🔖🔖🔖🔖🔖🔖
چند حدیث از #امام_سجاد علیه السلام
پنج اثر خوب صحبت کردن
امام سجاد علیه السلام روایتی در مورد گفتار نیکو نقل شده، که اثراتی برای آن ذکر شده است ..
1⃣ مال انسان را زیاد میکند؛
يُثْرِي الْمَالَ
2⃣ رزق و روزی انسان را زیاد میکند؛
وَ يُنْمِي الرِّزْقَ
3⃣ اجل را به تاخیر می اندازد؛
وَ يُنْسِي فِي الْأَجَلِ
4⃣ انسان را در میان اهل و خانواده خود محبوب میکند؛ وَ يُحَبِّبُ إِلَى الْأَهْلِ
5⃣ انسان را داخل بهشت می کند؛
وَ يُدْخِلُ الْجَنَّةَ.
📚 الأمالي( للصدوق)؛ ص2
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
📝سه اثر دعای مومن
امام سجاد علیه السلام: المؤمنُ مِن دُعائهِ على ثلاثٍ: إمّا أن يُدَّخَرَ لَهُ، و إمّا أن يُعَجَّلَ لَهُ، و إمّا أن يُدْفَعَ عَنهُ بَلاءٌ يُريدُ أن يُصِيبَهُ؛
دعاى مؤمن از سه حال خارج نيست:
📌🔷🔹 يا برايش ذخيره مىگردد،
📌🔷🔹 يا در دنيا برآورده مىشود،
📌🔷🔹 يا بلايى كه مىخواهد به او برسد، دفع مىشود.
📚 تحف العقول، ص 280
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
امام سجاد علیه السلام می فرمایند :
انسان مومن پنج نشانه دارد:
🌺علَاماتُ المُؤمِن خَمسٌ: الوَرَعُ فِی الخَلوَةِ، والصَّدَقَةُ فِی القِلَّةِ، والصَّبرُ عِندَ المُصِیبَةِ، والحِلمُ عِندَ الغَضَبِ، والصِّدقُ
🔹پرهیز از گناه در خلوت،
🔹صدقه دادن در هنگام تنگدستی،
🔹شکیبایی در وقت مصیبت،
🔹بردباری در حال خشم
🔹 و راستگویی به هنگام ترس.
📚الخصال، جلد 1، صفحه 269
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔 @mhw_semnan
🔻نشست صمیمی دادستان ویژه روحانیت حوزه قضایی استان های تهران، البرز و سمنان حجتالاسلام والمسلمین رضایی با طلاب و اساتید حوزه علمیه فاطمیه گرمسار
▪️حجتالاسلام والمسلمین رضایی در این نشست که با هدف بالابردن آگاهی طلاب در خصوص دادگاه ویژه روحانیت و بیان آسیب های موجود، برگزار شد، ضمن توصیه به مطالعه و عمل به کتاب المراقبات گفت:
کتاب المراقبات میرزا جواد آقا ملکی تبریزی کتابی بسیار مناسب برای تهذیب نفس است و برای طلبه ها باید کتابی بالینی باشد.
▪️ وی با انتخاب فرازی از این کتاب خطاب به طلاب گفت: در المراقبات ماه رجب توصیه ای به طلاب آمده که طلاب باید اولاً بدانند ماه حرام چیست و وقتی دانستند، حرکات و سکنات و خطورات قلبشان را مراقبت کنند و بدانند این ماه ها ماه عبادت است و ثانیاً برای طلاب دینی سزاوار است که در این ماها جهات عبادات را بر تحصیل علم بیشتر کنند گرچه خود تحصیل علم هم از با فضیلت ترین عبادات است.
▪️دادستان ویژه روحانیت هدف از این بازدید را آشنایی طلاب با دادسرای ویژه روحانیت و آگاهی بخشی در جهت معرفی برخی از آسیب های قشر روحانی عنوان کرد و گفت: یکی از نهادهای که در اوایل انقلاب و در تاریخ ۳خرداد ۵۸ به دستور امام تشکیل شد دادسرای ویژه روحانیت بود که مستقیماً زیر نظر رهبری اداره می شود که نشان از اهمیت آن دارد.
▪️حجت الاسلام والمسلمین رضایی در ادامه به بیان اهداف این نهاد پرداخت و اظهار داشت: از جمله اهدافی که در مواد قانونی تشکیل این نهاد به آن اشاره شده:
۱_پیشگیری از ورود افراد منحرف به حوزه های علمیه است، لذا در خصوص ورودی های حوزه ها باید دقت بیشتری شود تا اشخاصی که صلاحیت ندارند وارد نشوند.
۲_حفظ حیثیت روحانیت و جلوگیری از سو استفاده ها و کلاه برداری هاست.
۳_رسیدگی به جرایم ویژه روحانیت است چراکه وظیفه روحانیت بسیار سنگین است و همان طور که ثواب هدایت در اینجا بالاست عقاب گمراه کردن هم شدید تر است و در روایت است که در قیامت هفتاد گناه از جاهل بخشیده شود در حالی که هنوز یک گناه از عالم بخشیده نشده است.
▪️وی خاطر نشان کرد: البته جرایم در این خصوص اندک است و قشر روحانیت از سالم ترین قشرهاست ولی به دلیل حساسیت بالای این شغل، یک جرم هم زیاد است و ان شا الله شاهد روزی باشیم که این جرایم به صفر برسد و دیگر نیازی به دادسرای روحانیت نباشد.
▪️دادستان ویژه روحانیت، یکی از شایع ترین اقشار آسیب پذیر را بانوان عنوان کرد و گفت: تاثیر مفاسدی نظیر مدعیان دروغین، دراویش، عرفان های کاذب و دعا نویسی در قشر بانوان بیشتر است و سو استفاده های بسیاری در این زمینه وجود دارد.
▪️ حجتالاسلام والمسلمین رضایی در این خصوص از بانوان طلبه خواست که هم از خودتان مراقبت کنید و هم مراقب باشید دیگران در این دام ها گرفتار نشوند و معیار و شاخص را پیوسته رساله های عملیه قرار دهید.
وی در پایان به سوالات طلاب پاسخ داد.
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_گرمسار
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔 @mhw_semnan
🔻مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی فاطمیه دامغان: اگر جامعه ای بخواهد به بالاترین حد خود برسد باید روی زنان و مادران انسان ساز آن کار شود.
به مناسبت اعیاد شعبانیه مراسم جشن و جلسه هم اندیشی و آشنایی با موسسه آموزش عالی حوزوی فاطمیه با حضور مدیران و مسئولین و افراد تاثیرگذار شهرستان برگزار شد.
در این مراسم برخی از افراد تاثیر گذار شهرستان سخنرانی کردند و به تاثیر حوزه های علمیه خواهران در شهرستان اذعان داشتند.
حجه الاسلام شمسی پور مسئول ستاد نماز شهرستان به ضرورت حضور بانوان در حوزه های علمیه پرداخت و اظهار داشت:تحصیل علوم دینی توسط بانوان راهگشای حل بسیاری از معضلات فرهنگی مثل بی حجابی و ...می باشد.
مدیر موسسه آموزش عالی فاطمیه دامغان نیز به ایراد سخن پرداخت و گفت:اگر در جامعه ای زنان متخلق به اخلاق و مهذب و وارسته باشند؛ دشمنان نمی توانند در آن جامعه نفوذ کنند.چون همان زنان در مقابل این معضلات اجتماعی می ایستند و فرزندانشان را که آینده به دستان آنهاست با عشق به اهل بیت بزرگ می کنند.
نسرین امام وردی افزود: زنان با فرهنگ ؛ فرهنگ ساز هستند.فرهنگ هر جامعه ؛ مرهون ارتقاء فرهنگی زنان و مادران جامعه است.
دکتر امام وردی در ادامه به معرفی و گزارش فعالیت های این موسسه پرداخت و از مسئولین درخواست کرد که پیشنهادهای خود را در راستای پیشبرد اهداف حوزه ارائه دهند.
علی پریمی رئیس دانشگاه سمنان و استاد حوزه از جایگاه والا و تاثیرگذاری زیاد حوزه علمیه خواهران در شهرستان سخن گفت.
در ادامه دادستان شهرستان بیان داشت: ترویج فرهنگ دینی مسئله مهمی است.
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_فاطمیه_دامغان
🔻روابط عمومی موسسه آموزش عالی عصمتیه سمنان از برگزاری نهمین جلسه از سلسله مباحث اخلاق ویژه طلاب با حضور مدیر حوزه های علمیه خواهران استان حجت الاسلام والمسلمین دکترنجم خبر داد.
دکترنجم دراین جلسه ضمن تبریک عید بزرگ مبعث بیان کردند:از بحثهایی که در ماجرای معاد مطرح است پرونده اعمال انسان می باشد که هر لحظهای که از زمان ما میگذرد و دقیقه و ساعتی که سپری میشود این پرونده را می سازد و همه ما طبق روایات حسرت خواهیم خورد یکی از نامهای قیامت دارالحسره است ،که چرا کار بیشتری نکردیم و پرونده خوبیها را سنگینتر نکردیم.طبق فرمایش علامه قمی در کتاب منازل الاخره کسانی که نگران این معنا هستند تا می توانند صلوات بفرستند .
وی در ادامه خطبه ۱۹۳ نهج البلاغه گفت: اهل تقوا دارای صفاتی هستند که آنها را از دیگران متمایز می کند، از جمله آن که 1-در نزد آنها خدای متعال عظیم و مادون آن حقیر و کوچک است 2-بهشت نزد اهل تقوا به گونهای است که انگار آن را میبینند،3- از طرفی هم اهل تقوا به این هم توجه دارند که دچار عجب نشوند اهل تقوا می بینند که اگر قرار باشد اهل گناه و خطا باشند آتش جهنم را می بینند لذا توجه دارند که به آن دچار نشوند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان در ادامه افزود: 4-قلبهای اهل تقوا حزن دارد، البته نه حزنی که دچار افسردگی شوند، بلکه حزنی که نتیجه توجه آنها به خدا و تقوی است . چرا که دین اسلام دین شادمانی است همانطور که در داستان پیامبر و امیرالمومنین داریم که هنگام خرما خوردن حضرت رسول (ص)هسته خرما هایش را در بشقاب امام علی (ع)می ریخت و به امام علی(ع) مزاح مینمود و میفرمود:چقدر گرسنه هستید، این همه خرما خورده اید! و امام علی (ع)نیز به جهت مزاح فرمودند:یارسول (ص)شما از منبه ظاهر گرسنه ترید چرا که هستهها را با خرما خورده اید.در مضمون روایات هم آمده است که شوخی کنید البته نه شوخی که باعث رنجش و تمسخر دیگران گردد ؛جنس شوخی و لطایفی که از سخن گفته می شود ،چیزهایی مطرح شود که همگان ناخواسته لبخند بر لبانشان آید، نه اینکه کسی مسخره شودو باعث رنجش کسی گردد .بنابراین قلوب اهل تقوا محزون است ظاهراً اهل شوخی هستند ولی توجهشان به خدا و تقوا باعث شده که انگار با هیچکس ارتباط ندارند .
وی گفت: 5-اهل تقوا به گونه ای هستند که از شر آنها مردم در امان هستند یعنی شر آنها به کسی نمی رسند. 6- اهل تقوا این که جسم آنها لاغر و نحیف است البته این به جهت ریاضتهای صحیحی است که دارند ولی این به این معنا نیست که هر کس لاغر نباشد اهل تقوا نیست بلکه معمول اینگونه بوده است.
#موسسه_آموزش_عالی_عصمتیه_سمنان
#سلسله_مباحث_اخلاقی
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔 @mhw_semnan
💠هر صبح یک حدیث 💠
💎 امام صادق علیه السلام:
🔹ثلاثَةٌ فيهِنَّ المَقتُ مِنَ اللّهِ عز و جل : نَومٌ مِن غَيرِ سَهَرٍ ، وضِحكٌ مِن غَيرِ عَجَبٍ ، وأكلٌ عَلَى الشِّبَعِ.
🔹سه چيز ، مورد خشم و نفرت خداوند عز و جل است : خوابيدن بدون شب زنده دارى ، خنديدن بدون تعجّب (موجبات خنده) ، و خوردن از روى سيرى .
📚. كتاب من لا يحضره الفقيه : ج ١ ص ٥٠٣ ح ١٤٤٤.
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔 @mhw_semnan
🔻 مدیر حوزه علمیه خواهران استان: در کلاس درس اخلاق: صبر اهل تقوا تجارتی پر سود است.
روابط عمومی موسسه آموزش عالی عصمتیه سمنان از برگزاری دهمین جلسه از سلسله مباحث اخلاقی ویژه طلاب با حضور مدیریت محترم حوزه های علمیه خواهران کشور جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجم خبر داد.
دکتر نجم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه خصوصاً ولادت امام زمان عجل الله به ادامه فرمایشات حضرت علی علیه السلام در خطبه ۱۹۳ نهج البلاغه پرداخت که، اهل تقوا فضائلی دارند. یعنی برتری نسبت به سایرین در تقوا، هرچه توفیق در این موارد بیشتر باشد به به اهل بیت نزدیکتر خواهند شد، کسانی که به درجات بالا برسند به درجه "منا اهل البیت" خواهند رسید مثل عمار.
مدیر حوزه های علمیه استان سمنان گفت:
1_متقین اینگونه هستند که اجسادشان نحیف است.2_ درخواست های آنان کم است. امام فرمودند آرزوهای طولانی عمر را تباه می کنند، چرا که آرزو از دو حالت خارج نیست دست یافتنی و دست نیافتنی و حتی دست یافتنی نیز ممکن است شامل این روایت باشد. مثلاً پولداری یک نوع آزمایش است و یک آزمایش فوق العاده سنگین که ممکن است انسان پولدار باشد و با توجه به اینکه در راه خدا بهتر و زیادتر مصرف کند حتی اگر این هم باشد ممکن هست به زمین بخورد مثل زبیر ها! پسر عمه پیامبر بود. هزینه ها کرد. در جریان سقیفه، حضرت زهرا، نهایت اعتماد به زبیر را داشت، حتی به حضرت علی ع فرمود شما از گرفتن حق معذورید، اجازه دهید به زبیر بگوییم حق ما را بگیرد. حضرت علی ع به زبیر گفت فردا سرهایتان را بپوشانید تا برویم حقمان را بگیریم ولی تعداد اندک جمع شدندو زبیر جزو این افراد بود. ولی بعد از ۲۵ سال خانه نشینی حضرت علی علیه السلام نتوانست درست ادامه دهد. زبیر بعد از ۲۵ سال، هزار خدمه داشت. وقتی حضرت علی ع به خلافت رسید، طلحه و زبیر به خدمت حضرت رسیدند و گفتند با پول های ما کاری نداشته باشید! ما در خدمت شما هستیم! ولی حضرت قبول نکردند. زبیری که" منا اهل بیت" بود به خاطر مال دنیا نتوانست ادامه دهد.
دکتر نجم اشاره کرد:اگر قرار باشد ثروت ما را خوشبخت کند پس پولدارها باید از همه خوشبخت تر باشند. در حالی که خیلی از این افراد به خودکشی می رسند. حاضرند به مریخ بروند، آن لذت را ببرند، اگر چه میداند برگشتی در کار نیست، چون به پوچی رسیدند. لذا پولداری آزمایش سنگینی است، اولین دعا زمانی که خدا بخواهد پولی به دست ما برساند این است که بتوانیم در راه خدا مصرف کنیم و در راه درست. لذا از فضیلت های مومنین است که حاجات و درخواست هایشان کم است، نفس هایشان پاک و عفیف است، دنیا میگذرد همچنان که برای همه گذشت همچنان که سالهای عمرمان بدون امکاناتی که میخواهیم گذشت و بقیه نیز میگذرد. پس مهم است که بقیه را به نحو احسن بگذرانیم. متقین چند روزی ایام کوتاه دنیا را صبر میکنند که بعد از آن به آخرت و عمری راحت برسند. به همین جهت حضرت علی ع می فرماید، این صبرشان تجارتی پر سود است.
#سلسله_مباحث_اخلاقی
#مؤسسه_آموزش_عالی_عصمتیه_سمنان
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔 @mhw_semnan
🍀🌼🌸☘🌸☘
✅ یک روزشاد و به یادماندنی
✍به گزار ش روابط عمومی مدرسه علمیه فاطمه بنت اسد(س) بسطام یک روزشاد باحضوراساتیدوطلاب درمحوطه مدرسه باکاشتن گل ودرخت مثمر برگزارگردید.
💠خانم ربابه حسنی معاونت فرهنگی مدرسه بیان کرد:ایجاد نشاط و شادابی یکی از مؤثرترین راه ها برای افزایش بهداشت روانی در جامعه است.
💠 حسنی اظهارداشت: حوزات علمیه بعنوان یک نهاد می تواند با بوجود آوردن زمینه ها و برنامه هایی در شان حوزه علمیه می تواند باعث هر چه شاداب کردن جامعه شود.و زمینه را برای جذب بیشتر فراهم نماید .
💠وی افزود: اگر شوق زندگی کردن بوجود آید خود به خود اثرگذار بر جامعه خواهد بود. انسان های شاد زندگی خود را تحت کنترل دارند، مسئولیت پذیرند، هدفمند هستند، دید مثبت به زندگی دارند.
💠وی تصریح کرد:بنابراین در یک روز شاد در ایام شعبانیه عزیزان طلبه با فضا سازی و کاشت گل و درخت مثمر در یک رقابت صمیمی و پرنشاط همراه با کادر و اساتید در کنار هم روز پر نشاطی را سپری نمودند در پایان از همه ی طلاب و اساتید پذیرایی به عمل آمد.
از طلاب جهت همکاری در امر جذب و پذیرش سال ۱۴۰۱ از بیوت صالحه دعوت به عمل آمد.
#مدرسه_علمیه_فاطمه_بنت_اسد_س_بسطام
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔 @mhw_semnan
🔻 برگزار می شود:
✅ کارگاه استخراج مقاله از پایان نامه
▪️استاد: حجت الاسلام و المسلمین دکتر احسانی، متخصص روش شناسی تحقیق
🗒زمان: ۱۴۰۰/۱۲/۱۹
⏰ساعت: ۷:۳۰-۱۸
▫️مکان: سالن بنت المصطفی مجتمع حوزوی الزهرا سلام الله علیها
#مدیریت_حوزه_علمیه_خواهران_استان_سمنان
#مرکز_تخصصی_فاطمه_الزهرا_س_سمنان
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔 @mhw_semnan