✨﷽✨
💠 #صلوات خاصه امام #کاظم علیه السلام
✨اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْأَمِينِ الْمُؤْتَمَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ الْبَرِّ الْوَفِيِّ الطَّاهِرِ الزَّكِيِ النُّورِ الْمُبِينِ (الْمُنِيرِ) الْمُجْتَهِدِ الْمُحْتَسِبِ الصَّابِرِ عَلَى الْأَذَى فِيكَ اللَّهُمَّ وَ كَمَا بَلَّغَ عَنْ آبَائِهِ مَا اسْتُودِعَ مِنْ أَمْرِكَ وَ نَهْيِكَ وَ حَمَلَ عَلَى الْمَحَجَّةِ وَ كَابَدَ أَهْلَ الْعِزَّةِ وَ الشِّدَّةِ فِيمَا كَانَ يَلْقَى مِنْ جُهَّالِ قَوْمِهِ رَبِّ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ وَ أَكْمَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِمَّنْ أَطَاعَكَ وَ نَصَحَ لِعِبَادِكَ إِنَّكَ غَفُورٌ رَحِيمٌ✨
🔹 پروردگارا درود فرست بر امام امين و معتمد خلق حضرت موسى بن جعفر كه نيكوكار و وفادار و پاك و مهذب است نور علمش مبين احكام الهى آنكس كه همه عمر با كمال كوشش و اجتهاد در انجام وظايف امامت بر آزار امت در راه رضاى تو صبور و شكيبا بود اى خدا چنانكه از پدران آن امام آنچه نزد او وديعه بود از امر و نهى دين تو همه را بخلق رسانيد و بار فرمان الهى را به راه شرع و طريق مستقيم برد و با اهل غرور و سختگيران و در آنچه از جهال قومش ميكشيد مقاومت كرد و رنج برد؛ پس اى خدا تو بر آن بزرگوار درودى فرست بهتر و كاملتر از هر درود و رحمت كه بر احدى از بندگان مطيع خود و ناصحان بندگانت فرستى كه البته تو خداى آمرزنده گناه خلق و مهربان در حق بندگانى.
🆔 @komeilyir
MNB_ziyatname_ hazrate_imam_kazem.mp3
862.4K
🎙حضرت #آیتالله_کمیلی_خراسانی «مدّظله العالی»
💠 موضوع: زیارتنامه حضرت موسی بن جعفر علیهالسلام
⏱مدت زمان ۰۰:۰۱:۳۹
📀 حجم فایل: ۸۴۲ KB
📆 تاریخ: سال ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
🆔 @komeilyir
✍آیت الله حاج شیخ محمدصالح کمیلی مدظله العالی
🔸 چه چیزی باعث میشود که شخص نتواند نیت الهی و تقربی کند؟ آیا چیزی جز #غفلت است؟
📚 #عرفان_اهل_بیتی؛ صفحه ۵۱
#۲۲ذےالحجہ🗓
#روز_شهادٺ_میثم_تمار🕊
💫همچو میثم همه هستم به سر دار برم
همه هست و همه نیستم به فدای تو علی
🔴شهادت ميثم تمار
در اين روز در سال ۶۰ ه ميثم تمار به دليل وفاداري به امام علی (ع)، امام حسن (ع) و امام حسين (ع) به دست ابن زياد به دار آويخته شد و به شهادت رسيد.
📚 (اعلام الوري: ج ۱، ص ۳۴۳. قلائد النحور: ج ذي الحجة، ص ۴۱۶. منتخب التواريخ: ص ۱۳۱. مراقد المعارف: ج ۲، ص ۳۴۰. وقايع المشهور: ص ۲۴۰)
🏴سالروز شهادت عاشقانه و مظلومانه یار شیدا دل امیرالمومنین علیه السلام جناب میثم تمار تسلیت باد.
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
💠 رويداد #مباهله - بخش اوّل
▪️هنگامى كه پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم مكه را فتح كردند و عرب تحت فرمان ایشان درآمد، نمايندگان و نامههايى از سوى خود به مناطق مختلف جهان فرستاده و مردم را به اسلام دعوت كردند.
▪️«عقبه بن غزوان»، «عبدالله بن ابى اميه»، «هدير بن عبدالله» و «حبيب بن سنان» نمايندگان پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم بودند كه به «نجران» اعزام شده تا مسيحيان آنجا را به اسلام دعوت نمايند و به آنان پيشنهاد كنند يا اسلام را پذيرفته و با مسلمانان برادر شوند، يا در صورت نپذيرفتن اسلام جزيه پرداخته و در صورت رد هر دو پيشنهاد آماده جنگ باشند.
▪️در نامه رسول اكرم صلّى الله عليه و آله و سلّم آمده بود:
▫️بگو: اى اهل كتاب بياييد از سخن حقّى كه ما و شما آن را قبول داريم پيروى كنيم، كه به جز خداى يكتا هيچكس را نپرستيده، چيزى را شريک او قرار نداده، و برخى را به جاى خدا به خدايى تعظيم نكنيم. اگر آنها از حق روى گرداندند، بگوييد شما گواه باشيد كه ما تسليم فرمان خداونديم.
▪️پس از رسيدن پيام پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم، در معبد بزرگ خود گرد آمدند. عده ديگرى نيز از «مذحج»، «عک»، «حمير»، «انمار» و خويشان و همسايگان آنها از قبايل «سبأ» - كه همگى بجهت سرنوشت مشترک خود و شرايطى كه براى آنان بوجود آمده بود خشمگين بودند - به آنان پيوستند.
▪️اسقف بزرگ آنان كه انسان موّحدى بود، علاوه بر مسيح به پيامبر عليه السّلام نيز ايمان داشت ولى اين مطلب را پنهان مىكرد. وقتى ديد مىخواهند به مدينه رفته و با پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم به مشاجره برخيزند، آنان را پند و اندرز داده و به تأمل و تأنى دعوت كرد. «كرز بن سبره حارثى» - كه در آن زمان سرپرست قبيله «بنى حارث بن كعب» و فرمانده نظامى آنان و از اشراف و بزرگان آنان محسوب مىشد - از سخنان او خشمگين شده و به مقابله با او برخاست ولى اسقف بزرگ، «سيد» و «عاقب» كه آنان نيز از بزرگان قوم خود بودند، به مقابله با او برخاستند.
▪️و به اين ترتيب گفتگوى آنان طول كشيد تا جايى كه براى تطبيق صفات پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم با آنچه پيامبران گذشته در مورد او گفته بودند، كتاب «جامعه» را آورده و ديدند سخنان اسقف بزرگ درست است. در اين جا بود كه «سيد» و «عاقب» مضطرب شده و تصميم گرفتند براى مشاهدهی صفات پيامبر صلّى الله عليه و آله وسلّم و تطبيق بشارتهاى پيامبران گذشته با او به مدينه بروند.
▪️«سيد» و «عاقب» به همراه چهارده نفر از بزرگان و علماى مسيحى نجران و هفتاد نفر از اشراف و بزرگان «بنى حارث بن كعب» براى ديدن پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم به طرف مدينه حركت كردند. آنان داراى چهرههاى زيبا و بدنى متناسب بودند و هنگامى كه نزديک مدينه رسيدند، براى اين كه با همراهان خود به مسلمين و مردم مدينه فخر فروشى كنند، سيد و عاقب سفارش كردند كه از مركبهاى خود پياده شده، خود را آرايش كرده، لباسهاى معمولى خود را از تن در آورده، لباسهاى ابريشمى و زيباترين و بهترين لباسهاى خود را بپوشند، خود را خوشبو نموده و با شكلى زيبا و صفى منظم به سوى مدينه حركت نمايند. وقتى در مسجد رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم بر آن حضرت وارد شدند، وقت نماز آنان بود. به طرف مشرق مشغول نماز شدند.
▪️مسلمانان خواستند مانع اين عمل شوند ولى پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم نگذاشتند.
▪️تا سه روز نه پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم آنان را دعوت به اسلام كرد و نه آنان از پيامبر سئوالى كردند، تا بدين ترتيب آنان فرصت كافى براى ديدن پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم و تطبيق صفات او با آنچه در كتابهاى خود درباره پيامبر ديده بودند، داشته باشند.
ادامه دارد ...
📙 المراقبات میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
#مباهله
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
💠 رويداد #مباهله - بخش دوّم
▪️پس از سه روز پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم آنان را به اسلام دعوت نمود.
▫️گفتند: اباالقاسم تمام نشانیهايى را كه در كتابهاى آسمانى دربارهی پيامبر بعد از عيسى عليه السّلام گفته شده، در تو يافتيم، مگر يک علامت كه بزرگترين آنهاست.
▫️حضرت صلّى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: چه نشانهاى؟
▫️گفتند: در انجيل آمده است كه او مسيح را تصديق كرده و به او ايمان دارد ولى تو به او ناسزا گفته و او را دروغگو مىدانى و مىپندارى او بندهی خداست.
▫️پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: خير. من او را تصديق كرده و به او ايمان دارم و گواهى مىدهم او پيامبرى است كه از جانب پروردگارش فرستاده شده و بندهاى است كه سود و زيان و مرگ و زندگى و برانگيختن او بدست خودش نمىباشد.
▫️آنان گفتند: آيا بندگان خدا مىتوانند كارهايى را كه او انجام مىداد، انجام دهند؟ و آيا پيامبران توانايى فوقالعاده او را داشتند؟ آيا او مردگان را زنده، كورها را بينا نكرده و پيسیها را شفا نداده است؟ آيا مكنونات قلبى و آنچه در خانههايشان ذخيره كرده بودند را به آنان نمىگفت؟ آيا كسى جز خدا يا پسر خدا توان چنين كارهايى را دارد؟ و درباره مسيح عليه السّلام خيلى غلو كردند.
▫️پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: برادرم عيسى، همانگونه كه گفتيد، بود. مردگان را زنده، كور و پيسی را شفا داده و آنچه را كه در ذهن قوم خود بود و نيز چيزهايى را كه در خانههايشان ذخيره كرده بودند به آنان مىگفت. ولى تمام اينها با اذن خداى عزوجل بود. او بنده خدا بود و اين مطلب براى او ننگ نيست و او نيز از آن ابايى نداشت. او داراى گوشت، خون، مو، استخوان، عصب و آميختهاى از اعضاى بدن بود. غذا مىخورد، تشنه مىشد و سفره مىگستراند. پروردگارش يگانه حقّى بود كه هيچ مثل و مانندى ندارد.
▫️گفتند: كسى را به ما نشان بده كه بدون پدر بوجود آمده باشد.
▫️فرمود: آفرينش آدم از او شگفت انگيزتر است، او بدون پدر و مادر به وجود آمد، و هيچ كارى براى خدا سختتر يا آسانتر از كار ديگرى نيست. و هر وقت خدا بخواهد چيزى را بوجود آورد، فقط به آن مىگويد بوجود بيا، او نيز بوجود مىآيد. و اين آيه را براى آنان خواند:
▫️إنَّ مَثَلَ عيسى عِنْدَ اللَّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ قالَ لَهُ كُنْ فيَكُون (آل عمران. آیه ۵۹)
▫️«خلقت عيسى نزد خدا مانند خلقت آدم است كه آن را از خاک آفريد، آنگاه به او فرمود: بوجود بيا. او نيز بوجود آمد.»
▫️سيد و عاقب گفتند: سخنان تو ما را قانع نكرده و به آنچه تو مىخواهى اقرار نمىكنيم. بنا بر اين مباهله كرده و لعنت خدا را بر دروغگو قرار مىدهيم. و به اين ترتيب حق به زودى آشكار مىگردد.
▪️در اين جا بود كه خداوند آيه مباهله را بر پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم نازل فرمود:
▪️فمَنْ حَاجَّكَ فيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبين (آلعمران. آیه ۶۱)
▪️«اگر بعد از اين كه آگاه شدى، كسى در مورد او (عيسى) با تو مجادله نمايد، بگو: بياييد هر كدام از ما و شما خودمان و زنان و فرزندانمان را گرد آورده، مباهله نموده و دروغگو را گرفتار لعنت و عذاب خدا نماييم.»
ادامه دارد ...
📙 المراقبات میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
#مباهله
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
💠 رويداد #مباهله - بخش سوّم
▪️پيامبر نيز اين آيه را براى آنان خواندند. سپس فرمودند:
▫️خداوند به من دستور داده است كه اگر بخواهيد و بر گفتهی خود استوار باشيد، به خواسته شما عمل كرده و با شما مباهله كنم. آنها گفتند: فردا با تو مباهله مىكنيم تا حقيقت روشن شود. آنگاه با همراهان خود از پيش پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم برخاستند.
▪️هنگامى كه به منزلگاه خود در «حرّه» رسيدند يكى از آنها به ديگرى گفت:
▫️مباهله كار را يكسره خواهد كرد. بنابراين قبل از هر چيز بنگريد با چه كسانى براى مباهله مىآيد. آيا با تمام پيروان خود، يا با اصحاب با سوادش، يا با افراد متواضع، بىچيز و برگزيدگان دينى خود كه تعدادشان اندک است؟ اگر عدّه زياد و قدرتمندان را به همراه خود آورد، چنين كسى مانند پادشاهان قصد فخر فروشى دارد و شما برنده مباهله هستيد. و اگر با عده كمى از پيروان فروتن و برگزيده خود آمد - كسانى كه پيامبران با آنان به مباهله مىآيند - مبادا با آنان مباهله كنيد. هنگام مباهله حتماً اين مطالب را در نظر داشته باشيد تا مبادا به عذاب خدا گرفتار آييد. من آنچه را بايد بگويم، گفتم، ديگر خود دانيد.
▪️رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم دستور داد زير دو درخت را جارو كرده و فرداى آن روز امر فرمود پارچه سياه و نازكى را روى آن درختها انداختند.
▪️هنگامى كه سيد و عاقب اين منظره را ديدند، با فرزندان خود كه عبارت بودن از: صبغة المحسن، عبدالمنعم، ساره و مريم و نيز مسيحيان نجران و سواران «بنى حارث» با بهترين شكل و شمايل، براى مباهله از جايگاه خود بيرون آمدند.
▪️اهالى مدينه يعنى مهاجرين، انصار و ديگران نيز هر كدام با نشانها و پرچمهاى خود با شكل و شمايل نيكو، به آنجا آمدند تا نظارهگر حوادث باشند. رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم صبحگاهان، در اطاق خود درنگ نمود تا مدّتى از روز گذشت. آنگاه بيرون آمده، دست على را گرفته و در حالى كه حسن و حسين عليهماالسّلام در جلوی او و فاطمه عليهاالسّلام پشت سر او حركت مىكردند، بطرف آنان آمده، در ميان دو درخت و زير آن پارچه ايستادند.
▪️در اينجا نيز دست على علیهالسّلام در دست او، حسن و حسين علیهماالسّلام جلوی او و فاطمه علیهاالسّلام پشت سر او قرار داشت. آنگاه به دنبال سيد و عاقب فرستاد و آنان را به مباهلهاى كه خواسته بودند، فراخواند.
▫️آنان نيز آمده و گفتند: اباالقاسم با چه كسى با ما مباهله مىكنى؟
▫️حضرت صلّى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: با بهترين مردم روى زمين و گرامیترين آنان نزد خداى عزوجل، با اينان - و به على عليه السّلام، فاطمه، حسن و حسين كه درود خدا بر آنان باد اشاره كرده و گفتند: براى مباهله با ما نه بزرگان را آورده، نه جمعيّت زياد، و نه افراد زيبايى را كه به تو ايمان دارند. و كسى را جز اين جوان و اين زن و دو تا بچه با تو نمىبينيم. با اينان مىخواهى با ما مباهله كنى؟
▫️فرمود: بله. به كسى كه مرا به حق برانگيخت سوگند، دستور دارم با همينان با شما مباهله كنم.
▪️در اينجا بود كه از ترس رنگشان زرد شده و به نزد ياران خود برگشتند.
▪️وقتى همراهان آنان، قيافهی رنگ پريدهی آنان را ديدند، پرسيدند چه اتفاقى افتاده است؟ آنان خود را كنترل كرده و گفتند: چيزى نيست.
▪️جوان برگزيده و دانشمندى در ميان آنان بود، به آنان گفت: واى بر شما، اين كار را انجام ندهيد، صفات او را كه در جامعه بود، بياد آوريد.
▪️به خدا سوگند شما به خوبى مىدانيد كه او راستگوست. مدّت زيادى از تبديل شدن برادرانتان به خوک و ميمون نمىگذرد. سخنان اين جوان بر آنان اثر گذاشت و از مباهله منصرف شدند.
▪️راوى مىگويد:
▫️اسقف برادر دانشمندى بنام «منذر بن علقمه» داشت و آنان او را با اين عنوان مىشناختند. وقتى ديد كار به اينجا رسيده و آنان در مورد كارى كه مىخواستند انجام دهند، به ترديد افتادهاند، دست «سيد» و «عاقب» را گرفته و گفت: مرا با اين دو تنها گذاريد. آنگاه رو به آنان كرده و گفت: پيشقراول قبيله كه در پى آب و علف جلوتر حركت مىكند، هيچگاه به قوم خود دروغ نمىگويد. من از روى خيرخواهى مىگويم به خودتان كمک كنيد و خود را نجات دهيد والّا خود و ديگران را نابود مىكنيد.
▫️گفتند: بگو، كه تو امين و درستكارى.
▫️گفت: به خوبى مىدانيد كه هيچگاه قومى با پيامبرى مباهله ننموده، مگر اين كه نابود شده است. شما و تمام عاقلانى كه با شما هستند و از مطالب كتاب آسمانى اطلاع دارند مىدانند كه همين شخص يعنى اباالقاسم، محمد صلّى الله عليه و آله و سلّم، همان كسى است كه پيامبران مژده آمدن او را دادهاند. مطلب ديگرى نيز هست كه بايد از آن ترسيد.
▫️پرسيدند: چه چيزى؟
ادامه دارد ...
📙 #المراقبات؛ میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
#مباهله
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
💠 رويداد #مباهله - بخش چهارم
▫️گفت: بنگريد كه نزديک است ستاره ثريا بر زمين فرو آيد، درختان سر خم كرده و پرندگان در مقابل شما صورت بر زمين گذاشته و بالهاى خود را روى زمين پهن نموده و شكم آنها خالى شده است. و نشانههاى ديگر نزديک شدن عذاب را در روى زمين ببينيد. به لرزش كوهها و دودى كه پخش شده و ابرهاى پراكنده در وسط تابستان و گرماى شديد بنگريد. به محمد صلّى الله عليه و آله و سلّم كه دستش را بلند كرده و با چهار نفر از اهل بيتش كه با او بوده و منتظر پاسخ شما هستند بنگريد. و بدانيد كه اگر دهان گشوده و كلمهاى براى مباهله بگويد نمىتوانيم از نابودى خود جلوگيرى كرده و هيچگاه نزد خانواده و اموال خود بازگرديم.
▪️با شنيدن اين سخنان در فكر فرو رفته و ديدند درست مىگويد و يقين كردند كه پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم واقعا از جانب خداوند فرستاده شده است. اينجا بود كه متزلزل شده و فهميدند كه در صورت مباهله، حتماً گرفتار عذاب خواهند شد.
▫️وقتى منذر ديد كه آنان واقعاً احساس خطر كردهاند، گفت: اگر تسليم او شويد هم اكنون و هم در آينده سالم مىمانيد. و اگر اين عزت و شرافت خود را در ميان قومتان مىخواهيد، به شما حسادت نمىورزم. ولى اين شما بوديد كه از نجران به اينجا آمديد، به محمّد پيشنهاد مباهله داده و آن را تنها راه تشخيص حق دانستيد. محمد نيز به سرعت به درخواست شما پاسخ مثبت داد. و پيامبران هنگامى كه اراده كارى كنند تا انجام آن از پاى نمىنشينند. برادرانم بهتر است از ترس علامتهايى كه مىبينيد از مباهله خوددارى كنيد و با شتاب با محمّد مصالحه نموده و او را از خود راضى كنيد. ما اكنون در شرايطى به سر مىبريم كه قوم يونس اندكى پيش از نزول عذاب در آن بسر مىبردند.
▫️گفتند: به نمايندگى از جانب ما نزد محمّد رفته و ببين از ما چه مىخواهد. از او بخواه كه نزديكترين افراد به او يعنى پسر عمويش به نمايندگى از جانب او با ما مصالحه كند. در اين كار تأخير نكن تا هرچه زودتر از نتيجه كار آگاه شويم.
▪️«منذر» بطرف پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم رفته و گفت: سلام بر تو رسول خدا، گواهى مىدهم كه خدايى، جز خدايى كه تو را برانگيخت وجود نداشته و شما و عيسى هر دو بندهی خداى عزوجل و فرستاده او هستيد.
▪️و بدين ترتيب اسلام آورده و به پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم گفت كه براى چه كارى آمده است. رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم نيز براى مصالحه با آنان على عليه السّلام را فرستادند.
▫️على عليه السّلام عرض كرد: پدر و مادرم فداى تو رسول خدا بر چه چيزى با آنان مصالحه نمايم؟
▫️حضرت فرمودند: رأى تو رأى من است، هر طور كه خواستى مصالحه كن.
▫️اميرالمؤمنين عليه السّلام بطرف آن دو رفته و ساليانه هزار لباس و هزار دينار بعنوان ماليات براى آنان تعيين كرد كه قسمتى از آن را در محرم و قسمت ديگرى را در رجب بدهند. آنگاه آن دو را در حالى كه سرافكنده و شرمسار بودند نزد پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم برده و او را از مالياتى كه بر آنان بسته بود آگاه نمود. آنان نيز ماليات و سرافكندگى را پذيرفتند.
▫️رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: اين را از شما قبول مىكنم. ولى بدانيد كه اگر با من در زير آن عبا مباهله مىكرديد، خداوند شما را در بيابان دچار آتشِ سوزانى مىنمود كه دامنهی آن در كمتر از يك چشم به هم زدن به پشت سریهاى شما رسيده و همه را آتش مىزد.
▪️هنگامى كه پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم با اهلبيتش علیهم السّلام بازگشته و به مسجد رفتند، جبرييل نازل شد و گفت:
▫️محمد! خداى عزوجل به تو سلام رسانيده و به تو مىفرمايد: وقتى بنده من موسى، با دشمن خود قارون، مباهله نمود، قارون، خانواده، دارايى، و يارانش در زمين فرو رفتند. به عزت و جلالم سوگند ياد مىنمايم كه اگر تو با افراد خانوادهات كه در زير آن عبا بودند، مباهله مىكردى، همه زمينيان و آفريدگان نابود مىشدند، آسمان ريز ريز شده، كوهها سنگريزه شده و زمين هيچگاه آرام نمىگرفت، مگر اين كه آن را بخواهد.
▪️آنگاه پيامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم به سجده افتاده و صورتشان را بر زمين گذاشتند، سپس برخاسته و دستهايشان را بلند كردند، بهگونهاى كه سفيدى زير بغلشان آشكار شد، و سه بار گفتند: نعمت دهنده را سپاسگزارم.
▫️پرسيدند، چرا سجده نموده و خوشحال شديد؟
▫️پاسخ فرمودند: به خاطر سپاسگزارى به درگاه خداوند و اين كه اين كرامت را به اهلبيت من ارزانى داشت. آنگاه آنچه را جبرئیل گفته بود، براى آنان نقل فرمودند.
📙 #المراقبات؛ میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
#مباهله
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
💠 آیه #مباهله، برترین فضیلت #امیرالمؤمنین علیهالسلام در قرآن کریم
🔹روزى مأمون از حضرت رضا علیه السلام سؤال کرد:
بزرگترين فضيلت امير المؤمنين عليه السّلام که قرآن بر آن دلالت می کند، چیست؟
✳️ حضرت #رضا (علیه السلام) فرمود: این فضيلت امیرالمؤمنین علیه السلام (که می گویی) در آيه مباهله است، آن جا كه خداوند مي فرمايد: «هرکس بعد از آنچه از علم برایت آمده است، با تو مخاصمه کند، بگو: بیایید پسرانمان و پسرانتان، زنانمان و زنانتان، خودمان و خودتان را فراخوانیم. سپس مباهله کنیم و لعنت خداوند را بر دروغگویان قرار دهیم» (بر اساس این آیه) رسول خدا صلّی الله علیه و آله، حسن و حسین علیهماالسلام را به عنوان پسرانش، فاطمه عليها السّلام را به عنوان زنانش، و امیرالمؤمنین علیه السلام را به عنوان نفس خود آورد. از آنجا که هیچ یک از مخلوقات خداوند، بالاتر و برتر از رسول خدا صلّی الله علیه و آله نیست، در نتیجه بنابر حکم خداوند عزّ و جلّ، کسی برتر از نفس رسول خدا صلّی الله علیه و آله نخواهد بود.
📚الفصول المختارة، ص ۳۸/ بحار الأنوار، ج ۴۹، ص ۱۸۸
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
💠 فضیلت و مراقبات روز #مباهله - #بیست_و_چهارم_ذیالحجّه
💎 روزی که رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلّم با نصاراى نجران مباهله كردند و پيش از مباهله عبا بر دوش مبارک گرفته، حضرت اميرالمؤمنين و حضرت فاطمه و امام حسن و امام حسين عليهم السّلام را زير عبا جا داده و فرمودند: پروردگارا هر پيامبرى را اهل بيتی بوده است، كه مخصوصترين خلق نسبت به او بودند، خدايا اينان اهل بيت من هستند، از ايشان شک و گناه را برطرف ساز و پاک كن ايشان را پاک كردنى كامل، پس جبرئيل نازل شد و آيۀ تطهير را در شأن ايشان فرود آورد، آنگاه رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم آن چهار بزرگوار را براى مباهله به بيرون بردند، چون نگاه نصارى بر ايشان افتاد، و حقيقت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده كردند، جرأت بر مباهله را از دست داده و استدعاى مصالحه و قبول جزيه كردند.
💎 همچنین در اين روز حضرت اميرالمؤمنين علی عليهالسّلام در حال ركوع انگشتر خود را به سائل دادند، و آيه «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤتُونَ الزَّكاةَ وَ هُم راكِعُونَ» در شأن آن حضرت نازل گشت.
🔹روز بیست و چهارم ذیالحجّه آداب بسیار ارزشمند و ثوابهای بسیار زیادی دارد:
1⃣ غسل
2⃣ روزه
3⃣ خواندن دو رکعت نماز، که در وقت و کیفیت و ثواب مانند نماز روز عید غدیر است و البتّه “آیت الکرسی” در نماز مباهله باید تا “هم فیها خالدون” خوانده شود. بدین کیفیت:
▫️دو رکعت نماز، حدود نیم ساعت مانده به اذان ظهر بخواند، در هر رکعت:
▪️یک بار سوره «حمد»
▪️ده بار سوره «توحید»
▪️ده بار «آیت الکرسی» (تا هم فیها خالدون)
▪️ده بار سوره «قدر»
▫️براساس روایات، خواندن این نماز ثواب صد هزار حج و صد هزار عمره را دارد و باعث برآمدن حوائچ دنیوی و اخروی با سهولت و عافیت میشود، انشاءالله
4⃣ خواندن دعای مباهله
▫️ این دعا شبیه به دعای سحر ماه رمضان است، و شیخ طوسی و سیّد ابن طاووس آن را با اختلاف نقل کردهاند، روایت شیخ طوسی در کتاب"مصباح" در مفاتیح الجنان نقل شده است:
▪️اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک مِنْ بَهَائِک بِأَبْهَاهُ وَ کلُّ بَهَائِک بَهِی اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِبَهَائِک کلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک مِنْ جَلالِک بِأَجَلِّهِ وَ کلُّ جَلالِک جَلِیلٌ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک... (برای خواندن متن کامل دعا به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
▫️ از امام صادق علیه السّلام نقل شده است که میفرمایند، امام باقر علیه السّلام فرمودند:
▪️اگر بگویم اسم اعظم خداوند در دعای روز مباهله میباشد، راست گفتهام و اگر مردم میدانستند این دعا چه اثری در اجابت دعا دارد، با تمام توان برای آموختن آن تلاش میکردند. من نیز (امام باقر علیه السّلام) برای برآورده شدن حاجاتم این دعا را میخوانم و به نتیجه میرسم. آن، همان دعای مباهله است که این آیه در شأن آن نازل شد: "بگو بیایید فرزندان ما و شما، زنان ما و شما، نفسهای ما و نفسهای شما را گرد آوریم و آنگاه مباهله نماییم....". این دعا را جبرئیل برای رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم آورد و فرمود: با وصی، دو نوه و دخترت علیهم السّلام، با آنان مباهله کن و این دعا را بخوان!
▫️دعایی که قرار بود پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم در ماجرای مباهله بخوانند تا بر گروه مقابل، عذاب نازل شود، همین دعاست.
5⃣ دعایی که شیخ طوسی و سیّد ابن طاووس پس از دو رکعت نماز و هفتاد مرتبه استغفار، روایت کردهاند. اول آن دعا “الحمد للّه ربّ العالمین” است.
6⃣ صدقه به تهيدستان به خاطر پيروى از امیرالمؤمنین علی علیه السّلام، مولای همه مردان و زنان با ايمان
7⃣ زیارت امیرالمومنین علیه السّلام
8⃣ خواندن زیارت جامعه
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
#مباهله
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
💠 نماز و دعای روز #مباهله به نقل از اقبالالاعمال سیّد بن طاووس
🔅 دو رکعت نماز با حمد و هر سوره که بخواهد بخواند و پس از سلام نماز هفتاد بار استغفار کند؛ سپس از جا برخیزد و دستها را به دعا بلند کند و نگاهش را به آسمان بیندازد و بگوید:
▫️الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ، فاطِرِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ، وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي لَهُ ما فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ، وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ، وَ جَعَلَ الظُّلُماتِ وَ النُّورَ.
▫️الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي عَرَّفَنِي ما كُنْتُ بِهِ جاهِلًا، وَ لَوْ لا تَعْرِيفُكَ إِيّايَ لَكُنْتُ مِنَ الْهالِكِينَ، اذْ قُلْتَ وَ قَوْلُكَ الْحَقُ «قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى»، فَبَيَّنْتَ لِيَ الْقَرابَةَ، وَ قُلْتَ «إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً»، فَبَيَّنْتَ لِيَ الْبَيْتَ بَعْدَ الْقَرابَةِ.
▫️ثُمَّ قُلْتَ وَ قَوْلُكَ الْحَقُّ بِتَفَضُّلِكَ عَلى خَلْقِكَ وَ ارَدْتَ مَعْرِفَتَهُمْ بِالْبَيْتِ وَ الْقَرابَةِ، فَقُلْتَ وَ قَوْلُكَ الْحَقُ «فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبِينَ».
▫️فَلَكَ الشُّكْرُ يا رَبِّ وَ لَكَ الْمَنُّ حَيْثُ هَدَيْتَنِي وَ ارْشَدْتَنِي، حَتّى لَمْ يَخْفَ عَلَيَّ الْأَهْلُ وَ الْبَيْتُ وَ الْقَرابَةُ، حَتّى عَرَّفْتَنِي نِسائَهُمْ وَ أَوْلادَهُمْ وَ رِجالَهُمْ.
▫️اللّهُمَّ إِنِّي أَتَقَرَّبُ الَيْكَ بِذلِكَ الْمَقامِ الَّذِي لا يَكُونُ اعْظَمُ فَضْلًا مِنْهُ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ لا اكْثَرُ رَحْمَةً بِمَعْرِفَتِكَ ايَّاهُمْ، فَلَوْ لا هذا الْمَقامُ الْمَحْمُودُ الَّذِي أَنْقَذْتَنا، وَ دَلَلْتَنا الَى اتِّباعِ الْمُحَقِّقِينَ مِنْ اهْلِ بَيْتِ نَبِيِّكَ وَ عِتْرَتِهِ، فَلَكَ الْحَمْدُ وَ الْمَنُّ وَ الشُّكْرُ عَلى نَعْمائِكَ وَ أَيادِيكَ.
▫️اللّهُمَّ فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، الَّذِينَ افْتَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ، وَ ثَبَّتَّنا بِالْقَوْلِ الَّذِي عَرَّفُونا، وَ اجْزِ مُحَمَّداً وَ آلَهُ عَلَيْهِمُ السَّلامُ مِنّا افْضَلَ الْجَزاءِ، وَ أَدْخِلْنا فِي شَفاعَتِهِمْ دارَ كَرامَتِكَ، يا ارْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
▫️اللّهُمَّ هؤُلاءِ اهْلُ الْكِسَاءِ وَ الْعَباءِ يَوْمَ الْمُباهِلَةِ، وَ مَنْ دَخَلَ مِنَ الانْسِ وَ الْمَلائِكَةِ الْمُقَرَّبِينَ، اجْعَلْهُمْ شُفَعاءَنا، اسْأَلُكَ بِحَقِّ ذلِكَ الْمَقامِ انْ تَغْفِرَ لِي وَ تَرْحَمَنِي وَ تَتُوبَ عَلَيَّ، انَّكَ انْتَ التوَّابُ الرَّحِيمُ.
▫️اللّهُمَّ انِّي اشْهِدُكَ انَّ أَرْواحَهُمْ وَ طِينَتَهُمْ واحِدَةٌ، وَ هُمُ الشَّجَرَةُ الَّتِي طابَ أَصْلُها وَ أَغْصانُها وَ أَوْراقُها.
▫️اللّهُمَّ فَارْحَمْنا بِحَقِّهِمْ، فَإِنَّكَ اقَمْتَهُمْ حُجَجاً عَلى خَلْقِكَ، وَ دَلائِلَ عَلى ما يُسْتَدَلُّ بِوَحْدانِيَّتِكَ، وَ باباً الَى الْمُعْجِزاتِ بِعِلْمِكَ الَّذِي يَعْجُزُ عَنْهُ الْخَلْقُ غَيْرُهُمْ، وَ انْتَ الْمُتَفَضَّلُ عَلَيْهِمْ حَيْثُ اقَمْتَهُمْ مِنْ بَيْنِ خَلْقِكَ وَ نَقَلْتَهُمْ مِنْ عِبادِكَ.
▫️فَجَعَلْتَهُمْ مُطَهَّرِينَ أُصُولًا وَ فُرُوعاً وَ مَنْبَتاً، ثُمَّ اكْرَمْتَهُمْ بِنُورِكَ، حَتّى فَضَّلْتَهُمْ مِنْ بَيْنِ اهْلِ زَمانِهِمْ وَ الاقْرَبِينَ الَيْهِمْ، فَخَصَصْتَهُمْ بِوَحْيِكَ، وَ انْزَلْتَ عَلَيْهِمْ كِتابَكَ، وَ أَمَرْتَنا بِالتَّمَسُّكِ بِهِما.
▫️اللّهُمَّ فَانّا قَدْ تَمَسَّكْنا بِكِتابِكَ وَ بِعِتْرَةِ نَبِيِّكَ، الَّذِينَ اقَمْتَهُمْ لَنا دَلِيلًا وَ عَلَماً، وَ أَمَرْتَنا بِاتِّباعِهِمْ، اللّهُمَّ انّا قَدْ تَمَسَّكْنا فَارْزُقْنا شَفاعَتَهُمْ حِينَ يَقُولُ الْخاطِئُونَ «فَما لَنا مِنْ شافِعِينَ. وَ لا صَدِيقٍ حَمِيمٍ».
▫️اللّهُمَّ اجْعَلْنا مِنَ الصَّادِقِينَ بِهِمْ، وَ الْمُنْتَظِرِينَ لِشَفاعَتِهِمْ، وَ لا تُضِلَّنا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنا، آمِينَ رَبَّ الْعالَمِينَ.
📗 اقبال الاعمال، سیّدین طاووس، طبع جدید، ص ۳۵۴
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
🆔 @komeilyir
DMZ_DOA_MOBAHELE_1440.MP3
7.09M
🎙 حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی «حفظه الله»
💠 موضوع: قرائت دعای #مباهله
⏱مدت زمان ۰۰:۳۱:۳۷
📀 حجم فایل: ۸ ,۶ مگابایت
📆 تاریخ: ۱۳۹۸/۰۶/۰۵
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
💠 فضیلت و مراقبات روز #بیست_و_پنجم_ماه_ذیالحجّه - روز نزول سوره «هَل اَتی»
💎 روز بیست و پنجم ماه ذیالحجّه روز نزول سوره «هَل اَتیٰ» است. اینگونه که در احادیث وارد شده است، حَسَنِین علیهما السّلام بیمار شدند. پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم برای عیادت آنها آمدند. به حضرت امیر علیه السّلام فرمودند: ای ابالحسن! چیزی نذر کن تا اگر خدای متعال دو پسر تو را شفا داد، آن کار را انجام دهی، و اگر خواستۀ تو هم عملی نشد، انجام آنچه نذر کردی بر تو واجب نخواهد بود.
▫️علیّ بن ابیطالب علیه السّلام فرمودند: من نذر میکنم اگر حَسَنِین علیهما السّلام خوب شوند، سه روز پیاپی روزه بگیرم. فاطمه زهرا سلام الله علیها هم فرمودند: من هم همین نذر را میکنم. فضّه هم که خادمۀ ایشان و زن بسیار عارفه، بزرگوار و عظیمالقدری است، گفت: من هم نذر میکنم. لذا این سه نفر نذر کردند در صورت بهبودی حال حَسَنِین علیهما السّلام، سه روز پیاپی روزه بگیرند.
▫️پس از بهبودی حَسَنِین علیهما السّلام این سه بزرگوار به همراه حَسَنِین علیهما السّلام، جهت ادای نذر خود، سه روز پیاپی روزه گرفتند.
▫️امّا هر سه شب پیاپی، طعام افطار خود را به مسکین و یتیم و اسیری که به در منزل آنها آمده بودند، بخشیدند و با آب افطار نمودند...
💎 برای این روز بسیار شریف اعمال زیر وارد شده است:
1⃣ روزه داشتن اين روز، به پيروى از اهل بیت علیهم السّلام
2⃣ صدقه به مساكين و ايتام، و سعى در اطعام ايشان به خصوص در شب بیست و پنجم
3⃣ از آنجا كه بعضى از علماء اين روز را روز مباهله میدانند، مناسب است زيارت جامعه و دعاى مباهله نيز در اين روز خوانده شود.
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
✅مراقبه روز آخر ماه ذیالحجّه
برای روز آخر ذیالحجّه كه آخرین روز از سال قمری است سيّد بن طاووس در اقبال الاَعمال دو ركعت نماز نقل کرده است.
بدین ترتیب که دو رکعت نماز بخواند، در هر ركعت :
☆یک مرتبه سوره حمد
☆ده مرتبه قُل هُواللّهُ اَحَدٌ
☆ ده مرتبه آية الكرسی(تا هوالعلی العظیم)
☆و بعد از نماز بگويد:
اَللَّـهُمَّ ما عَمِلْتُ في هذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَل نَهَيْتَني عَنْهُ، وَلَمْ تَرْضَهُ، وَنَسيتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ، وَدَعَوْتَني اِلَي التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرائي عَلَيْكَ،
🔍خدايا آنچه در اين سال انجام دادم از اعمالی كه مرا از آن نهی كردی و به آن راضی نبودی و من فراموش كردهام و تو آن را فراموش نکردهای و پس از گستاخی بر تو، مرا به توبه دعوت فرمودی
اَللَّـهُمَّ فَاِنّي اَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ فَاغْفِرلي، وَما عَمِلْتُ مِنْ عَمَل يُقَرِّبُني اِلَيْكَ فَاقْبَلْهُ مِنّي، وَلا تَقْطَعْ رَجآئي مِنْكَ ياكَريمُ.
🔍خدايا پس من از تو طلب آمرزش می کنم، پس مرا بيامرز و آنچه انجام دادم از عملی كه مرا به تو نزديك كند از من قبول كن و اميدم را از خودت قطع مكن ای كريم.
⬅️ پس چون اين را گفت شيطان گويد وای بر من هر چه من تَعَب كشيدم در حق او در اين سال، همه را خراب كرد به اين كلمات و شهادت دهد سال گذشته برای او كه سال خود را به خير ختم نمود.
📚 اقبالالاعمال
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
🎙 حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی «حفظه الله»
💠 دستور #تفکری آخر سال؛ با موضوع بازبینی اعمال
◽️باید در رفتار، اخلاق، گفتار، نیات، برنامههایی که امسال از ما گرفتید یا خودتان داشتید، برنامههای کاری، درسی، اجتماعی و هر برنامهای که بوده بازبینی کنید.
◾️تا آنجا که حافظه شما یاری میکند به اول سالی که گذشت باز گردید، و این ماهی که میآید با خودتان این حال را داشته باشید.
1⃣محاسبات ذهنی، فکری، که در کجا موفق و در کجا کوتاهی شده.
2⃣حسنات، سیئات، افکار، کلا بررسی شود.
3⃣ببینید در اربعینیاتی که از ما گرفتید چقدر پیشرفت داشتید.
4⃣دراین جلسات، در سفرها و برنامههایی که داشتید.
5⃣یک محاسبه بفرمایید و با خود کم و زیاد کنید و توجه داشته باشید در کجا کم گذاشتهاید؛ و در کجا افراط و تفریط کردهاید؟
💢در این نیم ساعت زمان، تفکر و نتیجهگیری بفرمایید.
با همین محاسبهها نفس را تنبیه کنید؛ اگر در جایی کوتاهی کرده و آنجایی که خوب بوده در خلوت باطنی که با خدای خود دارید، شکر خدا کنید.
◽️یک بازبینی از سکنات و رفتار چه فردی چه اجتماعی و در هر جایی که بوده در ذهنتان وارد بفرمایید.
💎در آخر سال نمازی دو رکعتی وارد شده و دعای مختصری هست که در آن دعا میفرماید: 👇
◽️خدایا این سالی که بر من گذشت يک جاهایی کم گذاشتم و از من خطایی سر زده، و یک جاهایی حسناتی بود کارهای خوبی انجام دادم به من توفیق دادی.
🤲در دعا هست که میگوید: خدایا ببخش خطاهای مرا، من توفیقات را از تو میبینم و تو را ستایش میکنم.
🔔محاسبه آخر سال شما را وادار میکند که برای سال آينده همت بهتر و تجدید نظری در حالتان شود.
⏱خدمتتان عرض شود که محاسبات ذهنی هم میتواند سالانه، ماهانه، هفتگی یا روزانه باشد. همچنین میتواند لحظه به لحظه باشد.
✅اگر بتوانید مراقبه لحظه به لحظه را داشته باشید نیازی نیست که جدول کتبی داشته باشید؛ نیاز آنچنانی پیدا نمیکنید که محاسبات تفصیلی داشته باشید. چرا ؟
⬅️ چون شما لحظه به لحظه و ثانیه به ثانیه بهطور اتوماتیک ذهنتان فعال است و در اعمالتان کار میکند.
◽️حس مشترکی که خداوند متعال در مغز انسان قرار داده است. در قوه #متخیله، هم خیالات خوب و هم خیالات بد صادر میشود. در مقابل آن قواي دیگری که در نفس هست. قوه #متفکره یا عاقله؛ کلاً این قوا میتوانند دست به دست هم بدهند و بتدربج شما را با یک مراقبه فکری و ذهنی با محاسبه حتی مشارطه و حتی معاقبه يعنی همه چهار دستور را میتوانید در #ذهن و قلبتان وارد کنید.
◾️اگر شما این تمرینات را کامل بکار بگیرید بنده میتوانم به شما بگویم که ان شاءالله در آينده این اشتباهات، غفلتها، سستیها و کسالتها کم خواهد شد.
🎙 فایل صوتی بیانات
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
✍ حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی «حفظه الله»
💠شرح دعای بعد از نماز روز آخر سال (بخش اول)
◾️برای روز آخر ذیالحجّه كه آخرین روز از سال عرب است سيّد در اقبال یک روایت ذکر کرده است. در چنین روزی دو رکعت نماز بجا اورده شود. که در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد و ده مرتبه سوره توحید و ده مرتبه آیتالکرسی و بعد از نماز دعایی دارد.
✨ اگر این دعا و نماز با توجه و اخلاص خوانده شود👇
◽️صدای شیطان در میآید که وای بر من! با این نمازی که خواند و کلماتی که در دعا بود هرچه من در این سال در حق او تعب کشیدم همه را خراب کرد.
◾️و همچنین شهادت میدهند که سال گذشته برای او سال خوب و ختم به خیر شده است.
⬅️البته این یک معرفتی را نیز میخواهد. مثلاً گفته میشود: زیارت حضرت امام حسین علیهالسلام چقدر ثواب دارد. یا اگر فلان عمل انجام شود تمام گناهانتان بخشیده میشود. این مطلب به همین آسانی حاصل نمیشود.
1⃣اولاً شما چقدر باید خدا را غفور بدانی و بزرگ بشماری؛
2⃣خودت را در مقابل او کوچک بشماری؛
3⃣ و بعد بگویی: خداوند یک چنین کرم و مغفرتی دارد؛ این امید را داشته باشی که بخواهی این نماز و دعا را بخوانی. و این گونه پیش بیاید که سال شما در این دوازده ماه گذشته، سال خوبی بوده باشد.
◾️بالاخره حوادثی در این ۱۲ ماه پیش آمده،
◽️بالاخره انسان بالا و پایین شده و گناهانی از او سر زده است.
↩️بعد همه اینها را بگوییم و با یک نماز و دعا تمام میشود؟ شیطان هم انطور میگوید؟
🔸 این مطلب یک عارفاً بحقه میخواهد. این یک معرفت، امید زیاد و حسنظنی به خدا میخواهد.
⚠️رفقا مسئله #سوءظن و #حسنظن را دست کم نگیرید. ما نسبت به خدا سوءظن داریم.
⛔️یعنی در مسئله کرم، فضل و غفران خدا سوءظن داریم. که آیا خدا چنین خواهد کرد یا نه! شک و سوءظن داریم.
✔️ در قضا و حوادث نیز گفتهاند که:
◽️ به خدا حسنظن داشته باشید.
◾انسان به مومن نیز باید حسن ظن داشته باشد.
◽️به استادش حسنظن داشته باشد. خوشبین باشد.
بدبینی و کم بینیها انسان را اذیت میکند.
◽️هم خودش را اذیت میکند؛
◾️هم دیگران را اذیت میکند؛
◽️هم استادش را اذیت میکند. همه اینها اذیت میشوند.
⚠️ادامه دارد
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
🎙 حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی «حفظه الله»
💠شرح دعای بعد از نماز روز آخر سال (بخش دوم)
◽️اللَّهُمَّ مَا عَمِلْتُ فِي هَذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَلٍ نَهَيْتَنِی عَنْهُ وَ لَمْ تَرْضَهُ وَ نَسِيتُهُ وَ لَمْ تَنْسَهُ وَ دَعَوْتَنِي إِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرَائِی عَلَيْك
◾️اللَّهُمَّ فَإِنِّی أَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ فَاغْفِرْ لِی وَ مَا عَمِلْتُ مِنْ عَمَلٍ يُقَرِّبُنِی إِلَيْكَ فَاقْبَلْهُ مِنِّی وَ لا تَقْطَعْ رَجَائِی مِنْكَ يَا كَرِيمُ.
⚠️انسان باید این کلمات را با باور، یقین، ایمان، توجه و اخلاص بخواند. اینها کلماتی نیست که انسان همینطوری بخواند و رد شود. بعضی چند ورق دعا را یک دفعه میخوانند و از آن رد میشوند. دوخط آن را بخوان و ببین چه میگوید.
◽️اصلاً عزیز من باید #دعا را با خودت #تطبیق بدهی. انسان باید وقتی یک به یک کلمات دعا را میخواند با سرعت نخواند. بلکه یک جمله را بخواند و با اوضاع و احوال خودش مطابقت دهد سپس جملات بعدی بخواند.
حالا این دعا میگوید:
◽️خدایا در این سال اعمالی را انجام دادهام که مورد پسند تو نبوده. تو نهی کرده بودی و نباید آنها را انجام میدادم. حالا اینها رذایل اخلاقی است که منهی شده یا گناهان شرعی است که مَنهی الزامی یا غیر الزامی شده است.
✨و لَمْ تَرْضَهُ
◾️ که اینها مورد رضایت تو نبوده و این اعمال تو را خرسند نکرده است و بعد مشکل اینجا است که:
✨وَ نَسِيتُهُ وَ لَمْ تَنْسَهُ
◽️ من میخواهم یک به یک اینها را محاسبه کنم. #محاسبه آخر سال لازم است. یکی از مراقبات آخر سال همین است. یک سال از عمرمان گذشت. حالا من آمار گناهانم را ندارم؛ چون جایی یادداشت نکردهام که بگویم کجا بودم؛ کجا رفتم؛ با چشم و گوشم چه گناهانی را انجام دادهام. اینها خیلی مراقبه میخواهد؛
👤البته عدهای هستند که روز به روز مراقبههایشان را انجام میدهند. کارها و اعمالشان را میدانند. لذا میدانند در یک سال کجا رفتند و چکار کردند. این به شرط #مراقبه روزمره است. حالا شما فراموش کردهای ولی خدا که فراموش نمیکند.
⚠️ادامه دارد
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
🎙 حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی «حفظه الله»
💠شرح دعای بعد از نماز روز آخر سال (بخش سوم)
✨وَ دَعَوْتَنِي إِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرَائِی عَلَيْك
◾️بعد هم که گفتی باید توبه کنی. جرات کردم؛ بیادبی و بیتربیتی کردم؛ بالاخره مخالتهایی از من سر زده که همه اینها در صحیفه اعمال من در پیشگاه خداوند ضبط شده است. خدا هم فراموش نکرده و همه را میداند که چکار کردهایم. حالا شما گفتهای که توبه کن! حالا من میخواهم توبه کنم. این توبه چگونه پیش میآید؟
✨اللَّهُمَّ فَإِنِّی أَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ فَاغْفِرْلِی
🔔 آیا خداوند با یک جمله استغفرلله ربی و اتوب الیه از همه آن گذشتهها میگذرد؟
👤میگویند: بله میشود. حالا شما مدام بگو که نمیشود! آیه یاس بخوان! مدام بگو نمیشود! وقتی خود خداوند میگوید، میشود؛ خداوند لطف و کرم دارد و میشود.
◽️اما یک جاهایی هم حق الناس است. حق الله را خداوند میگذرد. اما یک جاهایی حقالناس است آنها را چکار کنیم؟ اگر میدانیم که از چه کسی غیبت کردهایم باید برویم حلالیت بطلبیم. حالا اگر نمیشود و فتنهای ایجاد میشود باید برای آن فرد طلب مغفرت کنیم؛ صدقه بدهیم. رد مظالم بدهیم.
✨وَ مَا عَمِلْتُ مِنْ عَمَلٍ يُقَرِّبُنِی
◾️پس اینجا، دو وجه است. یک وجه نسبت به سیئات و یک وجه نسبت به حسنات است. ممکن است در این یک سال بالاخره واجبات و مستحباتی را انجام داده باشیم و اینها اعمالی باشد که ما را به خدا نزدیک کرده باشد اما نمیدانیم که بالاخره تمام این اعمال ما، تمام حسنات و خیرات ما مورد لطف و قبول الهی قرار گرفته است یا نه؟ در اینجا یک کلمه به خدا میگوییم. و آن یک کلمه چیست؟
✨ فَاقْبَلْهُ مِنِّی وَ لا تَقْطَعْ رَجَائِی مِنْكَ يَا كَرِيمُ.
◽️کارهایی را که انجام دادهام از من قبول کن و ناامیدم نکن. ای خدایی که اسمت کریم است با کرمت از من قبول کن.
✨وفدت على الكريم بغير زاد من الحسنات والقلب السليم و ان الزاد أقبح كل شيء إذا كان الوفود على الكريم
◾️وقتی داریم با یک کریم صحبت میکنیم. از کریم میخواهیم. چرا خدا نگذرد؟ چرا کرم نکند؟ لذا شیطان صدایش در میآید که هرچه در این سال رشته بودم پنبه شد با این نماز و دعا خود را به خدا نزدیک کرد. و تمام ارزوهایی را که شیطان داشت خراب و نابود کرد.
🆔 @komeilyir
محاسبه و مراقبه آخر سال.MP3
10.56M
🎙 حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی «حفظه الله»
💠 موضوع: محاسبه و مراقبه آخر سال
⏱مدت زمان ۰۰:۱۰:۵۹
📀 حجم فایل: ۱۰,۱ مگابایت
🔗متن کامل بیانات👇
🌐 https://www.komeily.com/?p=25841
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
🏴🏴 اعمال #روز_اول_محرّم🏴🏴
▫️روز اوّل محرم، آغاز سال قمری است و در آن دو عمل وارد است:
1⃣ روزه
▫️در روايت رَيّان بن شبيب از حضرت امام رضا عليهالسّلام روایت شده است كه هر كسی اين روز را روزه بدارد و خدا را بخواند، خداوند دعاى او را مستجاب كند، چنانكه دعاى زكريّا را مستجاب نمود.
2⃣ از حضرت امام رضا عليه السّلام نقل شده است كه حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم روز اوّل محرّم دو ركعت نماز مىخواندند وپ چون فارغ مىشدند، دستها را بلند كرده و اين دعا را سه مرتبه مىخواندند:
▪️اللَّهُمَّ أَنْتَ الْإِلهُ الْقَدِيمُ وَ هَذِهِ سَنَةٌ جَدِيدَةٌ فَأَسْأَلُكَ فِيهَا الْعِصْمَةَ مِنَ الشَّيْطَانِ وَ الْقُوَّةَ عَلَى هَذِهِ النَّفْسِ الْأَمَّارَةِ بِالسُّوءِ وَ الاشْتِغَالَ بِمَا يُقَرِّبُنِی إِلَيْكَ يَا كَرِيمُ يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ يَا عِمَادَ مَنْ لا عِمَادَ لَهُ يَا ذَخِيرَةَ مَنْ لا ذَخِيرَةَ لَهُ يَا حِرْزَ مَنْ لا حِرْزَ لَهُ يَا غِيَاثَ مَنْ لا غِيَاثَ لَهُ يَا سَنَدَ مَنْ لا سَنَدَ لَهُ يَا كَنْزَ مَنْ لا كَنْزَ لَهُ يَا حَسَنَ الْبَلاءِ يَا عَظِيمَ الرَّجَاءِ يَا عِزَّ الضُّعَفَاءِ يَا مُنْقِذَ الْغَرْقَى يَا مُنْجِیَ الْهَلْكَى يَا مُنْعِمُ يَا مُجْمِلُ يَا مُفْضِلُ يَا مُحْسِنُ،
▪️أنْتَ الَّذِی سَجَدَ لَكَ سَوَادُ اللَّيْلِ وَ نُورُ النَّهَارِ وَ ضَوْءُ الْقَمَرِ وَ شُعَاعُ الشَّمْسِ وَ دَوِيُّ الْمَاءِ وَ حَفِيفُ الشَّجَرِ يَا اللَّهُ لا شَرِيكَ لَكَ اللَّهُمَّ اجْعَلْنَا خَيْرا مِمَّا يَظُنُّونَ وَ اغْفِرْ لَنَا مَا لا يَعْلَمُونَ وَ لا تُؤَاخِذْنَا بِمَا يَقُولُونَ حَسْبِیَ اللَّهُ لا إِلَهَ إِلا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنَا وَ مَا يَذَّكَّرُ إِلا أُولُوا الْأَلْبَابِ رَبَّنَا لا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَ هَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ
🔹شيخ طوسى فرموده كه مستحب است روزه دهه اوّل محرّم، ولكن روز عاشورا امساک نمايد از طعام و شَراب تا بعد از عصر. آن وقت به قدر كمى تربت تناول نمايد و سيّد بن طاووس روايت كرده است فضيلت روزهی تمام ماه را و روزه او نگه میدارد صائم آن را، از هر گناهی.
#مراقبات_ماه_محرم
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
🏴🏴 مراقبات شب اوّل محرّم🏴🏴
▪️اين ماه، ماهِ حزن اهل بيت عليهم السّلام و شيعيان ايشان است و از حضرت امام رضا عليه السّلام روايت شده است كه چون ماه محرّم داخل مىشد، پدرم را كسى خندان نمىديد و اندوه و حُزن پيوسته بر او غالب مىشد تا روز دهم. چون روز عاشورا مىشد، آن روز، روز مصيبت و حزن و گريه او بود و مىفرمود: امروز، روزى است كه حسين عليه السّلام شهيد شده است.
▫️برای شب اوّل محرّم سيّد بن طاووس در «اقبال الاعمال» چند نماز ذكر نموده:
1⃣دو ركعت نماز بخواند و در هر رکعت:
▪️سوره «حمد» یک بار
▪️سوره «توحید» یازده بار
از حضرت رسول اکرم صلّى الله علیه و آله و سلّم روايت شده است كه هر كسی در اين شب اين دو ركعت نماز را به جا آورد و صبحش را كه اوّل سال است روزه بدارد، مثل كسى است كه تمام سال را مُداومت به خير كرده، و در آن سال محفوظ باشد و اگر بميرد به بهشت برود.
2⃣دو ركعت نماز بخواند:
▪️در ركعت اوّل سوره «حمد» و سوره «انعام»
▪️در رکعت دوّم سوره «حمد» و سوره «يس»
3⃣صد ركعت نماز بخواند:
▪️ در هر ركعت سوره «حمد» و سوره «توحيد»
▪️ و نيز سيّد براى هلال اين ماه دعاء مَبْسُوطى ذكر فرموده و اگر ممكن شود احياء بدارد اين شب را به دعا و نماز و خواندن قرآن.
#مراقبات_ماه_محرم
🆔 @komeilyir
🏴 🏴 🏴 🏴
✨﷽✨
✍روایت ریان بن شبیب از حضرت امام رضا علیه السلام در خصوص آغاز ماه محرم
▪️ریان ابن شبیب روایت کرده که من روز اول محرم خدمت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام رسیدم. حضرت فرمودند : ای پسر شبیب آیا امروز را روزه گرفته ای؟ عرض کردم نه یابن رسول الله ! فرمودند : امروز روزی است که زکریا پروردگارش را خواند و گفت: پروردگارا فرزندی پاک به من مرحمت بفرما، همانا تو دعای بندگان را می شنوی .حق تعالی دعای او را مستجاب فرمود، در حالی که حضرت زکریا در محراب بود به ملائکه فرمود: او را ندا کردند گفتند خدا بشارت میدهد تو را به یحیی، پس هر که امروز را روزه بدارد و سپس دعا کند دعای او مستجاب میگردد چنان که دعای زکریا (علیه السلام) مستجاب گردید.
📎 متن کامل روایت👇👇👇
www.komeily.com/?p=20269
🆔 @komeilyir
✿﷽✿
✍ حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی حفظه الله
▪️چهار #خصیصه حضرت امام #حسین علیه السلام:
روایتی آمده است که چهار خصیصه به حسین بن علی(علیه السلام) داده شده است.
۱-«شفا فی تربته»؛ در #تربت مضجع شریف امام حسین(علیه السلام) #شفا قرار داده شده است. خوردن خاک حرام است ولی تربت سیدالشهدا به میمنت آن حضرت و مبارکی و تبرک ایشان نه تنها حرام نیست بلکه خوردن آن مستحب است.
۲-«و الاستجابه الدعا تحت قبته»؛ #دعا زیر #قبه امام حسین(علیه السلام) مستجاب است.
۳-«و الائمه من ولده»؛ یعنی #ائمه بعد از امام حسین همه از #اولاد آن حضرت هستند. لذا امام زمان هم که می خواهند خود را معرفی کنند می فرمایند من نهمین فرزند از نسل حسین(علیه السلام) هستم.
۴-«لا یکتب من عمره»؛ زواری که به کربلا میروند و بر میگردند مدت توقفشان حتی اگر ۲ یا ۳ ماه باشد جزء ایام #عمرشان محسوب نمیشود. یعنی اینقدر فضیلت دارد. این مطالب معانی بلند عرفانی دارد که میبایست به آنها توجه نمود و به آنها یقین داشت.
🌐 www.komeily.com/?p=20349
🆔 @komeilyir
✨﷽✨
💠اعمال مشترک اول هر ماه
1⃣ دعا
در زمان دیدن هلال خواندن دعاى هلال وارد شده است و أقلّش آن است که سه مرتبه بگوید اللّهُ اَکْبَر و سه مرتبه لا إلهَ الَّا الْلّه و سپس بگوید: اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى أذْهَبَ شَهْرَ کَذا وَ جاءَ بِشَهْرِ کَذا. بهترین دعاى زمان رؤیت هلال دعاى ۴۳ «صحیفه سجّادیه» است.
2⃣ قرآن
خواندن هفت مرتبه سوره «حمد».
3⃣ روزه
از امورى که بر آن تأکید شده، سه روز روزه گرفتن در هر ماه است. مرحوم «علّامه مجلسى» (رحمه الله علیه) در «زادالمعاد» مىگوید: مطابق مشهور، این سه روز، پنجشنبه اوّل ماه و پنجشنبه آخر ماه و چهارشنبه اوّل از دهه وسط ماه است.
4⃣ نماز
🔹شب اوّل ماه: دو رکعت نماز بجا آورد، به این نحو که: در هر رکعت پس از سوره «حمد» سوره «انعام» را بخواند سپس از خداوند متعال بخواهد که او را از هر ترسى و هر دردى ایمن گرداند.
🔹روز اوّل ماه: خواندن نماز اوّل ماه که آن دو رکعت است، در رکعت اوّل بعد از «حمد» سى مرتبه سوره «توحید» و در رکعت دوّم بعد از «حمد» سى مرتبه سوره «قدر» بخواند و بعد از نماز صدقه اى در راه خدا بدهد; هر کس چنین کند، سلامت خود را در آن ماه از خداوند متعال گرفته است.
#مراقبات
🆔 @komeilyir