و مانع تولیدات جسورانه بشود ؟! حتما وجود دارد ولی یک گفتمان دیگر حاکم شده است که باور کرده باید به اقناع اذعان مردم و جهانیان، نیز دقیقا به مثابه یک جنگ جهانی نگاه کرد. گفتمانی که بشدت متأثر از وجود پرتعداد فلسطینی ها در الجزیره است. شبکه ای که به تنهایی بار همه ما را به دوش کشیده است.
باور رهبری به این که «امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم میزند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند...» نه فقط در اهالی رسانه که باید در آحاد سردارانی که مانع تولیدات رسانه ای جسورانه میشوند نیز ایجاد شود والا «شب تاریک و بیم موج و گردابی چنین حایل...»
📍 @komeilialireza
🔻کمیلی، دبیر اتحادیه بینالمللی امت واحده در گفتگو با حوزه؛
🔹 غزه نماد مقاومت و شکست اسرائیل در برابر اراده مردمی است
◻️ جنبشهای مردمی میتوانند معادلات جهانی را تغییر دهند
◻️مقاومت غزه؛ معجزهای در برابر قویترین سلاحهای جهان
◻️ سازمان ملل و نهادهای مشابه خاصیتی ندارند. از این به بعد، هدف ما باید اخراج اسرائیل از تمامی مجامع جهانی باشد.
https://hawzahnews.com/xdqBW
@HawzahNews / خبرگزاریحوزه
❌ سه لایه اقدام برای جلوگیری از تطبیع ترامپی!
حالا که آتش بس شده و همه میدانیم که ترامپ این بار میخواهد با تهدید این و آن، سرعت هضم کردن رژیم صهیونی در میان کشورهای اسلامی بعنوان مهمترین حامیان فلسطین را افزایش دهد، باید به چند لایه در مواجهه با اقدامات او فکر کرد:
لایه بین المللی:
باید رژیم صهیونی را از همه کنوانسیون ها و اتحادیه های جهانی حذف کرد. حجم جنایات آنان که اینک فرصت پیگیری حقوقی آن مهیاتر است، زمینه این اقدامات قانونی بین المللی را مهیا خواهد کرد که نتیجه آن حذف او از جهان است.
لایه اسلامی:
ایران و برخی دیگر باید نقشی فعال ایفا کنند و خصوصا کشورهایی مثل اندونزی، عربستان، پاکستان، کویت و... را که در معرض تطبیع قرار دارند را از این امر حذر بدهند. راه حل ایجابی هم تشکیل اتحادیه های همکاری بین اسلامی و دوگانه و چندگانه است.
لایه مردمی:
موج های تحریم افراد و کالاها و شرکت ها و بازیگران و ورزشکاران و... وابسته به رژیم گاها موثرتر از اقدامات رسمی دولت هاست و در این مدت هم کل جهان خصوصا امت اسلامی نشان دادند که آمادگی خوبی برای این امر دارند که به معنای انزوای کامل رژیم خواهد بود.
📍 @komeilialireza