🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
📣📣📣📣📣 اطلاعیه:
💠کلاس درس #قوت القلوب حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی -حفظه الله- در تاریخهای ۵ لغایت ۷ ام آذرماه ۱۳۹۷ برقرار #است.
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
✍ #حضرت_آیت_الله_کمیلی_خراسانی -حفظه الله-
💠 #رحم خدا به فرد #جاهل
🔸خداوند نسبت به فرد جاهل به یکی از روشهای زیر رحم میکند:
➖ از طریق آموزش دادن،
➖ آداب یاد دادن،
➖ لطف نمودن،
➖دستگیری نمودن
➖و خارج نمودن او از منجلاب جهل و غضب خدا.
🔰شرح #دعای افتتاح
🌐 www.komeily.ir
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
✍ #تعلیقات حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی حفظه الله بر کتاب #عروة_الوثقى
🔸في زكاة الفطرة
و
🔸 في شرائط وجوبها
📎 مطالعه تعلیقات👇👇👇
www.komeily.com/?p=20942
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
✍ #بیانات حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی حفظه الله در خصوص یاد #مرگ
💠کیفیت نماز خواندن حضرت امیرالمومنین《علیه السلام》 به نحوی بود که وقتی وارد مسجد میشدند، میفرمودند:👇
🔻« الرحیل الرحیل!»؛ یعنی ای مردم خود را آماده کنید که باید به سوی خدا و آخرت کوچ کنید. سپس حضرت به خواندن نماز مشغول میشدند.🔻
💢 نماز خواندن ما نیز باید به نماز حضرت نزدیک باشد تا کلمه صلاه در ما محقق شود و در نماز، دل به وصال الهی برسد و حالتی از حضور در ما شکل بگیرد.
📎 متن کامل بیانات👇👇👇
www.komeily.com/?p=20954
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
✍ #حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی حفظه الله
💠تعریف #تقوا
🔸تقوا به مفهوم #قوت گرفتن در راه خدا است؛
⁉️تقوا یعنی:
✨دل، اعمال، عقاید و ایمانمان با تقوا قوت بگیرد و ما را به راه خدا نزدیک کند و این خلاصهای از معنای تقوا است.
📎 متن کامل بیانات👇👇👇
www.komeily.com/?p=20954
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
📣 شرح #رساله 《 #مالایعولعلیه》 توسط حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی 《حفظه الله》
💠 به گزارش مرکز تحقیقاتی توحید، شرح رساله《مالایعولعلیه》 تالیف حضرت شیخ اکبر، توسط حضرت آیت الله کمیلی خراسانی 《حفظه الله》 آغاز شده است.
🔹 حضرت شیخ اکبر در این کتاب به چیزهایی که در راه سیر الی الله می توان تکیه نمود و به چیزهایی که نمی توان تکیه نمود اشاره فرموده اند و جملات این کتاب با «لا یعول علیه» یا «یعول علیه» تمام می شود....👇👇👇
www.komeily.com/?p=20973
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
📣 اطلاعیه:
💠 پخش زنده سخنرانی حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی -حفظه الله-
🗓زمان؛ دوشنبه ۱۲ آذرماه ۱۳۹۷
⏰ ساعت ۲۰:۳۰
💢 ادرس حساب اینستاگرام 👇👇👇
🌐 Instagram.com/Ayatollah_komeily
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
✍ #حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی حفظه الله
💠 #رابطه_مولا_و_عبد
🔹 بنده در کتابی داستانی واقعی را خواندم. این داستان محکی است تا از وضعیت حال خود آگاه شوید.
📜مولائی بردهای را از بازار بردهفروشان خرید و به خانه آورد.
❓مولا پرسید: برایت چه غذایی تهیه کنم؟
👈عبد گفت: شما مولا و من، عبد هستم. شما از من میپرسید که چه غذایی میخواهم!؟ هر غذایی که به من بدهید چه از غذای خودتان باشد و چه پایینتر از آن، میخورم؛ هرچه بدهید میخورم و حرفی نمیزنم.
❓مولا پرسید: جای خوابت چگونه باشد؟
👈عبد گفت: هرجایی که بگوئید، میخوابم.
❓مولا پرسید: چه میپوشی؟
👈عبد گفت: هرچه بدهید، میپوشم.
🔹اکنون خود را با این داستان محک بزنیم. ما میگوییم خدایا تو مولایمان هستی! در مناجات حضرت علی 《علیه السلام》 نیز میخوانیم:👇
🔅اَنتَ المولی و اَنا العَبد و هل یرحم العبد الا المولی؛ اَنت المالک و اَنا المملوک؛ اَنت الرازق و انا المرزوق؛ اَنت الخالق و انا المخلوق.
⚠️آیا این گفتهها حقیقت دارد یا آنکه لقلقه زبان است؟ اگر واقعاً بگویید:《خداوند مالک است》، همانند آن بردهای هستید که مالکش او را به خانهاش آورد. اگر خود را مملوک خدا میدانید چه مطلبی را به خداوند خواهید گفت؟
🔹لذا میفرمایند در این مرتبه از رضا، عبد نسبت به کارهایی که خداوند برایش انجام میدهد، نقشی ندارد! به عبارت دیگر به آنچه خداوند برایش در نظر گرفته است راضی است؛ لذا نه حرفی میزند؛ نه سخطی دارد؛ و نه رضائی دارد.
↩️ لذا اگر سخط، رضای شخصی و نفسانی از سالک گرفته شود، دیگر درباره خدا تحکّم نخواهد کرد.
📚 #منازل السائرین؛ منزل رضا
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
💠 معرفی کتاب #قوت القلوب:
🔸قوت القلوب فى معاملة المحبوب، كه نام كامل آن «قوت القلوب فى معاملة المحبوب و وصف طريق المريد الى مقام التوحيد»، است، به زبان عربى و از آثار شيخ ابوطالب، محمد بن على مكى در عرفان عملى است و به «قوت القلوب» شهرت دارد.
اين كتاب، مهمترين اثرى است كه از ابوطالب بر جاى مانده و از آغاز، همواره از شهرت و اعتبارى خاص برخودار بوده است.
از قول ابوالحسن شاذلى نقل كردهاند كه: «كتاب قوت القلوب، تو را روشنايى مىبخشد».
🗓تاريخ تأليف اين كتاب، بهدرستى معلوم نيست، ولى چون در آن از ابوالحسن بن سالم با عبارت «رحمهالله» ياد مىكند، مىتوان گفت: زمان نگارش آن، بعد از ۳۶۰ق، بوده است.
📖كتاب، مشتمل بر #چهل و هشت فصل است و در دو جلد تنظيم شده است. حدود ۳۲ فصل در جلد اول و بقيه در جلد دوم ذكر شده است.
شيوه مؤلف، در هر فصلى، بر نقل آيات و روايات و حكايات و اقوال بزرگان در خصوص موضوع آن فصل، استوار است.
📎 متن کامل نوشتار👇👇👇
www.komeily.com/?p=21007
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
💠 "قَدْ قَامَتِ الصَّلَاة" یعنی آماده باش برای ظهور #امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
➖ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ « علیه السلام » فِي قَوْلِهِ قَدْ قَامَتِ الصَّلَاةُ إِنَّمَا يَعْنِي بِهِ قِيَامَ الْقَائِمِ « عجل الله تعالی فرجه الشریف » .
➖ امام صادق «علیه السلام» فرمودند: معنای 《قَدْ قَامَتِ الصَّلَاةُ》 که در اقامه نماز گفته میشود؛ قیام امام زمان « عجل الله تعالی فرجه الشریف» است.
📚 #بحار الأنوار ؛ العلامة المجلسي رحمة الله علیه؛ المجلد: 51 الصفحة: 149
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
✍حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی حفظه الله
💠 #طریق_معرفت_نفس
🔸کسی که میخواهد در این طریق گام بردارد باید #علم شریعت داشته باشد. باید مسائل خود را به صورت #اجتهادی و یا #تقلیدی بداند. اگر یک مو در شرع کم بگذاریم، نمیتوانیم در راه سیر و سلوک موفق باشیم. باید #احکام را بداند و احکام گناهان هم در آن هست. چه کسی به جز یک #فقیه میتواند بگوید فلان گناه صغیره یا کبیره است و حدود و ثغور گناه را بیان کند؟ حتی در مستحبات، مکروهات و مباحات هم یا باید #مجتهد باشیم یا #تقلید کنیم. اینها لازمه این راه است. نمیشود از اینها چشم بپوشیم و بگوییم با یک مقدار تهجد، تعبد و مستحبات کار تمام میشود.
👈بعد از آن، باید به #اخلاق بپردازیم و حداقل یک دور #معراج السعاده را بخوانیم. مرحوم آقای بهجت میفرمودند که کتاب معراج السعاده را بخوانید و عمل کنید. #مهمتر از همه اینها، #عقاید است. بعضی سالکین که مدعی سلوک هستند، در عقاید و اصول اعتقادیشان بسیار ضعیف هستند. یکی از اصول، #رجعت است. چقدر از مسئله رجعت اطلاع داریم؟
📎 متن کامل بیانات👇👇👇
www.komeily.com/?p=21013
🆔 @komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
✍حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی حفظه الله
💠 #سلوک_عرفانی
🔸صحبت در این است که #عرفان تعدادی از عرفا، عنایتی است. ما از اینها تعبیر به #اویسی میکنیم. آنها حتی استاد هم نداشتهاند. #عرفایی بودهاند که به آنها #عنایتی شده و راه را پیدا کرده و به سرمنزل #توحید رسیدهاند اما در عین حال هیچ سوادی هم ندارند و عامی محض هستند؛ بنابراین در میان عرفا کسانی هستند که بعضاً حتی نه در حوزه و نه در دانشگاه #درس خواندهاند اما یک عارف به تمام معنا هستند. از این قبیل افراد در گذشته و در دوران معاصر وجود داشته است.
🔸محمدعلی #جولا به عنوان یکی از عرفای #اویسی است. محمدعلی جولا از عرفایی است که #طریقتش را به طور مستقیم و مباشر از #مولا امیرالمؤمنین گرفتهاند و بعد به اساتید ما دادهاند. از زندگی او اطلاع چندانی نداریم اما جوان سادهای بوده که اتفاقاً در جوانی هم از دنیا رفته و نمیدانیم آیا متأهل شده است یا نه. او این قدرت معرفت را از مولا امیرالمؤمنین پیدا کرد و بعد به سید علی #شوشتری منتقل کرد. او نیز به ملأ #حسینقلی همدانی انتقال داد. از او نیز به سید احمد #کربلایی رسید. از ایشان هم به آیتالله #قاضی طباطبایی منتقل شد. از قاضی طباطبایی هم به سید #هاشم حداد منتقل و اکنون ما هم در این جایگاه قرار گرفتیم.
📎 متن کامل بیانات👇👇👇
www.komeily.com/?p=21013
🆔 @komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
🌹حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی (حفظه الله)
#راه_تسلط_بر_نفس
✅ آیا راهکاری هست که بتوانیم بر نفس اماره مسلط شویم؟
ایشان راهکار را مخالفت با نفس بیان میفرمایند. 👈 شما باید شرارت و چموشی نفس را ضعیف و ناتوان کنید.
👌 راه کار چیست؟ اینکه ببینی اسبابی که این خواسته را در نفس ایجاد میکند چیست و آن #مقدمات از چه راههایی وارد میشود؛ شما باید به طور کامل جلوی آنها را بگیرید.
یعنی خواستهای که در نفس تولید میشود از یک مقدمات و اسبابی تشکیل شده است.
مثلاً انسان:
➖ یک مظهر زیبایی را میبیند؛
➖ با یک افراد نابابی معاشرت میکند؛
➖ منظرهها و صحنههایی را میبیند؛
👈اطلاعات اولیهای پیدا میکند؛ سپس نفس آن خواسته را پیدا میکند.
و الا اگر در یک جای خلوتی بنشیند، در جایی که هیچ معاشرتی نداشته باشد و عزلتی کامل داشته باشد و چیزهایی که انسان به وسیله چشم میتواند در خود وارد کند و آن خواسته تولید شود؛ یا از گوش چیزهایی را وارد کند و آن خواسته تولید شود؛ یا از قوای دیگری نظیر لامسه باشد و یا چیزهای دیگری باشد.
💠 از این راهها، خواستههای هواهای نفس تولید میشود. هوی که به خودی خود به وجود نمیآید. همانند کسی که هیچ رابطهای با کسی ندارد و هیچ چیزی را نمیبیند و در یک گوشهای نشسته باشد. چنین فردی چگونه همینطوری خواستهای داشته باشد!
💠 بالاخره یک اطلاعات اولیهای روی بعضی چیزها پیدا میکند؛ سپس این خواستهها یکی پس از دیگری مدام قوت پیدا میکند تا اینکه صاحبش را به زمین میزند و محکوم خودش میکند و بر صاحبش حاکمیت پیدا میکند.
✅ حال؛ راه کار این است که بیاییم جلوی #اسباب تولید این هواها را بگیریم؛
هر جایی نرویم؛
هر چیزی را گوش نکنیم؛
هر خواستهای را به او ندهیم؛
با خواستههای نفس مخالفت کنیم؛
👈 ما آن وقت میتوانیم بر او چیره شویم. همانند قهرمانی که حریفش را به زمین میزند ما نیز میتوانیم نفسمان را به زمین بزنیم.
📛 و الا ایشان میفرماید اگر شما بخواهی این نفس را به حال خودش #رها بگذاری؛ او قوت پیدا میکند و بر شما مسلط میشود. #فصرعتک؛ یعنی همانند قهرمانی که حریفش را به زمین میزند، شما را به زمین میزند.
👌 وإن أردت أن تقوى عليها؛
اگر بخواهی بر نفست قوت پیدا کنی، 👈 #فأضعفها؛ او را به وسیله قطع اسباب هواها ناتوان کن؛ ببین از چه راهی این هوای نفس تشدید و قوت پیدا میکند؛ آن اسباب و مقدمات را از او منع کن، هر جایی نرو، هر چیزی را نبین و همینطور...
وحبس مواد شهواتها ؛ این مادههای اصلی را که شهوت نفس را برانگیخته میکند؛ حبسش کنید...
🔰 بخشی از شرح کتاب #قوتالقلوب
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
✍حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی حفظه الله
💠لزوم توجه #سالکان به انجام #وظایف شرعی:
🔹این چه #سیر و سلوکی است که مانع انجام وظایف #شرعی میشود! عدهای به محض گرفتن دستوری سلوکی به قبرستان میروند و داخل قبر میخوابند! سپس به تدریج از همسر و فرزند فاصله میگیرند.
➖در عهد #رسول الله نیز عدهای چنین کردند. افرادی برای شنیدن احادیث و موعظههای پیامبر «صلی الله علیه و آله» به مسجد میرفتند. سپس به یکبار همسر، فرزند، خانه و زندگی را رها کردند و سر به کوه و بیابان گذاشتند. زنان ایشان خدمت رسول الله «صلی الله علیه و آله» رسیدند و شکوه کردند.
➖پیامبر «صلی الله علیه و آله» به دنبال ایشان فرستادند و خطاب به آنها فرمودند: من نیز همانند شما هستم و جنبه بشری دارم. همانند شما میخورم و میخوابم؛ بیمار میشوم؛ به طعام و زندگی نیاز دارم؛ عوض یک همسر، نه همسر دارم. #تصور نکنید که باید دنیا را سه طلاقه کنید و وارد دیر و صومعه شوید و یا سر به کوه و بیابان بگذارید!
➖شما اگر در بین همین #مردم، همین #خانواده و یا در محیطی که همگی کافر هستند از #دینتان #محافظت کنید، کار کردهاید.
📎 متن کامل👇👇👇
www.komeily.com/?p=21043
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
✍حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی حفظه الله
💠 #محبت_الهی
🔸محبت به خداوند از بالاترین محبتها است؛ چون جز خدا، کسی شایسته محبت نیست. اگر چیزی شایسته محبت و دوستی است به واسطه #انتسابش به خدا است.
➖دوست داشتن به دلیلی جز انتساب داشتن به خدا، ناشی از جهل و قصور در معرفت خداست. زیرا محبتها مستقیم یا غیر مستقیم محبت به خدا محسوب میشوند.
➖حتی کسی که از روی جهل و قصور در معرفت، محبتی به نفس و فرزند و مال و … دارد؛ غیر محبت خدا نیست و اگر #حجاب برداشته شود خواهیم دید که هرچه را دوست داریم چیزی جز ذات احدیت نیست.
📎 ادامه مطلب👇👇👇
www.komeily.com/?p=21038
@komeily
✨﷽✨
✍حضرت آية الله #كميلى_خراسانی 《حفظه الله تعالى》
💠ابتلای مرحوم قاضی فقر بود
از مرحوم #قاضی(ره) نقل شده که میفرمودند: آزمایش من #فقر من است.
شما تصور بکنید ایشان چهار عیال داشته، از هر عیالی چقدر بچه داشته، چطور چهار تا زن را اداره میکرد؟
میفرمود اگر ،#فقر و بلا برای من نیاید مثل این است که غذای من نیامده، رزق و روزی من نیامده است.
این بزرگان به استقبال بلا میرفتند، خوش داشتند که یک همچنین حالاتی داشته باشند.
مرحوم استاد(ره) میفرمودند: ما نسبت به رفقا تا میخواهیم یک چیزی از آنها بگیریم، آنها زود رد میکنند.
در این راه با این که به نفعشان است که ما یک گوشمالی از اینها بگیریم، ولی حاضر نمیشوند.
📚 #مشكاتدل
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
📣 اطلاعیه:
💠 سخنرانی هفتگی حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی -حفظه الله-
📜 موضوع: مراقبه و احوال مراقبین
🗓زمان؛ دوشنبه ۱۹ آذرماه ۱۳۹۷
⚠️ این سخنرانی به مدت ۲۴ ساعت از طریق صفحه شخصی معظم له قابل دسترسی است.
💢 ادرس حساب اینستاگرام 👇👇👇
🌐 Instagram.com/Ayatollah_komeily
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
💠 نامه امام #رضا علیه السلام به #عبدالعظیم حسنی و توصیههای ایشان به #شیعیان
🔸شیخ #مفید در کتاب خویش، پیام جامع، آموزنده و جالبی را از امام رضا علیهالسلام آورده است. امام (ع) این پیام را به وسیله حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به شیعیان و دوستداران اهل بیت (ع) فرستادهاند.
➖ای عبدالعظیم! سلام گرم مرا به دوستدارانم برسان و به آنان بگو: در #دلهای خویش برای #شیطان راهی نگشایند.
➖و آنان را به #راستگویی در گفتار و #ادای امانت و #سکوت پرمعنا و #ترک درگیری و جدال در کارهای بیهوده و بی فایده فراخوان.
➖و به #صله رحم و رفت و آمد با یکدیگر و رابطه گرم و دوستانه با هم دعوت کن، چرا که این کار باعث #تقرب به خدا و من و دیگر اولیاء اوست.
📎 متن کامل نامه👇👇👇
www.komeily.com/?p=21116
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
💠 اول برقی که از حضرت ربوبیت رسد
✍شهاب الدین سهروردی قدس الله سره میفرمایند:
🔸اول برقی که از حضرت ربوبیت رسد بر ارواح طلاب، #طوالع و #لوایح باشد؛ و آن انواری است که از عالم قدس بر روان #سالک اشراق کند و چون ریاضت بیشتر گردد، بروق بسیارتر آید تا بدان حد که در هر چه نگرد، بعضی از احوال آن #عالم به یاد آورد.
www.komeily.com/?p=21101
@komeily
✨﷽✨
✍متن مصاحبه حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی حفظه الله به مناسبت شهادت آیت الله #دستغیب
🔸 شهید دستغیب مرد #عارفی بود که خیلی ساده زندگی میکرد و قلب پاکی داشت. مخصوصا دعای کمیل که خود ایشان متصدی بودند و خودشان می خواندند یک حالتی از عرفان خالص و زلال بود که از ایشان دیدیم. ایشان سخنرانیهای بسیار خوبی در نماز جمعه شیراز نمودند. همچنین شهید دستغیب، #فقیه عارف و انقلابی بود، که خیلی به انقلاب و نهضت کمک کرد و همراه امام راحل بود.
📎 متن کامل مصاحبه👇👇👇
www.komeily.com/?p=21123
@komeily
✨﷽✨
✍حضرت آية الله #كميلى_خراسانی 《حفظه الله تعالى》
💠 #كسب_و_كار_دنيوي (بخش اول)
🔸بعضي دوري از دنيا را در #رياضت و عدم سعي و تلاش و پارسایی میبینند و این در حالی است که مسئولیت نفقه خود و اهل و عیالشان بر گردنشان است. کما اینکه برخی از امور لازم جز با پول، ممکن نیست.
➖آری کم کردن ثروت برای مبتدیهای سلوک لازم است؛ زیرا ایشان را مشغول میکند، ولکن لازم است که ما بفهمیم که این مسئله تنها به #تعلق قلبی بر می گردد و نه غیر آن. پس اگر دلت را از دوستی #مال دنیا تهی کردی و خداوند خواست که تو مالک همه دنیا باشی، هیچ مانعی در سلوکت نیست.
#ادامه دارد.
📚 #مشكاتدل
@komeily
✨﷽✨
✍حضرت آية الله #كميلى_خراسانی 《حفظه الله تعالى》
💠 #كسب_و_كار_دنيوي (بخش دوم)
🔸انسان سالك هم برای نفقه خودش و هم براي نفقه افرادی كه به عهده اوست، مجبور است از لحاظ شرعی به دنبال #كار و كسب برود.
➖فقط مبتدئين راه سير و سلوك نبايد زياد خود را غرق در مال و دنيا بكنند؛ زيرا او قدرت معنوي و سلوكیاش زياد نشده، قدرت مراقبه و روحياش زیاد نشده كه بتواند نفوذ بر مال كند، نه اينكه مال بر او نفوذ كند.
➖از همه مهمتر اينكه ما گفتیم مسئله دنیا و مال و کار و کسب یک مسئلهای است که از نظر علم عرفان باید دلبستگی نداشت و الا اگر بتوانی جهات معنوی را حفظ کنی و مال را هم از راه حلال بدست آوری این خوب است، ولی #تعلق قلبی به این اموال مضر است.
➖اگر انسان بتواند در مسیر سیر و سلوک پیشرفت کند و مبارزه با نفس کند و دل نبندد به مال، مشکلی ندارد.
#ادامه دارد.
📚 #مشكاتدل
@komeily
✨﷽✨
💠انتظارات امام #عسکری (علیه السلام) از #شیعیان
🔸انتظارات و توقعات امام حسن عسکری (علیه السلام) به عنوان آخرین امامی که در جامعه حضور عینی داشته، و بعد از او غیبت صغری و کبرا فرزندش مهدی موعود ( علیه السلام) آغاز میشود و برای مدت مدیدی مردم و جامعه از درک حضور او محروم خواهند بود قابل اهمیت و دقت است، و می تواند رهنمودهای گرانبها و ارزشمندی باشد برای دوران غربت تشیع و دورانی که غبار غم هجرت مولا و محبوبشان بر دلها و پیشانی آنها سایه افکنده است، اینک به گوشه هایی از انتظارات حضرتش میپردازیم.
۱ – اندیشه و تفکر
▪️امام حسن عسکری ( علیه السلام) از شیعیان خویش انتظار دارد، که اهل اندیشه و تفکر باشند . لذا فرمود: «علیکم بالفکر فانه حیاة قلب البصیر و مفاتیح ابواب الحکمة؛ بر شما باد به اندیشیدن! پس به حقیقت، تفکر موجب حیات و زندگی دل آگاه و کلیدهای دربهای حکمت است .
📎 متن کامل مقاله👇👇👇
🌐 www.komeily.com/?p=21146
@komeily
✨﷽✨
✍حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی 《حفظه الله》
💠عوامل مؤثر در #ثبات زندگی #خانوادگی
🔸 #طلاق دو عامل درونی و بیرونی دارد. تشخیص نادرست خصوصیات جنس مخالف، آشنایی نداشتن به احکام دین اسلام و نداشتن ظرفیت از عوامل درونی طلاق است.
👈راه کار مقابله با عوامل درونی طلاق، خودسازی و عمل به تعهدات دینی است تا تحت تاثیر عوامل بیرونی قرار نگیرند.
➖ از بین ۱۱۴ سوره قرآن، فقط یک سوره به نام #طلاق وجود دارد. لذا لزوم داشتن صبر در زندگی خانوادگی به ویژه در مواقعی که فرزندی وجود داشته باشد لازم و ضروری است. با وجود تاکید بر تلاش برای حفظ خانواده، اگر قرار بر شقاق و نزاع همیشگی بین زن و شوهر باشد، خداوند طلاق را مجاز دانسته است.
➖هوسرانی از عوامل توجه نداشتن به خانواده است. #هوسرانی و #تجملات در سست کردن بنیان خانواده تاثیر قابل توجهی ایفا میکند.
➖توجه داشتن به عوامل معنوی در هنگام انتخاب همسر از عوامل داشتن آرامش بعد از ازدواج است. اعتیاد، بیکاری و ترک انفاق از عوامل بیرونی کمک کننده به طلاق است. #سنگینی مهریه هم از عوامل طلاق به شمار میرود، چرا که طمعآور است. رعایت و لحاظ عوامل #معنوی در انتخاب همسر به ویژه اصالت خانوادگی میتواند به ثبات زندگی خانوادگی کمک کند.
www.komeily.com/?p=21139
@komeily
✨﷽✨
✍حضرت آیت الله #كميلى_خراسانی 《حفظه الله تعالى》
💠 #كسب و كار دنيوی (قسمت سوم)
🔸كسي كه در #سير و سلوك میآيد بايد همه چیزش عوض شود. ممکن است آن کاری که سالک برای قبل از سیر و سلوکش داشته، مناسب بوده ولی اکنون به دردش نمیخورد؛ چون شما در سیر و سلوک، رفتارت، گفتارت و اعمالت تغییر کرده. پس کارت هم باید مناسب احوال جدیدت باشد.
➖اگر انسان به کاری مشغول است که مزاحمت دارد با سیر و سلوکش و میبیند که محیط کار، محیط نامناسب است یا افراد آن محیط کسانی هستند که برای حال روحی و معنوی او مزاحمت دارند و برایش هم مقدور است که کارش را تغییر دهد تا با روحیاتش سازگار باشد، اینجا واجب است که کارش را عوض کند.
➖بنابراین ما دائماً باید این را در نظر داشته باشیم که احوالاتمان قبل از #سیر و سلوک و بعد از سیر و سلوک چه تفاوتی کرده و به همان نسبت هم در خصوص #کسب و کار و امور دنیوی تصمیمات لازم را بگیریم.
📚 #مشكاتدل
@komeily
🌹امام صادق(علیهالسلام) میفرمایند:
💠«إِنَّ لِلَّهِ حَرَماً وَ هُوَ مَكَّةُ أَلَا إِنَّ لِرَسُولِ اللَّهِ حَرَماً وَ هُوَ الْمَدِينَةُ أَلَا وَ إِنَّ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ حَرَماً وَ هُوَ الْكُوفَةُ أَلَا وَ إِنَّ قُمَّ الْكُوفَةُ الصَّغِيرَةُ أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِيَةَ أَبْوَابٍ ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ تُقْبَضُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِي اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَى وَ تُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِي الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ.»
خداوند حرمى دارد كه مكه است، پیامبر(صلياللهعلیهوآله) حرمى دارد و آن مدینه است، و براى اميرالمؤمنين(علیهالسلام) حرمى است و آن كوفه است، و قم كوفۀ كوچک است. بهشت هشت درب دارد که سه درب آن به قم باز میشود؛ زنى از فرزندان من در قم از دنیا میرود كه اسمش فاطمه دختر موسى(علیهالسلام) است و به شفاعت او همۀ شیعیان من وارد بهشت میشوند.
💠 بحارالأنوار، جلد ۵۷، صفحۀ ۲۲۸
@komeily