📚 احکام پوشش
💠 پوشیدن این لباسها جایز نیست:
1. لباسی که از ابریشم خالص و یا طلا بافت باشد ـ برای مردان ـ.
2. لباس شهرت بنابر احتیاط واجب، یعنی لباسی که پارچه یا رنگ یا دوخت و یا شیوه پوشیدن آن برای شخص، معمول و عادی نیست و بر خلاف شأن اوست و یا به دلیل داشتن خصوصیتی، در نظر عموم جلب توجه میکند و انگشت نما است.
3. لباس اختصاصی جنس مخالف؛ بنا بر احتیاط واجب پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، در صورتی که آن را پوشش و لباس خود قرار دهد، جایز نیست.
4. لباس مختص کفار و فرقه های انحرافی در صورتی که سبب ترویج فرهنگ آنان شود.
📚نجاست کفار
💠 سؤال: آیا #غیر_مسلمان #نجس است و اگر رطوبت دست یا بدنش به چیزی برسد، نجس می شود؟
✅ جواب: غیرمسلمان اگر متدین به هیچ دینی از #ادیان_الهی نباشد، نجس است و در صورت سرایت رطوبت از بدن او به چیزی، نجس می شود، اما #پیروان_ادیان_الهی ـ #یهودیان، #مسیحیان، #زرتشتیان و #صابئیان ـ پاک هستند.
📚طهارت و نجاست غساله
💠 سؤال: آیا #غساله ـ آبی که هنگام تطهیر از شیء جدا می شود یا ترشح می کند، ـ پاک است؟
✅ جواب: اگر #تطهیر با #آب_قليل انجام شود، غساله آن نجس است، و اگر با آب متصل به #کر انجام شود، در صورتی که #عین_نجاست در غساله آن نباشد، پاک است.
📚دیدن مانع در اعضای وضو، پس از نماز
✳️سؤال: اگر بعد از نماز متوجه شویم #روی_ناخن یکی از انگشتان مقدار کمی مانع وجود دارد، #وضو و #نماز خوانده شده صحیح است؟
✅ جواب: اگر نمی دانید #مانع هنگام وضو موجود بوده يا نه، در صورتی که احتمال بدهید هنگام وضو نسبت به وجود یا عدم وجود مانع و رساندن آب توجه داشته اید، وضو صحيح است، ولى اگر بدانید هنگام وضو التفات و توجه نداشته اید، احتياط واجب آن است كه دوباره وضو بگيرید و نماز را اعاده کنید.
ازدواج با شخص بي نماز
سؤال: آیا #ازدواج با کسی که التزام به اصول عقاید دینی دارد، ولی #نماز_نمی_خواند، جايز است؟
جواب: اگر چه ازدواج فی نفسه اشکال ندارد، ولی نماز از مهمترین واجبات است و سزاوار است همسری انتخاب کنید که #سست_مذهب نباشد.
🕌 اعمال مکروه در مسجد
#خوابیدن_در_مسجد ـ مگر در حال ضرورت ـ مکروه است، همچنین ورود به مسجد فقط برای عبور از آن، صحبت کردن در مسجد در بارۀ کارهای دنیایی، بلند حرف زدن و فریاد کشیدن، اعلام افراد یا اشیاء گمشده و حضور در مسجد در حالی که بوی دهان، مردم را اذیت می کند، مکروه است.
📚پرداخت و دریافت مبلغ اضافه بر مقدار قرض
💠سؤال: برادرم مبلغی در #بانک دارد و ماهیانه سودی به آن تعلق می گیرد. قسمتی از این پول را من از ایشان #قرض_الحسنه گرفته ام؛ آیا می توانم معادل آن #سودی را که بانک می داده، به عنوان هدیه و قدردانی به ایشان بدهم؟
✅ جواب: اگر ضمن قرارداد قرض، شرط پرداخت اضافه یا بنای طرفین بر پرداخت اضافه نباشد، در صورتی که #قرض_گیرنده با رضایت، مبلغ بیشتری بپردازد، اشکال ندارد.
💠 تطهیر فرش یا لباس نجس با آب قلیل
💬 سؤال:
فرش یا لباس نجس با آب قلیل، چگونه پاک می شود؟
✅ پاسخ:
اگر فرش به بول (ادرار)، نجس شده بعد از برطرف شدن عین نجاست، دو مرتبه آب قلیل روی آن ریخته شود، به صورتی که به تمام نقاط آن برسد و بنابر احتیاط باید هر دفعه فشار یا تکان داده شود. اگر به غیر بول (ادرار)، نجس شده، بعد از برطرف شدن عین نجاست، یک بار این کار انجام می شود.
🔹 بنابر احتیاط واجب، باید آب از آن هر چند با کمک دست، خارج شود.
💠تشبه به کفار
💬سوال:
حکم شبیه شدن به مد های غربی و کافرین چیست؟
✅پاسخ:
طبق نظر #مقام_معظم_رهبری پوشیدن هر لباس یا استفاده از هر شمایلی که مختص کفار باشد و ترویج فرهنگ کفار و فرهنگ غرب باشد، حرام است.
🔹طبق نظر آیت الله سیستانی نیز اگر لباس فرد، زی مختص کافر باشد به احتیاط واجب پوشیدن آن جایز نیست. تشخیص مصداق این امور بر عهده خود مکلف است.
🔹طبق نظر آیت الله مکارم شیرازی مدل مو ، لباسهایی که از کشورهاى اروپایى و بلاد بیگانه ارائه میگردد (مانند رپ و غیره) و اینگونه آرایش کردن عرفاً از مصادیق تشبه کفّار است و مسلمانان باید از آن پرهیز کنند و فرهنگ خود را زنده کنند.
💠 استفاده از مال کسی که خمس نمیدهد
سؤال: آیا استفاده از اموال و غذای کسی که #خمس نمی دهد، جایز است؟
✅ جواب: اشکال ندارد، اما با وجود شرایط #امر_به_معروف، باید او را به #پرداخت_خمس امر کند.
📚دریافت سود سپرده بانکی
💠 سؤال: مبلغی را به عنوان #سرمایه گذاری در #بانک #پس_انداز کرده ام و هر ماه مبلغی #سود دریافت می کنم، بانک مدعی است سرمایه در امور مختلف تجاری و اقتصادی مجاز بکار گرفته می شود، ضمنا سود متعلقه نیز در ایام مختلف متفاوت است؛ آیا این کار شرعا مشکلی ندارد؟
✅ جواب: اگر #سپرده_گذاری در بانک به این صورت باشد که سپرده گذار همه اختیارات را به بانک داده باشد حتی انتخاب نوع فعالیت و تعیین سهم سپرده گذار از سود هم به عنوان وکالت در اختیار بانک باشد، این سپرده گذاری و سود حاصل از به کارگیری پول در معامله حلال شرعی، اشکال ندارد.