🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
✍ حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی «حفظه الله»
💢 تفسیر #محدَثه
🔸 حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، #محدَثه است. اطلاق نام محدَثه به فتح دال و معنای مفعولی از آن جهت است که #ملائکه وارد خانۀ حضرت زهرا میشدند و با او #سخن میگفتند. در قضیۀ #مَصحف حضرت زهرا بیان شده که حضرت سخن جبرئیل را میشنیدند. بنابراین جبرائیل، میکائیل و اسرافیل وارد خانه حضرت زهرا میشدند و به ایشان #خدمت میکردند؛ گهوارۀ حضرت امام حسین را تکان میدادند؛ #فطرس آمد و بالش را به گهوارۀ حضرت امام حسین مالید و سپس بال پیدا کرد و به آسمانها رفت؛
👈همچنین بنده در بعضی از روایات خواندهام که ایشان گاهی پرهایی را بر روی فرشها میدیدند که از تردد ملائکه بر روی زمین میافتاد. آنها چنین مقامی داشتند.
📎 متن کامل بیانات👇👇👇
🌐 www.komeily.com/?p=21872
@komeily
✨﷽✨
💠 چگونگی #دوزخ، #هولها و #عذابهای آن
🔹امام صادق عليه السّلام میفرمایند: «روزى پيامبر خدا «صلّى اللّه عليه و آله» نشسته بود ناگهان جبرئيل «عليه السّلام» بر او نازل شد در حالى كه غمگين و محزون و چهرهاش دگرگون بود، پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» به او فرمود: اى جبرئيل! چه شده است كه تو را اندوهگين و گريان میبينم، عرض كرد: اى محمّد چرا چنين نباشم و حال آن كه امروز #منافيخ (دمههاى) جهنّم نصب شده است، پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» فرمود: اى جبرئيل! #منافيخ جهنّم چيست؟ عرض كرد: خداوند به آتش امر فرمود هزار سال در آن دميدند تا سرخ شد سپس به آن امر فرمود هزار سال ديگر در آن دميد تا سفيد گرديد پس از آن به آن امر فرمود تا هزار سال ديگر در آن دميدند تا سياه شد و اكنون سياه و تاريك است اگر حلقهاى از زنجيرى كه درازى آن هفتاد ذراع است در دنيا نهاده شود از گرمى آن همه دنيا میگدازد، و اگر قطرهاى از زقّوم و ضريع در آبهاى دنيا چكيده شود همه دنيا از بوى گند آن میميرند. پيامبر خدا «صلّى اللّه عليه و آله» گريان شد و جبرئيل نيز گريست، خداوند فرشتهاى به سوى آنها فرستاد و گفت: پروردگارتان به شما سلام میرساند و میفرمايد: من شما را مصونيّت دادهام از اين كه گناهى مرتكب شويد تا شما را بدان عذاب كنم»
📎 متن کامل مقاله #تفکر در #دوزخ👇👇👇
www.komeily.com/?p=21891
@komeily
✍حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی《مدظله العالی》
✨شرح #مصباح_الشریعه✨
✨🌸معرفت🌸✨
قسمت اول :
🔸 شخصی که به معرفت حقه الهی واصل میشود، چنین فرد سالکی که طی مراحل و مراقبتی در عرفان نظری و عملی کرده باید نشانه هایی در او پیدا شده باشد و نشانه مهم او این است که ظاهر شخص عارف، کالبد و قالب بدنی و ظاهر تن و جسم او با خلق و مردم معاشرت و برخورد دارد، اما قلب و جان و روح او همیشه در هرحال تنها و تنها شیفته محبوب و یگانه منجی خداست.
یعنی حاضر نیست که قلب خود را به کسی غیر محبوبش دهد و اگر محبت کس دیگری هم هست توانسته است محبتهای دیگر را در خودش هضم کند. اگر محبت همسر و فرزند و عیال و نعمتهای خدادادی دارد این همه محبتها و عواطف و احساساتی که باید باشد و نمیتواند یک انسان این غرایز و نیازها را در خود نبیند این نیازهایی است که برای انسان هست ولی کاری که عارف میکند این است که میتواند همه آنها را در یک خط و منهج و یک وادی بیاندازد و میتواند از لحاظ دیگر و از درون خود و از لحاظ نیت این آیهها را لله و فلله، مع الله کند میتواند نیت را تصحیح و تطهیر کند و خودش را برای خدا قرار دهد. اگر حرفی میزند، نشست و برخاستی میکند، اگر هر کاری در خانه می کند اگر هر نوع و حرکتی دارد اینها را قبل از آن حرکت انگیزه اش را یک انگیزه الهی و خدایی کند.
✨جسم عارف با مردم و دلش با خداست✨
در ظاهر مردم از دل او خبر ندارند و مردم ظاهر او را میبینند که بلند میشود، مینشیند و صحبت میکند، اما دل و نیات دل جای دیگر کار میکند. درون و انگیزههای این کارها و حرکات او یک دعاوی باطنی و پنهانی در باطن، و دل نورانی عارف است ولی مردم از آن خبر ندارند حرکت در ظاهر را میبینند و فکر میکنند این هم یکی از خودشان است.
#ادامه دارد..
🌐 www.komeily.com/?p=2937
@komeily
✨﷽✨
📣 اطلاعیه:
💠 سخنرانی حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی حفظه الله
🔹 موضوع: شرح رساله لب اللباب
🗓زمان: دوشنبه ۱۳ اسفندماه ۱۳۹۷
⚠️ این سخنرانی به مدت ۲۴ ساعت از طریق صفحه شخصی معظم له قابل دسترسی است.
💢 ادرس حساب اینستاگرام 👇👇👇
🌐 Instagram.com/Ayatollah_komeily
@komeily
✨﷽✨
💠 #تفکر در عجائب #زمین
🔸اما #زمين، يكى از #آيات حق تعالى آن است كه زمين را فراش و مهاد يعنى بستر و هموار آفريده و در آن راههاى گشاد و روشن قرار داده و آن را مطيع و رام و ساكن و بى حركت گردانيده تا بر پشت آن راه روند، و كوهها را در آن استوار كرده تا همچون ميخهايى مانع جنبيدن آن شوند. آنگاه جوانب آن را وسيع و پهناور كرد به طورى كه آدميان از رسيدن به اطراف آن ناتوان میشوند هر چند عمرشان زياد و گردش آنها بسيار باشد.
📖خداوند فرموده است: «وَ السَّماءَ بَنَيْناها بِأَيْدٍ وَ إِنَّا لَمُوسِعُونَ وَ الْأَرْضَ فَرَشْناها فَنِعْمَ الْماهِدُونَ» و نيز: «هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ ذَلُولًا فَامْشُوا في مَناكِبِها و نيز: الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ فِراشاً.»
خداوند در كتاب خود زياد زمين را ذكر كرده است تا در شگفتيهاى آن تفكّر شود، زيرا #برون آن قرارگاه #زندهها و #درون آن جايگاه #مردههاست.
📖 از اين رو فرموده است: «أَ لَمْ نَجْعَلِ الْأَرْضَ كِفاتاً، أَحْياءً وَ أَمْواتاً،» به زمين در هنگامى كه مرده است بنگر كه چون آب بر آن فرود آيد به جنبش در میآيد و فزونى میيابد و سرسبز میشود و گياهان شگفت آور از آن میرويد و انواع جانوران از آن بيرون میآيند.
🔻سپس بنگر چگونه اطراف زمين با كوههاى استوار و سر بر افراشته و سخت و صلب محكم كرده و چگونه در درون آنها آب ها را به وديعت نهاده و در ظاهر آنها چشمهها و نهرها را جارى ساخته است به طورى كه از ميان سنگ خشك و خاك تيره آب زلال صاف و گوارا بيرون آورده و همه چيز را بدان زنده گردانيده و اقسام درختان و گياهان را به سبب آن رويانيده است اعمّ از حبوبات، انگور، زيتون، نخل، انار و ميوههاى بسيارى كه از شماره بيرون است با اشكال و رنگها و مزهها و صفات و بوهاى مختلف و بعضى را بر بعضى در خوردن برترى داده در حالى كه همه آنها از يك آب سير آب میشوند و از يك زمين بيرون میآيند.
💢اگر بگويى: اختلاف آنها به سبب اختلاف تخم و اصل آنهاست، پاسخ اين است كه كجا در هسته خرما درخت نخل مطوّق به خوشههاى رطب است، و كجا در يك دانه هفت خوشه و در هر خوشه صد دانه وجود دارد.
📎 متن کامل مقاله #تفکر_آفاقی👇👇👇
www.komeily.com/?p=21894
@komeily
✨﷽✨
💠 وصف چگونگى #مرگ و مردن
🔸 #سختى جان كندن و #حسرت از دست دادن دنيا به دنياپرستان هجوم آورد، بدنها در سختى جان كندن سست شده و رنگ باختند، #مرگ آرام آرام همه اندامشان را فرا گرفته، #زبان را از سخن گفتن باز مى دارد، و او در ميان خانواده اش افتاده با چشم خود میبيند و با گوش میشنود و با عقل درست مى انديشد كه عمرش را در پى چه كارهايى تباه كرده؟ و روزگارش را چگونه سپرى نمود؟ به ياد ثروتهايى كه جمع كرده مى افتد، همان ثروتهايى كه در جمع آورى آنها چشم بر هم گذاشته و از حلال و حرام و شبهه ناك گرد آورده و اكنون #گناه جمع آورى آن همه بر دوش اوست كه هنگام جدايى با آنها فرا رسيد، و براى وارثان باقيمانده است تا از آن بهرهمند گردند، و روزگار خود گذرانند، راحتى و خوشى آن براى ديگرى و كيفر آن بر دوش اوست، و او در گرو اين اموال است كه دست خود را از پشيمانى مى گزد. به خاطر واقعيتهايى كه هنگام مرگ مشاهده كرده است. در اين حالت از آنچه كه در زندگى دنيا به آن علاقمند بود بى اعتنا شده آرزو مى كند، اى كاش آن كسى كه در گذشته بر ثروت او رشك مىبرد، اين اموال را جمع كرده بود، اما #مرگ همچنان بر اعضا بدن او چيره مىشود، تا آنكه گوش او مانند #زبانش از كار مىافتد، پس در ميان خانواده اش افتاده نه مى تواند با زبان سخن بگويد و نه با گوش بشنود، پيوسته به صورت آنان نگاه مىكند، و حركات زبانشان را مى نگرد اما صداى كلمات آنان را نمى شنود، سپس چنگال #مرگ تمام وجودش را فرا مى گيرد، و #چشم او نيز مانند گوشش از كار مىافتد، و روح از بدن او خارج مىشود، و چون #مردارى در بين خانواده خويش بر زمين میماند كه از نشستن در كنار او وحشت دارند، و از او دور مى شوند. نه سوگواران را يارى مى كند و نه خواننده اى را پاسخ مى دهد، سپس او را به سوى منزلگاهش در درون زمين مى برند، و به دست عملش مى سپارند و براى هميشه از ديدارش چشم مى پوشند.
📎 متن کامل مقاله #تفکر در #مرگ👇👇👇
🌐 www.komeily.com/?p=21885
@komeily
4_5967798586107232348.pdf
988.4K
📚 کتاب pdf : دستور العمل سلوکی برای ماه رجب، شعبان و رمضان
✍🏻 از موحد کبیر مرحوم آیت الله سید علی آقا قاضی قدس الله
@komeily
لإمام الكاظم عليه السلام ـ مِن دُعائِهِ في عَمَلِ أوَّلِ لَيلَةٍ مِن رَجَبٍ وهُوَ ساجِدٌ بَعدَ فَراغِهِ مِن صَلاةِ اللَّيلِ ـ : اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وآلِهِ الأَئِمَّةِ يَنابيعِ الحِكمَةِ ، واُولِي النِّعمَةِ ، ومَعادِنِ العِصمَةِ ، وَاعصِمني بِهِم مِن كُلِّ سوءٍ ، ولا تَأخُذني عَلى غِرَّةٍ ولا غَفلَةٍ ، ولا تَجعَل عَواقِبَ أعمالي حَسرَةً ، وَارضَ عَنّي فَإِنَّ مَغفِرَتَكَ لِلظّالِمينَ وأنَا مِنَ الظّالِمينَ ، اللّهُمَّ اغفِر لي ما لا يَضُرُّكَ ، وأعطِني ما لا يَنقُصُكَ ، فَإِنَّكَ الوَسيعُ رَحمَتُهُ ، البَديعُ حِكمَتُهُ .
امام كاظم عليه السلام ـ از دعاى ايشان در اعمال نخستين شب ماه رجب و در سجده پس از اقامه نماز شب ـ : بار خدايا! بر محمّد و خاندان او، [يعنى] امامان ، چشمه هاى حكمت و صاحبان نعمت و معدن هاى عصمت، درود فرست و به حقّ خاندان آنان ، مرا از هر بدى و گزندى نگه دار، و بى خبر و غافلگير ، بر من متاز، و عاقبت كارهايم را مايه دريغ و افسوس من ، قرار مده و از من خشنود باش، كه آمرزش تو براى ستمكاران [ـِ بر خويش] است و من هم از ستمكارانم.
بار خدايا! مرا بيامرز ، كه آمرزيدن من ، به تو زيانى نمى رساند ، و به من عطا كن ، كه عطا كردن ، از تو چيزى نمى كاهد؛ زيرا تو كسى هستى كه رحمتش بى انتهاست و حكمتش نو [و بى مانند] است.
مصباح المتهجّد : ص ۷۹۹ ح ۸۵۹ ، الإقبال : ج ۳ ص ۱۸۷ كلاهما عن عليّ بن حديد ، بحار الأنوار : ج ۹۸ ص ۳۸۱ ح ۲ .
@komeily
🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
✨﷽✨
✍ حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی «حفظه الله»
💠 #توبۀ_اهل_سلوک
💢توبه دارای مراتبی است. يكی از مراتب توبه، «توبۀ عوام»است.
❓عوام از چه چیزی توبه ميكنند؟ از جنایات بزرگ، خطاهای بزرگ و گناهان کبیره. اما سالك که هیچیک از این موارد را ندارد! کبیرۀ سالك کدام است؟ گناهش چیست؟بزرگترین #گناه سالک، #غفلت از #مراقبه است. اینکه مثل گذشته خدا را یاد نکند.
👈لذا توبۀ سالک از آن است که در گذشته کار را به تمامی انجام داده ولی بعد در اثر غفلتها و ضعفهایی، حالش به هم میخورد؛ و چقدر باید سختی بکشد تا بتواند آن حال را تجدید کند. بنابراین منظور اهل سلوک، توبۀ از غفلت است. آنها تا از یاد خدا غافل میشوند سریع به سراغ این میروند که ای بابا! چرا این کار را انجام دادیم؟ چرا غافل شدیم؟ و به درگاه خداوند گریه و زاری و توبه میکنند. ایشان میفرمایند که این حال نباید برای اهل سلوک مدام تکرار شود. اگر برای عوام تكرار ميشود، وضعیت باید برای اهل سلوکی که با قدمهای محكم در این راه گام بر میدارند، متفاوت باشد و به توبههای معرفتی که قبلاً انجام دادهاند، #وفادار بمانند.
📚 شرح رساله شریفه #لباللباب
📎 متن کامل بیانات👇👇👇
🌐 www.komeily.com/?p=21951
@komeily
MNB_07_A'MAL_MAHE_RAJAB.mp3
6.87M
🎤 سخنرانی آیت الله کمیلی خراسانی (حفظ الله)
💠 موضوع : اعمال ماه رجب
@komeily
MNB_07_A'MAL_MAHE_RAJAB_DO'A_YA_MAN_ARJOU.mp3
22.37M
🎤 سخنرانی آیت الله کمیلی خراسانی (حفظه الله)
💠 موضوع : فضیلت ماه رجب، لیله الرغائب، اعمال ماه و شرح دعای یامن ارجوه
@komeily