آغازنامه!
(درباره اولین قدم یک حرکت علمی مسئله محور در پایاننامه ارشد)
▫️این فرسته(پست) را، با چند ماه تأخیر مینویسم! از ابتدای سال ۱۴۰۲ کم کم به دنبال موضوع #پایان_نامه کارشناسی ارشدم میگشتم. اغلب اساتید در دانشگاه تلاش میکردند یا علایق و دغدغههای شخصیشان را برای پژوهش به دانشجویان معرفی کنند، یا در بهترین حالت، دانشجو را به سمت موضوعاتی سوق دهند که برای آیندهش «پولساز» باشد! برخی از اساتید هم با نوعی بخل علمی، سرقفلی موضوعات مورد نظر خودشان را حفظ میکنند و فهرست این موضوعات را برای استفاده عموم دانشجویان منتشر نمیکنند.
▪️اغلب دانشجویان هم دقیقاً روی همین خط حرکت میکردند. وقتی با دانشجویان از حل مسائل کشور با پایاننامه صحبت میکنید، بسیاری از آنها با وجود اینکه اصل حرف شما را رد نمیکنند، اما یا صرفاً به دنبال بیرون کشیدن گلیم خود از آب #علم هستند(مثلاً به دنبال پولسازی از پایاننامه خود یا بیدردسر تمام کردن مقطع ارشد هستند) یا انتخاب موضوع مرتبط با مشکلات کشور را بیفایده و بیاثر میدانند.
🔻اما دغدغه اصلی من آن بود که با پایاننامهام یک نیاز واقعی از نیازهای کشور را برطرف کنم یا دستکم، نظام حقوقی را یک قدم به حل آن مسئله نزدیک کنم. از قبل دیده بودم که #رهبر_انقلاب در دیدارهای مختلف با دانشگاهیان (اعم از اساتید و دانشجویان) بر لزوم #مسئله_محوری در پژوهشها و پایاننامهها تأکید کردهاند. (عکس شماره ۲، ۳ و ۴)
متوجه بودم که نیازهای کشور بیشمار است اما باید از بین نیازهای مهم، مهمترین نیازها، از بین مهمترینها، فوریترینِ آنها و از بین فوریترینها، حیاتیترینِ آنها را انتخاب کرد. به همین دلیل دنبال یک موضوع کاملاً عینی که همین امروز، نظام حقوقی کشور با آن درگیر است برای پایاننامهام میگشتم.
🔸نهایتاً با مشورتهایی که از دوستان دغدغهمندم گرفتم، یه این نتیجه رسیدم که نیازهای حیاتی کشور را باید از میان اسناد بالادستی کشور (مشخصاً سیاستهای کلی نظام ابلاغی #مقام_معظم_رهبری) که اجرای آنها روی زمین مانده است، کشف کنم. بنابراین یکی از سیاستهای کلی که ربط مستقیمی با رشته تحصیلیام، #حقوق_عمومی، داشت را انتخاب و یک مسئله حیاتی را از بین بندهای آن پیدا کردم.
🔺سالهاست که در هر انتخابات، #شورای_نگهبان به خاطر ردصلاحیتها مورد هجمه قرار میگیرد؛ علیالخصوص ردصلاحیت نامزدها به دلیل نداشتن برخی شرایط کیفی مانند «التزام به ولایت فقیه»! دلیل اصلی این هجمه هم آن بود که این شرایط کیفی حدود مشخص و قانونی نداشتند و شورای نگهبان نیز، به دلیل چهارچوبمند نبودن تشخیص این شرایط، به برخورد سلیقهای با نامزدهای انتخاباتی متهم میشد.
سیاستهای کلی #انتخابات، عینی و شفاف کردن این شرایط کیفی را مطالبه کرده بود (عکس شماره ۵) و من، همین مسئله موضوع پایاننامه خود قرار دادم.
🔸از آنجایی که پژوهش مسئلهمحور، نیازمند مشتری حل آن مسئله است، تلاش کردم تا سراغ هدف اصلی حل آن مسئله، یعنی شورای نگهبان بروم و حمایت این نهاد را جلب کنم. پژوهشکده شورای نگهبان یک شتابدهنده برای پایاننامهها و رساله دارد که در موضوعات مرتبط و مورد نیاز این شورا، از پژوهشها حمایت کند. بهطور کلی پژوهشهای مسئلهمحور نیازمند اعلام نیاز از سوی نهادها و حمایت آنها هستند.
🔹در آخر، نتیجه برای من بسیار مطلوب بود؛ به لطف خدا در اولین کار جدی علمی، توانسته بودم راجع به یک نیاز واقعی کشور پژوهش کنم و با وجود سختیهای مسیر این پژوهش(از جمله کمبود منابع، نیاز به تولید منابع جدید با روش تحقیق نامرسوم و دسترسی دشوار به برخی منابع منتشر نشده) در آخر ترم چهارم کارشناسی ارشد با نمره ۲۰، از پایاننامه خودم دفاع کنم.
💠همه اینها را گفتم، تا بگویم میتوان با دغدغه حل مسائل کشور، پژوهش کرد و نقطه شروع آن هم، میتواند پایاننامه کارشناسی ارشد باشد. به همه دانشجویان #تحصیلات_تکمیلی توصیه میکنم وقت خود را با پژوهشهای گرد، کلی و بیطرف هدر ندهند، در پژوهش صرفاً به دنبال علایق شخصی خود نباشند و زکات علم خود را، با تلاش برای حل مشکلات کشور بپردازند.
نوشتههای بالا یه مقدار مفصل شد، ولی به نظرم گفتنشون لازم بود. خوندنش رو به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کنکوریها توصیه میکنم
#قالیباف از مجلس قبلی تا امروز بدعتهایی رو فرایند قانونگذاری باب کرده که بهانه اصلیش تسریع فرآیند قانونگذاری هست ولی رسماً خلاف #قانون_اساسی بوده و تبعات خطرناکی داره:
1⃣اول: اصلاح مصوبات صحن مجلس در معاونت قوانین #مجلس به نحوی که نهتنها مصوبات به لحاظ شکلی تغییر میکنه، بلکه تغییرات ماهوی و حکمی هم اتفاق میافته.
2⃣دوم: قانون رسمی کشور که مصوب نمایندگان مجلس بوده و مورد تأیید شورای نگهبان هم قرار گرفته (یعنی #قانون_حجاب) رو برای اجرا ابلاغ نمیکنه. یعنی یک تنه در مقابل اراده نمایندگان کل ملت ایستاده!
3⃣سوم: در آخرین شاهکار، امروز با رأی موافق ۱۹۹ نماینده، به هیئت رئیسه مجلس اجازه دادن که در صورت بازگشت مصوبه بودجه از شورای نگهبان به مجلس، هیئت رئیسه مستقیماً روی مصوبه اصرار کنه تا بره مجمع تشخیص مصلحت نظام.
📔درباره این تصمیم آخر باید یادآوری کرد که اصل ۸۵ قانون اساسی تصریح کرده که سمَت نمایندگی قائم به شخص هست و قابل واگذاری به دیگری نیست.
بنابراین، این تصمیم نمایندگان خلاف قانون اساسی است.
⚠️باید بدونیم که رئیس مجلس، صرفاً قرار است اجراکننده آییننامه داخلی مجلس و مدیر مجلس باشه نه یه مقام مافوق نمایندهها که بتونه هر کاری بکنه. این اقدامات رییس مجلس، بدعتهایی هست که باید جلوش گرفته بشه.
@koohyakh | ویراستی
⚠️ منظور آمریکا و گروه FATF از پولشویی، دورزدن تحریم است. همچنین منظور آنها از تأمین مالی تروریسم، کمک به گروههای مقاومت است.
✅ اگر ما تا امروز به دو معاهده CFT و پالرمو که بخشی از فتف هستند نپیوستیم به خاطر همین بود که نمیخواهیم معنای پولشویی و تروریسم در جایی خارج از ایران تعریف بشود و مبنای تحریمهای نقطهزنتر قرار بگیرد.
⛔️ هم وزیر امور خارجه و هم وزیر اقتصاد، اعتراف کردند که پیوستن به FATF مشکلات ما را حل نمیکند. انتشار برنامه ۱۰۰ روزه ترامپ برای مقابله با ایران نشان داد که نه تنها مشکلی از ما برطرف نخواهد شد، بلکه از چاله به چاه عمیقتری خواهیم افتاد!
@koohyakh | ویراستی
کوهیخ [علیرضا کریمخانی]
⚠️ منظور آمریکا و گروه FATF از پولشویی، دورزدن تحریم است. همچنین منظور آنها از تأمین مالی تروریسم،
از خمینی عظیم به دانشگاه ۱۴۰۳
📖کتاب جدال دو اسلام، صفحه ۱۱۵
@koohyakh