📎قدرت موشکی و دفاعی ایران پایدار و مثالزدنی است
🔸فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: امنیت و قدرت موشکی و دفاعی ایران پایدار و مثالزدنی است و این واقعیت را دشمنان مدام به زبان میآورند.
سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور در شهر بیجار و منزل شهیدان خدمت این شهرستان با خانوادههای آنان دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش فارس، وی در این دیدارها با تبریک و تسلیت شهادت فرزندان هوافضای استان کردستان افزود: این عزیزان در راه خدمت به آرزوی دیرینه خود و به فیض شهادت نائل آمدند، لذا امیدواریم ما هم بتوانیم ادامهدهنده راه پرافتخار آنان باشیم.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: شهدا در هشت سال دفاع مقدس جانانه در برابر دشمن ایستادند و باعث پیروزی کشورمان شدند و امروز نیز ما میتوانیم در مقابل جنگ اقتصادی و رسانهای دشمن با ایستادگی و مجاهدت پیروز این میدان سخت شویم...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/231156/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
9.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کارشناس فاکس نیوز:
دولت بایدن تشنه توافق با ایران است/ایرانیها مذاکرات را متوقف کردند تا اهرم فشار بیشتری به دست بیاورند/دست ضعیفی در مذاکرات داریم و ایران مشغول تحقیر ما است!
🆘 @Roshangari_ir
کمیته شیعیان عراق: نتایج انتخابات را رد میکنیم
🔹ما به طور قاطعانه نتایج انتخابات فعلی را رد میکنیم، زیرا روشن شده است که بدون هیچ تردیدی، علیرغم اراده مردم عراق، کمیسیون انتخابات، نتایج انتخابات را از قبل تعیین کرده است.
@jaarchi
💢 پوتین: در برابر اقدامات ناتو، موشکهای مافوق صوت میسازیم
🔻 ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت، ساخت تسلیحات مافوق صوت پاسخی به اقدامات ناتو است.
🔻 به زودی روسیه از تسلیحات مافوت صوتی رونمایی خواهد کرد که برد آن بیش از 9 ماخ است.
🔻 پوتین افزود: افزایش زیرساخت های نظامی ناتو در اوکراین، خط قرمز روسیه است و مسکو با ایجاد تهدید متقابل، با آن مقابله خواهد کرد.
🔻 از ابتدای امسال، حرف های زیادی درباره ورود نیروهای روسیه به اوکراین زدند، اما چنین چیزی رخ نداد.
▫️ https://www.irna.ir/news/84528693/
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
#عکس_نوشته
#میراث_نکبت
✍️در کنار هم ذیل #ولایت_مداری_روشنگرانه تمامی مشکلات قابل حل است...
برای ایرانیان با صلابت، نمیشود معنا ندارد...
#جریانی_در_راه_است
#مکتب_حاج_قاسم
✅کانال رسمی اندیشکده راهبردی فتح
🔆#پندانه
🔹در خیابان شمس تبریزی شهر تبریز زیارتگاهی وجود دارد که به قبر حمال معروفه.
🔸فرد بیسوادی در تبریز زندگی میکرد و تمام عمر خود را در بازار به حمالی و بارکشی میگذراند تا از این راه رزق حلالی بهدست آورد.
🔹یک روز که مثل همیشه در کوچه پس کوچههای شلوغ بازار مشغول حمل بار بود، برای آنکه نفسی تازه کند، بارش را روی زمین میگذارد و کمر راست میکند.
🔸صدایی توجهش را جلب میکند؛ میبیند بچهای روی پشتبام مشغول بازی است و مادرش مدام بچه را دعوا میکند که ورجه وورجه نکن، میافتی!
🔹در همان لحظه بچه به لبه بام نزدیک میشود و ناغافل پایش سُر میخورد و به پایین پرت میشود.
🔸مادر جیغی میکشد و مردم خیره میمانند. حمال پیر فریاد میزند:
نگهش دار!
🔹کودک میان آسمان و زمین معلق میماند. پیرمرد نزدیک میشود، به آرامی او را میگیرد و به مادرش تحویل میدهد.
🔸جمعیتی که شاهد این واقعه بودند، همه دور او جمع میشوند و هرکس از او سوالی میپرسد.
🔹یکی میگوید تو امام زمانی، دیگری میگوید حضرت خضر است، کسانی هم میگویند جادوگری بلد است و سحر کرده.
🔸حمال که دوباره به سختی بارش را بر دوش میگذارد، خطاب به همه کسانی که هاج و واج مانده و هر یک به گونهای واقعه را تفسیر میکنند، به آرامی و خونسردی میگوید:
خیر، من نه امام زمانم، نه حضرت خضر و نه جادوگر، من همان حمالی هستم که پنجاه شصت سال است در این بازار میشناسید.
🔹من کار خارقالعادهای نکردم بلکه ماجرا این است که یک عمر هرچه خدا فرموده بود، من اطاعت کردم، یک بار هم من از خدا خواستم، او اجابت کرد.
🔸اما مردم این واقعه را بر سر زبانها انداختند و این حمال تا به امروز جاودانه شد و قبرش زیارتگاه مردم تبریز شد.
🔹تو بندگی چو گدایان به شرط مزد مکن
🔸که خواجه خود روش بنده پروری داند
🆔 @Masaf
🔴 فوری / یک پیام ویژه برای دشمنان ایران اسلامی
🔹ذخایر اورانیوم غنی سازی شده 20 درصد کشور از 210 کیلوگرم عبور کرد.
🔹تاکنون بیش از 25 کیلوگرم اورانیوم 60 درصدی غنی سازی شده است.
@shomareshmakooszohor
🔻آخرین اخبار از مذاکرات وین
🔰جدیت تیم جمهوری اسلامی نقشه طرف غربی را به هم زد/ فشار آمریکا به اروپا برای پایان سریع این دور از گفتگوها/ مذاکرهکننده ایرانی: تا هر زمان لازم باشد آماده مذاکره هستیم
🔹با گذشت دو روز از آغاز مذاکرات در وین، به نظر میرسد جدیت تیم ایران در کارگروه رفع تحریم به شکلی بوده که سناریوی «مقصرنمایی» جمهوری اسلامی در به نتیجه نرسیدن مذاکرات با موانع جدی روبرو شده است.
🔹اما بر خلاف روایت رسانههای غربی، مهمترین مانع در مسیر تفاهم حداکثری در نشست امروز، اصرار طرفهای اروپایی بر لزوم نظرخواهی مورد به مورد آنها از آمریکا بوده است.
🔹هیأت ایرانی خطاب به اروپا تصریح کرده که باید استقلال خود را حفظ کرده و به خاطر داشته باشند که آمریکا به تصمیم خود، با خروج یکجانبه از توافق هستهای، خود را از حضور در اتاق مذاکرات محروم کرده است.
🔹همچنین تلاشهایی برای خاتمه سریع این دور از گفتوگوها وجود دارد. در یکی از جلسات اخیر، طرف مقابل خواستار آن شده که این دور از مذاکرات زودتر جمعبندی شود. به نظر میرسد ادامه مذاکرات فشرده و دقیق تیم ایرانی در وین با سناریوی از پیشتعیینشده برای شکستخورده جلوه دادن گفتوگوها و طرح اتهام عدم جدیت علیه ایران، همخوان نبوده است. از این رو احتمالا تحت فشار آمریکا، تلاش میشود تا از طولانی شدن این دور از گفتوگوها جلوگیری شود.
🔹در همین راستا به نقل از مذاکرهکننده ایران اعلام شده که جمهوری اسلامی ایران که با جدیت تمام به وین رفته و با خواستهها و پیشنهاداتی روشن در حال مذاکره است، آمادگی دارد تا هر زمان که لازم باشد، به رایزنیهای فشرده ادامه دهد و حاضر نخواهد بود تا خواستههای اصولی و حقوق ملت ایران را بابت ضربالاجلها یا جداول زمانی تصنعی فدا کند.
🔹در روزهای گذشته آنچه بسیار به چشم آمده، ضعف هیأتهای اروپایی چه در زمینه کارشناسی و از آن مهمتر در زمینه اختیار برای تصمیمگیری است، به نحوی که هر صحبت یا موضوعی که از سوی تیم ایرانی مطرح میشود، طرفهای اروپایی اظهار نظر در خصوص آن را به مشورت با مقام بالاتر یا تصمیمگیری در مراجع دیگر موکول میکنند. این مسئله روند گفتوگوها را کند و تصمیمگیری در خصوص موضوعات مهم را دشوار میکند.
🔹علاوه بر این، اختلاف در آمریکا عامل بروز عدم اطمینان در مذاکرات شده است. در روزهای گذشته چندین سناتور و نماینده کنگره آمریکا هشدار دادهاند که در صورت پیروزی در انتخابات سال ۲۰۲۴، هر توافقی میان دولت کنونی این کشور با ایران را لغو میکنند. این موضوع بر فضای گفتوگوها اثر منفی گذاشته و موجب بروز عدم اطمینان در گفتوگوها شده است.
🔹عدم اجماع داخلی در آمریکا و دمدمی مزاجی این کشور در عرصه بینالملل، مهمترین مانع در مسیر دستیابی به توافق است. همین مسئله، این ضرورت انکارناپذیر را ایجاد کرده است که آمریکا برای بازگشت به برجام، باید تضمینهای قطعی و عینی ارائه دهد.
🔹با وجود آنکه امروز کارگروه تعهدات هستهای نیز جلسهای خواهد داشت، اما عمده تمرکز گفتوگوها همچنان بر موضوع تحریمهاست و بخش اعظم نفرات و انرژی تیمها بر مسئله تحریم متمرکز هستند و رایزنیها در این خصوص در روز چهارشنبه نیز به صورت فشرده و در دو نوبت صبح و عصر ادامه خواهد یافت.
✅ @Rajanews
🔻ایران چگونه طرف غربی را در وین غافلگیر کرد؟
🔹در سومین روز از مذاکرات رفع تحریم در وین، خبرهای متعدد حاکی است که طرف غربی از ابتکار عمل تیم ایرانی شگفت زده شده تا جایی که کشورهای اروپایی بارها خواستار فرصت برای مشورت با پایتختهای خود و سایر مراجع از جمله آمریکا و آژانس شدهاند.
🔹طبق کسب اطلاع رجانیوز از فضای مذاکرات، برآوردهای محاسباتی و ذهنی طرف غربی از توانمندیهای جمهوری اسلامی به طور کلی با اختلال روبرو شده و موازنه جدید شکل گرفته میان تیم ایران و طرفهای مذاکره کاملا بر خلاف انتظار آنان بوده است.
🔹اخبار گشایشهای ارزی و نفتی اعلام شده در داخل کشور پیش از آغاز مذاکرات که از سوی طرف اروپایی نوعی شعار تو خالی قلمداد شده بود، با اطلاعاتی که در حین مذاکرات دریافت کرده باعث غافلگیری آنان نسبت به شرایط مدیریتی کشور شده است.
🔹افزایش نزدیک به ۵۰ درصدی صادرات نفت، سرعت دو الی سه برابری ورود منابع ارزی به کشور، کاهش هزینههای دور زدن تحریمهای بانکی به یک دوازدهم هزینه قبلی و شکسته شدن قفل هشت ساله دیپلماسی انرژی در قرارداد سوآپ گازی با ترکمنستان از مهمترین محورهایی است که توازن مذاکرات را به کلی تحت تاثیر قرار داده است.
🔹همین موضوع باعث شده تا سرگیجه و اختلاف در تیمهای اروپایی شدت گرفته و برای تصمیمگیری در خصوص دستورالعملهای مذاکراتی خود بارها و بارها مطالبه زمان بیشتر داشته باشند.
🔹برخی اخبار نیز حاکی است که طرف آمریکایی در حال فشار برای پایان یافتن سریعتر این دور از مذاکرات بوده تا هم اروپا را از زیر فشار خارج کرده و هم با فضاسازی رسانهای سعی کند تا ایران را مقصر عدم حصول توافق نشان دهد.
🔹با این حال تیم ایرانی از چندین کانال خبری موضع روشن ایران درباره آمادگی برای حضور در وین تا هر زمان لازم را به اطلاع افکار عمومی رسانده است.
✅ @Rajanews
نیویورک تایمز: خروج از برجام احمقانهترین تصمیم آمریکا پس از جنگ سرد بود
روزنامه نیویورک تایمز:
🔹 تصمیم دونالد ترامپ در سال ٢٠١٨ برای کنار گذاشتن توافق هستهای با ایران که مورد تاکید وزیر امورخارجه اش و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر سابق اسرائیل بود یکی از احمقانهترین، ضعیفترین و غیرسازنده ترین تصمیمات امنیت ملی ایالات متحده پس از دوران جنگ سرد بوده است/ ایسنا
@Drsalaam
⭕️ پیوست نانوشته برجام/ فضایی بی فضایی؟!
♨️ پس از یک دهه توقف در صنعت فضایی کشور، حجتالاسلام رئیسی رئیسجمهور دولت سیزدهم صبح جمعه (۵ آذر ۱۴۰۰) در اولین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم، شرکت و جلسات تعطیل شده این شورا را احیا کرد.
🔻از طرف دیگر علی بهادریجهرمی سخنگوی دولت نیز با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «برگزاری جلسه شورای عالی فضایی پس از ده سال نویدبخش آینده روشن فضایی ایران است که میتواند در بهبود کیفیت محیط زیست، مخابرات، مدیریت آب و کشاورزی، دریانوردی، هواشناسی و…مؤثر باشد.»
🔴 طبق مصوبه هیئت وزیران، جلسات «شورای عالی فضایی» باید حداقل ۲ بار در سال به ریاست رئیسجمهور تشکیل شود اما در دولتهای قبل، این شورا مغفول ماند و برگزاری مستمر آن به صورت جدی و مهم پیگیری نشد؛ بی توجهی به «شورای عالی فضایی» در دولت حسن روحانی به اوج خود رسید و در ۱۱ سال اخیر جلسات این شورا تشکیل نشد.
💢 به موجب ماده (۸) اساسنامه شورای عالی فضایی، جلسات شورا با حضور اکثریت اعضا و حضور رئیس جلسه رسمیت خواهد یافت و در غیاب رئیسجمهور، مطابق تبصره «۱» ماده (۳) اساسنامه، ریاست جلسه بر عهده معاون اول رئیسجمهور خواهد بود. همچنین مطابق با ماده (۱۱) اساسنامه، دبیر شورا موظف است گزارش فعالیتها و اقدامات انجام شده در مورد تصمیمات شورا را هر ۶ ماه یک بار تهیه کند.
🔻مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۶ طی گزارشی اعلام کرد که در مجموع تعداد جلسات برگزار شده شورای عالی فضایی از بدو تشکیل (از سال ۱۳۸۳) تاکنون سه بار بوده است (دولتهای هشتم، نهم و دهم). این در حالی است که تنها در دولت یازدهم با عنایت به ماده (۷) اساسنامه شورای عالی فضایی، میبایست حداقل ۸ جلسه با هدف سیاستگذاری اجرایی، راهبری، نظارت و تصویب برنامههای کلان و راهبردهای حوزه فضایی تشکیل میشد که این مهم محقق نشده است.
🔴 این امر در حالی است که «شورای عالی فضایی» به منظور استفاده صلحآمیز از فضای ماورای جو و فناوریهای فضایی، حفظ منافع ملی و بهرهبرداری منسجم از علوم و فناوریهای فضایی در جهت توسعه اقتصادی، فرهنگی، علمی و فناوری کشور تشکیل شده و باید برنامههای بلندمدت و میانمدت در بخش فضایی کشور را تصویب کند.
💢 به باور متخصصان صنعت فضایی، این صنعت مهم و استراتژیک در دولتهای یازدهم و دوازدهم به حاشیه رانده شد و دولت حسن روحانی در راستای سیاست حساسیتزدایی غربیها، پیشرفت ایران در حوزه فناوری هوا فضا را متوقف کرد.
🔻فتحالله امی، رئیس پژوهشگاه هوافضای ایران در یادداشتی با عنوان «دلایل تعطیلی جلسات شورای عالی فضایی» نوشته است: «یکی از دلایل این وقفه مواجهه دولت گذشته با کسری بودجه بوده است و از آنجا که اعتبار کافی برای تصویب طرحهای ملی و مهم فضایی در نظر گرفته نمیشد، گویا نیازی به برگزاری جلسات احساس نمیشد و دولت قبل در حوزه فناوری فضایی به پیگیری طرحهایی که در سالهای پیش از آن به تصویب رسیده، اکتفا کرده بود. با این حال باید گفت که فقدان تخصیص اعتبار لازم علت غایی این فترت ۱۰ ساله نبود.
⭕️ مسئله اصلی مخالفت کشورهای توسعهیافته و به ویژه اغلب کشورهای عضو گروه ۱+۵ یعنی کشورهای طرف مذاکرات هستهای با پیشرفت ایران در حوزه فناوری هوا فضا بوده است».
♨️ همچنین «محسن شاطرزاده» قائممقام سابق امور بینالملل سازمان فضایی با بیان اینکه صنعت فضایی ایران اولین قربانی برجام است، گفت: متأسفانه دولت روحانی اعتقادی به صنعت فضایی نداشت.
‼️با آغاز به کار دولت سیزدهم، اهمالکاریهای مسئولان گذشته در این حوزه بیشتر مشخص میشود؛ بهگونهای که ایران از سال ۱۳۹۵ تا تشکیل دولت سیزدهم برنامه جامعی در حوزه فضا نداشته و فعالیتها مطابق با برنامههای بخشی پیگیری میشده است.
🔻در همین راستا، در اولین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم مقرر شد که برنامه جامع ۱۰ ساله فضایی کشور با حضور همه ارکان و بازیگران بخش فضایی تدوین شود تا در جلسه آینده شورای عالی فضایی به تصویب برسد.
🔴 به گفته وزیر ارتباطات، مطابق با دستور حجتالاسلام رئیسی، هدفگذاری نهایی دسترسی به مدار ۳۶ هزار کیلومتر که در افق ۱۰ ساله برنامهریزی شده بود، باید تسریع یابد و رئیسجمهور تأکید دارد این برنامهریزی بهگونهای تغییر کند که ایران در افق ۱۴۰۴ بتواند به مدار ژئو (مدار بالای زمین) دست پیدا کند.
💢 در نهایت اینکه شواهد نشان میدهد، دولت سیزدهم توجه ویژهای به حوزه فناوری هوافضا دارد و ایران در آینده نزدیک از دستاوردهای جدید بومی خود رونمایی خواهد کرد که امید میرود این فناوری به موضوعات سیاسی گره نخورده و مسیر تکاملی خود را که طی سالیان گذشته، متوقف شده بود، با همت مسئولان و توان دانشمندان ایرانی، با قوت و قدرت هر چه بیشتر ادامه دهد.
@iran_onlin_ir
⭕️ اختلافات آمریکا و رژیم صهیونیستی بر سر ایران؛ تاکتیکی یا استراتژیکی؟ /بخش اول
♨️ اختلافات رژیم صهیونیستی با آمریکا بر سر جمهوری اسلامی ایران به تدریج در حال افزایش است. طوری که در هفتههای اخیر شاهد تشدید تنشهای لفظی از طرف مقامات عالی رژیم صهیویستی علیه آمریکا بوده ایم.
🔻نشست دیالوگ بحرین، نقطه آغاز علنی شدن اختلافات
🔴 بایدن رئیس جمهور آمریکا از نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که جایگزین نتانیاهو شد، تعهد گرفته بود که رفتار نتانیاهو را تکرار نکند و اختلافات در مورد پرونده هستهای ایران را در اتاقهای بسته مطرح کند. در این راستا و با اینکه دو طرف در ماههای گذشته تلاش میکردند اختلافات خود درباره ایران را در فضایی محرمانه و نشستهای خصوصی مطرح کرده و برای آن چارهاندیشی کنند، اما ظاهراً عمق اختلافات به اندازهای بود که در جلسات خصوصی متوقف نشده و از طبقهبندی خارج شد.
💢 در این رابطه کنفرانس بحرین موسوم به نشست «دیالوگ منامه» که در 30 آبان ماه برگزار گردید، جایی بود اختلافنظرها میان مقامات صهیونیستی با آمریکایی درباره گفتگوهای هستهای و نحوه مواجه با جمهوری اسلامی ایران علنی شد.
«ایال هولاتا» مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی و از مسئولان سابق موساد و «برت مک گور» مشاور عالی رئیس جمهور آمریکا، در بخش پایانی نشست بحرین با اینکه تلاش نمودند موضع واحدی در قبال پرونده هستهای ایران از خود نشان دهند، ولی در آخر نتوانستند روی یک نقطه مشترک به تفاهم برسند. به طوری در همان آغاز سخنرانی مواضعی متفاوتی از خود به نمایش گذاشتند.
🔹مسائل مورد اختلاف
1️⃣ نحوه مقابله با پرونده هستهای
رژیم صهیونیستی بر این است که نباید اجازه داد ایران به توانایی «گریز هستهای» دست یابد. این در حالی است که مقامات آمریکا دیدگاهی متفاوت از مسئولان صهیونیستی داشته و همچنان که در دیدار با سران رژیم صهیونیستی بر زبان میآورند تنها خود را متعهد به حمایت از سازوکارهایی میدانند که برای همیشه از دستیابی ایران به سلاح هستهای ممانعت به عمل آورد.
💢 رژیم صهیونیستی نسبت به روندی که دولت بایدن فعلاً در قبال پرونده هستهای ایران در پیش گرفته به شدت انتقاد داشته و با وجود امتناع بایدن، همچنان تلاش میکنند حتیالمقدور از طریق راهکارهای دیپلماتیک برای حلوفصل مسأله برجام را به حاشیه رانده و تمرکز اصلی را بر روی گزینههای سختافزاری و نظامی ببرند. همچنان که «مک گورک» مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا در نشست اخیر دیالوگ منامه نیز تأکید کرد «واشنگتن بر گفتگوهای وین متمرکز و خواهان آن است که دیپلماسی موفق شود. تنها اگر دیپلماسی به شکست انجامد، دولت بایدن سایر گزینهها را بررسی خواهد کرد».
🔴 منظور آمریکا از «سایر گزینهها» هم تشدید تحریمهاست. چرا که آمریکا به این جمعبندی رسیده است اقدام نظامی اگرچه ممکن است به برنامه هستهای ایران لطمه بزند، اما رفتار ایران را تغییر نخواهد داد. لذا هزینهای که گزینه نظامی برای آمریکا دارد، به مراتب بیشتر و پیامدبارتر از دستاوردهای آن است؛ موضوعی که دقیقاً در نقطه مقابل دیدگاه صهیونیستها قرار دارد. رژیم صهیونیستی معتقد است برخلاف دیدگاه آمریکا، گزینه تهدید معتبر نظامی در هر مرحلهای میتواند یک متغیر کارآمد برای مهار ایران باشد.
2️⃣ بازگشت آمریکا برجام و لغو تحریمها
🔴 بازگشت به برجام و در نتیجه لغو تحریمها موضوع مورد اختلاف بعدی بین رژیم صهیونیستی و آمریکاست. سران رژیم صهیونیستی بازگشت آمریکا به برجام را به شرطی مفید میدانند که در یک توافق جدید تمام تأسیسات مربوط به غنیسازی اورانیوم در ایران برچیده شود. در واقع به دنبال گنجاندن این موضوع در توافق جدید هستند.
💢 یوسی کوهن رئیس سابق موساد (2016 تا 2021) در گفتگویی که اخیراً با سردبیر روزنامه هاآرتص داشته اظهار داشته است: «وضعیت فعلی در حقیقت کاملاً پیچیده است زیرا توافقنامهای وجود دارد که ایرانیها به آن احترام نمیگذارند و باید دستاوردهایی در مذاکرات در صورت از سرگیری آن با قدرتها و ایران حاصل شود. ایرانیها امروز در حال غنیسازی هستند زیرا میتوانند غنیسازی کنند.
@iran_onlin_ir