eitaa logo
فقه واحکام دفترنماینده مقام معظم رهبری دراستان مرکزی
2.7هزار دنبال‌کننده
3هزار عکس
1.3هزار ویدیو
237 فایل
❄️بِســــــــــمِ اللهِ الرَّحــمنِ الرَّحیـــــــم❄️ 🌸🌿ترویج احکام تخصصی طبق نظرات امام خامنه ای (مدظله العالی) ومراجع عظام تقلید 🌿🌸 🌸🌿https://eitaa.com/leaderarak🌿🌸 🌸🌿پاسخگوی احکام شرعی،دفترنماینده مقام معظم رهبری 👇🌿🌸 🌸🌿@GomnamArak🌿🌸
مشاهده در ایتا
دانلود
📚 شنیدن صدای گریه و شیون نامحرم در عزاداری 💠 سؤال: شنیدن صدای# گریه و نامحرم که در عزای اهل بیت (علیهم السلام) است، (باتوجه به کنار هم بودن قسمت زنانه و مردانه هیئت) برای مردان چه حکمی دارد؟ ✅ جواب: در صورتی که ای نداشته باشد، فی نفسه اشکال ندارد.
✅ برخی از احكام نماز ميت 🔴 كسی كه می خواهد نماز ميت بخواند، لازم نيست با وضو يا غسل يا تيمم باشدو بدن و لباسش پاك باشد. و اگر لباس او غصبی هم باشد، اشكال ندارد. اگر چه احتياط مستحب آن است كه تمام چيزهايی را كه در نمازهای ديگر لازم است رعايت كند. 🔴 كسی كه به ميت نماز می خواند، بايد رو به قبله باشد و نيز واجب است ميت را مقابل او به پشت بخوابانند، به طوری كه سر او به طرف راست نمازگزار و پای او بطرف چپ نمازگزار باشد. 🔴 مكان نمازگزار بايد از جای ميت پست يا بلندتر نباشد. ولی پستی و بلندی مختصر اشكال ندارد. 🔴 نمازگزار بايد از ميت دور نباشد. ولی كسی كه نماز ميت را به جماعت می خواند، اگر از ميت دور باشد، چنانچه صفها به يكديگر متصل باشد، اشكال ندارد. 🔴 نمازگزار بايد مقابل ميت بايستد. ولی اگر نماز به جماعت خوانده شود و صف جماعت از دو طرف ميت بگذرد، نماز كسانی كه مقابل ميت نيستند، اشكال ندارد. 🔴 بين ميت و نمازگزار بايد پرده و ديوار يا چيزی مانند اينها نباشد ولی اگر ميت در تابوت و مانند آن باشد، اشكال ندارد. 🔴 نماز ميت را بايد ايستاده و با قصد قربت بخواند. و در موقع نيت، ميت را معين كند، مثلا نيت كند نماز می خوانم بر اين ميت قربة الی الله. 🔴 كسی كه نماز ميت را به جماعت می خواند، بايد تكبيرها و دعاهای آن را هم بخواند.
📚 معیار در پوشش بانوان 💠 سؤال: در مورد در جامعه، چه لباسی مناسب است؟ ✅ جواب: برای بانوان، اسلامی است؛ البته هر پوششی که شرایط ذیل را داشته باشد به عنوان محسوب می شود: 💠 تمامی بدن (به جز صورت و دست ها تا مچ) را بپوشاند. 💠 هرگونه و را (حتی در صورت و دست ها تا مچ) بپوشاند. 💠 به گونه ای نباشد که را جلب کند. 💠 برجستگی های بدن را ـ به شکل تحریک کننده و ـ، آشکار نکند. 💠 موجب شدن در میان مردم نشود. 💠 از لباس های مخصوص مردان نباشد.
✅خواندن نماز لیلة الدفن برای چند نفر ♦️سؤال: آیا می توان یک نماز (لیلة الدفن، وحشت) را برای چند نفر خواند؟ 💠 جواب: خواندن یک نماز لیلة الدفن برای چند نفر به امید ثواب، مانعی ندارد.
📚مستحب است در شب اول قبر، دو رکعت نماز به کیفیت زیر برای میت خوانده شود: 💠 در ركعت اول پس از «حمد» يك مرتبه «آية الكرسى*» و در ركعت دوم پس از «حمد» ده مرتبه سوره «انّا انزلناه»، پس از سلام نماز بگوید: «اللّهُمَّ صَلِّ عَلى‏ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ ابْعَثْ ثَوَابَها الى‏ قَبْرِ فُلانٍ» به جای کلمه "فلان"، نام میت گفته شود. ✳️ آيه الکرسي از آیه ۲۵۵ سوره مبارکه بقره که با «الله لا اله الا هو الحی القیوم» شروع می شود و احتیاط آن است که دو آیه ۲۵۶ و ۲۵۷ یعنی تا «هم فیها خالدون» خوانده شود.
📚 بلند خواندن حمد و سوره برای زنان 💠 سؤال: آیا زن می تواند نمازهای صبح، مغرب و عشا را بلند بخواند؟ ✅ جواب: زن می‌تواند حمد و سوره نمازهای صبح، مغرب و عشا را يا آهسته بخواند، ولی اگر نامحرم صدای او را می‌شنود، بهتر است بخواند.
📚 پرداخت زکات به کمیته امداد 💠 سؤال: فردی می خواهد مالش را به تحویل دهد، هم قصد دارد زکات را برای خرید افراد تحت پوشش، هزینه کند. آیا در چنین اموری جایز است؟ ✅ جواب: اگر در و نحوه مصرف آن، از فقیر داشته باشند، کفایت می کند.
📚 حکم ماهی که در آب مرده 💠 سؤال: بار اول از اصلی به وسیله سطل یا تور به ماشین مخصوص حمل (اکسیژن دار) منتقل می شود و دوباره از ماشین به داخل یک ظرف نگهداری ماهی (اکسیژن دار) در مغازه منتقل می شود اگر ماهی در یکی از این ظرف ها و در آب بمیرد، حلال است؟ ✅ جواب: هر چند است ولی است.
📚خواندن سوره های نماز از روی خط قرآن 💠 سؤال: خواندن بعضی از های در واجب و مستحب سفارش شده است؛ اگر در نماز، این سوره ها را با بخوانیم، اشکال دارد؟ ✅ جواب: اشکال ندارد.
📚 قسم خوردن در معامله 💠 سؤال: آیا در ، جایز است؟ ✅ جواب: اگر باشد، و اگر باشد، حرام است.
📚 احکام نگاه 1. نگاه به همجنسِ بالغ: ✅ نگاه به عورت جایز نیست و نگاه به غیر عورت مانعی ندارد. 2. نگاه به همجنسِ غير بالغِ ممیز: ✅ نگاه به عورت جایز نیست و نگاه به غیر عورت مانعی ندارد. 3. نگاه به همجنسِ غير بالغِ غیر ممیز: ✅ نگاه کردن به تمام بدن اشکال ندارد. نکته1 ⚛ غیر از مورد نگاه به همسر، در تمامي مواردی که نگاه کردن مجاز شمرده شده است، مشروط است به اینکه همراه با قصد لذت و همچنين ترس واقع شدن در حرام‏ نباشد. نکته2 ⚛ منظور از مميز کودکي است که بالغ نشده ولی خوب و بد را می فهمد و به حدی رسیده که می تواند نظر شهوانی داشته باشد؛ سن تمییز، به تبع تفاوت اشخاص در استعداد و درک و هوش، مختلف است. نکته3 ⚛ رفت و آمد در اماکن عمومی که زنان نامحرم بدون مراعات حجاب اسلامی حضور دارند، اشکال ندارد، هرچند بداند به صورت اتفاقی نگاهش به آنها می افتد، مشروط به اینکه ترس وقوع درفتنه و فساد نباشد. نکته4 ⚛ در تمام مواردی که نگاه حرام است نگاه به فیلمی که به طور مستقیم پخش می شود نیز بنا بر احتیاط واجب حرام است، ولی نگاه به عکس يا فیلمی که غیر مستقیم پخش میشود - مشروط به این که محرک شهوت نباشد - اشکال ندارد. البته نگاه به فیلم یا عکس زن نامحرم (که حجاب شرعی ندارد و بی مبالات نسبت به حجاب هم نیست) و مرد او را می شناسد، بنابر احتياط واجب جایز نیست، هر چند محرک شهوت نباشد.
📚 احكام نگاه به جنس مخالفِ مَحرَم 💠 همسر باشد: ✅ نگاه به تمام بدن همسر جایز است. 💠 غیر همسر / بالغ باشد: ✅ نگاه به تمام بدن، غيراز عورت مانعی ندارد و نگاه به عورت حرام است. 💠 غیر همسر / غیر بالغ / ممیز باشد: ✅ نگاه به تمام بدن -غير از عورت - جایز است. 💠 غیر همسر / غیر بالغ / غیر ممیز باشد: ✅ نگاه به تمام بدن جایز است. نکته1 ⚛ غیر از مورد نگاه به همسر، در تمامي مواردی که نگاه کردن مجاز شمرده شده است، مشروط است به اینکه همراه با قصد لذت و همچنين ترس واقع شدن در حرام‏ نباشد. نکته2 ⚛ منظور از مميز کودکي است که بالغ نشده ولی خوب و بد را می فهمد و به حدی رسیده که می تواند نظر شهوانی داشته باشد؛ سن تمییز، به تبع تفاوت اشخاص در استعداد و درک و هوش، مختلف است. نکته3 ⚛ رفت و آمد در اماکن عمومی که زنان نامحرم بدون مراعات حجاب اسلامی حضور دارند، اشکال ندارد، هرچند بداند به صورت اتفاقی نگاهش به آنها می افتد، مشروط به اینکه ترس وقوع درفتنه و فساد نباشد. نکته4 ⚛ در تمام مواردی که نگاه حرام است نگاه به فیلمی که به طور مستقیم پخش می شود نیز بنا بر احتیاط واجب حرام است، ولی نگاه به عکس يا فیلمی که غیر مستقیم پخش میشود - مشروط به این که محرک شهوت نباشد - اشکال ندارد. البته نگاه به فیلم یا عکس زن نامحرم (که حجاب شرعی ندارد و بی مبالات نسبت به حجاب هم نیست) و مرد او را می شناسد، بنابر احتياط واجب جایز نیست، هر چند محرک شهوت نباشد.