eitaa logo
فقه واحکام دفترنماینده مقام معظم رهبری دراستان مرکزی
2هزار دنبال‌کننده
2.8هزار عکس
1.2هزار ویدیو
236 فایل
❄️بِســــــــــمِ اللهِ الرَّحــمنِ الرَّحیـــــــم❄️ 🌸🌿ترویج احکام تخصصی طبق نظرات امام خامنه ای (مدظله العالی) ومراجع عظام تقلید 🌿🌸 🌸🌿https://eitaa.com/leaderarak🌿🌸 🌸🌿پاسخگوی احکام شرعی،دفترنماینده مقام معظم رهبری 👇🌿🌸 🌸🌿@GomnamArak🌿🌸
مشاهده در ایتا
دانلود
📚 کفایت غسل از وضو 💠 سؤال: چه هایی از کفایت می کند و می توان بدون وضو با آن خواند؟ ✅ جواب: فقط از وضو کفایت می کند. (البته غسل جنابت احتیاطی از وضو کفایت نمی کند)
📚 کفاره تخلف از نذر 💠 سؤال: چند سال پیش با مراعات شرایط شرعی، کردم که هر ماه یک ختم قرآن انجام دهم، اما متأسفانه موفق نشدم، آیا برای انجام ندادن نذر باید بدهم؟ ✅ جواب: اگر انجام ندادن نذر به دلیل ناتوانی یا فراموشی باشد، کفاره ندارد و برای ماه های بعد باید طبق نذر عمل کنید؛ در غیر این صورت باید کفاره بدهید. ( عبارت است از سیر کردن یا پوشاندن آنها و اگر نتوانستید، سه روز بگیرید)
📚بلند خواندن ذکر قنوت 💠 سؤال: آیا بلند خواندن در ، مستحب است؟ ✅ جواب: بلند خواندن است مگر برای (در ) در صورتی که صدایش به امام برسد.
📚 کارهای مکروه در حال جنابت 💠 چند چیز بر ، مکروه است: ۱و۲: خوردن و آشاميدن (ولى اگر وضو بگيرد، مكروه نيست). ۳: خواندن بيش از قرآن (البته خواندن آیاتی که سجده واجب دارد، جایز نیست). ۴: رساندن جايى از بدن به جلد، حاشيه و بين خط هاى قرآن. ۵: همراه داشتن قرآن. ۶: خوابيدن (ولى اگر وضو بگيرد يا به دلیل نداشتن آب، بدل از غسل یا وضو، تيمم كند، مكروه نيست). ۷: با حنا و مانند آن. ۸: ماليدن روغن به بدن. ۹: آمیزش پس از (جنابت در خواب).
📚 باطل کردن روزه قضا 💠 سؤال: باطل کردن عمدی ماه رمضان چه حکمی دارد؟ ✅ جواب: در صورتی که برای قضای فرصت دارد می تواند پیش از اذان ظهر، روزه قضا را باطل کند، ولی باطل کردن آن پس از اذان ظهر، جایز نیست و دارد و کفاره آن، غذا دادن به است و اگر نمی تواند باید بگیرد.
📚 گرفتن وام برای پول پیش خانه 💠 سؤال: می خواهم از برای خانه بگیرم ـ با 18 درصد سودـ، با توجه به اینکه وام است، آیا جایز است وام را برای این کار استفاده کنم؟ ✅ جواب: اولا: اگر برای استفاده در مورد خاصی وام داده شود، فقط در همان مورد می توانید استفاده کنید. ثانیا: ـ غیر از وام قرض الحسنه ـ، غالبا به ملکیت مشتری در نمی آید بلکه مشتری از طرف بانک ـ مالک پول ـ مجاز است طبق قرارداد، آن را در محل معین شده ـ توسط بانک ـ مصرف کند، بنابر این استفاده از آن در محل دیگر، تصرف بوده و شرعاً غیر مجاز و موجب است.
📚 بازيافت کاغذهای حاوی اسماء متبرکه 💠 سؤال: راه شرعی که دارای است، چیست؟ آیا سوزاندن آنها اشکال دارد؟ ✅ جواب: یا ، اشکال ندارد ولی از آنها خودداری شود.
📚مستحبات آشامیدن آب 💠 چند چیز هنگام ، مستحب است‏: ۱. آب را به صورت بنوشد. ۲. در روز، . ۳. پيش از نوشیدن آب، «بسم اللَّه» و پس از آن، «الحمد للَّه» بگويد. ۴. به سه نفس آب را بياشامد. ۵. از روى ميل آب بياشامد. ۶. پس از آشاميدن آب، حضرت ابا عبداللَّه (عليه السلام) و اهل بيت ايشان را ياد و قاتلان آن حضرت را لعنت کند.
📚 اعضای حرام حیوانات حلال گوشت 💠 مواردی از که خوردن آن جایز نیست: 1. خون؛ 2. آلت نری؛ 3. آلت مادگی «فَرْج»؛ 4. بچه‌دان (رحم)؛ 5. غُدَد که آن را «دُشوِل» مى‌گویند؛ 6. بیضه، که آن را «دنبلان» مى‌گویند؛ 7. غدّه ای که در مغز - به شکل نخود - است؛ 8. مغز حرام که در میان ستون فقرات است (نخاع)؛ 9. پى که در دو طرف تیرۀ پشت است(عِلباوان)؛ 10. زَهره‌ دان ()؛ 11. سِپُرز ()؛ 12. مثانه؛ 13. سیاهی چشم؛ 14. چیزى که در میان سُم است(ذاتُ الاَشاجِع)؛ توجه: «مدفوع»، حرام است و اعضای حرامی که گذشت، اگر در باشد، بنا بر احتیاط واجب حرام است.
📚 طهارت الکل​های ضدعفونی کننده 💠 سؤال: با توجه به شیوع ها و استفاده از محلول های کننده حاوی ، این محلول ها از نظر و چه حکمی دارد؟ ✅ جواب: الکل هایی که نمی دانید از اقسام است، پاک محسوب می شود و استفاده از مایعاتی که با آن مخلوط شده است و نماز خواندن با لباس و بدن آغشته به آن اشکال ندارد، اما اگر بدانید از مشروبات مست کننده محسوب می شود، بنا بر احتیاط واجب است.
طهارت الکلهای ضدعفونی کننده سؤال : در صورتی که مایعی - مثل - را نمی دانیم از اقسام است یا خیر، آیا باید سؤال و تحقیق کنیم ؟ جواب: تحقیق لازم نیست و تا زمانی که نمی دانید از اقسام مشروبات الکلی است، محسوب می شود.
📚 کیفیت نماز جعفر طیار 📕 است، در هر ركعت حمد و سوره و بعد از آن : «سُبْحانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ للَّه وَ لا الهَ الَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ اكْبَر» خوانده شود، همين را در ركوع و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از ركوع، و ده مرتبه در سجدۀ اول و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن و ده مرتبه در سجدۀ دوم و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن گفته شود، در رکوع و سجده می توان ذکر مخصوص ـ سبحان ربی ... ـ را نگفت، اما احتياط مستحب آن است كه علاوه بر تسبیحات، ذکر نیز گفته شود. اين نماز سوره مخصوصى ندارد، لكن افضل آن است كه در ركعت اول، سوره «إِذَا زُلْزِلَتْ» و در ركعت دوم، سوره «وَ الْعَادِيَاتِ» و در ركعت سوم، «إذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ» و در ركعت چهارم، سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ احَد» خوانده شود.