⭕️روسیه: آزمایش طرح قطع اینترنت و
تست پایداری شبکه داخلی Runet موفقیت آمیز بود
👈به گزارش خبرگزاری Interfax، معاون وزیر ارتباطات روسیه میگوید این کشور چندین سناریوی آزمایشی موفق قطع اینترنت را انجام دادهاست.
الکسی سوکولوف در نشست خبری با بیان اینکه گزارش خروجی این آزمایش در اختیار رئیسجمهور این کشور قرار میگیرد، هدف از این آزمایش ها را ارائه سرویس اینترنتِ بدون قطعی در تمام فدراسیون روسیه و تحت هر شرایطی عنوان کرد.
👈طرحی که مؤسسات دولتی، سرویسهای امنیتی، اپراتورهای مخابراتی، پیامرسانها و ارائهدهندگان سرویس ایمیل در آن شرکت کردند اما کاربران عادی اینترنت در روسیه فعلاً بخشی از این بررسیها نبودند. هدف از این کار این بود که آیا زیرساخت ملی اینترنت روسیه (RuNet) میتواند بدون دسترسی به اینترنت فعالیت کند.
👈پیشازاین دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، گفته بود: روسیه قصد ندارد اینترنت را محدود کند، اما قصد دارد خود را در برابر حملات اینترنتی سایبری محافظت کند
👈🏻فروردینماه امسال بود که نمایندگان مجلس دومای روسیه لایحه sovereign internet یا اینترنت اختصاصی runet را با هدف آنچه ضمانت تداوم دسترسی کاربران به شبکه اینترنت ملی در صورت حمله سایبری یا اقدامات خرابکارانه عنوانشده به تصویب رساندند. قانونی که به سازمان نظارت بر مخابرات و رسانههای روسیه (Roskomnadzor) اجازه میدهد در صورت حمله سایبری، Runet را از شبکه اینترنت جهانی مجزا کند.
مخالفان این قانون اما نگران امنیتی شدن فضای اینترنت و اعمال محدودیتهای بیشتر بر مردم هستند
⭕️به کار گیری هوش مصنوعی در مدارس آمریکا
شرکت فن آوری Bakpax پس از مذاکره و توافق با مدارس در نیوجرسی با ارائه راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی به معلمان در اداره بهتر کلاسهای درسی کمک می کند. بدین ترتیب که هوش مصنوعی ارائه شده برگه های امتحانی را تصحیح می کند و به دانش آموزان نمره می دهد و همچنین تکالیف دانش آموزان را به صورت مرتب بررسی و ارزیابی می کند.
دانش آموزان از این طرح استقبال کرده و بهبود عملکرد ملموسی از خود نشان داده اند؛ عملکرد این هوش مصنوعی نیز نسبت به معلمان انسانی از دقت و صبوری بالاتری برخوردار است و به اولیا کمک می کند تا با دقت بسیار بیشتری به بررسی عملکرد فرزندان خود بپردازند و از نقاط قوت و ضعف آنها آگاه شوند.
⭕️اولین ساختمان اداری دنیا که تماما توسط پرینتر ۳ بُعدی ساخته شده است
شرکت پیمانکاری WinSun Global پروژه ساختمانی موسوم به اداره آینده که تماما توسط پرینتر 3 بُعدی ساخته شده است را تنها ظرف چند روز به مقامات دوبی تحویل داده است.
این سازه اداری که اولین در نوع خود است با ابعاد طولی و عرضی 36*12 متر تنها در 17 روز تکمیل شده و قیمت تمام شده آن معادل %50 سازه ای با این اندازه و با تکنیکهای ساخت سنتی است که با این اوصاف می توان این رخداد را یک تحول بزرگ در بهبود دو فاکتور هزینه و زمان در صنعت ساخت و ساز به شمار آورد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ویدئو با عنوان «حادثه در حاشیه رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین» در یوتیوب و برخی کانال های تلگرامی در حال انتشار است.
برای بررسی کافیست یک اسکرین شات از ویدیو بگیرید و جستجوی معکوس کنید! به سادگی مشخص میشود که ویدیو مذکور، مربوط به مجمع الجزایر «گالاپاگوس» (Galápagos) در جمهوری اکوادور است؛ نه سواحل ایران!
نتایج چشمگیر هوش مصنوعی Google Brain در خلاصه سازی متن
محققان می گویند هدف از خلاصه سازی متن تولید چکیده ای دقیق و مختصر از اسناد طولانی است و به جای کپی کردن قسمت هایی از متن، خلاصه سازی انتزاعی
(abstractive summarization)
توانایی تولید لغات جدید یا پوشش دادن اطلاعات عمده را داشته و خروجی آن از لحاظ زبانشناسی ، روان است
❌واقعیت بدون روتوش
مهم ترین یافته های گالوپ در سال 2019:
🔹 آمریکایی ها نسبت به گذشته بیشتر عصبانی، دارای استرس و نگران هستند.
🔹16 درصد آمریکاییها تمایل به ترک کشورشان دارند و کانادا مقصد موردنظرشان است.
🔹20 درصد روسها تمایل به ترک کشورشان دارند و مقصد موردنظرشان امریکا و آلمان است.
🔹افغانستان ناامن ترین کشور جهان است.
🔹با تمام واکنش های شدید علیه مهاجران در اروپا و سایر کشورها از جمله ایالات متحده امریکا همچنان 54% مردم، جوامع را برای مهاجران خوب می دانند.
🔹زنان ایالات متحده امریکا نسبت به همسالان کانادایی و اروپایی احساس احترام کمتری می کنند.
🔹تنها 9 درصد اوکراینیها به دولت اعتماد دارند. .
🔹تصویر رهبر ایالات متحده امریکا بدتر از چین است.
🔹از هر ده افغانی نزدیک به 9 نفر در رنج هستند.
🔹پذیرش رهبری بریتانیا در سال 2019 به 41 درصد رسیده است.
در رسانههای مطرح دنیا ضوابط محکمی در مورد انتشار عکسهای خبری در اخبار مربوط به جنگ، خشونت و یا حتی خبرهای عادی وجود دارد.
میگویند یک عکس میتواند بیشتر از یک دنیا حرف داشته باشد. اینحقیقت در عکسهای خبری، پررنگتر خودش را نشان میدهد چون یکی از تکنیکهای اصلی برای جلب توجه مخاطبها، انتخاب عکسهای خبری جذاب است. دستهای از روزنامهها و سایتهای خبری، عکسهای تکاندهنده مربوط به حادثههای تروریستی، فقر و یا بلاهای طبیعی را در صفحه اول قرار میدهند تا مخاطبان بیشتری را جذب کنند. اما در روزنامهها و رسانههای مطرح دنیا، ضوابط سفت و سختی برای این قبیل عکسها وجود دارد؛ حتی برای گزارشهای معمولی که یک اتفاق بد را روایت میکنند خیلی دقت میشود تصویری انتخاب شود که از میزان تلخی خبر کم کند.
نوارهای زردرنگ عکسها را محدود میکند
در اروپا یا آمریکا زمانی که یک حادثه، حمله تروریستی یا بلای طبیعی اتفاق میافتد، یک قاعده مرسوم وجود دارد؛ شما هیچ عکسی از کشتهشدگان یا صحنههای دلخراش نمیبینید. به محض اینکه نیروهای پلیس به صحنه میرسند، یک نوار زردرنگ اطراف منطقه حادثهدیده کشیده میشود تا ورود عکاسان خبری و خبرنگارها را محدود کند. همیشه در بخشهای مختلف خبری تنها یک تصویر از دور نشان داده میشود که ماشینهای پلیس یا خودروهای امدادی در صحنه حضور دارند و به این شکل کنترل اوضاع توسط پلیس و امدادگران را هم نشان میدهند. از آن مهمتر احساس امنیتی است که به مردم منتقل میشود و در عینحال که اخبار و جزییات مربوط به آن حادثه در متن خبر بهطور کامل آورده میشود، به ناخودآگاه مخاطبان اطمینان داده میشود که همهچیز تحت کنترل است.
مشاهده متن کامل در لینک:
b2n.ir/635118
یکی از اعضا محترم کانال به دنبال امار و ارقامی درباره رفتارهای فرهنگی خانواده های ایرانی بودند. اخرین پژوهش قابل استناد در کشور مربوط به سال 1396 بوده. گزارش ان خدمتتان تقدیم می شود؛شاید برای بقیه اعضا محترم قابل استفاده باشد طرح آمارگیری از فرهنگ رفتاری خانواده های ایرانی در سال ۹۶ برای سومینبار با هدف شناخت و سنجش فرهنگ عمومی در شکوفایی و توسعه جامعه از منظر فعالیتهای فرهنگی و ویژگیهای رفتاری اعضای خانوارهای کشور (افراد ۱۵ ساله و بیشتر) توسط مرکز آمار ایران اجرا شده است.
در سال ۹۶ در کشور در بخش مطالعه غیردرسی، سرانه زمان مطالعه کتاب غیردرسی ۷ ساعت و ۴۱ دقیقه در ماه و سرانه زمان مطالعه در کتب قرآن و ادعیه ۳ ساعت و ۷ دقیقه در ماه بود. در بخش مطالعه روزنامه ۳۰ درصد افراد زیر ۱۵ ساله بیشتر در یک ماه روزنامه مطالعه کردهاند که سرانه زمان مطالعه روزنامه یک ساعت و ۲۶ دقیقه در ماه است.
۵۳ درصد افراد ۱۵ ساله و بیشتر در شبکههای اجتماعی عضویت دارند که به طور میانگین یک ساعت و ۴ دقیقه در روز از شبکههای اجتماعی استفاده می کنند. این در حالی است که ۵۱ درصد افراد ۱۵ ساله و بیشتر در سال ۹۶ فعالیت ورزشی داشتند و به طور میانگین خانوارهای ایرانی در این سال ۴۳ هزار تومان برای وزش هزینه کردهاند. علاوه بر آن متوسط سرانه ورزش ۲۷ دقیقه در روز بود.
۷۸.۹ درصد افراد ۱۵ ساله و بیشتر در طول هفته ۳.۶۶ لیوان شیر مصرف کرده اند؛ در حالی که ۵۴.۸ درصد این افراد در طول هفته ۱.۷ لیوان نوشابه نوشیدهاند. در سال ۹۶ جامعه هدف آماری در طول یک هفته ۱۳.۸ واحد میوه و در طول یک ماه ۲.۱ وعده ماهی، ۱.۴ دفعه فستفود و ۱.۳ وعده بیرون از منزل غذا مصرف کردهاند.
در این سال ایرانیها ۲ ساعت و ۲۹ دقیقه در هفته به موسیقی گوش دادهاند. ۱۸.۹ درصد افراد ۱۵ ساله و بیشتر به سینما، ۵.۱ درصد به تئاتر و ۴.۵ درصد نیز به کنسرت رفتهاند.
وقتی سردمداران پیشرفت دلال اطلاعات می شوند: در سالهای اخیر فعالیت شرکتهای فناوری و شبکههای اجتماعی بیش از پیش زیر ذره بین بوده است. رویدادهای مختلف از دخالت فیس بوک در رسوایی کمبریج آنالایتیکا و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گرفته تا نقش یوتیوب در انتشار ویدئوی تروریستی قتل عام مسلمانان در مسجدهای نیوزلند مردم را درباره قدرت شبکههای اجتماعی نگران کرده است.
این شرکتهای فناوری که زمانی سردمدار پیشرفت به حساب میآمدند، اکنون به غولهای بزرگی تبدیل شده اند که سعی دارند با لابی گری و استفاده از ابزارهای مختلف به هر نحوی به درآمد بیشتر دست یابند. شرکتهای چند میلیارددلاری صنعت فناوری اکنون ذخایر انبوهی از اطلاعات کاربران را در اختیار دارند. اطلاعاتی که در دنیای امروز به مثابه گنجی است. در کنار آن گستره وسیع نفوذ این شرکتها نیز به آنها اجازه میدهد تا بتوانند هر مطلبی را برای جمعیت انبوهی منتشر کنند به همین دلیل اخبار جعلی در این پلتفرمها به سرعت منتشر میشود. اما قضیه به همین جا ختم نمیشود این شرکتها با قدرت وسیع خود انحصارطلبانی شده اند که اجازه رشد به شرکتهای کوچکتر را نمیدهند.
درهمین راستا بسیاری از کشورها تصمیم گرفته اند با قوانین مختلف این شرکتهای بزرگ را کنترل کنند.
دولتها سعی دارند به هر وسیله از قانونگذاری گرفته تا جریمه و ممنوعیت مطالب مختلف، شبکههای اجتماعی و تأثیر آنها بر اجتماع را کنترل کنند. متن کامل گزارش را در این لینک بخوانید: b2n.ir/531546
JISCM_Volume 2_Issue 1_Pages 11-36.pdf
613.5K
مقاله / تفاوتهای «خبر جعلی» با « شایعه» از منظر اسناد علمی، کارشناسان و نظریه پردازان ژورنالیسم، خبر و علوم ارتباطات