#گیلان
♦️به مناسبت ایام شهادت بی بی ام البنین (س)تکریم از مادران وهمسران شهداء توسط کادر مدرسه علمیه فاطمیه بندر انزلی
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_بندر_انزلی
#معاونت_فرهنگی
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#تهران
نمایشگاه رهپژوهان حریم وحی در ایوانری در حال برگزاری است.
نخستین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی اساتید و طلاب حوزههای علمیه خواهران استان تهران تحت عنوان رهپژوهان حریم وحی با حضور حجتالاسلام والمسلمین کبیریان مدیریت حوزههای علمیه خواهران استان تهران دوشنبه ۲۶ و سه شنبه ۲۷ آذر ماه از ساعت ۹ الی ۱۸ در مجتمع تاریخی، فرهنگی ایوان ری در حال برگزاری است.
حجتالاسلام والمسلمین کبیریان مدیریت حوزههای علمیه خواهران استان تهران ضمن تبریک هفته پژوهش با استناد به کلام رهبر معظم انقلاب، حوزه علمیه خواهران را پدیده مبارک خواندند و افزودند: نمایشگاه رهپژوهان حریم وحی که امروز شاهد افتتاح آن هستیم شامل آثار اساتید و طلاب در استان تهران است، حال اگر آثار پژوهشی خواهران طلبه در سطح کشور به نمایش گذاشته میشد به عمق فرمایش مقام معظم رهبری بهتر پی برده میشد که واقعاً حوزههای علمیه خواهران پدیده مبارکی است.
مدیریت حوزههای علمیه خواهران استان تهران ضمن آرزوی سلامتی و تداوم راه برای پژوهشگران به مرور آثار پژوهشی اساتید و طلاب خواهر استان تهران پرداخت و تصریح کرد: تاکنون ۳۳۷ عنوان کتاب، ۴۵۸ مقاله علمی پژوهشی ،۷۲ مقاله علمی ترویجی، ۱۰۷ عنوان مقاله در جشنوارههای مختلف، ۷۰۰۰ پایان نامه، ۴۱۴۰ مقالنه پایانی در سطح دو، ۸۸۲ پایاننامه سطح سه ، ۳۱ رساله سطح چهار نگاشته شده است. در حال حاضر ۱۲۲ استاد در سطح دو و ۱۰۶ استاد سطح سه و چهار هدایت پژوهشی طلاب خواهر را عهده دارند. از میان طلاب ۱۸۰ پژوهشگر دارای اثر چاپ شده هستند و ۷ نشریه دارای مجوز وزارت ارشاد در حال فعالیت است . برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، جشنوارههای مختلف مثل بانوی کرامت، رشد، علامه حلی(ره) و درخشش طلاب خواهر در همه این موارد و ۷ نشست بین المللی با حضور طلاب خواهر اینها تنها بخشی از آثار و برکات این پدیده مبارک است.
ایشان ضمن بیان حکمت ۱۴۷ نهج البلاغه به تشریح مسئولیت پژوهشگران در ادامه راه پرداختند و ادامه دادند: درقسمتی از این حکمت امیرالمومنین علی علیهالسلام به کمیل فرمود اى کمیل، این دلها ظروف معارف و فهم مسائل علمی است و بهترین دل، آن است که ظرفیت بیشتری برای معارف الهی داشته باشد. در ادامه حضرت اظهار تأسف میکنند و میفرمایند: در سینه من علم فراوانی هست، ای کاش حاملانی مییافتم که این علم را درک و منتقل کنند. لذا در هر زمانه باید کسانی باشند که ابعاد مختلف مسائل علمی هر زمان را بدانند و باتوجه به مقتضایات آن زمان عرضه کنند.
حجتالاسلام والمسلمین کبیریان با استناد به کلام رهبر معظم انقلاب که اگر جامعه بخواد به قله برسد چاره ای جز تقویت ابعاد علمی ندارد و از طرفی پژوهش باید در راستایی باشد که مشکلی از جامعه را حل کند، تاکید کردند:از حوزه علمیه انتظار میرود مسائل فرهنگی را پیگیری کند و با پژوهش و تحقیق عالمانه زمینه برطرف شدن آن را فراهم آورد. از شما خواهران بزرگوار انتظار میرود با انگیزه و دغدغه مسائل روز جامعه را شناسایی کنید و برای حل آنها تحقیق و پژوهش کنید شما پژوهشگران گرامی معضلاتی مربوط به زن و خانواده و فرزندآوری و این قبیل مسائل را با پشوانه پژوهش میتوانید مرتفع کنید.
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#تهران
#اثر_علمی
📝ارائه پایان نامه برتر
خانم نرگس نورزاد
رشته مشاوره خانواده با رویکرد اسلامی
مدرسه علمیه تخصصی حضرت قاسم بن الحسن علیهم السلام
تدوین بسته آموزشی پیش از ازدواج مبتنی بر خودآگاهی اسلامی در جهت اصلاع نگرش ها به ازدواج
آمار بالای طلاق و افزایش سن ازدواج که در اثر نگرشهای نادرست به ازدواج وانتظارات نامعقول از ازدواج وطرف مقابل است، در سالهای اخیر اهمیت و ضرورت آموزش های پیش از ازدواج را، پررنگ کرده است، از طرفی آگاهی از خود و ویژگیهای خود پیش از ازدواج نیز موضوع مهم برای اصلاح نگرش به ازدواج محسوب میشود که در پژوهشهای پیش از ازدواج مغفول مانده است با توجه به اهمیت این موضوع و فقدان پژوهش در این زمینه ،این تحقیق انجام گرفته است.
روش کار به این صورت بوده است: ابتدا پیشینه های مختلف درباره آموزشهای پیش از ازدواج، اصلاح نگرشها، خودآگاهی و... کاملا مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت، سپس در بخش مبانی نظری به تفصیل به مبحث ازدواج، اهمیت آن، ملاک های ازدواج از دیدگاه اسلام، نگرش به ازدواج و شیوه شکل گیری آن، آموزشهای پیش از ازدواج واهمیت آگاهی ها قبل از ازدواج، مبحث خودآگاهی و مولفه های، خودآگاهی پیش از ازدواج، پرداخته شد، در فصل سوم هم روش تحقیق کاملا به تفصیل بیان شد، در این بخش نخست برای دستیابی به تکنیکها و ساخت بسته ،با مراجعه به آموزههای اسلامی و متون روانشناسی به روش نمونهگیری هدفمند ، مؤلفههای خودآگاهی استخراج شد. سپس با هدف ارزیابی محتوا، نظرات 15 تن از متخصصانی که دارای تحصیلات روانشناسی و غالبا حوزوی هستند، روشها ، اهداف و تکنیکهای هر جلسه، بر اساس شاخصهای رواییcvr و cvi بررسی گردید
ساختار: در نهایت بسته آموزشی پیش از ازدواج مبتنی بر خودآگاهی اسلامی در تعدیل نگرش به ازدواج در نه جلسه تدوین گردید که شامل: 1)اهمیت خودآگاهی قبل از ازدواج؛ 2)شناخت ویژگیهای جسمانی و ظاهری خود؛3) شناخت ویژگیهای جنسیتی ؛4) شناخت ویژگیهای شخصیتی وخلقی خود؛ 5)شناخت خود اجتماعی؛ 6)شناخت خود معنوی؛ 7)شناخت ارزشها و باورهای خود؛8)شناخت اهداف خود؛ 9)آگاهی از نقاط قوت و ضعف خود میباشد.
نتیجه: خودآگاهی یکی از مفاهیم کلیدی در روانشناسی و توسعه فردی است و در اصلاح نگرش به ازدواج نقش بسیار مهمی دارد؛ این آگاهیها در انتخاب همسر و تشکیل زندگی مشترک بسیار کمککننده است، و موجب میشود، فرد بدانند از زندگی مشترک و همسر آینده خود چه انتظاراتی دارد و چه ارزشها و اصولی برایش مهم و ضروری است، این شناخت کمک میکند تا فرد با رویکردی واقعبینانه به ازدواج نگاه کند، همچنین موجب میگردد وی احساسات خود را بهتر درک کرده و در مواقع تنشها در روابط ، هیجانات و رفتارهای خود را کنترل کند و کمتر رفتارهای تهاجمی و ناپخته از خود بروز دهد و با ایجاد احساس مسئولیتپذیری در فرد او را برای مواجهه با چالشهای زندگی ممشترک آماده کند. این آگاهیها توانایی ارتباطی فرد را تقویت کرده و سبب میشود فرد احساسات و نیازهای خود را به شریک زندگی خود انتقال دهد و با ایجاد محیطی صمیمی و امن، مانع از بروز سوء تفاهمات میگردد. از طرفی خودآگاهی در چارچوب اسلام ، منجر به تقویت ایمان و تعاملات معنوی در زندگی مشترک میشود و باعث سازگاری و ارتباط سازنده و پایدار شده ونگرش به ازدواج را اصلاح میکند و این نگرش به پیشگیری از تضادها و تعارضات کمک میکند بنابراین خوداگاهی پیش از ازدواج به عنوان آموزشی مهم قبل از ازدواج در اصلاح نگرش به ازدواج ضروری به نظر میرسد.
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#تهران
📝ارائه پایان نامه برتر
سرکار خانم مریم سادات میری
رشته تربیت دینی کودک و نوجوان
مدرسه علمیه تخصصی قاسم بن الحسن علیهم السلام
📝اثربخشی آموزش مهارت تصمیمگیری بر مسئولیتپذیری و انعطافپذیريشناختی نوجوانان
شناخت نیازهای نوجوان و پاسخگویی به او از مهمترین وظایف در مقابل آنها میباشد. در این دوران است که فرد دوست دارد استقلال بیشتری داشته باشد و باید تصمیماتی دربارهی برخی از ارزشها و روشهای رفتاری خود بگیرد. یکی از عواملی که بتواند به انتخابهای نوجوانان پختگی ببخشد، میزان مسئولیت آنها در کارهای شخصی و اجتماعی است. برخی مهارتها مانند قضاوت صحیح، تفکر عاقلانه به منظور جلب اعتماد دیگران، آموختن مهارت استدلال و متفکر انتقادی بودن لازمه اتخاد تصمیمات آگاهانه و اخلاقی است که منجر به مسئولیتپذیری نوجوانان میشود. همچنین انعطافپذیری شناختی توانایی نوجوان در تعدیل روند شناخت برای روبرو شدن با موقعیتهای جدید و غیر قابل پیشبینی میباشد (کاناسو دیگران،2003). نوجوانان انعطافپذیر پیرامون دنیای دروني و بیروني کنجکاو بوده و زندگي آنها از لحاظ تجربه غني است. به علت اینکه تجارب جدید را ميپسندند و خواهان تجربه متنوع هستند. آنها نه تنها از رویارویي با تجارب دروني و بیروني دوری نميکنند، بلکه حتي گاهي به دنبال به دست آوردن تجربیات جدید هستند (مرادزاده و پیرخائفي، 1396). باید هرچه بیشتر در جهت تقویت ویژگیهای نوجوان از جمله دو ویژگی مطرح شده، مسئولیتپذیری و انعطافپذیری شناختی، تلاش کرد. یکی از عوامل موثر در تقویت این دو ویژگی آموزش مهارت تصمیمگیری میباشد. ویلسونو همکاران (2006) تصمیمگیری را به عنوان فرایندی تعریف کردهاند که در آن گزینه برتر و یا مسیر اجرایی بهتر با درنظر گرفتن معیارها و یا استراتژیهای مشخص از میان مجموعهای از انتخابها برگزیده میشود (فالوپ، دیوید و اسچویک، 2006). با توجه به مطالب مطرح شده این پژوهش به بررسی اثربخشی آموزش مهارت تصمیمگیری بر مسئولیتپذیری و انعطافپذیريشناختی نوجوانان پرداخته است. که شامل پنج فصل میباشد.
روش کار به این صورت بوده است: از میان جامعه آماری تعداد60 دانشآموز نوجوان که مسئولیتپذیری و انعطافپذیری شناختی پایینی داشتند، به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و در دو گروه آزمایش و گواه به صورت تصادفی جایگذاری شدند. بعد از جاگذاری نمونه ها در دو گروه آزمایش وگواه، ابزار پژوهش به صورت پیشآزمون روی 20 نفر از هر دو گروه اجرا شد و بعد از اجرای مداخله آموزش، بسته آموزشی مهارت تصمیمگیری از مجموعه آموزش آداب و مهارتهای زندگی اسلامی (کریمزاده و دیگران، 1389) از دختران نوجوان مجدد گروه آزمایش و گواه پس آزمون گرفته شد.
نتیجه و یافته: در نتیجه لازمه مسئولیتپذیری و انعطافپذیريشناختی برخورداری از قدرت تصمیمگیری بر اساس انتخاب آگاهانه است. دانش و آگاهی مقدمه تصمیمگیری میباشد. زیرا هر تصمیمی ممکن است برای دیگران نتایج و عواقبی به دنبال داشته باشد و باید در صورت هرگونه خطا و عواقب نامطلوب، مسئولیت آنها را پذیرفت و توضیح قابل قبولی بیان کرد، از سویی در آیات مرتبط با تصمیمگیری علاوه بر عواقب و فرجام کار افراد تشویق به صبر و شکیبایی و رفق و فروبردن خشم که از مصادیق انعطافپذیری است، میشوند.(احقاف، 35 و لقمان، 17). که نشاندهنده تاثیر تصمیمگیری آگاهانه و صحیح بر انعطافپذیری است. در نهایت میتوان گفت: افزایش آگاهی و دانش نوجوان سبب تصمیمگیری منطقی و اصولی میگردد که تصمیمگیری آگاهانه نیز منجر به افزایش انعطافپذیری شناختی و مسئولیتپذیری میشود.
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر