eitaa logo
فقه واحکام دفترنماینده مقام معظم رهبری دراستان مرکزی
3.7هزار دنبال‌کننده
2.9هزار عکس
1.2هزار ویدیو
237 فایل
❄️بِســــــــــمِ اللهِ الرَّحــمنِ الرَّحیـــــــم❄️ 🌸🌿ترویج احکام تخصصی طبق نظرات امام خامنه ای (مدظله العالی) ومراجع عظام تقلید 🌿🌸 🌸🌿https://eitaa.com/leaderarak🌿🌸 🌸🌿پاسخگوی احکام شرعی،دفترنماینده مقام معظم رهبری 👇🌿🌸 🌸🌿@GomnamArak🌿🌸
مشاهده در ایتا
دانلود
📚 بر پا کردن مجالس عزاداری بدون اجازه و رضایت شوهر 💠 سؤال: بر پا کردن در منزل، بدون اجازه و چه حکمی دارد؟ جواب: به طور کلی استفاده از منزل و آنچه در آن است اگر باشد، باید با اجازه و رضایت او باشد، و در غیر اینصورت اگر منافاتی با در قبال شوهر نداشته باشد اشکال ندارد.
⬛️ پوشیدن لباس مشکی 📙سؤال: آیا پوشیدن در ایام (علیهم السلام) امر پسندیده ای است ؟ 📕جواب: پوشیدن لباس مشکی در ایام عزاداری خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) به منظور الهی و اظهار حزن و اندوه موجب ترتب ثواب الهی است، در هر صورت کراهت پوشیدن در غیر نماز ثابت نیست.
✳️ چاپ اسماء متبرکه روی لباس سؤال: آیا چاپ و نوشتن آیات قرآن و اسامی معصومین (علیهم السلام) روی لباس، مخصوصاً لباس مشکی، با توجه به این که دست و بدن به آن برخورد می کند، جایز است؟ استفاده از این لباس ها چه حکمی دارد؟ ✅ جواب: اشکال ندارد، ولی واجب است احکام شرعی در مورد آن رعایت شود و از بی احترامی و نجس کردن و دست زدن بدون وضو به نوشته های آن خودداری شود.
📚استفاده از وسایل حسینیه در محل دیگر سؤال: آیا می توان از وسائل تکیه، حسینیّه و هیأت در محل دیگر ـ اعم از حسینیه و هیأت یا غیر آن ـ استفاده کرد؟ ✅ جواب: تابع کیفیت وقف و قصد اهدا کنندگان است، اگر برای استفاده در هیأت یا حسینیه خاص وقف یا اهدا شده است، نباید به جای دیگر ببرند.
📚استفاده از آلات موسیقی در عزاداری 💠 سؤال: استفاده از مانند اُرگ و یا سایر آلات موسیقی در چه حکمی دارد؟ ⛔️ جواب: استفاده از آلات موسیقی، مناسب با عزاداری نیست و شایسته است مراسم عزاداری به همان صورت متعارفی که از قدیم متداول بوده است، برگزار شود.
✳️ نماز خواندن به صورت نشسته ❎ سؤال: به خاطر نمازم را روی میخوانم ـ البته حمد و سوره را ایستاده میخوانم ـ اگر در آینده ایستادن هم ضرر داشته باشد، می توانم تمام نماز را نشسته بخوانم؟ ✅ جواب: به طور کلی انسان تا می تواند باید بخواند، هر چند با کردن بر چیزی باشد و اگر نمی تواند تمام نماز را ایستاده بخواند، هر قدر توان دارد ایستاده و بقیه را نشسته بخواند و اگر اصلا قدرت ایستادن ندارد، یا مشقت زیاد دارد، یا خوف ضرر دارد، می تواند نماز بخواند.
📚 عمل زیبایی ✴️ سؤال: آیا انجام برای زنان مجاز است؟ ✳️ جواب: اگر موجب نباشد، فى نفسه اشکال ندارد‎؛ ولی توجه داشته باشيد زيبايى، درمان بيمارى محسوب نمى‏شود و در ضمن آن، نگاه و لمسِ پزشک نامحرم جايز نيست، مگر در مواردى ـ مانند سوختگی و حوادث دیگر ـ که برای معالجه باشد و استفاده از نامحرم ضرورت داشته باشد.
📚 فروختن نذورات عزاداری ✳️ سؤال: افرادی برای احسان دادن در برنج و گوشت کرده¬اند اگر برنج بیشتر از گوشت باشد آیا می توان مقدار اضافی برنج را فروخت و گوشت یا وسایل مورد نیاز احسان را تهیّه کرد؟ ☑️ جواب: و باید در همان جهتی که یا هدیه ‌کننده گفته و نیت کرده، مصرف شود و اگر نذر کننده نذر نخوانده باشد، می توان با اجازه او جنس اهدایی او را تعویض یا در محل دیگر مصرف کرد.
✳️ طهارت و نجاست الکل 💠 سؤال: آیا هایی که در و برای یا مورد استفاده قرار می گیرند نجس هستند؟ جواب: اگر الكل موجود در آن، باشد كه در اصل مايع بوده است، بنابر احتياط واجب است و نمى توان با بدن یا لباسى كه به آن آغشته شده است، نماز خواند و در صورت شك محكوم به طهارت است.
📚تعزیه خوانی ✳️ سؤال: در برخی مناطق، به‌خصوص روستاها، وتعزیه-خوانی برگزار می ‌شود که گاهی اثر مثبتی در نفوس مردم دارد، برگزاری این مراسم چه حکمی دارد؟ ✅ جواب: اگر مراسم مستلزم مفسده و مشتمل بر امور دروغ و باطل نباشد و با توجه به مقتضیات زمان باعث نباشد، اشکال ندارد، ولی در عین حال بهتر است، مجالس وعظ و ارشاد و ذکر حسینی و برپا شود.
🚿 تطهیر موکت 🔘 سؤال: کیفیت به زمین چگونه است؟ ✅ جواب: بعد از آب لوله متصل به را وصل کند به جای نجس به‌گونه‌ای که همه آن محل را فرا بگیرد و بنا بر احتیاط واجب با جابجا شدن آب در حین اتصال به کر هر چند با فشار آب و یا دست کشیدن، می‌شود.
🕋 سجده واجب قرآن 💠 سؤال: آیا در ، رعایت نماز لازم است؟ ✅ جواب: در سجدۀ واجب قرآن بايد بر چيزهايی سجده کنید که در نماز سجده بر آن صحیح است، ولی رعایت بقیۀ شرايط سجدۀ نماز، مانند رو به قبله بودن، با وضو بودن و امثال آن لازم نيست. همچنین در سجدۀ واجب قرآن واجب نیست، ولی مستحب است، و بهتر است اين ذکر گفته شود: لااله الّا الله حقاً حقاً، لااله الّا الله ايماناً وتصديقاً، لااله الّا الله عبوديّتاً ورقّاً، سجدتُ لک يا ربّ تعبّداً و رِقّاً، لامستنکفاً ولامُستکبراً، بل أنا عبدٌ ذليلٌ ضعيفٌ خائفٌ مستجيرٌ.