📚 دریافت مبلغ اضافی از اعضای صندوق قرض الحسنه
💠 سوال: در بین همکاران، صندوق #قرض_الحسنه راه اندازی کردیم که هر ماه با #قرعه_کشی به یک نفر وام می رسد. بعد از ماه پنجم هر نفر، مبلغ اضافی پرداخت می کند تا نفرات بعدی که زمان طولانی تری معطل می شوند، مبلغ بیشتری دریافت کنند و به همین منوال؛ با توجه به رضایت همه اعضا آیا این کار ما مصداق ربا می باشد؟
✅ جواب: اگر مبلغ اضافی از مقدار #تورم بیشتر نبوده و توسط کسانی پرداخت شود که قبلاً وام را دریافت کرده اند، اشکال ندارد.
📚 شیوه غسل کردن هنگام نجس بودن بدن
💠 سوال: اگر هنگام #غسل قسمتی از بدن #نجس باشد، آیا می توان با یک بار شستن هم بدن را پاک کرد و هم غسل انجام داد؟
✅ جواب: پیش از آغاز #غسل_ارتماسى ، بايد تمام بدن پاک باشد اما در #غسل_ترتيبى، هر قسمت از بدن که نجس شده اگر پیش از غسلِ همان قسمت، شسته شود کفایت می کند.
📚 مشاهده مانع پس از وضو یا غسل
💠 سوال: اگر بعد از #وضو و یا #غسل، مانعی در #اعضای_وضو و یا غسل دیده شود، چه وظیفه ای داریم؟
جواب: اگر ندانید مانع موقع غسل یا وضو وجود داشته يا بعد از وضو یا غسل ایجاد شده است، غسل و وضو و نماز صحيح است.
📚 خواندن نماز در وسائل نقلیه در حال حرکت
💠 نمازهای مستحبی را میتوان در حال #راه_رفتن يا هنگام #سوار_بودن بر وسیلۀ نقلیه خواند و در اين صورت لازم نيست که رو به #قبله بودن رعایت شود.