eitaa logo
لغزشگاه
21.6هزار دنبال‌کننده
2.1هزار عکس
1.1هزار ویدیو
315 فایل
مهارت های مواجهه هوشمندانه با فضای مجازی ارتباط با ادمین: @h_etesami1979
مشاهده در ایتا
دانلود
96675_582.pdf
7.32M
بسته رصد فضای مجازی
«فکت‌یار» برای رصد فیک‌نیوزها: مرکز تخصصی شتاب‌دهنده فناوری‌های علوم اجتماعی محاسباتی با حمایت مرکز نوآوری آومیک، سامانه «فکت‌یار» را با هدف مقابله با شایعات و اخبار نادرست در فضای رسانه‌ای و مجازی راه‌اندازی می‌کند. این سامانه با متدولوژی سه مرحله‌ای پس از رصد جامع اطلاعات و اخبار منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، اخبار مشکوک و نادرست، شایعات و فیک‌نیوزها را با استفاده از هوش مصنوعی و نظر خبرگان‌ شناسایی کرده و در نهایت بر مبنای فکت‌های قابل دستیابی در خصوص درست یا نادرست بودن آنها اظهارنظر می‌کند. هدف از راه‌اندازی سامانه «فکت‌یار»، راستی‌آزمایی اخبار و اطلاع‌رسانی درباره اخبار جعلی و شایعات در فضای رسانه‌ای کشور به‌ویژه رسانه‌های اجتماعی و مجازی و پیام‌رسان‌هاست.
حملات سایبری در آمریکا این بار گریبان کشتیرانی را گرفت: شرکت خدمات مسافرت دریایی ماساچوست که خود را بزرگترین شرکت ارائه‌دهنده خدمات روزانه تفریحی-باری در جزایر مجاور ماساچوست معرفی می‌کند اعلام کرد حمله سایبری موجب اختلال و تاخیر در کار آن‌ها شده است. این جدیدترین حمله سایبری به زیرساخت‌های آمریکا است که ارائه خدمات لجستیکی در این کشور را تحت تأثیر قرار داده است. حملات باج‌افزاری از ویروس‌هایی استفاده می‌کنند که اسناد موجود در یک دستگاه یا شبکه را رمزگردانی کرده و فعالیت آن را مختل می‌کنند. عاملان این نوع حملات سایبری سپس اقدام به باج‌خواهی در ازای ارائه داده‌ها می‌کنند. این شرکت در توییتر اعلام کرد که در نتیجه حملات سایبری مشتریانی که امروز با ما سفر می کنند ممکن است با تأخیر مواجه شوند، در حال حاضر تیمی از متخصصان فناوری اطلاعات در حال ارزیابی تأثیر حمله هستند و با تکمیل ارزیابی اولیه اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین این شرکت از مسافران خواست به جای استفاده از کارت های اعتباری برای پرداخت های مربوط به این سفر از پول نقد استفاده کنند. کاخ سفید نیز در اظهار غیر رسمی بار دیگر انگشت اتهامات را به سمت روسیه نشانه رفته است. حملات سایبری علیه خطوط کشتیرانی آمریکا در حالی صورت گرفته که پیش از این خط لوله کلونیال بزرگترین خط لوله انتقال سوخت در آمریکا مورد هدف حملات سایبری قرار گرفته بود و مشکلات جدی در روند توزیع سوخت و بهای آن در آمریکا ایجاد کرد که رویدادی غیرمنتظره برای مقامات آمریکا محسوب می شود. کارشناسان آمریکایی اعلام کرده‌اند که تهدیدها علیه سیستم انرژی آمریکا گسترده است و بیشتر خطوط انتقال نفت و گاز این کشور متکی به سیستم‌های کنترلی با قدمت چند دهه‌ای بوده که در برابر حملات یابری پیچیده به خوبی از خود نمی‌تواند دفاع کند و نمی‌توانند به ‌سرعت پس‌ازاین حملات به‌روز شوند و فعالیت خود را از سر بگیرند. تحلیل گران بر این باورند که این حمله نشانه ای از آسیب‌پذیری تاسیسات زیربنایی آمریکا به ویژه در امور انرژی است.
🔴کاخ سفید: حملات سایبری در دیدار بایدن و پوتین مطرح خواهد شد ▪️جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در حال بازنگری درباره تهدید ناشی از حملات باج افزار‌ها است و این ماه با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره مسئله پناه دادن به چنین هکر‌هایی گفتگو خواهد کرد. ما پیش بینی می‌کنیم این موضوع یکی از مسائلی باشد که رئیس جمهور (بایدن) در این نشست درباره آن با پوتین گفتگو خواهد کرد. رئیس جمهور بایدن به طور حتم فکر می‌کند رئیس جمهور پوتین و دولت روسیه باید برای متوقف کردن و جلوگیری از این حملات نقشی ایفا کنند.
🔻معرفی کتاب : جمعيت و قدرت ملي کتاب جمعیت و دفاع ملی روشن می‌کند که ج.ا.ایران بایستی جمعیت زیاد را فرصت بداند یا تهدید؟ اگر جمعیت زیاد تهدید است؛ این تهدیدات کدامند و اگر فرصت است، فرصت‌ها کدامند؟ بالعکس کمبود جمعیت چه ویژگی‌هایی دارد؟ اگر جمعیت کم بد است، چرا کشور سنگاپور با جمعیت معدودی که دارد،توانسته است رشد و توسعه خیلی خوبی داشته باشد. کشورهای سوئیس و سوئد با جمعیت معدودی که دارند توانسته‌اند بالاترین رشد اقتصادی و توسعه و پیشرفت را برای خودشان به ارمغان بیاورند. از ‌طرفی شاهد هستیم که کشور چین از جمعیت زیادش بهره برده و توانسته است اقتصاد جهان را تحت تأثیر قرار دهد و کشور هندوستان با بهره‌گیری از جمعیت زیاد خود در حال تبدیل‌شدن به یکی از ابرقدرت‌ها و قدرت‌های مهم اقتصادی در دنیاست. 🖨 ناشر: انتشارات دانشگاه عالی دفاع ملی 📘 دانلود نسخه دیجیتال کتاب از اپلیکیشن یا سایت طاقچه: https://taaghche.com/book/62530 📘 دانلود نسخه دیجیتال کتاب از اپلیکیشن یا سایت کتابراه: http://ketabrah.ir/go/b43006
امکان استخراج اتریوم برای کاربران آنتی ویروس نورتون ۳۶۰! 📌 شرکت امنیت سایبری نورتون لایف لاک (NortonLifeLock) که پیش‌تر با نام سیمنتک (Symantec) شناخته می‌شد، از راه‌اندازی نورتون کریپتو (Norton Crypto) خبر داد؛ ابزاری که امکان استخراج ارز دیجیتال با استفاده از آنتی ویروس نورتون ۳۶۰ (Norton 360) را برای کاربران فراهم می‌کند.
🔸بزرگ‌ترین آپدیت ویندوز مایکروسافت اعلام کرد در رویداد بعدی خود ‌(٢۴ ژوئن | ٣ تیر) از بزرگ‌ترین اپدیت ویندوز در سال‌های اخیر رونمایی خواهد کرد. این اپدیت که با اسم رمز دره آفتاب (Sun Valley) شناخته می‌شود، احتمالا شامل تغییرات گسترده‌ای در ظاهر ویندوز باشد. ویندوز ١٠ حدود ۶ سال پیش معرفی شد و با توجه به اینکه مایکروسافت عمدتا هر سه یا چهار سال سیستم عامل جدید معرفی می‌کند، به نظر وقتش رسیده که این شرکت اپدیت بزرگ بعدی ویندوز را عرضه کند.
در شبکه های اجتماعی شایعه ای با این مضمون منتشر شده که حریق پالایشگاه شهید تندگویان منجر به قحطی بنزین در تهران خواهد شد!! ♦️اما واقعیت این است که حریق پالایشگاه ، بر روند توزیع سوخت در کلانشهر تهران تاثیری نخواهد داشت ؛ زیرا به بخش عملیاتی پالایشگاه آسیبی وارد نشده و صرفا یک مخزن حادثه دیده که این مخزن نیز ارتباطی با بنزین ندارد. 🔹بنزین مصرفی تهران از طریق خط لوله بندرعباس - نایین - ری تامین می‌شود.
حکمرانی اینترنت
📊 سعید محمد با حمایت از رئیسی بار دیگر‌ در مرکز توجهات قرار گرفت 🔹بررسی صد هشتگ ترند شده توییتر فارسی در ۱۲ خرداد ماه نشان می‌دهد که «رای میدهم» و «ما منتظر انتخاباتیم» برجسته‌ترین هشتگ‌ها پیرامون انتخابات بوده‌اند. 🔹نکته قابل توجه، برجسته شدن هشتگ «سعید محمد» است. کاربران در این توییت‌ها به سخنان حمایتی محمد از رئیسی در تبریز واکنش نشان داده‌اند. در همین راستا، هشتگ «تبریز» نیز برجسته شده است. 🔹فعالیت اکانت‌های سازمان یافته در حمایت از برخی نامزدها منجر به برجسته‌سازی هشتگ اسامی نامزدها شده است‌.
هواوی سیستم عامل هارمونی را رسماً معرفی کرد: حتماً تا به امروز نام سیستم عامل هارمونی (Huawei Harmony OS) را شنیده‌اید؛ سیستم عاملی که شرکت هواوی سال 2019 موجودیت آن را اعلام کرد و در رویداد 12 خرداد، از نسخه دوم آن به طور رسمی رونمایی کرد. اما سیستم عامل هارمونی چیست و چرا تا این حد برای دنیای فناوری اهمیت دارد؟ هارمونی را باید سیستم‌عاملی متفاوت از اندروید و هر آنچه تا به امروز در دنیای سیستم‌عامل‌های موبایل دیده‌ایم، دانست. این سیستم‌عامل به لطف بهبودها و بهینه‌سازی‌های گسترده‌ای که از سوی هواوی برای آن در نظر گرفته شده، می‌تواند تا سطح ساعت هوشمند و IoT کوچک شده و از سوی دیگر در پیچیده‌ترین سیستم‌ها مانند گوشی هوشمند و تبلت نیز مورد استفاده قرار گیرد. نکته جالب توجه دیگر در مورد این سیستم‌عامل، راحتی توسعه‌دهندگان در کار با آن است. هواوی به صورت ویژه قصد دارد سیستم‌عاملی را روانه دنیای فناوری کند که یک نرم‌افزار در آن بتواند به صورت واحد با چندین دستگاه سازگار شده و روی همه آنها اجرا شود. متن کامل گزارش ای تی ایران را در این لینک بخوانید: https://itiran.com/?p=100605
از پنهان شدن لایک‌ها سود می بریم؟ فیس‌بوک و اینستاگرام قابلیت حذف نمایش تعداد لایک پست‌ها را در اختیار کاربران خود قرار دادند. امکانی که هدف آن کاهش فشار روانی کاربران فعال در این پلت‌فرم‌هاست. این امکان درحالی در اختیار کاربران این دو شبکه اجتماعی محبوب در دنیا قرار می‌گیرد که این روزها صحبت درباره اثر مضر شبکه‌های اجتماعی و سلامت روان کاربران شبکه‌های اجتماعی بیش از پیش مطرح است. اگرچه این اقدام را می‌توان اقدام مثبتی از سوی مدیران فیس‌بوک و اینستاگرام تلقی کرد، اما به‌نظر می‌رسد تاثیر زیادی بر سلامت روان کاربران این شبکه‌های اجتماعی نخواهد داشت. این اقدام بیشتر شبیه یک مُسکِن است تا یک راه‌حل یا درمان که برای برخی کاربران موثر است و نمی‌تواند یک تغییر یا تحول عمده به‌شمار رود. با این حال بررسی این امکان، نزدیک به دو سال طول کشیده است و این موضوع به دقت بررسی شده که نمایش یا حذف تعداد لایک پست‌ها چقدر بر نحوه استفاده کاربران از شبکه‌های اجتماعی موثر است تا اینکه بالاخره اینستاگرام اعلام کرد کاربران با این امکان در استفاده از شبکه‌های اجتماعی احساس راحتی می‌کنند و بر سلامت روان آنها موثر است. تا پیش از این اقدام، موضوع اصلی این بود که کاربران به‌جای لذت بردن از حضور در شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام دغدغه جمع‌آوری لایک و مقایسه پست‌ها با هم را داشتند و این موضوع به یک فشار روانی میان کاربران تبدیل شده بود. حذف لایک از یک طرف برای پست‌های خود فرد ممکن شده تا کاربر نگران کم و زیاد بودن لایک‌ها و مقایسه شدنش با دوستان و صفحه‌های دیگر نباشد و از طرف دیگر نمایش آن برای پست‌های دیگران هم قابل حذف است. یعنی کاربر می‌تواند از طریق گزینه Setting دیدن لایک پست‌های دیگران را برای حساب کاربری خودش متوقف کند تا دیگر متوجه نشود هر پست دیگران چقدر لایک شده؛ تغییری که قصد دارد نقش عددها را برای کاربران کمرنگ کند و آنها را بیش از کمیت درگیر کیفیت کند. به این ترتیب کاربرانی که تعداد لایک دیگران را نمی‌بینند، کمتر خود را با کاربران دیگر مقایسه می‌کنند و بیشتر از محتوایی که دوست دارند لذت می‌برند. البته همه اینها پیش فرض اینستاگرام برای اضافه کردن این امکان است. اما آیا در عمل این تاثیر کیفی دیده خواهد شد؟ جف هنکاک بنیان‌گذار آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی استنفورد درباره حذف نمایش تعداد لایک پست‌ها در اینستاگرام و فیس‌بوک معتقد است «این یک روش ساده و هوشمندانه برای رفع برخی نگرانی‌ها مانند وسواس کاربران است. به این نکته هم باید توجه کرد که قرار گرفتن هر امکان جدیدی برای کاربران یک اتفاق ارزشمند است.» اوفیر تورل استاد دانشگاه ایالتی کالیفرنیا معتقد است: «لایک‌ها به‌قدری در نگاه آدم‌ها به شبکه‌های اجتماعی موثرند که می‌توان تاثیر آن را در مغز انسان دید!» با این حال فیس‌بوک اعلام کرده بودجه تحقیقات خود درباره تجربه کاربران در استفاده از اینستاگرام را افزایش خواهد داد و قصد دارد در این زمینه با دانشگاه‌ها همکاری کند.