#تهران
❇️ در محضر صحیفه سجادیه
🔸 حوزه علمیه بانو امین ره کلاس صحیفه سجادیه را با حضور آقای اعوانی برگزار کرد.
🔶 جلسه با سؤال یکی از حضار شروع شد و آقای اعوانی تمام زمان جلسه را به پاسخگویی به سؤال اختصاص داد.
سؤال این بود: در آیه ۲۲ سوره ابراهیم خدا از قول شیطان می گوید من سلطه ای بر شما نداشتم پس چطور حضرت سجاد علیه السلام در صحیفه او را دارای سلطه معرفی می کنند؟
🔸آقای اعوانی در جواب سؤال پاسخ می دهد همانطور که در زیارت جامعه کبیره ما خطاب به حضرات معصومین علیهم السلام می گوییم: (...وَ تَراجِمَه لِوَحیِه ) یعنی ایشان ترجمان قرآن کریم هستند که حضرت سجاد علیه السلام بخشی از ترجمان قرآن را در صحیفه به منصه ی ظهور گذاشتند.
همچنین در آیه ۱۰۰ سوره نحل می فرماید: ( اِنَّما سُلطانه عَلَی الَّذينَ یَتَوَلَّونَه) یعنی سلطه ی او بر الَّذين یَتوَلَونه است .
🔸سپس آقای اعوانی علت سلطه شیطان را با بیان ویژگیهای او اثبات کرده و گفت: خدایا تو مارا خلق کردی اما با ما مثل مخلوقات دیگر رفتار نکردی، به آنها نهایتا غریزه دادی و به ما در کنار غریزه عقل و فطرت دادی و متناسب با آن از من می خواهی لذا به من امر و نهی مولوی که پاداش و عذاب دارد، کردی و دشمنی را بر ما قرار دادی که ما را رها نمی کند چون همیشه در کمین ما است و این از (یَکیدونَ) که مضارع هست فهمیده می شود و او از ما غفلت نمی کند ولی ما در خواب از او غفلت می کنیم.
#واحد_فرهنگی_تبلیغی
#حوزه_علمیه_بانو_امین_ره
#تاریخ_۱۹_۶_۱۴۰۳
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
#اردبیل
پایاننامه «بررسی الگوی رفتاری دختران حضرت شعیب(ع) برای زنان و دختران معاصر» دفاع شد
معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(سلاماللهعلیها) اردبیل، خانم حکیمه نوری در گفتوگو با خبرنگاران گفت: به فضل الهی بیستمین جلسه دفاعیه پایاننامه طلاب رشته تفسیر و علوم قرآنی مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(سلاماللهعلیها) اردبیل در این واحد حوزوی انجام شد.
وی افزود: پایاننامه بهعنوان گامی مقدماتی و نخستین تحقیق جدّی و منضبط طلاب در زمانبندی مشخص است که برآیند کل یافتههای طلاب را به مخاطبین انتقال میدهد.
معاون پژوهش مدرسه علمیه الزهرا(سلاماللهعلیها) اردبیل گفت: یکی از اهداف نگارش پایاننامه، آشنایی پژوهشگر با اصول اولیه پژوهش و کار علمی است تا توانایی جمعآوری منابع و مراجع را بهطور صحیح و منظم داشته باشد و در موارد مناسب از آنها استفاده کند.
نوری تاکید کرد: پایان نامه سطح سه سرآغاز پژوهش تا رساله مقطع علمی سطح چهار است که در آن بحثی جدید و منحصر به خود پژوهشگر مطرح میشود بنابراین طلاب در این سطح نباید احساس نگرانی کنند.
مدرس حوزه و دانشگاه بیان کرد: در جلسه دفاعیه، خانم مهربان مختاری از پایاننامه سطح سه خود با موضوع «بررسی الگوی رفتاری دختران حضرت شعیب(علیهالسلام) برای زنان و دختران معاصر» دفاع کرد و موفق به کسب نمره عالی شد استاد راهنما و داور این اثر علمی به ترتیب حججالاسلام احمد شجاعی و فرج بهزاد بود.
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#قم
اقناع افکار عمومی لازمه تلاش مؤثر برای افزایش جمعیت در کشور است
نرجس شکرزاده، پژوهشگر حوزه علمیه خواهران در گفتوگوی خبری با اشاره به این که در بحث افزایش جمعیت و متوجه کردن خانوادهها نسبت به ضرورت این مسأله نیازمند کار اقناعی مستمر هستیم، اظهار داشت: البته ما در این خصوص در وهله اول باید به سراغ اقناع نخبگان برویم، چرا که به هر حال نخبگان جامعه در هدایت و جهت دهی به تودههای مردم، نقش مهم و تأثیرگذاری را ایفا می کنند و به طور خاص در رابطه با افزایش جمعیت و مقابله با مسأله کاهش جمعیت نیاز به این مهم داریم.
پژوهشگر حوزه علمیه خواهران با اشاره به این که یکی از مسائل اولویتدار ما ناظر به مقوله جمعیت و زاد و ولد است، افزود: البته در بسیاری از کشورهای دنیا، بحران کاهش جمعیت و به تبع آن بحث پیری جمعیت به طور نسبی وجود دارد و این مسأله نشان می دهد که چقدر داشتن نیروی جوان برای یک مملکت حائز اهمیت است.
وی همچنین گفت: در واقع باید توجه داشت که نیروی جوان هر سرزمینی، از مؤلفههای بارز قدرت آن است و لذا شاخصه و اقتدار هر کشوری به شمار میآید و اگر دقت کنیم متوجه می شویم که ما در ابتدای انقلاب نیز با همین سرمایه از مشکلاتمان از جمله در دوران جنگ تحمیلی عبور کردیم.
شکرزاده خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، چارهجویی برای عبور از این بحران از جمله وظایف جدی حاکمیت و مردم است، منتهای مراتب ما در بحث کار فرهنگی و رسانه ای نیازمند اقناع افکار عمومی هستیم تا به حول و قوه الهی به تدریج این مشکل در جامعه ما مرتفع شود و از چاله جمعیتی عبور کنیم.
وی افزود: به تعبیر نگران کننده برخی کارشناسان این حوزه، هنگامی که میزان و تعداد موالید با مرگ و میر ما یکی بشود آن وقت ما در سیاه چاله جمعیتی خواهیم افتاد. در دوران کرونا برخی استانهای کشور بخاطر مرگ و میر بالا مدتی در تله و سیاه چاله جمعیتی افتادند اما ما در آینده با منفی شدن نرخ رشد جمعیت به صورت گسترده و با همه استانها وارد سیاه چاله جمعیتی خواهیم شد.
کارشناس و پژوهشگر مسائل فرهنگی ادامه داد: مقام معظم رهبری در طول سالهای اخیر شاید بیش از پنجاه مرتبه نسبت به بحث جمعیت و خطرات و نگرانیهای ناشی از کاهش رشد جمعیت هشدار دادهاند و این نشان میدهد که این موضوع چقدر برای کشور و نظام اسلامی حائز اهمیت است و جزو مسایل اولویت دار انقلاب اسلامی به شمار می رود.
وی گفت: در عین حال که باید به مشوق های اقتصادی در این زمینه توجه کرد نباید از شاخصه ها و مؤلفه های فرهنگی و رسانه ای در این زمینه غافل شد، کما این که متذکر شدم ما نیازمند اقناع افکار عمومی و خانوادهها برای فرزندآوری هستیم و طبعاً در این راستا نخبگان، رسانهها و حاکمیت نیز باید هر کدام به نقش تاریخی خود به درستی عمل کنند.
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#هرمزگان
«دوره تربیت ممتحن حفظ و قرائت قرآن کریم» در استان هرمزگان برگزار شد
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران هرمزگان گفت: «دوره تربیت ممتحن حفظ و قرائت قرآن کریم» توسط معاونت فرهنگی حوزههای علمیه سراسر کشور به میزبانی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان و با حضور طلاب حوزههای علمیه خواهران استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان و مدارس علمیه خواهران استان هرمزگان برگزار شد.
خانم زهرا حسنزاده، معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران هرمزگان با بیان اینکه توسعه و تعمیق فرهنگ متعالی قرآن کریم و اهل بیت(ع) در میان آحاد مردم، زمینه ساز دستیابی به جامعه مؤمن و صالح که نیازمند نهضت همگانی و تالش و اهتمام آحاد مردم و دستگاه های حاکمیتی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، خاطر نشان کرد: حوزه علمیه خواهران با درک این راهبرد مهم و اساسی، با زمینه سازی برگزاری برنامههای قرآنی در مدارس علمیه خواهران در سراسر کشور، سعی دارد گامی بزرگ و مؤثر در راستای تحقق این امر برداشته و جریانی قرآنی در سراسر کشور ایجاد نماید.
وی تاکید کرد: توسعه و ترویج انس با قرآن در فرمایشات مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی) از طریق حفظ و تالوت مستمر آن به عنوان یک استراتژی اثربخش و نقشآفرین در مقابل تهاجمات فرهنگی غرب، مورد تأکید قرار گرفته است، ایشان در بیانات متعددی بر اهمیت حفظ و ترویج آن تأکید و در آخرین مطالبه خویش از جامعه قرآنی کشور و مسئولین، فرمودهاند که ما باید در کشور حداقل ده میلیون حافظ قرآن داشته باشیم. خانم محسن زاده با اشاره به اینکه آقای جعفرزاده، خانم رضایی، حجت الاسلام و المسلمین حمیدیان و خانم آسن از اساتید برجسته این دوره بودند، تصریح کرد: این دوره که شامل ۳ واحد درسی وقف و ابتدا، تجوید، حسن حفظ و قرائت صوت و لحن بود در دو نوبت صبح و بعداز ظهر برگزار شد، ضمن فراگیری، مرور و یادآوری قواعد مهم تجویدی، نکات و شیوههای صحیح داوری در رشته مورد نظر آموزش داده شد، در پایان دوره نیز آزمون عملی از داوطلبین گرفته شد.
وی افزود: بازدید از پالایشگاه نفت ستاره جنوب بندرعباس تحت عنوان راهیان پیشرفت همراه با نماز جماعت مغرب و عشا نیز از برنامههای جانبی این دوره برای شرکتکنندگان بود.
خانم محسن زاده اظهار داشت: با توجه به ظرفیتهای موجود در استانها و ساماندهی طلاب شرکتکننده از سراسر کشور این طرح با توجه به درخواست و پیشنهاد مدیریتهای محترم در شش استان اردبیل، اصفهان، فارس، قم، هرمزگان و یزد به صورت حضوری اجرا و تعیین شرکت کنندگان در این دوره، بر اساس سهمیه تعیین شده برای هر استان، با توجه به فراوانی مدارس و تعداد طلاب قرآنی میباشد.
وی در پایان در مراسم اختتامیه از شرکت کنندکان و دستاندرکاران این دوره تشکر و قدردانی کرد.
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
#یزد
🌐مدرسه علمیه حضرت زهرا)سلام الله علیها) میبد برگزار می کند.
🔰کارگاه آموزش مقاله نویسی مقدماتی
❇️با حضور: سرکار خانم فاطمه فیاضی
🗓زمان برگزاری: شنبه ۲۴ شهریور ساعت ۹ الی ۱۱:۳۰
🚪مکان برگزاری: سالن پژوهش شهید سلیمانی(ره) سطح دو, کلاسIT
#مدرسه_علمیه_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها_میبد_سطح۲
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
#یزد
🔰هم اکنون مدرسه علمیه حضرت زهرا ( سلام الله علیها) میبد در حال برگزاری کارگاه آموزشی "مقاله نویسی مقدماتی" می باشد.
شنبه ۲۴ شهریورماه
استاد کارگاه: خانم فیاضی
#مدرسه_علمیه_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها_میبد_سطح۲
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر