eitaa logo
فقه واحکام دفترنماینده مقام معظم رهبری دراستان مرکزی
2.7هزار دنبال‌کننده
3هزار عکس
1.3هزار ویدیو
237 فایل
❄️بِســــــــــمِ اللهِ الرَّحــمنِ الرَّحیـــــــم❄️ 🌸🌿ترویج احکام تخصصی طبق نظرات امام خامنه ای (مدظله العالی) ومراجع عظام تقلید 🌿🌸 🌸🌿https://eitaa.com/leaderarak🌿🌸 🌸🌿پاسخگوی احکام شرعی،دفترنماینده مقام معظم رهبری 👇🌿🌸 🌸🌿@GomnamArak🌿🌸
مشاهده در ایتا
دانلود
احڪـ🔎ــام عــــ🏴ـــزاداری 🔹🔷«حفظ وحدت در برپایی عزاداری» ⁉️آیا برپایی مراسم عزاداری در «ایّام فاطمیّه» در مناطقی که برادران اهل سنّت هم در آنجا زندگی می‌کنند، منافات با وحدت میان مسلمین دارد؟🧐 ✅ آیت الله العظمی خامنه‌ای: نفس برپایی مراسم و ذکر فضائل حضرت صدیقه‌ی طاهره سلام الله علیها منافاتی با وحدت ندارد و باید از توهین به مقدّسات برادران اهل‌سنّت اجتناب شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
احڪـــ🔎ـــام تقلیــ📚ــد 💠 بقای بر تقلید از مرجع قبل ⁉️در صورت احتیاط واجب ،آیا می توان به مرجع دیگری رجوع کرد؟🧐 ✅ پیشنهاد دانلود👌
💠 استفاده از امکانات بیت المال ❇️ سؤال: استفاده از از جمله شارژ موبایل با برق ادارۀ دولتی در محل کار یا غیر آن، چه حکمی دارد؟ ❎ جواب: از جایز نیست، البته استفاده کارمندان از امکانات بیت المال در ساعات رسمی کار به مقدار متعارفی که مورد ضرورت و نیاز است و شرایط کاری بیانگر اذن به کارمندان در این مقدار از استفاده است و همچنین استفاده از امکانات بیت المال با اذن کسی که از نظر شرعی و قانونی حق اذن دارد، اشکال ندارد.
📣 پخش صدای بلندگو در ایام عزاداری سؤال: از ساختمان صدای و بسیار بلند پخش می‌شود، به ‌طوری که صدای آن از بیرون شهر هم شنیده می‌شود واین امر منجر به سلب آسایش شده است و مسئولین و سخنرانان حسینیه اصرار به ادامه آن دارند، این عمل چه حکمی دارد؟ 💠 جواب: اگرچه اقامه مراسم و شعائر دینی در زمان‌های مناسب در حسینیه از بهترین کارها و جزء مستحبّات مؤکد می‌باشد، ولی واجب است برگزارکنندگان و عزاداران تا حد امکان از و ایجاد برای همسایگان بپرهیزند؛ هرچند با کم‌ کردن و تغییر جهت آن به طرف داخل حسینیه باشد.
🚹 احکام نوزاد ✳️ پس از تولد مستحب است: 1 ـ (اگر ضرر نداشته باشد،) را بشویند. 2 ـ در گوش راستش و در گوش چپش بگویند. 3 ـ آب فرات و تربت سيدالشهداء (عليه‌السلام) به بمالند. 4 ـ بر او بگذارند. بهترین نامها، نامی است که بندگی خدای تبارک و تعالی در معنای آن باشد، مانند عبد الله، عبد الرحیم و ...؛ سپس نام پیامبران و امامان علیهم السلام از بهترین نامها است و در میان اسامی ایشان، نام مبارک "" از فضیلت بیشتری برخوردار است، بلکه برای کسی که چهار فرزند پسر دارد، مکروه است نام هیچ یک از آنان را "محمد" نگذارد. 5 ـ روز هفتم سر فرزند بتراشند و به مقدار وزن موى او طلا يا نقره صدقه بدهند. 6 ـ عده ای را دعوت کنند و بدهند. 7 ـ بسيار سفارش شده براى نوزاد كنند، يعنى گوسفندى به نيّت مولود ذبح كرده و گوشت آن را ـ به صورت خام یا پخته ـ بين همسايه‌ها و ديگران تقسيم كنند یا میهمان دعوت کنند برای صرف آن. 8 ـ اگر نوزاد پسر است، واجب است شود و مستحب است روز هفتم انجام شود و پس از آن ولیمه بدهند، جایز است ولیمۀ تولد و ولیمۀ ختنه در یک مجلس انجام شود.
🐠 خوردن کنسرو ماهی 🔘 سؤال: در کشورهای غیر اسلامی، به فروش می رسد و معمولا وقتی گوشت حلال در دسترس نباشد، راه حل خوبی برای مسلمانان در این کشورها است؛ سؤال این است که وقتی نمی دانیم خارج از آب مرده است یا نه، آیا خوردن آن حلال است؟ 🐟 جواب: ماهی ، اگر از کشورهای اسلامی وارد شده باشد یا اطمینان* داشته باشید پس از ـ بیرون آب یا در ـ مرده است، حلال است. ــــــــــــ * اطمینان، یعنی احتمال خلاف آن بسیار ضعیف است، به گونه ای که مردم به آن احتمال اعتنا نمی‌کنند.
📚 بر پا کردن مجالس عزاداری بدون اجازه و رضایت شوهر 💠 سؤال: بر پا کردن در منزل، بدون اجازه و چه حکمی دارد؟ جواب: به طور کلی استفاده از منزل و آنچه در آن است اگر باشد، باید با اجازه و رضایت او باشد، و در غیر اینصورت اگر منافاتی با در قبال شوهر نداشته باشد اشکال ندارد.
⬛️ پوشیدن لباس مشکی 📙سؤال: آیا پوشیدن در ایام (علیهم السلام) امر پسندیده ای است ؟ 📕جواب: پوشیدن لباس مشکی در ایام عزاداری خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) به منظور الهی و اظهار حزن و اندوه موجب ترتب ثواب الهی است، در هر صورت کراهت پوشیدن در غیر نماز ثابت نیست.
✳️ چاپ اسماء متبرکه روی لباس سؤال: آیا چاپ و نوشتن آیات قرآن و اسامی معصومین (علیهم السلام) روی لباس، مخصوصاً لباس مشکی، با توجه به این که دست و بدن به آن برخورد می کند، جایز است؟ استفاده از این لباس ها چه حکمی دارد؟ ✅ جواب: اشکال ندارد، ولی واجب است احکام شرعی در مورد آن رعایت شود و از بی احترامی و نجس کردن و دست زدن بدون وضو به نوشته های آن خودداری شود.
📚استفاده از وسایل حسینیه در محل دیگر سؤال: آیا می توان از وسائل تکیه، حسینیّه و هیأت در محل دیگر ـ اعم از حسینیه و هیأت یا غیر آن ـ استفاده کرد؟ ✅ جواب: تابع کیفیت وقف و قصد اهدا کنندگان است، اگر برای استفاده در هیأت یا حسینیه خاص وقف یا اهدا شده است، نباید به جای دیگر ببرند.
📚استفاده از آلات موسیقی در عزاداری 💠 سؤال: استفاده از مانند اُرگ و یا سایر آلات موسیقی در چه حکمی دارد؟ ⛔️ جواب: استفاده از آلات موسیقی، مناسب با عزاداری نیست و شایسته است مراسم عزاداری به همان صورت متعارفی که از قدیم متداول بوده است، برگزار شود.
✳️ نماز خواندن به صورت نشسته ❎ سؤال: به خاطر نمازم را روی میخوانم ـ البته حمد و سوره را ایستاده میخوانم ـ اگر در آینده ایستادن هم ضرر داشته باشد، می توانم تمام نماز را نشسته بخوانم؟ ✅ جواب: به طور کلی انسان تا می تواند باید بخواند، هر چند با کردن بر چیزی باشد و اگر نمی تواند تمام نماز را ایستاده بخواند، هر قدر توان دارد ایستاده و بقیه را نشسته بخواند و اگر اصلا قدرت ایستادن ندارد، یا مشقت زیاد دارد، یا خوف ضرر دارد، می تواند نماز بخواند.