💎 سرپرستی یتیمان؛ کلید بهشت یا راهی به جهنم؟
🔻پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم:
⬅️ مَن عالَ يَتيما حَتّى يَسْتَغْنىَ عَنْهُ أَوْجَبَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ بِذلِكَ الْجَنَّةَ كَما أَوْجَبَ اللّهُ لآِكِلِ مالِ الْيَتيمِ النّارَ
✍ هر كس يتيمى را سرپرستى كند تا آن كه بىنياز گردد، خداوند به سبب اين كار بهشت را بر او واجب سازد؛ همچنان كه آتش دوزخ را بر خورنده مال يتيم واجب ساخته است.
📚 بحارالأنوار ۷۵/۴/۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
احڪـ🔎ــام خمــــــ💰ــــس
❇️نکته ای در مورد پرداخت خمس
⁉️آیا لازم است به کسی که خمس پرداخت میشود، گفته شود که این پول خمس است؟🧐
✅ پیشنهاد دانلود👌
اعتقـــــــ💠ــــــــادی
🔹🔷 چرا عبادت؟ 🤔
⁉️اگر خدا بینیاز است چرا ما باید عبادت کنیم؟🧐
✅ خداوند بینیاز و کمال مطلق است و حتی به عبادت پیامبران هم نیازی ندارد. عبادات برای تکامل و رشد روحی خود انسانهاست؛ خداوند با دستور به عبادت آنها را به سمت کمال روحی تقوا و ارتباط نزدیکتر با خود هدایت میکند.در حقیقت، عبادت به نفع خود انسان است. همانطور که تکلیف دادن معلم به دانش آموز برای رشد علمی دانش آموز است نه رشد معلم.
9.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گنـــــ🙄ــــــاه شـنــــــ🔎ـــــــاسـی
♦️خُلفــــــــِ وَعـــــــدِه😰
⁉️از نظر شرعی آیا خُلفِ وعده همیشه حرام و گناه است؟🤨
✅ پیشنهاد دانلود👌
📚استفاده از مواد محترقه
💠 سؤال: استفاده از #ترقّه و #مواد_محترقه و ساخت و خريد و فروش آنها اعم از اينکه موجب اذيّت و آزار بشوند يا خير، چه حکمى دارد؟
✅ جواب: در صورتى که موجب اذيّت و آزار ديگران باشد يا #تبذير و #تضییع مال محسوب شود يا خلاف قانون و مقرّرات مربوطه باشد، جايز نيست.
📚 خمس وسایل خانه
💠 سؤال: در دوران عقد هستم و طبق رسم ما برای شروع زندگی باید یک سری وسایل مثل تلویزیون، مبل و ... را مرد تهیه کند، آیا در زمان #سررسید_سال_خمسی باید #خمس این وسایل را که با درآمدم تهیه کرده ام بدهم؟
✅ جواب: اگر تهیه این وسایل، عرفا جزو هزینه های جاری مورد نیاز شما محسوب می شود، خمس ندارد، هرچند تا سر سال خمسی استفاده نشده باشد.
📚 فسخ معامله به دلیل عدم پرداخت ثمن
💠 سؤال: آیا فروشنده می تواند به دلیل عدم پرداخت قیمت کالا در زمان مقرّر، به بهانۀ #تورم، معامله را #فسخ کند و مال فروخته شده را مطالبه کند؟
✅ جواب: در صورتى كه فروشنده کالا را تحویل داده باشد، مجرد تأخير پرداخت قیمت، موجب #خيار_فسخ نمى شود، بنابراين اگر به دلیل ديگرى خيار فسخ نداشته باشد، معامله لازم است و حق فسخ ندارد و مشتری باید قیمت را با احتساب تنزل ارزش پول پرداخت کند؛ بله اگر در ضمن معامله شرط شده باشد كه در صورت تخلفِ در پرداخت در زمان مقرّر، فروشنده #حق_فسخ داشته باشد، فروشنده می تواند معامله را فسخ کند.
📚 قرض به شرط زیاده
💠 سؤال: به یکی از دوستانم پولی #قرض دادم و ایشان پس از چند ماه که قرض خود را برگرداند، مبلغی هم به عنوان هدیه به من دادند و پیشنهاد این کار و مبلغ هم از خودش بود آیا دریافت #مبلغ_اضافه #ربا محسوب می شود؟
✅ جواب: اگر بر اساس پیشنهاد #قرض_گیرنده مبنی بر اهداء مبلغی هدیه، قرض داده باشید، دریافت مبلغ بیش از مقدار #تورم جایز نیست ـ هر چند شما شرط نکرده باشید ـ ، اما در صورتی که بدون شرط یا قرار قبلی، قرض گیرنده مبلغی اضافه پرداخت کند، اشکال ندارد، هر چند دریافت آن مکروه است.
📚 بلعیدن باقی مانده غذا در حال نماز
💠 سؤال: با توجه به اینکه خوردن و آشامیدن در نماز، #مبطل_نماز است، #بلعیدن_غذای_لای_دندان یا مکیدن شیرینی باقی مانده در دهان جایز است؟
✅ جواب: فرو دادن خردههای غذا که در گوشه و کنار دهان باقی مانده یا مکیدن خرده های قند یا شکری که اندکی از آن در دهان هست، موجب بطلان نماز نمی شود.