eitaa logo
لغزشگاه
20.9هزار دنبال‌کننده
2.1هزار عکس
1.1هزار ویدیو
312 فایل
مهارت های مواجهه هوشمندانه با فضای مجازی ارتباط با ادمین: @h_etesami1979
مشاهده در ایتا
دانلود
اگر چه ویکی پدیا به عنوان یک دایره المعارف آنلاین معتبر شناخته می‌شود، اما ایجاد ۲۷ هزار مدخل غیرمعتبر در آن توسط یک نوجوان آمریکایی ، علامت هشداری برای استفاده کنندگان آن به شمار می رود. 🔹چند روز قبل یکی از کاربران شبکه اجتماعی رد ایت در بررسی‌های خود بر روی مداخل ویکی پدیا به زبان اسکاتس یا اسکاتی علیا که گویشی در جنوب و شرق اسکاتلند است، به این نتیجه رسید که ۲۷ هزار مدخل این زبان توسط یک نوجوان آمریکایی ایجاد شده که هیچ آشنایی با زبان یادشده ندارد. پ.ن: یکی از شاخصه های مخاطب فعال در دنیای رسانه،شناخت منابع معتبر در دریافت اطلاعات است .ویژگی «ویرایش محتوا» در ویکی پدیا، گویای این حقیقت است که اطلاعات این منبع قابل استناد نیست و باید از طریق مراجع معتبر مورد راستی آزمایی قرار گیرد
🔸به پیام‌رسان‌های بومی در دیتاسنتر مادر شبکه ملی، خدمات رایگان ارائه می‌شود 🔸سجاد بنابی، نائب رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت خبر از افتتاح نخستین فاز مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات با ظرفیت ۱۰۰ رک در بومهن داد و گفت: در این دیتاسنتر خدمات رایگان به پیام‌رسان‌های بومی ارائه میشود.
📹 سید حسن آقامیری در فیلمی که در صفحه اینستاگرامیش منتشر کرده است می گوید: 🔹حر می خواهد برگردد سمت امام حسین علیه السلام، ما بودیم می گذاشتیم یا نمی گذاشتیم؟/ ما ترانه خوان را به کشور راه نمی دهیم اگر بیاید، نمی گذاریم برود/ شما غلط می کنید از حر دم می زنید ▪️دو واکنش توییتری: ⭕️ سید یاسر جبرائیلی: 🔹شما غلط می‌کنید ماجرای حر بن یزید ریاحی را که "بازگشت" و در رکاب امام(ع) جنگید و به شهادت رسید را دستاویز قرار می‌دهید تا بساط رقاصه‌های لشکر یزید را در خیمه امام حسین(ع) برپا کنید. در این خیمه به روی همه احرار عالم باز است. ⭕️ شایان زیارت بان: 🔹آقا میری فقط یک طرف قضیه رو میگه، شما اقرار زبانی به توبه رو هم در آقایون و خانم های مد نظر ایشون نمی‌بینید، خواست اونا قبول توبه نیست، میخوان بقیه افکارشون مثل اونا بشه، تمامیت خواه مثل اینوریا! 🔹مثال حر برای این قشر آدم ها جفا به حر هست!
📌همراه با مخالفان 🔹تلگرام به نشانه همبستگی با معترضان بلاروس، ایموجی پرچم بلاروس را تغییر داد!! 🔹معترضان در بلاروس مخالف پرچم کنونی این کشور که در زمان اتحاد جماهیر شوروی طراحی شده است, هستند.
افت ۳.۵ درصدی ترافیک جهانی اینترنت در پی قطع سرویس‌های CenturyLink شرکت ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی«CenturyLink» روز یکشنبه با یک اختلال فنی گسترده روبه‌رو شد که تاثیر شدیدی روی ترافیک جهانی اینترنت داشت. این قطعی گسترش خطا در سراسر شبکه این کمپانی را در پی داشت و همچنین روی سایر ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت نیز تاثیر گذاشت که نتیجه آن، ایجاد مشکلات ارتباطی برای چندین کمپانی بود. کلودفلر که این قطعی روی آن تاثیر شدیدی داشته، از افت ۳.۵ درصدی ترافیک جهانی اینترنت خبر داده است که یکی از بزرگترین قطعی‌های اینترنت تا به امروز محسوب می‌شود.
لغزشگاه
‍ 🛑در ظاهر: قفل معمولی کلید خور ، در واقعیت: قفل هوشمند شرکت آمریکایی Level home خبر خوبی را برای آن دسته از افرادی دارد که به دنبال زندگی بدون کلید و یا کلید هوشمند غیر قابل تشخیص هستند. این شرکت موفق به ساخت محصولی به نام Level Touch شده است که در ظاهر یک قفل معمولی کلید خور است؛ اما در واقعیت، قفلی هوشمند برای در های خانه یا محل کار شما می باشد که با لمس کردن باز می شود. بعضی از قفل های هوشمند مانند Augustو Kwiksetاز روی ظاهر قابل تشخیص اند اما طبق گفته سازندگان Level home که از آن به عنوان قفل هوشمند نامرئی یاد می شود، این محصول از روی ظاهر قابل شناسایی نیست. ظاهر این محصول شبیه یک قفل کلید خور است اما در واقع تنها با لمس انگشت، فرمان صوتی و یا یک کلید کارتی برنامه پذیر،باز خواهد شد. این قفل ساخته شده از استیل ضد زنگ است و درون آن یک باتری CR2تعبیه شده است که می تواند تا یکسال شارژ را نگه دارد. اپلیکیشن همراه این محصول Home kit است که بر روی هر دو سیستم اندروید و iOS قابل نصب است .قیمت این محصول ۳۲۹ دلار تعیین شده است
📌تعیین ساعات برگزاری کلاس‌ها در شبکه شاد 🔹حسن الحسینی، مسئول پروژه شبکه شاد : 🔸با توجه به مشکلات ترافیک اینترنت در ساعاتی از روز و احتمال قطع شدن اینترنت در حین آموزش یکی از مشکلات جدی برای اجرای برنامه ها در شبکه شاد و آموزش های مجازی موضوع زیرساخت های مربوط به آن است. 🔸در موضوع زیرساخت‌ها با ۲مساله مشکل دسترسی به اینترنت و دیگری بار ترافیکی آن مواجه هستیم؛ بر همین اساس کلاس های درس در شبکه شاد طبق زمان بندی در نظر گرفته شده برگزار خواهد شد. 🔸طبق برنامه ریزی های انجام شده برگزاری کلاس ها در ساعات ۸:۳۰ تا ۱۰:۱۵، ۱۰:۳۰-۱۲:۴۵، ۱۳:۰۰-۱۵:۱۵ و ۱۵:۳۰۱۷:۴۵ در نظر گرفته شده اند.
تولیدکنندگان محتوای داخلی مشمول تعرفه نیم‌بها می‌شوند: تولید‌کنندگان محتوای داخلی می‌توانند از تعرفه نیم‌بها و سرعت متفاوت بهره ببرند. همچنین تولیدکنندگان محتوای داخلی آموزشی با ثبت درخواست خود در سازمان فناوری اطلاعات ایران، می‌توانند از تعرفه ترجیحی اپراتورها برای مراجعه‌کنندگان خود استفاده کنند. یکی از مهم‌ترین مزایای راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، مسئله‌ی تفکیک تعرفه اینترنت داخل از بین‌الملل بود. این مسئله بدین معناست که برای وب‌سایت‌ها با سرورهای داخلی در مقایسه با وب‌سایت‌های خارجی، تخفیف ۵۰ درصدی در نظر گرفته شد و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی از اینترنت ثابت و همراه، مطابق مصوبه سازمان رگولاتوری ملزم به رعایت این موضوع در محاسبه هزینه اینترنت برای کاربران شدند. از طرف دیگر با توجه به همه گیری شیوع کرونا در کشور، از اسفندماه سال ۹۸، حضور در مراکز آموزشی محدود شده و آموزش به صورت مجازی و الکترونیکی صورت پذیرفت و با توجه به هزینه بالای اینترنت برای تحصیل، در حالی که دانشجویان خواستار رایگان شدن حجم اینترنت مصرفی کلاس‌های مجازی شدند، وزارت ارتباطات از رایگان شدن اینترنت آموزش مجازی تا پایان خرداد خبر داد. همچنین با ادامه روند آموزش مجازی، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- با اشاره به ایجاد بار ترافیکی بر اثر آموزش مجازی، بیان کرد: به‌دلیل عدالت آموزشی و عدم امکان خانواده‌ها در تامین مالی موجب عدم بهره‌گیری از تحصیل نشود،‌ تلاش می‌کنیم که بسته‌هایی را برای معلمان و دانش‌آموزان در نظر بگیریم. زیرا به دلیل حجم ویدیوهایی که در پیام‌رسان‌ها ارسال می‌شود،‌ هزینه‌هایی به معلمان تحمیل می‌شود که باید برایش فکری کنیم. اعمال تفکیک ترافیک داخل از بین‌الملل سازمان فناوری اطلاعات نیز در این راستا در اطلاعیه‌ای عنوان کرد که بر اساس مصوبه شماره ۲۳۷ و ۲۴۸ کمیسیون تنظیم مقرارت ارتباطات مبنی بر اعمال تعرفه نیم‌بها و سرعت متفاوت برای تولیدکنندگان محتوای داخلی، کلیه اپراتورهای داخلی موظفند امکان تفکیک ترافیک داخل از بین‌الملل را اعمال و تعرفه مصرف دیتای محتواهای داخلی را به‌صورت ترجیحی و به میزان نصف تعرفه دیتای بین‌الملل محاسبه کنند. به همین منظور با فرارسیدن سال تحصیلی جدید و با هدف حمایت از کسب‌وکارهای فعال در زمینه آموزش الکترونیکی، از کلیه تولیدکنندگان محتوای داخلی آموزشی دعوت می‌شود با مراجعه به سامانه درخواست خدمات سازمان فناوری اطلاعات ایران به نشانی https://g2b.ito.gov.ir نسبت به ثبت فهرست سامانه‌ها و برنامه‌های کاربردی (app) که در داخل کشور میزبانی می‌شود اقدام کنند تا اپراتورها تعرفه ترجیحی برای مشترکانی که به سایت‌های مذکور مراجعه می‌کنند را اعمال کنند. در این اطلاعیه همچنین آمده است که به دلیل پیچیدگی‌های اجرای فنی برای اعمال تعرفه یادشده، از زمان ثبت‌ درخواست تا فعال‌سازی، نیازمند یک ماه زمان است.
ارتقای امنیت فضای مجازی به کمک شرکت‌های دانش بنیان: تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت علمی و فناوری و پلیس فتا در زمینه همکاری‌های مشترک و بهره‌گیری از ظرفیت فعالان زیست‌بوم دانش‌بنیان منعقد شد تا فرصتی برای به کار بستن توانمندی‌های فعالان این زیست بوم در مسیر کمک به امنیت فضای مجازی ایجاد شود. با این تفاهم‌نامه که بین سورنا ستاری و سرتیپ دوم وحید مجید منعقد شد، زمینه‌های لازم برای امنیت بیش‌تر فضای مجازی به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت آپ‌ها فراهم می شود. کمک به دانش‌بنیان‌های فعال در حوزه امنیت سایبری بر اساس این تفاهم‌نامه همکاری، معاونت علمی و پلیس فتا طرف تلاش می‌کنند تا با استفاده از ظرفیت‌های شان شرکت‌های دانش‌بنیان، استارت آپ‌ها و شتاب‌دهنده‌های تخصصی حوزه امنیت سایبری و فناوری اطلاعات و ارتباطات رونق پیدا کنند. فروش محصولات فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان، پیاده‌سازی راه حل‌های سرمایه‌گذاری در حوزه امنیت سایبری، جذب سرمایه گذار و منابع مالی در طرح‌های فناورانه این حوزه از دیگر محورهای این تفاهم‌نامه همکاری است. همچنین توسعه طرح‌های امنیت سایبری با مشارکت شرکت های دانش بنیان و مراکز شتاب دهنده جزو محورهای همکاری میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پلیس فتا است. قرار است تا ظرفیت صندوق های پژوهش و فناوری، پارک های علم و فناوری کشور برای اجرای طرح پژوهشی مشترک در حوزه فناوری‌های نوین امنیت سایبری اجرایی شود.
حضور نیروهای گارد ملی آمریکا در رزمایش سایبری: اعضای دفاع سایبری گارد ملی ویرجینیای غربی آمریکا در رزمایشی چندروزه به میزبانی دفتر فناوری ویرجینیای غربی شرکت کردند تا با تهدیدات امنیت سایبری و حملات احتمالی به زیرساخت‌های سایبری این کشور مقابله کنند. در این رزمایش 4 روزه مجازی و حضوری، اعضای ادارات محلی و کشوری ازجمله مسئولین سامانه‌های تحصیلی از سراسر کشور دور هم جمع می‌شوند تا تهدیدات مربوط به سامانه‌ها و شبکه‌های سایبری را شناسایی کنند. این تهدیدات بدافزارها، باج افزارها، حملات DDoS، فیشینگ و اقدامات مخرب دیگری را شامل می‌شود. جودی اوگل (Jody Ogle) یکی از اعضای سایبری نیروی هوایی آمریکا در این رابطه اظهار داشت: اهداف اصلی ما برای شرکت در این رزمایش این است که با کمک دفتر فناوری ویرجینیای غربی عملیات تمرینی انجام داده و روش‌های عملیاتی موجود را اصلاح کنیم. اهداف دیگر ما اصلاح طرح مقابله با حوادث سایبری داخلی، انسجام توافقنامه‌های کمک‌رسانی متقابل و ایجاد فرصت برای اعضای جدید دفاع سایبری است. وی در ادامه افزود: در حال حاضر ایجاد اعتماد و افزایش روابط، پیش از یک حادثه سایبری موجب می‌شود در زمان مقابله با این حوادث کارآمدتر و سریع‌تر عمل کنیم. این موضوع خود باعث کاهش اثرات یک حمله سایبری می‌شود. به‌تازگی 15 عضو دفاع سایبری گارد ملی ویرجینیای غربی یک دوره هکری به نام کلاه‌سفید (white-hat) را به اتمام رساندند. هکرهای کلاه‌سفید در بازرسی زیرساخت شبکه برای یافتن آسیب‌پذیری‌های امنیتی با ادارات همکاری می‌کنند و هدف آن‌ها شناسایی و اصلاح آسیب‌پذیری شبکه‌ها است. جودی اوگل در انتها خاطرنشان کرد: امنیت سایبری مأموریتی است که ما آن را از دو منظر پیشگیری و واکنش جدی می‌گیریم. تمرین و همکاری با شرکایمان برای پیشگیری و مقابله با حملات سایبری مأموریتی است که هم به آن افتخار می‌کنیم و هم به آن اشتیاق داریم
افزایش حملات سایبری در نیمه اول 2020: کارشناسان شرکت امنیت سایبری پازتیوتکنالجیز در گزارشی اعلام کردند میزان حملات سایبری در سه‌ماهه دوم سال 2020 به 59 درصد رسیده است. بنا برگزارش این شرکت، مهاجمان با بهره‌گیری از رویدادهایی مهمی که در دنیا اتفاق افتاده، اقدام به مهندسی اجتماعی و فعالیت‌های مخرب کرده‌اند و میزان حملات در سه‌ماهه دوم امسال نسبت به سه‌ماهه اول 9 درصد افزایش‌یافته است. در این میان حمله به بخش صنعت گسترش چشمگیری داشته و سرقت نام کاربری و پسورد کاربران سرویس‌های محبوب از 15 درصد در نیمه اول به 30 درصد در نیمه دوم رسیده است. مهاجمان با جعل فرم‌های احراز هویت محصولات Office 365 ،Outlook ،SharePoint و Skype شرکت مایکروسافت و سرویس‌های Webex و Zoom توانسته‌اند اطلاعات حساب‌های کاربری کاربران را سرقت کنند. اپراتورهای باج افزارهای Maze ،Sodinokibi ،NetWalker ،Nefilim و DoppelPaymer و گروهای جاسوسی APT از متهمان ردیف اول حوزه صنعت بوده‌اند و شرکت‌های Honda و Enel Group قربانی باج افزار Snake شده‌اند. مهاجمان 83 درصد از حملات خود به بخش صنعت را با ایمیل‌های فیشینگ آغاز کرده‌اند که بخش عمده آن‌ها مربوط به کرونا ویروس بوده است. هکرها 14 درصد از حملات خود را نیز از طریق آسیب‌پذیری‌های شبکه‌های سازمانی انجام داده‌اند.
تولید پهپاد کشاورزی که نیاز به شارژ مکرر ندارد: یک شرکت هلندی به نام درون فورآرگو، پهپادی منحصربه‌فرد برای کشاورزی تولید کرده که محدودیت ۳۰ دقیقه‌ای پرواز به علت اتمام سریع شارژ باتری را پشت سر گذارده است. این پهپاد درواقع ترکیبی از امکانات هلکوپترها و پهپادها را در خود دارد. پهنای این محصول ۶ متر است و دارای ۱۶ پره و موتور است و می‌تواند حداکثر ۵۰ لیتر انواع مایعات را حمل کند. یک ژنراتور تولید برق و یک سیستم تزریق برق به موتور بر روی این پهپاد نصب‌شده است. ژنراتور این پهپاد می‌تواند برق را به‌طور دائم و مرتب به پره های آن منتقل کند. تزریق سوخت به ژنراتور این پهپاد بعد از هر ۵ بار پرواز صورت می‌گیرد و این در حالی است که پهپادهای کشاورزی عادی حداکثر نیم ساعت در هوا باقی می‌مانند و برای جلوگیری از اتمام سریع شارژ باتری فقط می‌توانند محموله‌های سبکی با خود حمل کنند. زمان عرضه این پهپاد و قیمت آن هنوز مشخص نیست.
معماری شبکه ملی اطلاعات بالاخره نهایی می ‎شود: ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، در ارتباط با تلاش برای نهایی شدن معماری شبکه ملی اطلاعات گفت: طبق مصوبات قبلی انتظار داشتیم که وزارت ارتباطات پیشنهاداتی در رابطه با معماری شبکه ملی اطلاعات ارائه دهد. وزارت ارتباطات تا مدت‌ها پاسخی به این مطالبه نمی‌داد و درنهایت نیز مطرح کرد همان اسناد قدیمی که قبل از سند تبیین الزامات ارائه کرده، معماری مطلوبشان است؛ که این مسئله موردپذیرش ما واقع نشد. فیروزآبادی اضافه کرد: بعد از سند تبیین الزامات باید معماری مجددی طراحی می‌شد. به دنبال فرمانی که رهبر معظم انقلاب در ۱۲ آذرماه صادر کردند، وزارت ارتباطات مکلف شد این معماری را ارائه دهد. اکنون با همکاری فشرده که بین مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات در جریان است این معماری با اخذ نظر از تمام سازمان‌های مربوطه، در حال نهایی شدن است. کار کارشناسی بسیار سنگینی در این خصوص صورت گرفته و معماری تهیه‌شده معماری دقیقی است. او همچنین از نهایی شدن سند معماری شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت: برای فضای مجازی مدل‌های مختلف وجود دارد، یکی از مدل‌هایی که مورد تایید مرکز ملی فضای مجازی است، مدلی است که از چهار لایه شبکه، محتوا، کاربر و خدمات تشکیل‌شده است. «مدیریت» و «حکمرانی و امنیت» دو بحث مهم در شبکه ملی اطلاعات دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: در این مدل دو بحث زمینه‌ای مهم مطرح است که باید در تمام لایه‌ها مدنظر قرار بگیرد؛ «مدیریت» و «حکمرانی و امنیت». در مدیریت و حکمرانی عامل مهمی که برای ما وجود دارد استقلال است. برخی از افراد، لایه شبکه را به سمتی گسترش می‌دهند که محتوا و خدمات را شامل می‌شود. این عده در حقیقت متولیان شبکه ملی اطلاعات را مسئول فضای مجازی کشور می‌دانند و هرگونه اشکالی که در فضای مجازی کشور وجود دارد و عملاً به فضای مجازی جهانی متصل و غیرقابل‌کنترل است را متوجه متولیان شبکه ملی اطلاعات می‌کنند. وی افزود: متولیان شبکه هم برای این‌که مسئولیتشان زیاد نشود، شبکه را محدود به ارتباطات می‌دانند و حتی بخشی که از نظر مرکز ملی به‌عنوان شبکه اطلاعات شناخته می‌شود را به شبکه ملی ارتباطات کاهش می‌دهند. آن‌ها سعی می‌کند ارتباطات را در حوزه مأموریت خود بگذارند. فیروزآبادی با تأکید بر این‌که افراط‌وتفریط در مورد شبکه ملی اطلاعات هر دو غلط است، اشاره کرد: در شورای عالی فضای مجازی، تعریف دقیقی برای شبکه ملی اطلاعات ارائه داد شده و سندی به نام «سند تبیین الزامات شبکه ملی» تهیه شد. بعدازآن نوبت به ارائه سند معماری رسید که اکنون مراحل نهایی را طی می‌کند. بیش از ۸۰ درصد این سند تصویب‌شده و با یک جلسه دیگر بقیه آن سند معماری نیز نهایی می‌شود. او با اشاره به اینکه در سند معماری، سعی شده نظر مرکز ملی و وزارت ارتباطات به یکدیگر نزدیک شود و همه‌چیز روشن باشد،گفت: در این سند جدید ضمن ارائه مفهوم دقیق از شبکه ملی اطلاعات، بحث صورت گرفتن برخی اقدامات در حوزه محتوا و خدمات را مطرح کردیم که این‌گونه اقدامات مقوم شبکه ملی اطلاعات است. شبکه اطلاعات تنها با خدمات بومی، ملی می‌شود او همچنین ادامه داد: ما نمی‌توانیم شبکه ملی اطلاعات را طراحی کنیم، اما عرضه محتوا و خدمات در آن به‌درستی صورت نگیرد، این شبکه زمانی ملی است که محتوا و خدمات بومی و محلی در آن ارائه شود. در شبکه ملی، کاربر ملی است، محتوا و خدمات هم باید متناسب با شرایط ملی شود. اگر جاده و اتوبان می‌زنیم باید متناسب با آن سیستم حمل‌ونقل وجود داشته باشد. محتوا و خدمات شبکه ملی اطلاعات هم دقیقاً مصداق همین امر است. دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: اشکالاتی که وزارت ارتباطات در حوزه توسعه محتوا و خدمات نیز مطرح کرده و درست بود را نیز در سند معماری جدید موردتوجه قراردادیم و در حقیقت با مشخص کردن تعهدات برای متولیان محتوا و خدمات در کشور و مدیران این بخش‌ها، اهدافی تعیین کردیم تا شبکه ملی به‌صورت متوازن توسعه پیدا کند. فیروزآبادی در آخر با تأکید برافزایش سهم اقتصاد دیجیتال بیان داشت: بر اساس این طرح سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کل کشور باید به ۱۰ درصد برسد و ۷۰ درصد ترافیک مخصوص کاربران را خدمات محتوای داخلی تشکیل بدهند. برای تحقق این اهداف، وزارت ارتباطات و سایر فعالان حوزه شبکه مانند اپراتور‌ها باید در این چارچوب حرکت کنند تا اختلافات به حداقل برسد.
⭕️امام خامنه ای در دیدار با روسای اموزش و پرورش: 🛑 در باب آموزش مجازی، یک نکته‌ی دیگر هم وجود دارد و آن، زیانهایی است که احتمالاً در آموزش مجازی وجود دارد. حالا این شبکه‌ی شاد که به وجود آمده، بسیار چیز خوبی است منتها بایست مراقبت کنید تا این موجب این نشود که جوانها وارد فضای بی ‌بند و بار و رهای اینترنت بشوند و سرشان گرم بشود به یک چیزهای دیگری که هم از لحاظ اخلاقی، هم از لحاظ اعتقادی خطرهای بزرگی برای اینها دارد؛ این را باید کاملاً مراقبت بکنید، یعنی پیش‌بینی کنید. البتّه دیروز پریروز در زمینه‌ی فکری که آموزش و پرورش در این زمینه کرده، به من یک گزارشی دادند، منتها باید کار کنید در این زمینه؛ یعنی کاری است که نمیشود رها کرد این را؛ چون بحث به‌اصطلاح اُنس بچّه‌ها با فضای مجازی، محسّناتی دارد، عیوبی هم دارد. یکی از عیوبش این است که گفتم؛ یکی از عیوبش منزوی شدن بچّه‌ها در خانه است؛ وقتی که با این تبلت و مانند اینها آشنا شدند، میروند سرگرم آن کار میشوند و از محیط خانه و خانواده در واقع بتدریج دور میشوند. باید به اینها توجّه کنید و مراقبت کنید. ۹۹/۶/۱۱
افزوده شدن حالت ویژه کودکان به تبلت های اندرویدی: پیش‌ازاین گوگل ابزار کنترل خانوادگی را به سیستم‌عامل اندروید اضافه کرده بود و بخشی از فروشگاه پلی استور خود را نیز به عرضه اپلیکیشن های مورد تائید معلمان اختصاص داده بود. اما حالا قصد دارد حالت کودکان را نیز به برخی تبلت های اندرویدی اضافه کند. این حالت ویژه کیدز اسپیس نام دارد و باعث می‌شود کودکان تنها به ابزار و امکاناتی دسترسی داشته باشند که برای آن‌ها در نظر گرفته‌شده است. در این حالت مطالب و محتوای ویژه کودکان برای مطالعه، مشاهده و بازی در دسترس قرار می‌گیرد. امکان شخصی‌سازی حالت کودکان تبلت های اندرویدی نیز بر اساس سلیقه کودکان وجود دارد. ازجمله دسته‌بندی‌های اطلاعاتی موجود در این حالت می‌توان به حیوانات، طبیعت، علوم، کمک به انجام تکالیف، داستان و املا، بازی‌های دخترانه، آشپزی، فانتزی، موسیقی و وسایل نقلیه اشاره کرد. در این بخش تعداد زیادی کتاب آنلاین و اپلیکیشن های متنوع آموزشی و علمی وجود دارد و گوگل در حال مذاکره با ناشران برای افزایش دسترسی به انواع کتب است. فعلاً برای کودکان ساکن آمریکا ۴۰۰ کتاب در این حالت در نظر گرفته‌شده است. فعلاً این خدمات در تبلت ۱۳۰ دلاری Tab M۱۰ HD Gen ۲ در دسترس قرارگرفته است.
📌میزبانی آپارات 🔹آپارات اعلام آمار پخش زنده مربوط به محرم امسال را اعلام کرد 🔸در روزهای تاسوعا و عاشورا با پخش زنده آپارات میزبان 612 هیات بزرگ و کوچک بودیم و در مجموع بیش از 267هزار آی‌پی منحصر به فرد در این دو روز به تماشای هیات‌ها نشستند.
نسخه جدید شاد منتشر شد.(۹۹۰۶۱۱) امکان ورود مدیران مدارس،احراز هویت و تشکیل گروه ها و همچنین سرویس های جانبی همچون شادینو بزودی و پس از اعلام رسمی در این نسخه فعال خواهد شد
وزیر ارتباطات در حساب کاربری خود در اینستاگرام به توضیح پیرامون شایعات و پرسش‌ها درباره رومینگ بین الملل پرداخت. محمدجواد آذری جهرمی، در حساب اینستاگرام خود در پی پرسش‌های متوالی مردم از او نوشت: امروز تعداد زیادی پیام دریافت کردم که گفته بودند اپراتورها با فعال کردن سرویس رومینگ به صورت اجباری مبالغی را از حساب مشترکان کسر کرده‌اند. با توجه به این موضوع به سوالات کاربران پاسخ داده‌ام. سوال ۱: رومینگ بین الملل چیست؟ زمانی که شما به مسافرت خارج از کشور می روید سیم کارت شما قابل فعال شدن در شبکه تلفن همراه کشور مقصد است. در این حالت می‌گویند سیم کارت شما رومینگ شده و تماس گرفتن یا استفاده از اینترنت در حالت رومینگ بین الملل بسیار گران بوده و بیشتر برای تجار کاربرد دارد. سوال ۲: آیا رومینگ بین الملل بدون برقراری تماس یا استفاده از اینترنت، برای مشترک هزینه‌ای دارد؟ خیر. فعال شدن سیم کارت شما در شبکه کشور مقصد بدون تماس هیچ هزینه‌ای برای شما نخواهد داشت. سوال ۳: آیا سرویس رومینگ بین الملل برای همه به صورت پیش فرض فعال است؟ در حال حاضر بله. قبلاً این سرویس برای همه فعال نبود و در صورت نیاز مشترک باید به دفاتر خدمات ارتباطی مراجعه و این سرویس را فعال می‌کرد اما پس از فراگیر شدن سفر اربعین و برای راحتی مردم، این سرویس به صورت پیش فرض برای مشترکان همه اپراتورها فعال است. سوال ۴: آیا با فعال بودن خدمات رومینگ بین الملل و عدم خروج از کشور مشترک باید هزینه بیشتری برای تماس بپردازد؟ پاسخ قطعاً خیر است. هیچ گونه هزینه اضافی در صورت عدم خروج از کشور برای مردم محاسبه نخواهد شد و این خبر شایعه‌ای بیش نیست. سوال ۵: آیا با غیرفعال کردن خدمات رومینگ بین الملل با این کدهای دستوری معرفی شده، مشکلی برای مشترک به وجود می‌آید؟ پاسخ خیر است. تا زمانی که مشترک قصد مسافرت خارج از کشور را نداشته باشد. در آن صورت باید قبل از سفر به فعال سازی اقدام کند وگرنه سیم کارت او در خارج از کشور قابل استفاده نخواهد بود. سوال ۶: آیا غیرفعال سازی خدمات رومینگ بین الملل منفعتی هم دارد؟ پاسخ به صورت کلی خیر است اما به شهروندان نقاط مرزی کشور توصیه می‌شود به دلیل آنکه ناخواسته در معرض پوشش شبکه موبایل کشورهای همسایه قرار می‌گیرند، برای جلوگیری از رومینگ اجباری و برقراری تماس به صورت رومینگ بین الملل ناخواسته، این سرویس را روی سیم کارت‌های خود غیرفعال کنند.
نسخه اولیه دو سامانه امنیت شبکه در کشور، شروع به کار کردند: نسخه اولیه‌ی دو سامانه امنیت شبکه بومی “مدیریت متمرکز هویت‌های دیجیتال و احراز هویت امن” و “زیرساخت متمرکز نظارت و امنیت بر نقاط انتهایی شبکه” که به‌منظور تامین امنیت شبکه توسط یک شرکت دانش‌بنیان طراحی شده بودند، به صورت کاربردی توسط بعضی بانک‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند. عباس عباس‌نژاد، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به عرضه دو سامانه بومی “مدیریت متمرکز هویت‌های دیجیتال و احراز هویت امن” و “زیرساخت متمرکز نظارت و امنیت بر نقاط انتهایی شبکه”، گفت: این دو سامانه از تمامی قابلیت‌های مورد نیاز کسب و کارهای داخلی برخوردارند و متناسب با نیاز سازمان‌ها طراحی و بهینه‌سازی می‌شوند. وی با بیان اینکه سرویس زیرساختی و پایه اولیه موجود تنها قادر به ارائه خدمات معین و مشخصی هستند و امکان ایجاد تغییرات زیاد را ندارند، اظهار کرد: بر اساس همین نیاز، در این سامانه‌ها با به‌ کارگیری ابزارهای تولید کد و برنامه‌های جانبی، علاوه بر ایجاد قابلیت‌های لازم، نیازمندی‌های مدیریت متعدد بومی همانند داشبوردهای نظارت بر امنیت و تهیه گزارش‌های خاص فراهم ‌شده است. عباس‌نژاد، با بیان این‌که نمونه مشابه و یا شناخته شده دیگری در این حوزه وجود ندارد، یادآور شد: تنها محصول و خدمت ثبت شده در این زمینه نمونه تولیدشده توسط این شرکت دانش‎بنیان است. در نمونه بومی سعی شده علاوه بر افزایش چشمگیر کارآمدی، نقاط ضعف احتمالی در مقایسه با محصولات مشابه خارجی و مبتنی بر استانداردها برطرف شود. بر اساس اعلام معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی از به‌کارگیری نسخه اولیه از محصولات و خدمات این شرکت در زیرساخت‌های حیاتی همچون بانک‌های کشور خبر داد و افزود: با تجربه‌هایی که از پروژه‌های اجرائی و با تکیه بر تحقیق، پژوهش و مطالعات به دست آوردیم، سامانه‌های اولیه به تدریج توسعه یافتند. نسخه‌های جدیدتر، کاربردی‌تر و متناسب با نیازهای روز جامعه فناوری ایران تهیه شدند و به زیرساخت‌های حیاتی کشور خدمت‌رسانی می‌کنند.
مایکروسافت ابزار مبارزه با ویدئوهای جعل عمیق ابداع کرد: ابزار جدید مایکروسافت شناسایی کننده اصالت ویدئوها نام دارد و با تحلیل ویدئوها و عکس‌های موجود در اینترنت تشخیص خواهد داد که آیا این نوع محتواها واقعی هستند یا دستکاری شده و فاقد سندیت هستند. در نهایت ابزار مذکور بعد از بررسی عکس‌ها و فیلم‌های ارسالی به آنها امتیاز اعتماد می‌دهد یا شانس واقعی بودن آنها را بر مبنای درصد نمایش می‌دهد. مایکروسافت تحلیل ویدئوها را با استفاده از ابزار خود به صورت فریم به فریم انجام می‌دهد. مایکروسافت مدعی است ابزار یادشده عناصر ظریفی را در عکس‌ها و ویدئوها مورد بررسی و توجه قرار می‌دهد که معمولاً انسان با چشم خود قادر به تشخیص آنها نیست. تولیدکنندگان محتوا و فعالان حوزه رسانه و خبر هم می‌توانند برای صدور تاییدیه اصالت تولیدات خود از این ابزار استفاده کنند تا برچسب واقعی بودن عکس‌ها و ویدئوهای آنها به محتوای ارسالی آنها اضافه شود. از این طریق کاربران اینترنت هم راحت تر می‌توانند به محتوای یادشده اعتماد کنند.
انتشار منشور سایبری گروه پنج چشم: ادارات امنیت سایبری کشورهای عضو گروه پنج چشم طی یک همکاری مشترک اطلاعاتی منشوری در زمینه امنیت سایبری منتشر کردند. ادارات یادشده مدعی‌اند این منشور، حاوی دستورالعمل‌هایی است برای بررسی حوادث سایبری و رویکردهای فنی تا از این طریق فعالیت‌های مخرب کشف شوند. کریس کربز (Chris Krebs) مدیر اداره امنیت سایبری و امنیت زیرساخت آمریکا در خصوص این منشور گفت: از زمان تأسیس اداره امنیت سایبری و امنیت زیرساخت آمریکا تا به امروز این منشور در نوع خود جزء اولین‌ها است. مرکز امنیت سایبری استرالیا، مرکز ملی امنیت سایبری نیوزیلند، گروه واکنش سریع نیوزیلند، مرکز امنیت ارتباطات کانادا و مرکز ملی امنیت سایبری انگلیس با همکاری اداره امنیت سایبری و امنیت زیرساخت آمریکا سندی 14 صفحه‌ای تحت عنوان رویکردهای فنی برای کشف و اصلاح فعالیت‌های مخرب منتشر کردند. نکات اصلی این منشور به‌طور خلاصه عبارت‌اند از: ابتدا اطلاعات را برای تجزیه‌وتحلیل بیشتر جمع‌آوری کنید. اقدامات کاهشی که از حملات دشمن جلوگیری می‌کند را اجرایی کنید. در پایان هم پشتیبانی از یک سازمان امنیت فن‌آوری طرف سوم برای مقابله با حوادث را مدنظر قرار دهید.
پرتکرارترین مداحان توییتر: دلیل اختصاص بیش از ۵۰ درصد از محتواها پیرامون محمود کریمی، وجود هیئت سیار و روضه خوانی در کوچه پس کوچه‌های تهران و همچنین حضور در منزل شهید سلیمانی و اتفاق جالب توجه روضه خوانی وی در جمع مردم کوره‌پزخانه‌های جنوب تهران بود. 🔸۲۳.۵ درصد از محتواها نیز مربوط به مهدی رسولی و حضور وی در بین مردم و مزار شهدای شهر زنجان و همچنین ابراز علاقه کاربران به یکی از مداحی‌های پرطرفدارش بوده است. 🔸میثم مطیعی، سید مجید بنی فاطمه، محمدحسین پویانفر و سیدرضا نریمانی در رتبه‌های بعدی مداحان پرتکرار توییتر فارسی قرار گرفتند.
برنامه تلویزیونی مرورگر با رویکرد فناوری اطلاعات ، سواد اطلاعاتی و رسانه‌ای، معرفی نخبگان استان مازندران و معرفی شرکت های دانش بنیان به زودی از سیمای مازندران پخش خواهد شد. علاقه مندان به این حوزه می توانند نظراتشان و حتی مشکلاتی که در استفاده با فناوری ها دارند مطرح کنند تا کارشناسان ما در برنامه به پاسخ آنها بپردازند آدرس کانال تلگرامی برنامه: T.me/mororgar_tv سوالات خود را در حوزه فناوری و دیجیتال به آی دی زیر در تلگرام بفرستید: https://t.me/Modire_channell
چگونه قفل صفحه تلفن‌همراه خود را با استفاده از دستیار گوگل باز و بسته کنیم؟ سیستم دستیار صوتی گوگل (Google Assistant) یکی از ابزارهای بسیار کاربردی گوگل است که علاوه بر قابلیت‌هایی مثل چک کردن آب و هوا، بررسی ترافیک جاده‌ای و برقراری تماس با مخاطبین شما یک قابلیت کارآمد و جالب توجه دیگری نیز دارد که شاید تاکنون کمتر به آن پرداخته شده باشد و آن هم «امکان باز و بسته کردن قفل صفحه» است. چگونه دستیار صوتی گوگل را بر روی گوشی خود فعال کنیم؟ تقریبا تمامی گوشی های اندروید جدید (اندروید 7.0 به بالا) به‌صورت پیش‌فرض مجهز به این ابزار هستند و شما تنها کافی‌ است حین راه‌اندازی تلفن خود آن را فعال کنید و به گوگل اجازه‌های دسترسی مورد نیاز را بدهید تا به‌راحتی از قابلیت‌های این ابزار بهره‌مند شوید. اگر شما از فعال بودن آن اطمینان ندارید، تنها کافی است وارد برنامه گوگل گوشی خود شوید. بر روی گزینه‌ی More کلیک کنید و سپس در بخش Setting به کلیک بر Google Assistant از فعال بودن آن اطمینان حاصل کنید. برای نسخه های قدیمی تر اندروید نیز، با بروزرسانی اندروید، دستیار گوگل خودکار دانلود و فعال می‌شود. هر گوشی که از نسخه بالاتر 5.0 Lollipop پشتیبانی می‌کند، قابلیت اجرای این برنامه را دارد. برای نصب دستیار گوگل، می توانید از Google Play آن را دانلود و نصب کنید. ممکن است شما دستیار گوگل را نصب کنید و با اینکه تلفن‌همراه شما از دستیار گوگل پشتیبانی می‌کند، اما علامتی مبتنی بر فعال کردن آن دریافت نکنید. در این صورت نیاز است که شما ابتدا چند مورد را چک کنید. مطمئن شوید زبان تلفن‌همراه شما با زبان‌های پشاتیبانی شده توسط دستیار گوگل هم‌خوانی داشته باشد. اگر زبان‌ تلفن‌همراه شما با دستیار گوگل هم‌خوانی دارد اما همچنان دستیار شما فعال نشده، از به‌روز بودن برنامه‌ی Google Play Services خود اطمینان حاصل کنید. تلفن‌های همراه با پردازنده های ضعیف و قدیمی عموما با این برنامه سازگار نیستند. (تلفن‌همراه شما باید حداقل دارای 1G حافظه خالی و رزولوشن صفحه‌ی 720 باشد.) پس از حصول اطمینان از فعال بودن این قابلیت، اکنون به چگونگی باز یا بسته کردن قفل صفحه تلفن‌همراه به کمک آن می‌پردازیم. چگونه قفل تلفن‌همراه خود را با استفاده از دستیار گوگل باز کنیم؟ شما می‌توانید تنها با گفتن ”OK Google” قفل گوشی خود را باز کنید. برای شروع به کار این قابلیت تنها نیاز است تنطیمات زیر را بر روی تلفن‌همراه خود اعمال کنید. ۱) صدای خود را بر روی برنامه‌ی دستیار گوگل تعریف و وارد کنید. ۲) در تنظیمات دستیار خود، قابلیت باز کردن قفل صفحه را فعال کنید. برای انجام دو این مراحل وارد برنامه دستیار گوگل شوید، و بر روی آیکون آبی رنگ به شکل کشو کلیک کنید و بعد بر روی علامت سه نقطه بزنید و از آنجا وارد بخش تنظیمات (settings) شوید. پایین بخش Devices روی گوشی خود کلیک کنید. با باز شدن صفحه جدید، دو گزینه Access with Voice Match و Unlock with Voice Match را فعال کنید.
🔹تغییر رفتار کاربران در دوران همه‌گیری ویروس کرونا، تعادل عرضه و تقاضا را به هم زده است. 🔺میزان تبلیغات در حوزه‌های گردشگری و تاکسی‌آنلاین در کوتاه‌مدت به ترتیب ۸۱ درصد و ۷۷ درصد کاهش یافته است؛ این درحالی است که حوزه‌های آموزش‌آنلاین، سلامت و بیمه، فروشگاه آنلاین به ترتیب ۱۹۶۱ درصد، ۸۲۲ درصد و ۲۴۵ درصد رشد را تجربه کرده‌اند. ▪️برای مثال، دیجی‌کالا افزایش قابل توجهی در تقاضای خرید اینترنتی تجربه کرده است. تا جایی که این شرکت در بیانیه مطبوعاتی خود اعلام کرد که برای پاسخگویی به تقاضای خریداران، نیاز به جذب ۲۰۰۰ نیروی انسانی جدید دارد. 🔸اثر بلندمدت این رکود، بر زیرساخت‌های زنجیره تامین و کسب و کارهای کوچک و بزرگ، احتمالا خطر جدی برای صنعت تبلیغات دیجیتال در پی خواهد داشت.
بهره‌برداری از مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات با نام سردار سلیمانی: نخستین فاز بهره‌برداری مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات با نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فردا یکشنبه ۱۶ شهریور انجام خواهد شد. پروژه ایجاد مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از الزامات سند معماری و طرح کلان این پروژه در دستور کار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار گرفته است تا زیرساخت ارائه خدمات دیتاسنتری به ارائه دهندگان خدمات پایه کاربردی مانند پیام رسان ها و موتورجستجو فراهم شود. این مرکز در فاز نخست با تعداد ۱۰۰ رک و با قابلیت ۵۰۰ سرور در بخش خدمات پیام‌رسان و حدود ۵۰۰ سرور در حوزه خدمات موتورهای جستجو و با سرمایه گذاری ۴ هزار میلیارد ریال، در بومهن تهران فردا یکشنبه ۱۶ شهریورماه افتتاح می شود. مراسم افتتاح دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات که به نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی مزین شده است، ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه فردا یکشنبه با حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات برگزار می شود. گفته شده فاز دوم این مرکز نیز تا پایان سال با ظرفیت ۲۰۰ رک به بهره برداری خواهد رسید
استفاده از نرم‌افزارهای بومی در شرکت‌های دولتی روسیه: شورای فدراسیون روسیه به دولت این کشور پیشنهاد کرد شرکت‌ها و کورپوراسیون‌های دولتی را همچون نهادهای دولتی و بانک‌ها جزء زیرساخت‌های اطلاعاتی حساس دسته‌بندی کرده و از 1 ژانویه 2021 آن‌ها را به سمت استفاده از نرم‌افزارها و تجهیزات فناوری اطلاعات بومی سوق دهد. شورای فدراسیون از دولت درخواست کرده میزان بومی‌سازی محصولات را برای شرکت‌های دولتی و موارد منع کامل استفاده از محصولات خارجی را نیز تعیین کند. وزارت صنعت و تجارت، وزارت ارتباطات و وزارت دادگستری اعلام کرده‌اند این طرح در حال بررسی بوده و در حال حاضر جایگزینی واردات در شرکت‌های دولتی انجام می‌شود، اما به‌صورت قانونی هنوز کنترل نمی‌شود. میخائیل میشوستین، نخست‌وزیر روسیه در ماه ژوئیه 2020 از شرکت‌های دولتی خواسته بود تا 1 ژانویه 2021 برنامه‌های خود مبنی‌بر جایگزینی نرم‌افزارهای خارجی را ارائه دهند. میشوستین اعلام کرده بود دولت قصد دارد میزان استفاده از نرم‌افزارهای داخلی در شرکت‌های دولتی را 60 درصد افزایش دهد که در سال 2019 تقریباً 10 درصد بوده است. کارشناسان شرکت روس تلکام معتقدند در شرکت‌های دولتی و تأسیسات حساس اطلاعاتی جایگزینی واردات همچنان انجام می‌شود. متخصصان روستک نیز اعلام کرده‌اند چندین سال است از نرم‌افزارهای روسی استفاده کرده و محصولات اختصاصی خود را طراحی می‌کنند.