eitaa logo
فقه واحکام دفترنماینده مقام معظم رهبری دراستان مرکزی
3.6هزار دنبال‌کننده
2.9هزار عکس
1.2هزار ویدیو
237 فایل
❄️بِســــــــــمِ اللهِ الرَّحــمنِ الرَّحیـــــــم❄️ 🌸🌿ترویج احکام تخصصی طبق نظرات امام خامنه ای (مدظله العالی) ومراجع عظام تقلید 🌿🌸 🌸🌿https://eitaa.com/leaderarak🌿🌸 🌸🌿پاسخگوی احکام شرعی،دفترنماینده مقام معظم رهبری 👇🌿🌸 🌸🌿@GomnamArak🌿🌸
مشاهده در ایتا
دانلود
🔶جشن گرفتن برای میلاد حضرت عیسی علیه السلام 🔵سوال: بعضی از مسلمانان عيدهای را میگيرند، آيا اين کار اشکال ندارد؟ ✅جواب: جشن گرفتن مسيح (علی نبيّنا وآله وعليه السلام) فی نفسه اشکال ندارد ولی نباید به گونه ای باشد که موجب ترویج فرهنگ منحط غرب یا و مفسده گردد.
🔴غسل جنابت و جمعه از حائض 🔹سؤال: الف( آیا فرد می تواند انجام دهد؟ ب(غسلهای مستحبی مانند چطور؟ 🔸جواب: الف) صحت غسل جنابت در حال محل اشکال است و بنابر احتیاط واجب باید پس از پاک شدن غسل جنابت کند، اما پس از پاک شدن از حیض، انجام غسل جنابت کافی است، هر چند احتیاط مستحب آن است که هر دو را نیت کند. ب) می تواند در حال حیض غسل های مستحب را انجام دهد.
🔆کرم ضد آفتاب برای زن ❓سؤال: زدن که کمی پوست را سفیدتر می کند برای زن چه حکمی دارد؟ ✅جواب: فی نفسه اشکال ندارد ولی اگر عرفاً محسوب شود، باید از پوشانده شود.
💵خرید و فروش دلار 🔻سؤال: آیا از نظر شرعی اشکال دارد؟ 🔺جواب: این گونه امور تابع مربوطه است، اگر وجود نداشته باشد، اشکال ندارد.
🎼 گوش دادن به آهنگ رپ 🔷سؤال: آیا گوش دادن آهنگ که در باره ایران و شهدا خوانده می شود حرام است؟ 🔶جواب: به طور کلی ای حرام است که باشد، یعنی به سبب ویژگی هایی که دارد، انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور کند و به سمت بی بندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد.
⚰دست زدن به بدن میت 💠سؤال: آیا با دست زدن به جسد با دستکش هم باعث واجب شدن می شود؟ 🔶جواب: غسل مس میت واجب نمی شود.
🔆 انتهای وقت نماز عصر ❓سؤال: تا اذان مغرب است یا تا هنگام غروب آفتاب؟ جواب: آخر وقت نماز عصر، است.
💻 استفاده از اینترنت بدون کسب اجازه 💢سؤال: آیا استفاده از اینترنتی که دارای رمز نیست و دائما روشن است و امکان دارد که آن فرد آگاه از استفاده باشد ، آیا محسوب می شود ؟ اگر محسوب شود باید چه کرد ؟ جواب: اگر نسبت به اطمینان نداشته باشید، استفاده از آن جایز نیست و هزینۀ مقداری را که استفاده کرده اید، هستید.
📿 سجده و تیمّم بر سیمان و موزائیک 🖍سؤال: و و چه حکمی دارد؟ 🖌جواب: سجده و تیمم بر آن دو اشکال ندارد. اگرچه احوط، ترک تیمّم بر و موزائیک است.
🔘 تجوید قرائت امام جماعت 🔷سؤال: وظیفه شرعی شخص به خصوص معلم قرآن کریم که یقین دارد امام جماعت، نماز خود را از جهت غلط می خواند چیست؟ در حالی که این فرد به دلیل عدم شرکت در در معرض تهمت های زیادی قرار گرفته است. 🔶جواب: رعایت لازم نیست، ولی اگر از نظر مأموم صحیح نباشد، و در نتیجه نماز او را صحیح نداند، نمی تواند به او کند، لکن شرکت ظاهری در نماز جماعت برای یک غرض عقلایی، اشکال ندارد.
🔹خواندن نماز ظهر و عصر در اول وقت ظهر جمعه 🔻سؤال: کسی که توانایی رفتن به را ندارد، آیا می تواند نماز ظهر و عصر را در اوائل وقت بخواند یا این که باید صبر کند تا نماز جمعه تمام شود، و بعد از آن را بخواند؟ 🔺جواب: صبر کردن بر او واجب نیست، و می تواند نماز ظهر و عصر را در اول وقت بخواند.
🔵گفتن بسم الله و عدم تعیین سوره 👌سؤال: کسی که از ابتدا و یا بر حسب عادت قصد خواندن سوره فاتحه و اخلاص را داشت و «بسم الله الرحمن الرحیم» را گفت، ولی سهواً سوره را تعیین نکرد، آیا باید از اول، سوره معیّنی را قصد نماید، و بعد «بسم الله الرحمن الرحیم» را قرائت کند؟ 👈جواب: اعاده «بسم الله الرحمن الرحیم» واجب نیست، بلکه می تواند برای خواندن هر سوره ای به آن اکتفا کند.