🚻 پوشیدن لباس جنس مخالف
❓سؤال: اگر زن یا مرد در خلوت #لباس های یکدیگر را بپوشند و أدای رفتارهای جنس مخالف را در آورند، آیا اشکال دارد؟
✅ جواب: اگر با قصد #تشبه_به_جنس_مخالف ، لباس او را بپوشد و مانند او رفتار کند، جایز نیست.
🔘نماز جماعت به صورت تمام در سفر
🔷سؤال: خواندن #نماز_جماعت به صورت #تمام در #مسافرت چه حکمی دارد؟
🔶جواب: مسافری که باید نماز را قصر بخواند، در هر دو صورت فرادا و جماعت باید #قصر بخواند و به صورت تمام، نماز صحیح نیست.
📚 سپردن پول به دیگری برای تجارت و دریافت سود ماهانه
💠 سوال: قصد دارم سرمایه ای را به شخصی بدهم تا با آن کار کند و مبلغ ثابتی، سود ماهانه بدهد، آیا دریافت این سود، حکم ربا را دارد؟
✅ جواب: اگر #قرض بدهید و شرط کنید که قرض گیرنده هر ماه مقداری سود به شما بپردازد، #قرض_ربوی و حرام است اما اگر #وکالت بدهید، یعنی دریافت کننده را وکیل مطلق کنید که با پول شما برای شما کار کند و مقداری از سودهای حاصل را به شما بپردازد و باقیمانده را برای خود بردارد، اشکال ندارد.
🔘طلاب و قصد اقامت در غیر وطن
🔵سؤال: #طلبه علوم دينی در شهری که #وطن او نيست زندگی میکند، اگر قبل از #قصد_اقامه_ده_روز میدانسته و يا قصد داشته که بهطور هفتگی به مسجدی که بيرون شهر واقع است برود، آيا میتواند قصد اقامت ده روز کند يا خير؟
🔴جواب: هنگام #قصد_اقامت ، قصد رفتن به کمتر از #مسافت_شرعی به مقداری که عرفاً منافات با ماندن ده روز در یکجا نداشته باشد، ضرر به صحّت قصد اقامت نمی زند، مانند این که بخواهد در این ده روز سه دفعه و هر بار در حدود پنج ساعت برود و برگردد.
🔶جهل به بلوغ و نمازهای قضا شده
▪️سؤال: آیا #نمازهای_خوانده_نشده در زمانی که ما نمی دانستیم به #بلوغ رسیده ایم یعنی قبل از ۱۵ سالگی و حالا می دانیم که آن زمان به بلوغ رسیده بودیم، باید خوانده شوند؟
▫️جواب: به هر حال، هر مقدار از نمازها را که یقین دارید پس از رسیدن به سن بلوغ نخوانده اید، باید #قضا نمایید و نسبت به مقدار مشکوک تکلیفی ندارید.
🔴قسمتی از مسجد برای فعالیت های فرهنگی
👈سؤال: در اختیار گذاشتن مکانی در #مسجد برای انجام فعالیتهای فرهنگی مانند #مشاوره های رایگان حقوقی، خانواده، #طب_اسلامی ، #بازی های نوجوانان اشکالی دارد؟
جواب: #فعالیت_فرهنگی در مسجد اشکال ندارد ولی به طور کلی از هر گونه کاری که با اقامه نماز در مسجد یا با شأن و منزلت مسجد منافات داشته باشد، باید پرهیز شود.
👈بجا آوردن قضای نماز در اسرع وقت
🔻سؤال: نماز صبحام قضا شده است، بهتر است همان وقتی که بیدار شدهام بخوانم یا موقع نماز ظهر بخوانم؟
🔺جواب: واجب نیست #نماز_قضا فورا خوانده شود، ولی نباید انجام آن را به قدری تأخیر بیندازد که #استخفاف_به_نماز محسوب شود.
🔲سفر طلاب و کارمندان
♦️سؤال: کسانی که مدت غير معيّنی مسافرت میکنند، مانند طلاب علوم دينی که برای درس خواندن به حوزه علميه میروند و يا کارمندان دولت که برای کار به مدت غير معيّنی به شهری اعزام میشوند، نماز و روزه اين افراد چه حکمی دارد؟
✅جواب: در فرض مرقوم اگر بنا دارند مدت #یکی_دو_سال در آنجا بمانند نمازشان تمام و روزهشان صحیح است.
🔲ثبت نام برای حج و فوت قبل از موعد آن
🔶سؤال: پدر بنده برای #حج ثبت نام کرده بودند ولی قبل از رسیدن #موعد_حج از دنیا رفتند(در سن جوانی)، آیا واجب است که ما به نیابت از ایشان حج به جا آوریم یا خیر؟
🔷جواب: اگر در سالی که #استطاعت_برای_حج پیدا کرده، اقدام به ثبت نام کرد، لکن نوبتش فرا نرسید و امکان عزیمت به نحو قانونی هرچند با تهیه ی #فیش_آزاد فراهم نشده، انجام حج بر ذمه ی او نیست و اصطلاحاً حج بر او مستقر نشده است؛ در این صورت بر فرزندان انجام #حج_نیابتی از طرف او واجب نیست و فیش های حج از جمله ماترک آنها محسوب می شود.