📚 پوشيدن لباس جنس مخالف
💠 سؤال: آیا زن می تواند #لباس_مردانه یا مرد، #لباس_زنانه بپوشد؟
✅ جواب: اگر به #قصد_تشبه (شبیه شدن) به جنس مخالف این کار را انجام دهد و حالت جنس مخالف را به خود بگیرد، جایز نیست.
📚 روزه مستحبی زن بدون اذن شوهر
💠 سؤال: آیا زن می تواند بدون #اذن_شوهر #روزه_مستحبی بگیرد؟
✅ جواب: بنابر احتیاط واجب زن نباید بدون اذن شوهر، روزۀ مستحبی بگیرد.
📚 صدقه دادن زن از اموال خودش
💠 سؤال: آیا زن بـرای دادن #صدقه یا کمک به والدین از اموال خودش هم بایـد از #شوهر اجازه بگیـرید؟
✅ جواب: اگر با اموال خودش باشد، نیاز به #اجازه_شوهر نیست.
📚 وضو و نماز با وجود ناخن بلند
💠 سؤال: آیا #وضو گرفتن و #نماز خواندن با #ناخن_بلند اشکال دارد؟
✅ جواب: اگر ناخن #بیش_از_معمول بلند باشد، چنانچه زیر آن مقداری که از مقدار معمول بلندتر است عرفا جزء ظاهر محسوب شود باید موقع وضو و غسل، چرک زیر آن مقدار بر طرف شود و به زیر آن، آب برسد و همچنین برای #سجده در نماز، بنابر احتیاط واجب باید سر #انگشت_شست پا بر روی زمین قرار گیرد.
📚 قرارداد مضاربه
💠 سؤال: شرکتی هست که با توجه به #قرارداد_مضاربه ای که می بندد مبلغی مشخص به صورت ماهیانه در قبال پولی که #سرمایه_گذاری می شود، #سود پرداخت می کند و در سود و ضرر #شریک است، آیا این نوع سرمایه گذاری مشکل شرعی دارد یا خیر؟
☑️ جواب: در قرارداد #مضاربه باید #سهم طرفین از سودهای به دست آمده از خرید و فروش، به صورت درصد تعیین شود ـ مثل پنجاه درصد یا هفتاد به سی درصد ـ بنا بر این تعیین مقدار معین از سود به صورت ماهیانه برای سرمایه گذار، صحیح نیست.
اما برای پرداخت مبلغ معین در هر ماه، به یکی از دو روش می توان عمل کرد:
اول: پس از تعیین درصد سهم هر طرف از سود، ماهانه مبلغی به عنوان #علی_الحساب به سرمایه گذار پرداخت شود و در پایان قرارداد بر اساس درصد تعیین شده در متن قرارداد، سهم هر یک از عامل و مالک، محاسبه یا مصالحه شود.
دوم: ضمن قرارداد مضاربه شرط شود که #عامل مقدار معینی پول به صورت ماهیانه به سرمایه گذار - به عنوان شرط نه به عنوان سود مضاربه - بپردازد که این شرط با توافق برای تقسیم سود مضاربه، ارتباطی ندارد و سودها باید بر اساس توافق اولیه محاسبه یا #مصالحه شود.
📚 برداشتن ناخن مصنوعی
💠 سؤال: مدتی قبل #کاشت_ناخن داشتم و حالا برداشتم که باعث آسیب به ناخن ها شده و از یک محلول گیاهی برای استحکام ناخن استفاده می کنم که روی ناخن لایه ایجاد کرده و به سختی پاک میشه و با شست و شو هم از بین نمیره #وضو و نمازم با وجودش صحیح هست یا خیر؟
✅ جواب: اگر محلول مذکور مانع رسیدن آب به #اعضای وضو و غسل است باید قبل از وضو یا غسل، ـ هرچند مستلزم هزینه یا زحمت باشدـ برطرف شود، مگر آن که برطرف کردن آن در وقت نماز، ضرر، یا مشقتی که عرفا غیرقابل تحمل است داشته باشد که در این صورت باید وضو و غسل به صورت #جبیره ای انجام شود ولی پس از رفع عذر باید برای وضو و غسل بعدی مانع برطرف شود.
📚 فروش اعضای گوسفند قربانی برای فقرا
💠 سوال: با کمک مردم گوسفندانی برای قربانی عید قربان خریداری و قربانی شد؛ آیا می توان بعضی از اعضای آنها مثل کله و پاچه و جگر را به هر دلیلی فروخت و تبدیل به گوشت نمود تا گوشت به مصرف فقرا برسد؟
✅ جواب: با اجازه صاحبان پول اشکالی ندارد.
📚 تمام خواندن نماز مسافر
💠 سؤال: اگر مسافری كه نمازش #شکسته است در اثر فراموشی، نماز را کامل بخواند و بعداً متوجه شود چه وظیفه ای دارد؟
✅ جواب: اگر #مسافر فراموش كند که نمازش، شكسته است و تمام بخواند، اگر #داخل_وقت متوجه شد، باید نماز را دوباره بخواند و اگر پس از وقت به یاد آورد، قضای نماز واجب نیست.
📚 شرایط تحقق وطن
💠 سؤال: اهل شهر (الف) هستم، مدتی است در شهر (ب) سکونت دارم و مشغول به کار شده ام، آیا شهر (ب) #وطن من محسوب می شود و نمازم در این شهر #کامل است؟
✅ جواب: اگر در شهر (ب) قصد زندگی به مدت حدود ده سال یا بیشتر دارید، این شهر وطن شما محسوب می شود و در صورتی که معلوم نیست چه مدت #سکونت خواهید داشت یا می دانید کمتر از ده سال سکونت خواهید داشت، وطن شما محسوب نمی شود ولی در صورتی که بنا دارید حداقل حدود یک سال در این شهر سکونت داشته باشید #مسافر محسوب نمی شوید و بدون قصد اقامت ده روز نیز نماز شما تمام و روزه صحیح است.
📚 وضو گرفتن برای نماز، قبل از وقت
💠 سؤال: آیا می توان پیش از داخل شدن وقت ـ قبل از #اذان ـ برای #نماز #وضو گرفت؟
✅ جواب: اگر با #قصد_طهارت ـ با وضو بودن ـ وضو گرفته شود، اشکال ندارد و وضو صحیح است.