📚 عدم دسترسی به مهر هنگام نماز
💠 سؤال: اگر به هر دلیل هنگام نماز، #مُهر از دسترس خارج شود، - مثلاً بچه ای، مهر را ببرد- تکلیف چیست؟
✅ جواب: اگر در بين نماز چيزی که بر آن #سجده میکند، گم شود و چيزی که سجده بر آن صحيح است در دسترس نباشد چنانچه وقت، وسعت داشته باشد بايد نماز را بشکند اما اگر وقت تنگ است:
چنانچه لباس او از جنس #کتان يا چيزی که جنس پنبه و کتان دارد، بايد بر همان سجده کند و احتياط آن است که تا سجده بر لباسی که از #پنبه و کتان است، ممکن باشد بر غير آن يعنی لباسی که از اين جنس نیست، سجده نکند‘ اگر چنین لباسی ندارد بنابر احتياط واجب بر #پشت_دست خود سجده کند.
📚 شیوه جبران خسارت در هنگام خجالت کشیدن
💠 سؤال: من قبلا به شخصی #خسارتی وارد کردم و الان خجالت می کشم بروم و خسارت را #جبران کنم آیا می توانم پول آن را از طرف صاحب حق، به فقیر #صدقه بدهم؟
✅ جواب: صدقه، کفایت نمی کند و باید #مبلغ_خسارت را به او بپردازید می توانید به گونه ای که مطلع نشود ـ مثلا از طریق واسطه یا واریز به حساب ـ آن را ادا کنید.
📚 خیار غبن و خیار عیب در فسخ معامله
💠 سؤال: زمینی را از شخصی خریدم و پس از خرید متوجه شدم که از نظر #شهرداری، #عقب_نشینی دارد و خود #فروشنده نیز اطلاع نداشته است در این صورت برای فسخ معامله از کدام یک از #خیارات می توان استفاده نمود؟ (لازم به ذکر است که چون مقدار عقب نشینی زیاد است پس از آن، قیمت زمین افت کرده و از قیمت خریداری شده نیز پایین تر می آید).
✅ جواب: اگر #اختلاف_قیمت زمین با عقب نشینی، قابل توجه باشد، #خیار_غبن دارد، همچنین اگر در نظر عرف، عقب نشینی عيب محسوب شود، #خیار_عیب دارد.
📚 نماز استيجاری
💠 سؤال: کسی که برای قرائت قرآن يا يک سال نماز برای میت #اجیر شده، میتواند در این کار از دیگری هم کمک بگیرد؟
✅ جواب: اگر ضمن #قرارداد، شرط شده یا با توجه به قرائن معلوم باشد که مقصود اجیر کننده این بوده که خودِ اجیر انجام دهد، نمی تواند بدون اجازه اجیر کننده، از دیگری کمک بگیرد؛ در غیر این صورت می تواند تمام کار را به همان قیمت یا با قیمت بیشتر به دیگری واگذار کند یا مقداری از کار را خودش انجام دهد و باقیمانده آن را با قیمتی توافقی یا رایگان به دیگری بسپارد.
📚 عدم مراجعه مشتری برای دریافت جنس تعمیر شده
💠 سؤال: شخصی، جنسی را نزد #تعمیرکار می برد و قرار می گذارند که پس از مدت مشخصی (مثلا یک ماه)، #مشتری برای دریافت #جنس_تعمیر_شده مراجعه کند و اگر مراجعه نکرد، تعمیرکار می تواند جنس را بیرون مغازه بگذارد و اگر #تلف شد #ضامن نیست، آیا چنین قراردادی صحیح است؟
✅ جواب: اشکال ندارد، تعمیرکار می تواند طبق قرار عمل کند.
احکـ🔎ــام امــــ📿ـــام جماعتـــ👥
🔸🔶کودک نابالغ🧒 و اتصال در جماعت
⁉️ در رساله آمده است که «اگر واسطه اتصال در جماعت، کودک نابالغ باشد، چنانچه بدانند نماز او صحیح است، مى توانند اقتدا كنند و به جماعت نماز بخوانند.» از کجا بدانیم که نماز وی صحیح است؟🧐
✅ همین که به حسب ظاهر افعال و اذکار نماز را درست انجام میدهد، کفایت میکند.
7.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
احڪـ🔎ــام نـــــ☘ــــــــذر
⁉️نذر زن و روضهگرفتن بدون اجازه شوهر، جایز است؟🤔
🔻نذر پدر و مادری که از دنیا رفتهاند چگونه است؟🧐
✅ پیشنهاد دانلود 👌
💠نماز با لباس خونی
💬 سؤال:
اگر به اندازه یک عدس روی لباس، خون باشد، آیا میشود با آن نماز خواند؟
✅ پاسخ:
🔹اگر مقدار خون لباس کمتر از یک بند انگشت اشاره باشد، با وجود شرایط* نماز با آن اشکال ندارد، ولی اگر به اندازۀ بند انگشت اشاره یا بیشتر از آن باشد، نماز با آن باطل است.
صحّت نماز با خون کمتر از بند انگشت اشاره، چند شرط دارد:
1️⃣. خون حیض نباشد؛ اگر اندکی هم از آن خون بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، نماز باطل است و بنابر احتیاط واجب خون نفاس و استحاضه نیز همین حکم را دارد.
2️⃣. خون حیوان نجس العین (سگ و خوک) و حیوان حرام گوشت و مردار و انسان کافر نباشد.
3️⃣. رطوبتی از خارج به آن خون نرسیده باشد؛ مگر در صورتی که رطوبت با خون مخلوط شده و در آن مستهلک شود و مجموع آنها هم بیش از اندازۀ مجاز نشود که در این صورت، نماز با آن صحیح است و در غیر این صورت نماز با آن بنابر احتیاط واجب صحیح نیست.
💠نجس شدن مسجد
💬پرسش
حکم نجسکردن مسجد چیه؟ اگه مسجد نجس شد، وظیفه ما چیه؟
✅پاسخ
نجسکردن مسجد حرامه❌
✅ اگه مسجد نجس بشه، بر همه واجبه که فوراً نجاست مسجد رو برطرف کنن. اگه یک نفر این کار رو انجام بده، این وظیفه از گردن بقیه برداشته میشه؛ ولی اگه هیچکی انجام نده، همگی مرتکب گناه شدن.
💠 حکم اموالی که بچه نابالغ پیدا میکند
💬 اگر دیوانه، یا بچه نابالغ چیزی را پیدا کند که نشانهدار باشد و قیمت آن به مقدار یک درهم برسد، ولیّ او میتواند اعلان نماید ـ بلکه واجب است که اعلان نماید اگر آن چیز را از بچه یا دیوانه گرفته باشد ـ و اگر یک سال اعلان کرد و صاحب مال پیدا نشد باید به آنچه در مسأله (2585) ذکر شد عمل نماید.
📌مسأله 2585: اگر تا یک سال اعلان کند و صاحب مال پیدا نشود، در صورتی که آن مال را در غیر حرم مکه پیدا کرده باشد میتواند آن را برای صاحبش نگهداری کند که هر وقت پیدا شد به او بدهد، و در این مدت استفاده از آن با حفظ عین آن اشکال ندارد، و میتواند آن را از طرف صاحبش به فقراء صدقه بدهد، و احتیاط واجب آن است که آن را برای خود برندارد، و اگر آن مال را در حرم پیدا کرده باشد احتیاط واجب آن است که آن را به فقراء صدقه بدهد.
📚 پینوشت:
رساله آیتالله سیستانی/مسأله ۲۵۸۸ و ۲۵۸۵