eitaa logo
فقه واحکام دفترنماینده مقام معظم رهبری دراستان مرکزی
2.7هزار دنبال‌کننده
3.2هزار عکس
1.3هزار ویدیو
243 فایل
❄️بِســــــــــمِ اللهِ الرَّحــمنِ الرَّحیـــــــم❄️ 🌸🌿ترویج احکام تخصصی طبق نظرات امام خامنه ای (مدظله العالی) ومراجع عظام تقلید 🌿🌸 🌸🌿https://eitaa.com/leaderarak🌿🌸 🌸🌿پاسخگوی احکام شرعی،دفترنماینده مقام معظم رهبری 👇🌿🌸 🌸🌿@GomnamArak🌿🌸
مشاهده در ایتا
دانلود
🚻 پوشیدن لباس جنس مخالف ❓سؤال: اگر زن یا مرد در خلوت های یکدیگر را بپوشند و أدای رفتارهای جنس مخالف را در آورند، آیا اشکال دارد؟ ✅ جواب: اگر با قصد ، لباس او را بپوشد و مانند او رفتار کند، جایز نیست.
🔘نماز جماعت به صورت تمام در سفر 🔷سؤال: خواندن به صورت در چه حکمی دارد؟ 🔶جواب: مسافری که باید نماز را قصر بخواند، در هر دو صورت فرادا و جماعت باید بخواند و به صورت تمام، نماز صحیح نیست.
📚 سپردن پول به دیگری برای تجارت و دریافت سود ماهانه 💠 سوال: قصد دارم سرمایه ای را به شخصی بدهم تا با آن کار کند و مبلغ ثابتی، سود ماهانه بدهد، آیا دریافت این سود، حکم ربا را دارد؟ ✅ جواب: اگر بدهید و شرط کنید که قرض گیرنده هر ماه مقداری سود به شما بپردازد، و حرام است اما اگر بدهید، یعنی دریافت کننده را وکیل مطلق کنید که با پول شما برای شما کار کند و مقداری از سودهای حاصل را به شما بپردازد و باقیمانده را برای خود بردارد، اشکال ندارد.
🔘طلاب و قصد اقامت در غیر وطن 🔵سؤال: علوم دينی در شهری که او نيست زندگی می‌کند، اگر قبل از می‌دانسته و يا قصد داشته که به‌طور هفتگی به مسجدی که بيرون شهر واقع است برود، آيا می‌تواند قصد اقامت ده روز کند يا خير؟ 🔴جواب: هنگام ، قصد رفتن به کمتر از به مقداری که عرفاً منافات با ماندن ده روز در یکجا نداشته باشد، ضرر به صحّت قصد اقامت نمی زند، مانند این که بخواهد در این ده روز سه دفعه و هر بار در حدود پنج ساعت برود و برگردد.
🔶جهل به بلوغ و نمازهای قضا شده ▪️سؤال: آیا در زمانی که ما نمی دانستیم به رسیده ایم یعنی قبل از ۱۵ سالگی و حالا می دانیم که آن زمان به بلوغ رسیده بودیم، باید خوانده شوند؟ ▫️جواب: به هر حال، هر مقدار از نمازها را که یقین دارید پس از رسیدن به سن بلوغ نخوانده اید، باید نمایید و نسبت به مقدار مشکوک تکلیفی ندارید.
🔴قسمتی از مسجد برای فعالیت های فرهنگی 👈سؤال: در اختیار گذاشتن مکانی در برای انجام فعالیت‌های فرهنگی مانند های رایگان حقوقی، خانواده، ، ‌ های نوجوانان اشکالی دارد؟ جواب: در مسجد اشکال ندارد ولی به طور کلی از هر گونه کاری که با اقامه نماز در مسجد یا با شأن و منزلت مسجد منافات داشته باشد، باید پرهیز شود.
👈بجا آوردن قضای نماز در اسرع وقت 🔻سؤال: نماز صبح‌ام قضا شده است، بهتر است همان وقتی که بیدار شده‌ام بخوانم یا موقع نماز ظهر بخوانم؟ 🔺جواب: واجب نیست فورا خوانده شود، ولی نباید انجام آن را به قدری تأخیر بیندازد که محسوب شود.
🔲سفر طلاب و کارمندان ♦️سؤال: کسانی که مدت غير معيّنی مسافرت می‌کنند، مانند طلاب علوم دينی که برای درس خواندن به حوزه علميه می‌روند و يا کارمندان دولت که برای کار به مدت غير معيّنی به شهری اعزام می‌شوند، نماز و روزه اين افراد چه حکمی دارد؟ ✅جواب: در فرض مرقوم اگر بنا دارند مدت در آنجا بمانند نمازشان تمام و روزه‌شان صحیح است.
🔲ثبت نام برای حج و فوت قبل از موعد آن 🔶سؤال: پدر بنده برای ثبت نام کرده بودند ولی قبل از رسیدن از دنیا رفتند(در سن جوانی)، آیا واجب است که ما به نیابت از ایشان حج به جا آوریم یا خیر؟ 🔷جواب: اگر در سالی که پیدا کرده، اقدام به ثبت نام کرد، لکن نوبتش فرا نرسید و امکان عزیمت به نحو قانونی هرچند با تهیه ی فراهم نشده، انجام حج بر ذمه ی او نیست و اصطلاحاً حج بر او مستقر نشده است؛ در این صورت بر فرزندان انجام از طرف او واجب نیست و فیش های حج از جمله ماترک آنها محسوب می شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا