نشت اطلاعات 42 میلیون کاربران ایرانی تلگرام
با توجه به نگرانی کاربران درباره این موضوع، باید گفت که جای نگرانی «جدیدی» نیست!
هر کاربر در تلگرام یک شناسه عددی شبیه شماره عضویت (مثلا 123) دارد که برای همه قابل رویت است و یک شماره موبایل که فقط برای خود شخص و دوستانش قابل رویت است.
با کمک روشهای مختلف (از جمله پوستههای غیررسمی مختلف) امکان جمعآوری ارتباط بین دو شماره فوق (شماره عضویت و شماره موبایل) وجود داشت که برخی نهادها و حتی شرکتهای تبلیغاتی در سالهای قبل چنین کاری را انجام داده بودند.
سوال: یعنی 42 میلیون نفر از تلگرام غیررسمی استفاده میکنند؟
پاسخ: خیر. کافی است یکی از دوستان شما که شماره شما را ذخیره داشته، از تلگرام غیررسمی استفاده کرده باشد تا همه مخاطبینش در این لیست 42 میلیون نفری اضافه شده باشند.
سوال: آیا خطری ما را تهدید میکند؟
پاسخ: خطر جدید؟ خیر!
ادعا شده که این اطلاعات از سامانه شکار (که در اختیار نهادهای حکومتی است) استخراج شده .این سامانه برای استخراج شماره موبایل شخصی که مطلب مجرمانه ارسال میکرده، مورد استفاده قرار می گرفته است.
حالا این اطلاعات در بازار سیاه به قیمت 500 دلار در حال فروش است و شاید بیشتر به درد شرکتهای تبلیغاتی و همچنین افرادی میخورد که میخواهند شماره موبایل کسی را استخراج کنند که از او پیامی به دستشان رسیده.
🔸️گوگل:امسال «دروغ آوریل» نداریم
🔸️گوگل اعلام کرد که تحت تاثیر شروع گسترده ویروس کرونا و لزوم افزایش مسئولیت اجتماعی آن در بحران کنونی، رسم همیشگی و قدیمی دروغ آوریل را امسال کنار خواهد گذاشت.
🔸️گوگل اعلام کرده که رسم قدیمی و همیشگی دروغ آوریل موسوم به April Fools’ Day را که همواره روز نخست ماه آوریل انجام و برگزار شده و موجب سرگرمی خیل عظیمی از مردم در کشورهای مختلف جهان می شود، امسال با توجه به بحران های کنونی ناشی از شیوع گسترده ویروس کرونا از تمامی پلتفرم های خود حذف خواهد کرد .
🔸️گوگل در این خصوص با انتشار بیانیه ای اعلام کرده است: هم اکنون با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا و درگیری بسیاری از کشورهای جهان با بیماری کووید-۱۹ ، امسال لزومی به انجام این کار وجود ندارد و هم اکنون مسئولیت اجتماعی ما نیز به عنوان یکی از بزرگترین غول های تکنولوژی در جهان افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین ترجیح میدهیم که این رسم همیشگی و قدیمی خود را امسال کنار گذاشته و آن را به آوریل سال آینده موکول کنیم
🌀 رشد سه برابری اپلیکیشنهای کتابخوان در قرنطینه
🔹شیوع ویروس کرونا در یک ماه اخیر سبب شد برخی کسبوکارها با بحران کاهش درآمد روبرو شوند اما برخی دیگر، افزایش درآمد و رشد کاربر را تجربه کردند. نمونه این کسبوکارها اپلیکیشنهای کتابخوان هستند که در یک ماه اخیر رشد کاربر نزدیک به سه برابری را تجربه کردند.
🔹پلتفرمهای تولید محتوای دیجیتال مانند کتابخوانها این روزها محبوبیت بسیاری یافتند و بخش بزرگی از جامعه به دلیل خانهنشینی، برای پر کردن اوقات خالی خود به خواندن کتاب روی آورده و چون در خانه ماندن این روزها به معنای در امان ماندن است، استفاده از محتوای دیجیتال میتواند گرهگشای خوبی باشد.
🚨 بعد از تلگرام نوبت سیباپ شد
🔺 دیتای ۵ میلیون نفر شامل شماره موبایل، نام و ایمیل کاربران منتشر شده است.
درپی نشت اطلاعات کاربران تلگرام میزبان «شکار» واکنش نشان داد: شرکت رسپینا در واکنش به موضوع میزبانی از سامانه شکار که منجر به نشت اطلاعات 42 میلیون کاربر ایرانی تلگرام شده، اعلام کرد امکان دخل و تصرف در تنظیمات امنیتی سرورهای مشتری توسط شرکت ارائهدهنده خدمات و اجازه قانونی رصد فعالیت یا ورود به حریم خصوصی سرویسگیرندگان را ندارد.
پس از فیلترینگ تلگرام، در کنار پیامرسانهای داخلی، استفاده از نسخههای غیررسمی تلگرام در بین کاربران ایرانی رواج یافت و اگرچه کارشناسان امنیتی بارها استفاده از نسخههای غیررسمی را منع کردند، اکنون شماره تلفن و شناسههای کاربری ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام از طریق این نسخههای غیررسمی جمعآوری شده و برای فروش در بازار سیاه قرار گرفته است.
تلگرام در واکنش به این موضوع اعلام کرده که نشت دادهها از طریق تلگرامهای غیررسمی صورت گرفته که با این شرکت سازگاز نبودهاند. این دادهها توسط گروهی به نام «سامانه شکار» روی سرور Elasticsearch قرار گرفته که برای دسترسی به آن هیچگونه رمز عبور و احراز هویتی لازم نبوده است و البته این دادهها در ۲۵ مارس، پس از آنکه یک محقق امنیتی به نام باب دیاچنکو این موضوع را گزارش داد، از این سرور حذف شدهاند.
در واکنش به این اتفاق، امیر ناظمی -رئیس سازمان فناوری اطلاعات- اعلام کرد: «در گزارش مرکز ماهر در دی ۹۶ در مورد عدم امنیت پوستههای تلگرام هشدار دادیم. البته شواهدی وجود دارد که این اطلاعات به شیوه دیگری جمعآوری شده است. سایت ادعاشده با نام شکار که در شرکت رسپینا میزبانی میشده، شناسایی شد. گزارش برای رسیدگی قضایی به دادستانی ارجاع خواهد شد.»
این موضوع منجر به واکنش شرکت رسپینا شده و این شرکت در بیانیهای که در وبسایت خود منتشر کرده، اعلام کرد: «پیرو اخبار منتشرشده در خصوص افشای اطلاعات کاربران سرویسهای غیررسمی تلگرام و اطلاعاتی که در فضای مجازی توسط مسئولین ذیربط مبنیبر میزبانی وبسایت مذکور بیان شده است، شرکت رسپینا ضمن ابراز تاسف از اظهارنظرهای غیرکارشناسی انجامشده، به جهت شفافسازی اذهان عمومی در این خصوص به اطلاع میرساند که وبسایت مذکور از یکی از شرکتهای ارائهدهنده خدمات هاستینگ سرویس دریافت میکرده است و شرکت رسپینا صرفا با اجاره فضای دیتاسنتر (کولوکیشن) به شرکت مذکور، سرورهای شرکت ارائهدهنده خدمات هاستینگ را میزبانی کرده است.»
در این بیانیه همچنین آمده است:« در سرویس کولوکیشن برخلاف سرویس هاستینگ امکان هیچگونه دخل و تصرفی در تنظیمات امنیتی سرورهای مشتری توسط شرکت ارائهدهنده خدمات وجود ندارد، (قابل ذکر است سرویس هاستینگ نیز جزو خدمات شرکت رسپینا نیست)، همچنین اپراتورهای ارائهدهنده خدمات ارتباطی از جمله شرکت رسپینا، اجازه رصد فعالیت یا ورود به حریم خصوصی سرویسگیرندگان خود را قانونا و اخلاقا نداشته و این مهم در حیطه اختیارات شرکتهایی مانند رسپینا نیست.
ارائه کلیه خدمات شرکت دادهپردازی رسپینا همواره مطابق با مصوبات، الزامات و قوانین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده و در خصوص چگونگی استفاده از این سرویسها، قانونا مسئولیتی متوجه این شرکت نیست.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺رسوایی بیبیسی و کارشناس ضدایرانی آن در مناظره جنجالی زنده
🎥 پوریا آسترکی از ایران در گفتگو با بیبیسی در واکنش به دفاع مجری و کارشناس این شبکه از تحریمهای دارویی علیه مردم ایران حتی در شرایط کنونی:
🔸بینندگان در تهران به این ادعای شما میخندند؛ تمام حرفهای شما دروغ است؛ اگر دارو تحریم نیست یک بسته مسکن بخرید و به ایران ارسال کنید.
🔸شما برای اینکه بفهمید دارو تحریم هست یا نه کافی است سری بزنید به سایت وزارت خزانه داری آمریکا...
خالق گاف ترقوز آباد باز هم به کاهدان زد !
🔹نخست وزیر رژیم صهیونیستی در نشست اخیر کابینه مدعی شد که فیلمی از انتقال اجساد قربانیان ویروس کرونا در ایران برای دفن در میان زبالهها در اختیار دارد.
🔹️پس از ارسال فیلم برای اعضای کابینه مشخص میشود که فیلم ادعایی نتانیاهو بخشی از یک سریال منتشر شده در سال ۲۰۰۷ بوده است!
💢 درآمد میلیاردی صداوسیما از تبلیغات سریال «پایتخت»!
➖ پس از پخش تلویزیونی سریال "پایتخت"، برخی از منتقدین نسبت به برخی سکانسها و گاها با اشاره به کل محتوای این مجموعه، انتقاداتی داشتند. توهین به مردم و فرهنگ مازندرانی، وارونه سازی یا مبالغه در برخی رفتارها و... از جملهی این انتقادات بودهاند.
■ با توجه به سطح بالای درآمدی صدا و سیما از پخش این مجموعه، بعید است که تغییر یا اصلاحی در کلیت این مجموعه پربیننده، اتفاق بیفتد...!!
🔍 سایتKeyword Tool
این سرویس، اطلاعات autocomplete را از گوگل، بینگ، یوتیوب و App Store به نمایش میگذارد. احتمالاً متوجه شدهاید همانطور که در حال تایپ کردن عبارت مورد جستجوی خود هستید، گوگل به سرعت پیشنهادهایی برای شما ارائه میدهد. به این پیشنهادها autocomplete میگویند.
اگر در گوگل عبارت "macb" را جستجو کنیم، به ما فوراً پیشنهاد میشود که یکی از عباراتی که با همین لغات شروع میگردد، و مردم پیش از این آنها را جستجو کردهاند، انتخاب نماییم. این اطلاعات ممکن است ما را به عبارات جدیدی برای جستجو هدایت کند.
مزیت این سرویس نسبت به پیشنهادهای گوگل این است که گوگل تنها پنج پیشنهاد اول -که بیش از همه جستجو شدهاند- در اختیار قرار میدهد. به علاوه در این سرویس ما میتوانیم جستجوهای پرطرفدار کشورهای مختلف را به صورت جداگانه در اختیار داشته باشیم. همچنین میتوان نتایج جستجوهای مشابه را نیز دریافت نمود که گوگل این امکان را نیز در اختیار ما قرار نمیدهد.
http://keywordtool.io/
برای ساخت آواتارهای کارتونی میتوانید از سرویس آزاد
getavataaars.com
استفاده کنید