🔆آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله:
✍️قال اللّٰه عزوجل «وَ ٱلَّذِینَ یؤْتُونَ مَا آتَوْا وَ قُلُوبُهُمْ وَجِلَةٌ»؛ مؤمنان، کسانی هستند که آنچه را وظیفه دارند بهجا میآورند؛ اما در دلهایشان نگران هستند. ریاضت، ابتدا از دل شروع میشود. «وَ قُلُوبُهُمْ وَجِلَةٌ»؛ یعنی دلی که کاملاً ریاضت کشیده و خود را از موانع، مزاحمات و رذایل تخلیه کرده باشد. در چنین قلبی حتماً خوف و خشیت الهی جای دارد. یک معنای ریاضت، خوف درونیِ سالک است.
📙صد منزل دل ج1
🆔 @komeily
🔆آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله:
✍️گاهی اوقات میبینیم که فردی به عادت بخل و خساست گرفتار است و به واسطه همین عادت، زن و بچهاش را در مضیقه میگذارد. مسافرت و تفریح خانواده، خرج مهمان و ... را کاملاً نادیده میگیرد و هرچه پول پیدا میکند، در بانک میگذارد تا حسابهایش روزبهروز زیاد و زیادتر شود. اگر از او بپرسی که چرا چنین کاری را انجام میدهی؟ شاید پاسخ دهد که هدف من از این کارها، فراهم ساختن آسایش خانواده در آینده است.
شاید نیت این فرد خیر باشد، اما واقع مطلب این است که بسیاری از افراد به بهانه دوراندیشی و آیندهنگری، لذت و آرامش زندگی را هم از خود و هم از متعلقان، سلب میکنند. وظیفه اصلی هر مردی این است که خرج و مخارج خانوادهاش را تأمین نماید و به بهانه آیندهنگری آنان را اذیت و آزار نکند. در آینده نیز خداوند روزیرسان است.
📙اخلاق اهل بیتی
🆔 @komeily
🔆آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله:
✍️شما اگر بدانید چه اتفاقات و مشکلاتی قرار است در آینده به وجود بیاید چه حالی خواهید داشت؟ اگر بدانید افرادی قرار است نسبت به شما یا دیگران مرتکب جنایت شوند آیا میتوانید آرام و قرار داشته باشید؟ هرگز نمیتوانید و اگر بدانید چه اتفاقاتی خواهد افتاد دائم دچار اضطراب و دلهره یا خشم خواهید شد و این تنها خداست که همهچیز را میداند و درعینحال از باب حلم با بندگان برخورد کرده و در عذاب تعجیل نمیکند.
📙سرچشمه راز و نیاز
🆔 @komeily
🔆آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله:
✍️«وَ لَا أُكْرُومَةً فِیّ نَاقِصَةً إِلَّا أَتْمَمْتَهَا؛ خدایا! اگر کرامتى کمال نایافته در من باقی مانده است، آن را کامل گردان.» این فقره، بیان میکند که صفات حمیده و سجایاى پسندیده، داراى مراتب و درجات متفاوتى است و انسانهاى بزرگ و عالىقدر به هر نسبت که از جهت معنوى مقام رفیعترى دارند، به همان نسبت از بزرگوارى و کرامت اخلاقى بالاترى برخوردار میشوند. آیات قران نیز این مطلب را تأیید مینماید: وَالْكَاظِمِینَ الْغَیظَ وَالْعَافِینَ عَنِ النَّاسِ وَاللَّهُ یحِبُّ الْمُحْسِنِینَ؛ و خشم خود را فرو میبرند و از خطای مردم درمیگذرند و خدا نیکوکاران را دوست دارد.
📙اخلاق اهل بیتی
🆔 @komeily
🔆آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله:
✍️ کسی که در راه سیر و سلوک قدم میگذارد، باید حواسش را جمع کند و منتظر مخالفتها نیز باشد. این مخالفان ممکن است افراد خانواده، دوستان، اساتید و ... باشند و تلاش کنند از باب نصیحت و خیرخواهی، سدّ راه سالک شوند.
📙اخلاق اهل بیتی
🆔 @komeily
🔆آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله:
✍️آن دنیایی که مقدمه و پلی برای آخرت شود دنیای ممدوح است.
📙توشه سالکان
🆔 @komeily
┄═﷽═┄
✅ معرفی کتاب «اخلاق اهل بیتی» در شرح «دعای مکارم الاخلاق» | اثر فقیه عارف حضرت آیت الله کمیلی خراسانی «حفظه الله»
🔘دعای مکارم الاخلاق دربرگیرنده تعالیم انسانساز جهت کسب اخلاق و انجام کارهای پسندیده است که از ناحیه حضرت سیّد السّاجدین(ع) انشاء شده است. حضرت در این دعای شریف به موانع رشد انسان و راههای نجات او از شر القائات شیطان اشاره کرده است.
📋 کتاب ارزشمند «اخلاق اهل بیتی» دوای دردهای اخلاقی و معنوی بوده و در آن با نگاهی عرفانی به بیان راهکارهای عملی برای درمان مشکلات اخلاقی پرداخته شده است. و برای مخاطب سلوکی معنوی و عرفانی را به ارمغان دارد.
📗نوع جلد: شومیز(جلد نرم)| ۲۰۴ صفحه
💰قیمت : 150000تومان
🔗لینک خرید مستقیم از فروشگاه انوار توحید
🌐https://www.anwartohid.ir/shop/erfan-amali/اخلاق-اهل-بیتی/
#️⃣ #معرفی_کتاب #اخلاق_اهل_بیتی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📱 آدرس سایت و شبکههای اجتماعی
🆔 @anwartohid
🌐 www.anwartohid.ir
◉✿ #موسسه_انوار_توحید ✿◉
🔆آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله:
✍️«وَ مِنْ حَسَدِ أَهْلِ الْبَغْیِ الْمَوَدَّة؛ خدایا! حسد اهل معصیت و ستم را در مورد من به مودت و دوستى مبدل نما.» بغی به معنای ظلم و تعدّی است. در این فقره، تقاضای ما این است که اگر کسانی هستند که با ما حسودی میکنند و تحمل دیدن ترقّیات معنوی و اخلاقی ما را ندارند، خداوند حسادت آنها را تبدیل به مودت سازد تا از ظلم و ستمگری آنها در امان باشیم.
📙اخلاق اهل بیتی
🆔 @komeily
🔆آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله:
✍️«وَ مِنْ ظِنَّهِ أَهْلِ الصَّلاَحِ الثِّقَة؛ خدایا! بدگمانى اهل صلاح نسبت به من را به اطمینان و حسن ظن تبدیل فرما.» اهل صلاح مثل اهل شنئان و اهل بغی نیستند. اینها متقی و مؤمناند. چرا اینها با ما مشکل دارند؟ این افراد به ما ظنین و بدگمان شدهاند. حتماً این بدگمانی علل و اسبابی دارد که باید آنها را پیدا کنیم و از خود بپرسیم که چرا افراد اهل صلاح به ما اطمینان و اعتمادشان را از دست دادهاند؟
📙اخلاق اهل بیتی
🆔 @komeily
🔹«وَ لِسَاناً عَلَى مَنْ خَاصَمَنِی؛ خدایا! مرا در مقابل کسى که با من بحث خصومتآمیز مى نماید زبانى گویا قرار ده.» در این فقره، از خداوند طلب میکنیم که اگر کسی با ما به خصومت و دشمنی لفظی برخاست، ما قادر به مبارزه نرم و فرهنگی باشیم.
گاهی خصومت دشمنان، خصومت لفظی است و از طریق مناظره، تبلیغات و همانند آن در صدد ایجاد شبهه هستند تا انسان را از راه صحیح منصرف کنند. برای نمونه، در ایام زیارت حج و همینطور، در طول سال که شیعیان برای عمره مفرده به عربستان سفر میکنند، وهابیها پولهای زیادی را خرج چاپ کتابهایی میکنند که بر ضدّ شیعه باشد. بخش زیادی از این کتابها را به زبان فارسی و برای حجاج ایرانی به چاپ میرسانند که اینها را بخوانند و شبههای در ذهنشان وارد شود.
در اینگونه موارد، کسی که توانایی پاسخدهی و اطلاع کافی در باره موضوع را ندارد، نباید این کتابهای گمراهکننده را بخواند. اگر خواست بخواند، باید زیر نظر دانشمندی بخواند که او بتواند این شبهات را پاسخ دهد.
🆔 @komeily
🔆آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله:
✍️سالک باید مراحل حیوانی و نفسانی را بگذراند تا به نفس مطمئنه برسد و حیات ابدی را پیدا کند. بنابراین باید از عالم نفس و اسارت تن بیرون بیاید تا نفسش کشته شود؛ لذا کشته شدن نفس در نزد عرفا به «می» تعبیر شده است. کشته شدن نفس عنوان مهمی است که از شهادت در جهاد اصغر خیلی برتر است چون شهادت در جهاد اکبر است و معلوم استکه شهید جهاد اکبر از شهید جهاد اصغر مراتبش بالاتر است.
🆔 @komeily
🔆آیت الله #کمیلی خراسانی حفظه الله:
✍️«وَ وَفِّقْنِی لِطَاعَه مَنْ سَدَّدَنِی؛ خدایا! به من توفیق ده تا از كسی كه مرا به راه درستی و صواب وا میدارد، اطاعت كنم.» امام سجاد علیه السلام در این فقره، توفیق اطاعت از استاد را از خداوند تمنا میکند. استاد کسی است که به ما مهربانی و دلسوزی میکند تا از گناه و انحرافات نجات پیدا کنیم.
اگر استادی پیدا شد و خواست دست ما را بگیرد و از ما دستگیری کند، وظیفه ما در قبال او چیست؟ اولین وظیفه شاگرد آن است که از استادش اطاعت و پیروی کند و بداند که او یک پیراهن بیشتر پاره کرده و در این راه تجربه بیشتری دارد. اهمیت اطاعت از استاد از آنجا ناشی میشود که نفس نمیگذارد شما از استادت اطاعت کنید. نفس میگوید: استاد هم یک انسان عادی است و شما چرا خودت را در پیش او آنقدر ذلیل میکنید که هرچه او گفت اطاعت مینمایی. اینجا باید با مطابعت از استاد، با نفس مبارزه کنیم.
📙اخلاق اهل بیتی
🆔 @komeily