هدایت شده از سواد سایبری
🔺ویژگی جدید گوگل مپ رانندگان را از جادههای خطرناک دور میکند
▪️ویژگی جدید گوگل مپ به جای پیشنهاد سریعترین مسیر، رانندگان را به سمت مسیرهای ایمنتر هدایت کرده و از بروز تصادفات احتمالی جلوگیری میکند.
هدف گوگل افزایش ایمنی جادهها، کاهش تصادفات و کاهش خسارات مالی و جانی به رانندگان است. این قابلیت با هدایت رانندهها به مسیرهای امنتر، بیش از 100 میلیون حادثه ناشی از ترمز ناگهانی را کاهش خواهد داد. این قابلیت بهزودی برای اندروید و iOS در دسترس خواهد بود.
افزایش تمایل سالمندان به فناوریهای ارتباطی
▫️یکی از باورهای رایج این است که افراد سالمند کمتر تمایل به فناوری و ابزارهای هوشمند دارند. در تحقیقی که موسسهای به نام «پیو» در آمریکا انجام داده، مشخص شده استفاده افراد سالخورده از موبایلهای هوشمند در دو سال اخیر از ۵۳ درصد به ۶۱ درصد افزایش یافته است.
▫️ این تحقیق میگوید از هر پنج نفر با سن بالاتر از ۶۵ سال، سه نفر از موبایلهای هوشمند استفاده میکنند و ۶۴ درصد آنها به اینترنت خانگی پرسرعت مجهز هستند.
▫️جالبتر آنکه این استقبال در بازه سنی ۶۵ تا ۷۴ سال بیشتر بوده و به ۷۱ درصد رسیده است
پنج اولویت دولت آینده در حوزه تکنولوژی های نوین:
کاندیداهای ریاستجمهوری نخستین مناظره خود در مورد موضوعات اقتصادی را درحالی به پایان بردند که تقریبا هیچکدام برای بخش دیجیتال سهمی در اقتصاد قائل نبودند یا در مهمترین سخنان اقتصادی آن را شایسته اشارهای هم ندانستند. هرچند اقتصاد دیجیتال بخشی راهبردی از سیاستهای کلی اقتصادی است اما با توجه به پتانسیلهای موجود بخشخصوصی و نیروی جوان و متخصص این بخش میتواند پیشبرنده کل جریان اقتصادی باشد. بر اساس اعلام سازمان تنظیم مقررات سهم اقتصاد دیجیتال ایران در پایان سال ۹۹ به حدود ۵/ ۶ درصد از کل GDP ایران رسید و بنابر آمارها تا پایان دولت جدید این سهم به ۱۰درصد خواهد رسید. با توجه به رشد قابلتوجه ابزارهای دیجیتال در زندگی روزمره مردم و نیاز روزافزون آنها به این فضا میتوان اولویتهایی را برای دولت آینده در این حوزه ترسیم کرد. از توسعه زیرساختهای اینترنتی گرفته تا توجه به کسبوکارهای نوپا و از توسعه ۵G تا حذف نهادهای متعدد نظارتی و مجوزهای رنگارنگ؛ همه به نوعی سیاستهایی هستند که با رفاه، معیشت و اقتصاد جامعه رابطه مستقیمی دارند. متن کامل گزارش دنیای اقتصاد را بخوانید: https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3770461
📌نیجریه کاربرانی که ممنوعیت توییتر را دور بزنند دستگیر میکند!
🔸یک روز پس از ممنوعیت استفاده از توییتر در نیجریه، این کشور اعلام کرد که کاربرانی که بخواهند از این شبکه اجتماعی را دور بزنند دستگیر و محاکمه خواهد کرد.
🔸 ابوبکر ملامی، سخنگوی وزیر دادگستری و دادستان نیجریه، روز شنبه از این تصمیم دولت این کشور برای مجازات خبر داد ؛ این تصمیم افراد و سازمانهایی که از توییتر استفاده کنند را هم شامل میشود.
🔸دولت نیجریه توییتر را روز جمعه به دلیل «استفاده از این پلتفرم برای فعالیتهایی که میتوانند موجودیت حقوقی نیجریه را تحلیل ببرد» به طور کامل ممنوع کرد و این کار سرزنش داخلی و بینالمللی را به دنبال داشت.
قابلیت ویژه گوگل برای حذف جستجوهای کاربران آیفون:
گوگل شرایطی را فراهم کرده که کاربران آیفون بتوانند ۱۵ جستوجوی آخر خود در گوگل را در سرعترین زمان ممکن پاک کنند.
تمام کاری که باید انجام دهید؛ این است که روی آیکون پروفایل خود در گوشه بالا سمت راست اپلیکیشن گوگل ضربه زده و گزینه «Delete last 15 min» را لمس کنید
گوگل این ویژگی را با برچسب بزرگ و آبی رنگ «New» علامتگذاری کرده تا کاربران بتوانند به سادگی آن را مشاهده و مورد استفاده قرار دهند.
پیشتر، گوگل روشهای متنوعی برای پاکسازی و حذف تاریخچه وبگردی و جستوجو ارائه کرده بود ولی همه آنها مستلزم ورود به حساب کاربری و دنبال کردن چندین منو و گزینه بودند.
این ویژگی فعلا برای کاربران iOS در اپلیکیشن Google فراهم شده ولی به زودی کاربران اندروید هم میتوانند از این قابلیت بهره ببرند.
تعداد بینندگان جهانی تلویزیون
▪️تلویزیون رسانهای سنتی اما همچنان قدرتمند است. باوجود آنکه تلفنهای هوشمند و شبکههای اجتماعی فرصت کمتری به مردم میدهند که پای تلویزیون بنشینند، صنایعی مانند تبلیغات، نمایش خانگی، ورزش، و رسانهها چشماندازهای روشنی را برای تلویزیون رقم زدهاند.
▪️دادههای جمعآوری شده در بازار جهانی تلویزیون نشان میدهد در سال ۲۰۱۹، ۱.۷ میلیارد خانوار در سراسر جهان مخاطب برنامههای تلویزیونی بودهاند. در حالی که در سال قبل این آمار ۱.۶۷ میلیارد خانوار بود.
▪️براساس آمارهایی دیگر، همین امسال ۴.۲۳ میلیارد نفر در سراسر جهان تلویزیون تماشا میکنند ؛ این تعداد قرار است به طور مداوم افزایش یابد و تا سال ۲۰۲۵ تقریباً به ۴.۳۶ میلیارد نفر برسد.
📊 سوت پایان مناظره اقتصادی: یک هیچ به نفع رئیسی
🔹 با تحلیل و مقایسه کلانداده انتخاباتی پیرامون نامزدها، پیش از برگزاری مناظره اول و پس از آن ، رویکردها نسبت به چهار نامزد شاخص جریانهای سیاسی مورد بررسی قرار گرفته است.
🔹محتوای پیرامون هر یک از این نامزدها پس از مناظره افزایش قابل توجهی داشته، اما آنچه حائز اهمیت است، رویکرد محتوای منتشر شده است.
🔹همتی به نسبت سایرین افزایش محتوای چشمگیرتری داشته است اما محتوای پس از مناظره ۶۹درصد منفی برآورد شده و رویکرد مثبت وی نیز با ۳درصد کاهش نسبت به قبل مواجه شده است.
🔹متقابلا رئیسی با رشد ۱۳درصدی محتوای مثبت و کاهش ۳۰ درصدی محتوای منفی بیشترین میزان تغییر مثبت را در بین نامزدها داشته است.
🔹نگاه کاربران به جلیلی نیز پس از مناظره با کاهش ۱۱درصدی محتوای مثبت نسبت به کل محتوا همراه بوده است. میزان محتوای منفی نسبت به کل محتوا تغییری نداشته است.
🔹رویکرد کاربران به مهرعلیزاده نیز مثبت بوده است. وی از رشد ۱۱ درصدی محتوای مثبت و کاهش ۱۳ درصدی محتوای منفی برخوردار شده است.
سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی به تصویب نهایی رسید/ تصویب سند چشمانداز فضای مجازی در افق 1410 با هدف رسیدن ایران به جایگاه قدرت برتر سایبری در تراز جهانی وکسب مقام اول ارائه خدمات فضای مجازی در منطقه: در جلسه شورایعالی فضای مجازی که به ریاست رئیس جمهور برگزار شد , سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی و همچنین سند چشمانداز فضای مجازی در افق 1410 به تصویب نهایی رسید. براساس سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، مقرر شد کلیه سکوها و ارائه دهندگان محتوا و خدمات فضای مجازی در مدت یکسال، نسبت به صیانت از دادهها، ردهبندی و تفکیک محتوا و خدمات ویژه هر رده سنی از خدمات عمومی اقدام کنند.
به موجب این مصوبه همچنین وزارتخانهها مکلف شدند به شکل غیرانحصاری در رابطه با سکوها و خدمات صیانت شده برای خردسالان اطلاعرسانی کنند.
موضوع دیگر جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی بررسی و تصویب سند چشمانداز فضای مجازی در افق 1410 بود که براساس این چشمانداز مقرر شد فضای مجازی، پیشران پیشرفت سایر حوزههای کشور باشد و متکی بر ظرفیتهای درونزای کشور توسعه یابد.
بر مبنای این سند چشمانداز، جمهوری اسلامی ایران تا سال 1410 به جایگاه قدرت برتر سایبری در تراز جهانی و مقام اول ارائه خدمات فضای مجازی در منطقه غرب و جنوب غرب آسیا خواهد رسید و همچنین تلاش خواهد کرد سلطه بیگانگان بر فضای مجازی کشور را نفی کرده و حکمرانی کشورهای سلطهگر بر شبکه جهانی را رفع کند.
لغزشگاه
سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی به تصویب نهایی رسید/ تصویب سند چشمانداز فضای مجازی در
اگرچه جزئیات این سند نهایی هنوز منتشر نشده است، اما آنطور که تدوین کنندگان سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی مطرح کرده اند این سند به نحوه مواجهه خردسالان، کودکان، نوجوانان و والدین با فضای مجازی نگاه ویژهای دارد. در عین حال همه نیازمندیهای عمومی و ضروری کودک اعم از موتور جستجو و شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنها که باید در یک محیط امن در دسترس کودکان قرار گیرد، در این سند مورد تاکید قرار گرفته است.
به طور کل مطابق آنچه که تدوین کنندگان این سند عنوان کرده اند، ۹ سیاست کلان برای محافظت از کودکان در برابر آسیبهای احتمالی فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است.
۱. توسعه محیطهای صیانت شده در فضای مجازی
۲. رده بندی محتوا و خدمات متناسب با سن و جنسیت و آمادگی جسمی
۳. ارتقای سواد فضای مجازی و مهارت افزایی کودکان با ابزارهایی که در اختیار والدین قرار میگیرد
۴. آگاه سازی و هوشیار سازی والدین و مربیان به دلیل نقش حمایتی که در این زمینه دارند
۵. پیشگیری از ارائه محتوای خدمات مضر
۶. برخورد قضائی با کسانی که علیه کودک و نوجوان اقدام مجرمانه انجام میدهند
۷. مراقبت اجتماعی از کسانی که در این فضا آسیب دیده اند و یا در معرض خطر هستند
۸. مشارکت محوری بخش خصوصی
۹. توسعه همکاریهای بین المللی با کشورهای مختلفی که نسبت به این موضوع دغدغه دارند
راهبری کلان این طرح برای ایجاد محیط صیانت شده برعهده مرکز ملی فضای مجازی گذاشته شده است.
برخی از مهمترین انتظارات از اجرای این طرح نیز شامل موارد زیر میشود.
۱. پیاده سازی معماری محیط امن برای کودکان در فضای مجازی با مقررات گذاری وزارت ارتباطات و ترغیب بخش خصوصی برای ارائه خدمات در این بخش
۲. مدیریت محیط صیانت شده توسط وزارت ارشاد و تولیدکنندگان محتوا با دریافت مجوز از وزارت آموزش و پرورش.
۳. تأمین پایداری کسب و کار ارائه دهنده محتوا و تعیین حق السهم تولیدکنندگان محتوا و تخصیص اعتبارات سالانه برای تولیدکنندگان محتوا توسط وزارت ارشاد
۴. نظارت بر ضوابط و ممیزی محتوا توسط سازمان تبلیغات اسلامی با کمک نهادهای مردمی
۵. حمایت از سخت افزارها و نرم افزارهای مربوط به جویشگر ایمن، نرم افزارهای تحت کنترل و تبلتهای دانش آموزی توسط وزارت ارتباطات. در این زمینه وزارت صمت در بخش سخت افزاری میتواند مشارکت کند.
۶. الزام بخشهای حاکمیتی برای آنکه محتوا را در محیط امن صیانت شده ارائه دهند. البته استفاده از این محیط صیانت شده داوطلبانه و بر بستر شبکه ملی اطلاعات در نظر گرفته شده است.
۷. به کارگیری کودکان و نوجوانان مستعد و خلاق برای توسعه محتوای خدمات مفید توسط وزارت آموزش و پرورش و با همکاری سازمان بسیج، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیما و وزارت ارشاد.
۸. امکان نظارت برخط فنی برای والدین؛ تا بتوانند برخی خدمات را کم یا زیاد کرده و تنظیم کنند. به بیان دیگر با توجه به تنوع فرهنگی موجود در کشور، میزان دسترسی فرزند به فضای مجازی توسط والدین تنظیم شود.
۹. الزام به همه ناشران محتوا در رده بندی خدمات؛ به نحوی که محتوای بالای ۱۸ سال در محیط مربوط به کودکان قرار نگیرد.
فیس تایم اپل به اندروید و ویندوز میآید: اپل در جریان رویداد WWDC 2021 اعلام کرد به زودی کاربران اندروید و ویندوز میتوانند از قابلیت تماسهای تصویری فیس تایم استفاده کنند.
طبق گفته این شرکت، به زودی قابلیت فیس تایم برای وب عرضه خواهد شد و این یعنی کاربران اندروید و سیستمهای ویندوزی میتوانند به راحتی به این سرویس تماس تصویری بپیوندند. این قابلیت پیشتر تنها در اختیار کاربران آی او اس و دستگاههای مک بود.
این اقدام از سوی اهالی کوپرتینو نشان میدهد که این شرکت قصد دارد تا فیس تایم را به رقیبی جدیتر برای اپلیکیشن زوم که این روزها بخش زیادی از تماسهای تصویری جهان را به خود اختصاص داده، تبدیل کند. فیس تایم همچنین به قابلیتی جدید مجهز شده که بر اساس آن، کاربران میتوانند لینکی را برای یک تماس تصویری در زمان مشخص ایجاد کنند و آن را با دیگر کاربران به اشتراک بگذارند تا در زمان از پیش تعیینشده، در گفتوگو حاضر شوند.
هنوز زمانی برای عرضه این قابلیتها از سوی اپل اعلام نشده است اما به نظر میرسد که همزمان با عرضه آی او اس 15، شاهد فراهم شدن امکان پیوستن کاربران اندروید و ویندوز به فیس تایم خواهیم بود.
اپل همچنین از چند ویژگی جدید دیگر برای فیس تایم پرده برداشت که قرار است در آی او اس 15 در اختیار کاربران قرار گیرند. از جمله این موارد میتوان به حالت Grid View اشاره کرد که یک کادر سفیدرنگ، دور کادر مربوط به شخصی که در حال صحبت است، ظاهر میشود.
ویژگی تفکیک صدا برای افزایش کیفیت صدای دریافتی، پشتیبانی از صوت فراگیر و مات کردن پسزمینه در حالت پرتره نیز از دیگر قابلیتهای جدید فیس تایم محسوب میشود. همچنین قابلیت دیگری به نام SharePlay نیز به این سرویس اضافه شده که امکان مشاهده ویدیو یا گوش دادن به موسیقی به طور همزمان و در حین برقراری تماس تصویری را برای کاربر فراهم میکند. حتی امکان اشتراکگذار محتوای صفحه نمایش نیز از طریق این قابلیت فراهم شده است.
برنامه Find My در سیستم عامل IOS 15 قادر به ردیابی دستگاههای خاموش است! اپل در کنفرانس WWDC 2021 از جدیدترین فناوریهای خود رونمایی کرده است. یکی از موضوعات قابل توجه این مراسم، ویژگیهای جدید برنامه Find My است که در iOS 15 قابل استفاده هستند. در کنار ویژگی به اشتراکگذاری لحظهای مکان گوشی با مخاطب مورد نظر کاربر، امکان پیدا کردن آیفون یا آیپد گمشده یا دزدیده شده در نسخه جدید سیستمعامل این شرکت بسیار راحتتر از گذشته شده است. این ویژگی حتی در صورت اقدام به پاکسازی گوشی شما توسط فرد یابنده، دستگاه بطور خودکار قفل شده و در صفحه ورودی پیامی با عنوان “قابل ردیابی بودن گوشی برای صاحب اصلی دستگاه” به فرد یابنده به نمایش درمیآید.
به گفته اپل، ویژگی جدید این سرویس ردیابی، حتی در صورت خاموش شدن دستگاه نیز قابل استفاده خواهد بود. البته هنوز اطلاعات دقیقی درباره چگونگی عملکرد این ویژگی در دسترس قرار نگرفته است. بنابراین هنوز مشخص نیست که قابلیت مورد اشاره، آخرین گزارش موقعیت مکانی دستگاهها را در هنگامی که باتری در کمترین میزان شارژ قرار دارد در اختیار صاحب دستگاه قرار میدهد یا اینکه یک نوع ردیاب بلوتوثی با میزان مصرف بسیار کم میتواند برای مدت طولانیتری موقعیت دستگاه را در اختیار کاربر قرار دهد.
از دیگر ویژگیهای جدید این اپلیکیشن میتوان به ردیابی دیگر دستگاههای گمشده از جمله ایرپاد، ایرتگ و یا هر گجت شخص ثالث دیگری که قابل ردیابی باشد اشاره کرد.
📌 فعالیت هکرها در زمان مناظرات انتخاباتی در پوشش نظرسنجی
🔸 مجرمین سایبری از طریق ایجاد حساب های کاربری جعلی با لوگوی سازمان صدا و سیما،با کاربران واتساپ تماس گرفته و به بهانه نظرسنجی اینترنتی درخواست ارسال کد تایید نمودهاند.
🔸مراقب نظرسنجی های جعلی باشیم و کدهای دریافتی را در اختیار غریبه ها قرار ندهیم!