📚رعايت احکام تجويد در نماز
سؤال: آیا رعایت #احکام_تجويد (مثل مد ّلازم و ادغام) در نماز لازم است؟
☑️ جواب: لازم نیست، ولی احتیاط مستحب آن است که #مدّ لازم و عدم #وقف بر حرکت و وصل بر سکون و #ادغام در حروف #یرملون رعایت شود.
💠 آرايش ملايم
✴️ سؤال: آیا اصلاح ساده ابرو و #رنگ_کردن_اَبرو و #هاشور اَبرو جزء #زینت محسوب میشود و باید از نامحرم پوشانده شود؟ (با توجه عادي شدن #آرايش_ملايم)
📘جواب: در هر حال اگر عرفاً زینت محسوب شود، باید از #نامحرم_پوشانده شود.
معاشرت با شخص بی نماز
💠 سؤال: کسی که نماز نمی خواند، آیا می توانیم به خانه او رفت و آمد کنیم یا از مال او استفاده کنیم؟
☑️ جواب: استفاده از اموال و #معاشرت_با_کسی_که_نماز_نمیخواند، در صورتی که تأیید کار او نباشد، اشکال ندارد؛ اما اگر ترک معاشرت موجب عمل به واجب و نماز خواندن او می شود، به عنوان #امر_به_معروف و نهی از منکر ـ با وجود شرایط ـ ، باید رفت و آمد با او را ترک کنید.
🎶گوش دادن به موسيقي
📘سؤال: #گوش_دادن_به_موسیقی که دارای #مجوز_وزارت_ارشاد است، چه حکمی دارد؟
✔️جواب: هر #موسیقی که انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور کرده و به سمت بی بندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد، حرام است و اگر اینگونه نباشد، گوش دادن به آن به تنهایی اشکال ندارد.
📚مصرف تسهیلات بانکی، در غیر مورد قرار داد
💠 سؤال: آیا مصرف #تسهیلات_بانکی، در غیر موردی که در قرار داد آمده است، جایز است؟
❇️ جواب: به طور کلی غالباً تسهیلات بانکی ـ غیر از وام قرض الحسنه ـ، به ملکیت مشتری در نمی آید، بلکه مشتری از طرف #بانک ـ مالک پول ـ مجاز است طبق قرارداد، آن را در محل معین شده ـ توسط بانک ـ مصرف کند، بنابر این صرف آن در محل دیگر، #تصرف_غاصبانه و شرعاً غیر مجاز و موجب ضمان است.
☸ رنگ کردن مو در ایام قاعدگی
⚛ سؤال: آیا #رنگ_کردن_موی سر در #ایام_قاعدگی اشکال دارد؟ منظور از رنگ کردن هرنوع رنگ کردن اعم از رنگ کردن با مواد گیاهی و یا شیمیایی می باشد.
☑️ جواب: اشکال ندارد، اما مکروه است.
نماز خواندن روی صندلی
💠 سؤال: کسی که طبق وظیفه #روی_صندلی_نماز_میخواند، آیا برای سجده می تواند #مهر را با دست بر پیشانی بگذارد؟
☑️ جواب: اگر می تواند خم شود، باید در حد امکان #شرایط_سجده را رعایت کند، یعنی مهر و کف دستها را روی میز و مانند آن و سر #دو_انگشت_بزرگ_پا را روی زمین، قرار دهد، ولی قرار دادن زانو ها بر چیزی لازم نیست.
💠 شرط بندی و پیش بینی نتیجۀ مسابقه
📚سؤال: آیا #شرط_بندی در سایت ها برای #پیش_بینی تیم برنده در فوتبال حرام است؟
☑️ جواب: احتیاط در ترک شرکت در این مسابقات است، هر چند حرام نیست، اما کسی که در پیش بینی برنده می شود، شرعا مالک جایزه نمی شود، مگر آن که مالک #جایزه، ضمن یکی از عقود شرعی مانند هبه یا صلح، جایزه را به #برنده تملیک کند.
🕌 مصرف خمس برای بازسازی مسجد
🍁سؤال: آيا مي توانيم #خمس خود را براي #بازسازي_مسجد هزينه کنيم؟
🍀جواب: در شرايط فعلى استفاده از خمس در اين مورد اجازه داده نمى شود، می توانید از #زکات و هدایای مؤمنین برای این امر استفاده کنید.