eitaa logo
فقه واحکام دفترنماینده مقام معظم رهبری دراستان مرکزی
2.5هزار دنبال‌کننده
3.1هزار عکس
1.3هزار ویدیو
238 فایل
❄️بِســــــــــمِ اللهِ الرَّحــمنِ الرَّحیـــــــم❄️ 🌸🌿ترویج احکام تخصصی طبق نظرات امام خامنه ای (مدظله العالی) ومراجع عظام تقلید 🌿🌸 🌸🌿https://eitaa.com/leaderarak🌿🌸 🌸🌿پاسخگوی احکام شرعی،دفترنماینده مقام معظم رهبری 👇🌿🌸 🌸🌿@GomnamArak🌿🌸
مشاهده در ایتا
دانلود
📚استفاده از وسایل حسینیه در محل دیگر سؤال: آیا می توان از وسائل تکیه، حسینیّه و هیأت در محل دیگر ـ اعم از حسینیه و هیأت یا غیر آن ـ استفاده کرد؟ ✅ جواب: تابع کیفیت وقف و قصد اهدا کنندگان است، اگر برای استفاده در هیأت یا حسینیه خاص وقف یا اهدا شده است، نباید به جای دیگر ببرند.
📚استفاده از آلات موسیقی در عزاداری 💠 سؤال: استفاده از مانند اُرگ و یا سایر آلات موسیقی در چه حکمی دارد؟ ⛔️ جواب: استفاده از آلات موسیقی، مناسب با عزاداری نیست و شایسته است مراسم عزاداری به همان صورت متعارفی که از قدیم متداول بوده است، برگزار شود.
✳️ نماز خواندن به صورت نشسته ❎ سؤال: به خاطر نمازم را روی میخوانم ـ البته حمد و سوره را ایستاده میخوانم ـ اگر در آینده ایستادن هم ضرر داشته باشد، می توانم تمام نماز را نشسته بخوانم؟ ✅ جواب: به طور کلی انسان تا می تواند باید بخواند، هر چند با کردن بر چیزی باشد و اگر نمی تواند تمام نماز را ایستاده بخواند، هر قدر توان دارد ایستاده و بقیه را نشسته بخواند و اگر اصلا قدرت ایستادن ندارد، یا مشقت زیاد دارد، یا خوف ضرر دارد، می تواند نماز بخواند.
📚 عمل زیبایی ✴️ سؤال: آیا انجام برای زنان مجاز است؟ ✳️ جواب: اگر موجب نباشد، فى نفسه اشکال ندارد‎؛ ولی توجه داشته باشيد زيبايى، درمان بيمارى محسوب نمى‏شود و در ضمن آن، نگاه و لمسِ پزشک نامحرم جايز نيست، مگر در مواردى ـ مانند سوختگی و حوادث دیگر ـ که برای معالجه باشد و استفاده از نامحرم ضرورت داشته باشد.
📚 فروختن نذورات عزاداری ✳️ سؤال: افرادی برای احسان دادن در برنج و گوشت کرده¬اند اگر برنج بیشتر از گوشت باشد آیا می توان مقدار اضافی برنج را فروخت و گوشت یا وسایل مورد نیاز احسان را تهیّه کرد؟ ☑️ جواب: و باید در همان جهتی که یا هدیه ‌کننده گفته و نیت کرده، مصرف شود و اگر نذر کننده نذر نخوانده باشد، می توان با اجازه او جنس اهدایی او را تعویض یا در محل دیگر مصرف کرد.
✳️ طهارت و نجاست الکل 💠 سؤال: آیا هایی که در و برای یا مورد استفاده قرار می گیرند نجس هستند؟ جواب: اگر الكل موجود در آن، باشد كه در اصل مايع بوده است، بنابر احتياط واجب است و نمى توان با بدن یا لباسى كه به آن آغشته شده است، نماز خواند و در صورت شك محكوم به طهارت است.
📚تعزیه خوانی ✳️ سؤال: در برخی مناطق، به‌خصوص روستاها، وتعزیه-خوانی برگزار می ‌شود که گاهی اثر مثبتی در نفوس مردم دارد، برگزاری این مراسم چه حکمی دارد؟ ✅ جواب: اگر مراسم مستلزم مفسده و مشتمل بر امور دروغ و باطل نباشد و با توجه به مقتضیات زمان باعث نباشد، اشکال ندارد، ولی در عین حال بهتر است، مجالس وعظ و ارشاد و ذکر حسینی و برپا شود.
🚿 تطهیر موکت 🔘 سؤال: کیفیت به زمین چگونه است؟ ✅ جواب: بعد از آب لوله متصل به را وصل کند به جای نجس به‌گونه‌ای که همه آن محل را فرا بگیرد و بنا بر احتیاط واجب با جابجا شدن آب در حین اتصال به کر هر چند با فشار آب و یا دست کشیدن، می‌شود.
🕋 سجده واجب قرآن 💠 سؤال: آیا در ، رعایت نماز لازم است؟ ✅ جواب: در سجدۀ واجب قرآن بايد بر چيزهايی سجده کنید که در نماز سجده بر آن صحیح است، ولی رعایت بقیۀ شرايط سجدۀ نماز، مانند رو به قبله بودن، با وضو بودن و امثال آن لازم نيست. همچنین در سجدۀ واجب قرآن واجب نیست، ولی مستحب است، و بهتر است اين ذکر گفته شود: لااله الّا الله حقاً حقاً، لااله الّا الله ايماناً وتصديقاً، لااله الّا الله عبوديّتاً ورقّاً، سجدتُ لک يا ربّ تعبّداً و رِقّاً، لامستنکفاً ولامُستکبراً، بل أنا عبدٌ ذليلٌ ضعيفٌ خائفٌ مستجيرٌ.
📢احکام نموداری نماز طبق فتاوای حضرت آیت الله خامنه‌ای (مد ظله العالي) نماز عبادتی است كه انسان را از فحشا و منكر بازمى‏دارد، نماز ستون دين است، اگر قبول شود، بقیۀ اعمال هم قبول مى‏شود و اگر رد شود بقیه هم رد مى‏شود. 📚تعریف نماز: عبادتی است شامل نیّت، قیــام، تکبیرةُ الإحرام، قرائت، رکوع، سجود، ذکر، دعا، تشهّد و سلام که با شرایط و شیوه ی خاصّی انجام میشود. ✳️ مقدمات نماز: 🕋 قبله رو به قبله بودن در نمازهاى واجب - چه يوميه و چه غير يوميه حتى نماز ميّت - واجب است، همچنين نماز مستحبى اگر در حال ایستاده یا نشسته خوانده شود، باید رو به قبله باشد، اما اگر در حال راه رفتن یا سواره خوانده ‏شود، رو به قبله بودن معتبر نيست. 📙پوشش نمازگزار مقدار واجب پوشش در حال نماز: • مرد بايد در حال نماز عورتين خود را بپوشاند، هر چند كسي او را نمي‌بيند و بهتر است از ناف تا زانو را بپوشاند. • زن بايد هنگام نماز تمام بدن و موي خود را با پوششي كه كاملاً بدن را مي‌پوشاند، بپوشاند، ولي پوشاندن صورت به مقــداري كه شستن آن در وضو واجب است و دستها تا مچ و پاها تا مفصل ساق لازم نيست. 📗شرايط لباس 1. پاک باشد. 2. غصبي نباشد. 3. از اجزاء مردار نباشد. 4. از حيوان حرام گوشت نباشد. 5. طلابافت نباشد. 6. از ابريشم خالص نباشد. (شرط 5 و 6 اختصاص به مرد دارد.) 🕌 مکان نمازگزار 1. غصبي نباشد. 2. بي حركت باشد. 3. خاک یا سنگ یا ... که هنگام سجده پیشانی بر آن گذاشته می شود، پاک باشد. 4. بین زن و مرد حداقل یک وجب فاصله باشد (بنابراحتیاط واجب). 5 . مسطح باشد.(یعنی جای پيشانى نمازگزار از محل ایستادن او بيش از چهار انگشت بسته، پست‏تر يا بلندتر نباشد). 📻 اذان و اقامه برای نمازگزار (مرد و زن) مستحب مؤکّد است پیش از نمازهای واجب پنج گانه، اذان و اقامه بگوید و بهتر است ترک نشود، به خصوص اقامه، ولی بقیۀ نمازها اذان و اقامه ندارند. ❤️حضور قلب شایسته است نمازگزار در سرتاسر نماز ـ افعال و اذکار ـ حضور قلب داشته باشد، حضور قلب یعنی کاملاً به نماز و آنچه که می گوید توجه و التفات داشته باشد؛ زيرا آن مقدار از نماز، نماز محسوب مي شود که با حضور قلب باشد.
📚برداشتن اعضاي سجده از روي زمين در حال سجده سؤال: اگر يکي از از زمين برداشته شود، نماز باطل است؟ ✅ جواب: اگر هنگامی که گفته می شود، يکی از عمداً از زمين بلند شود، نماز باطل می‌شود. ولی موقعی که ذکر گفته نمی شود، اگر ـ غیر از پیشانی ـ عضوی از زمين بلند شود، اشکال ندارد. اگر پيش از تمام شدن ذکر، سهواً از مهر بلند شود، نباید دوباره بر گذاشته شود و بايد آن را يک سجده حساب کند. ولی اگر عضو دیگری غیر از پیشانی سهواً از زمين بلند شود، بايد دو مرتبه بر زمين گذاشته شود و ذکر گفته شود.
احکام نموداري نماز (بخش دوم) 📚انواع نماز 📙الف: واجب • یومیه: نماز صبح و ظهر و عصر و مغرب و عشاء. • نماز قضای پدر و مادر: نمازهای قضای پدر و مادرـ پس از فوت ـ بر عهدۀ پسر بزرگ است. • نماز آیات: در صورت وقوع خورشيد يا ماه گرفتگي، زلزله، حوادث آسماني و ـ بنابر احتياط، حوادث زميني ـ که بيشتر مردم بترسند، خوانده می شود. • نماز طواف: نماز طواف خانه خدا که پس از هر طواف واجب، دو رکعت پشت مقام ابراهیم (صلوات الله علیه) خوانده می شود. • نماز میت: بر میت مسلمان پس از غسل و کفن و پیش از دفن، به شکل خاصی (بدون رکوع و سجود) خوانده می‏شود. 📘ب: مستحب: مانند نوافل یومیه، نماز جعفرطیار و نماز غفیله و ...