✳️ حیوانات دريايی
❇️ سؤال: #خوردن_صدف و #خرچنگ چه حکمي دارد؟
⛔️ جواب: جایز نیست.
#احکام_خوردنیها #خوردن_آبزیها
🆔 @leader_ahkam
🔄 محاسبه مسافت شرعی و حد ترخص
🔰سؤال: در مسیری که از شهر برای #مسافرت خارج می شویم، روستایی وجود دارد که خیلی به شهر نزدیک است، برای #محاسبۀ_مسافت_شرعی و #حد_ترخص، ملاک انتهای شهر است یا انتهای روستا؟ به عبارت دیگر آیا در این موارد روستا جزء شهر است؟
☑️ جواب: معیار، نظر عرف محل است، اگر به طوری است که روستا عرفا جزء شهر محسوب می شود، مسافت شرعی و حد ترخص از انتهای روستا محاسبه می شود، وگرنه از #انتهای_شهر محاسبه می شود، هر چند روستا خیلی به شهر نزدیک باشد.
احکام_مسافر #معيار_محاسبه_حد_ترخص
🆔 @leader_ahkam
📚رعايت احکام تجويد در نماز
🔰سؤال: آیا رعایت #احکام_تجويد (مثل مد ّلازم و ادغام) در نماز لازم است؟
☑️ جواب: لازم نیست، ولی احتیاط مستحب آن است که #مدّ لازم و عدم #وقف بر حرکت و وصل بر سکون و #ادغام در حروف #یرملون رعایت شود.
#احکام_نماز #احکام_قرائت #رعايت_محسنات_تجويد
🆔 @leader_ahkam
💠 آرايش ملايم
✴️ سؤال: آیا اصلاح ساده ابرو و #رنگ_کردن_اَبرو و #هاشور اَبرو جزء #زینت محسوب میشود و باید از نامحرم پوشانده شود؟ (با توجه عادي شدن #آرايش_ملايم)
📘جواب: در هر حال اگر عرفاً زینت محسوب شود، باید از #نامحرم_پوشانده شود.
#احکام_حجاب #احکام_زينت #پوشاندن_آرايش
🆔 @leader_ahkam
🔰معاشرت با شخص بی نماز
💠 سؤال: کسی که نماز نمی خواند، آیا می توانیم به خانه او رفت و آمد کنیم یا از مال او استفاده کنیم؟
☑️ جواب: استفاده از اموال و #معاشرت_با_کسی_که_نماز_نمیخواند، در صورتی که تأیید کار او نباشد، اشکال ندارد؛ اما اگر ترک معاشرت موجب عمل به واجب و نماز خواندن او می شود، به عنوان #امر_به_معروف و نهی از منکر ـ با وجود شرایط ـ ، باید رفت و آمد با او را ترک کنید.
#احکام_امر_به_معروف #رفت_و_آمد_با_بی_نماز
🆔 @leader_ahkam
🎶گوش دادن به موسيقي
📘سؤال: #گوش_دادن_به_موسیقی که دارای #مجوز_وزارت_ارشاد است، چه حکمی دارد؟
✔️جواب: هر #موسیقی که انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور کرده و به سمت بی بندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد، حرام است و اگر اینگونه نباشد، گوش دادن به آن به تنهایی اشکال ندارد.
#احکام_موسيقی #شنيدن_موسيقی #تشخيص_موسيقی_حرام_از_حلال
🆔 @leader_ahkam
📚مصرف تسهیلات بانکی، در غیر مورد قرار داد
💠 سؤال: آیا مصرف #تسهیلات_بانکی، در غیر موردی که در قرار داد آمده است، جایز است؟
❇️ جواب: به طور کلی غالباً تسهیلات بانکی ـ غیر از وام قرض الحسنه ـ، به ملکیت مشتری در نمی آید، بلکه مشتری از طرف #بانک ـ مالک پول ـ مجاز است طبق قرارداد، آن را در محل معین شده ـ توسط بانک ـ مصرف کند، بنابر این صرف آن در محل دیگر، #تصرف_غاصبانه و شرعاً غیر مجاز و موجب ضمان است.
#احکام_بانک_ها #امور_بانکی #مصرف_وام_بر_خلاف_قرار_داد #وام_بانکی
🆔 @leader_ahkam
☸ رنگ کردن مو در ایام قاعدگی
⚛ سؤال: آیا #رنگ_کردن_موی سر در #ایام_قاعدگی اشکال دارد؟ منظور از رنگ کردن هرنوع رنگ کردن اعم از رنگ کردن با مواد گیاهی و یا شیمیایی می باشد.
☑️ جواب: اشکال ندارد، اما مکروه است.
#احکام_بانوان #احکام_دوران_قاعدگی
🆔 @leader_ahkam
عید غدیر را فرمودهاند: «عید اللَّه الاکبر»؛ از همهی اعیاد موجود در تقویم اسلامی این عید بالاتر است؛ پرمغزتر است؛ تأثیر این عید از همهی این اعیاد بیشتر است. چرا؟ چون تکلیف امت اسلامی در زمینهی هدایت، در زمینهی حکومت، در این حادثهی غدیر معیّن شده است. حرفی نیست که بر طبق توصیهی پیامبر اعظم در غدیر عمل نشد - پیغمبر هم طبق بعضی از روایتها خبر داده بود که عمل نخواهد شد - اما مسئلهی غدیر، مسئلهی ایجاد یک شاخص است، یک معیار و میزان است. تا آخر دنیا مسلمانان میتوانند این شاخص را، این معیار را جلوی خودشان قرار بدهند و تکلیف مسیر عمومیِ امت را معیّن کنند. اینی که پیغمبر اکرم حساسترین زمان را برای اعلام مسئلهی ولایت انتخاب کرد، این انتخابِ پیغمبر نبود، انتخابِ خدای متعال بود. از طرف پروردگار وحی رسید که: «بلّغ ما انزل الیک من ربّک».نه اینکه پیغمبر مسئلهی امامت و ولایت را از سوی پروردگار قبلاً نمیدانست؛ چرا، از اولِ بعثت برای پیغمبر مسئله روشن بود.
بعد هم حوادث گوناگون این بیست و سه سال، آنچنان این حقیقت را عریان کرد و آشکار کرد که جای تردیدی باقی نمیگذاشت؛ اما اعلان رسمی باید در حساسترین زمان اتفاق میافتاد و به دستور پروردگار اتفاق افتاد: «بلّغ ما انزل الیک من ربّک و أن لم تفعل فما بلّغت رسالته»؛ یعنی این یک رسالت الهی است که باید بگوئی. بعد هم که در غدیر خم، در نزدیکی جحفه، نبی مکرم مردم را متوقف کردند، کاروانهای حجاج را جمع کردند و این مطلب را اعلان کردند، آیهی شریفه آمد که: «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی»؛ نعمت کامل شد، دین کامل شد.
🆔 @leader_ahkam
🔰نماز خواندن روی صندلی
💠 سؤال: کسی که طبق وظیفه #روی_صندلی_نماز_میخواند، آیا برای سجده می تواند #مهر را با دست بر پیشانی بگذارد؟
☑️ جواب: اگر می تواند خم شود، باید در حد امکان #شرایط_سجده را رعایت کند، یعنی مهر و کف دستها را روی میز و مانند آن و سر #دو_انگشت_بزرگ_پا را روی زمین، قرار دهد، ولی قرار دادن زانو ها بر چیزی لازم نیست.
#احکام_نماز #نماز_معذور
🆔 @leader_ahkam
💠 شرط بندی و پیش بینی نتیجۀ مسابقه
📚سؤال: آیا #شرط_بندی در سایت ها برای #پیش_بینی تیم برنده در فوتبال حرام است؟
☑️ جواب: احتیاط در ترک شرکت در این مسابقات است، هر چند حرام نیست، اما کسی که در پیش بینی برنده می شود، شرعا مالک جایزه نمی شود، مگر آن که مالک #جایزه، ضمن یکی از عقود شرعی مانند هبه یا صلح، جایزه را به #برنده تملیک کند.
#احکام_مسابقات #احکام_شرط_بندی
🆔 @leader_ahkam
🕌 مصرف خمس برای بازسازی مسجد
🍁سؤال: آيا مي توانيم #خمس خود را براي #بازسازي_مسجد هزينه کنيم؟
🍀جواب: در شرايط فعلى استفاده از خمس در اين مورد اجازه داده نمى شود، می توانید از #زکات و هدایای مؤمنین برای این امر استفاده کنید.
#احکام_خمس #مصرف_خمس
🆔 @leader_ahkam
📚نگاه کردن در جلسه خواستگاری
🍀سؤال: آیا در #جلسه_خواستگاری، برای اطلاع و آگاهی پسر از خصوصیات ظاهری دختر، جایز است به دختر #بدون_چادر و روسری #نگاه کند؟
🍁جواب: اگر برای #ازدواج با آن دختر مانعی نیست و پسر در صورت پسندیدن، قصد دارد با او ازدواج کند و احتمال می دهد با نگاه، آگاهی بیشتری به دختر پیدا می کند و با #قصد_لذت نگاه نکند، اشکال ندارد؛ البته اگر یک نگاه، کافی باشد، تکرار نگاه جایز نیست.
#احکام_ازدواج #آداب_خواستگاری #نگاه_به_نامحرم
🆔 @leader_ahkam