🔰 پایان کار موسولینی دیکتاتور
🔹 در پی محاصره نیروهای متفقین و پارتیزانهای ایتالیا در ۲۵ آوریل ۱۹۴۵، موسولینی به همراه کلارا پتاچی (همسر موسولینی) و شماری از مقامهای دولت جمهوری سوسیال ایتالیا به سوی مرز سوئیس گریخت. اما دو روز بعد پارتیزانها آنها را در روستای دونگو در ساحل دریاچه کومو دستگیر کرده و عصر روز بعد آنها را تیرباران کردند.
🔹روز بعد اجساد موسولینی و پتاچی را به پیاتزاله لورتو (میدان لورتو) در میلان بردند و به صورت وارونه در جلوی پمپ بنزین اسو آویزان کردند. هنگامیکه جمعیت کمونیستی به سوی اجساد سنگ پرتاب میکردند، از اجساد آنها عکس گرفته شد.
📌از چپ به راست: نیکلا بمباچی، موسولینی، کلارا پتاچی، پاولینی، آکیله استاراچه در پیاتزاله لورتو میلان (۱۹۴۵)
#تاریخ_جهان
🛎 اوضاع «چپ و راست سیاست» را اینجا👇👇👇 دنبال کنید:
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌳@left_right
16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 پاسخ به مغالطه درباره اختلاف آرای نمایندگان مجلس دوازدهم و مجالس پیشین
🛎 اوضاع «چپ و راست سیاست» را اینجا👇👇👇 دنبال کنید:
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌳@left_right
5.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 نگاه غرب به زن در خطبه های نماز جمعه مرحوم هاشمی رفسنجانی
🛎 اوضاع «چپ و راست سیاست» را اینجا👇👇👇 دنبال کنید:
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌳@left_right
6.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 مطالبات ملت ایران از آمریکا از زبان دکتر ابراهیم یزدی
🛎 اوضاع «چپ و راست سیاست» را اینجا👇👇👇 دنبال کنید:
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌳@left_right
🔰 مدافعان کمک به صدام در مجلس سوم چه کسانی بودند؟
🔹به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، صبح روز گذشته و پس از آنکه عربستان و امارات همراهی خود با دولت آمریکا در تحریم ایران و به صفر رساندن فروش نفت را اعلام کردند، حسن روحانی در جمع اعضای هیات دولت به این اقدام واکنش نشان داد و با انتقاد از این همراهی به ذکر خاطره مهمی از دوران صدام و ایام درگیری او با کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس پرداخت. روحانی در این جلسه به یادآوری اقدام ایران در مخالفت با حمله صدام به کویت پرداخت و متذکر شد اگر ایران به درخواستهای مکرر صدام پاسخ منفی نمیداد، شاید امروز عربستان و اماراتی نبود. همین مساله بهانهای شد تا «فرهیختگان» سراغ ماجرای روابط ایران با عربستان و امارات رفته و به صورت ویژه جریان حمله عراق به کویت و وقایع آن دوره را بازخوانی کند؛ دورهای که در ایران حداقل دو نگاه متفاوت نسبت به وقایع منطقه وجود داشت؛ اول برخی مسئولان کشور مانند آیتالله خامنهای و حجتالاسلام هاشمی که مخالف همراهی با صدام بودند و گروه دیگر برخی فعالان سیاسی و مسئولانی که معتقد بودند ایران باید با صدام در مقابل آمریکا ایستادگی کند. در ادامه شرحی از وقایع مرور خواهد شد.
🔹متن کامل را اینجا بخوانید:
https://farhikhtegandaily.com/news/27375
🛎 اوضاع «چپ و راست سیاست» را اینجا👇👇👇 دنبال کنید:
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌳@left_right
🔰 از رئیس جمهور اطاعت کنید!
🔹رفیق دوست در کتاب خاطراتش، «برای تاریخ می گویم»، خاطره ای از تاکید امام بر اطاعت نیروهای مسلح و سپاه از بنی صدر در این دوران بیان می کند که شنیدنی است: «از وقتی ایشان [بنی صدر] جانشین فرمانده کل قوا شد، با او مشکل پیدا کردیم. چون واقعا سپاه را قبول نداشت. ما مرتب با شورای فرماندهی، خدمت امام می رفتیم. هر چه از بنی صدر به ایشان می گفتیم، می گفتند: «بروید از ایشان اطاعت کنید.» حتی یک بار آقای ابراهیم محمدزاده به امام گفت: «آقا اصلا این بنی صدر مسلمان نیست.» امام فرمود: «ایشان سید ابوالحسن بنی صدر و اولاد پیغمبر است. اگر نتوانستید ثابت کنید، باید همین جا شلاق بخورید.» آن گذشت. ما با برادرمان، محسن رضایی، مشورت کردیم و یک نفر نفوذی در دفتر بنی صدر قرار دادیم. بعد از مدتی، ایشان با پانزده صفحه گزارش آمد. گزارش از جلسه ای بود که بنی صدر، احمد سلامتیان، سودابه سدیفی و مسئولان روزنامه انقلاب اسلامی در آن شرکت داشتند. موضوع جلسه این بود: «چگونه قداست امام را در میان مردم بشکنیم.» جمع بندی آن ها این بود: «فعلا راجع به ایشان نمی شود کاری کرد. راجع به آقای منتظری هم نمی شود. بیاییم از آقای بهشتی و خامنه ای و هاشمی شروع کنیم. در صفحه آخر روزنامه انقلاب اسلامی یک ستون باز کنیم و به عنوان انتقاد مردم از مسئولان، خودمان به روزنامه نامه بنویسیم و از آنها انتقاد کنیم. کم کم برسیم به آقای منتظری و بعد امام.» موقعی این گزارش به دست ما رسید، که پانزده روزی از چاپ این مطالب در روزنامه انقلاب اسلامی می گذشت. من و آقا محسن، خوشحال و سر حال، این پانزده صفحه را برداشتیم و خدمت امام بردیم. ایشان عینکشان را عوض کردند و همه را خواندند. گذاشتند زیر پتویشان و گفتند: «بروید و از ایشان اطاعت کنید.»
✅(برای تاریخ میگویم، راوی: محسن رفیق دوست، انتشارات سوره مهر، ، 1394)
🛎 اوضاع «چپ و راست سیاست» را اینجا👇👇👇 دنبال کنید:
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌳@left_right
🔰 انتخابات شوراها ۱۴۰۵
🛎 اوضاع «چپ و راست سیاست» را اینجا👇👇👇 دنبال کنید:
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌳@left_right
🔰بازخواني منشور برادري!
✍محمدكاظم انبارلويي
🔹1- آبان سال 1367 امام خميني (ره) در پاسخ به نامه حجتالاسلام محمدعلي انصاري كه حاوي پرسشهايي بود مطالب مهمي را مطرح كردند كه به منشور برادري مشهور شد.
امام (ره) ابتداي نامه خطاب به وي فرمودند :«به عنوان نصيحت به شما و امثال شما كه تعدادشان هم كم نيست مسائلي را تذكر ميدهم.»
امهات منشور برادري را ميشود در سرخطهاي زير خلاصه كرد.
- اختلاف اگر زيربنايي و اصولي شد، موجب سستي نظام ميشود.
- موضعگيريها بايد بهگونهاي باشد كه در عين حفظ اصول اسلام براي هميشه تاريخ، حافظ خشم و كينه انقلابي خود و مردم عليه سرمايهداري غرب و در رأس آن آمريكاي جنايتكار باشد.
- هر دو جريان بايد توجه كنند كه دشمنان بزرگ مشترك دارند كه به هيچ يك از آن دو جريان رحم نخواهد كرد.
- آنقدر دشمن مشترك داريد كه بايد با همه توان در برابر آن بايستيد. اگر ديديد كسي از اصول تخطي ميكند در برابرش قاطعانه بايستيد.
- كشور به وحدت و برادري نياز دارد.
- هر دو جريان بايد مردم را هوشيار كنند... آمريكاي حيلهگر دشمن شماره يك آنهاست.
- تشكل جديد (تشكيل مجمع روحانيون مبارز) مفهومش اختلاف نيست.
🔹2- يكي از دو مخاطب امام (ره) در منشور برادري جريان يا تشكل مجمع روحانيون مبارز است. ببينيم پس از گذشت 37 سال از صدور پيام امام مبني بر منشور برادري كارنامه مجمع روحانيون مبارز بهويژه دبيركل وقت آن جناب مهدي كروبي چيست؟
امام در اين پيام ميفرمايد اختلاف موجب سستي نظام ميشود. حال ببینیم اختلاف مجمع روحانيون با جامعه روحانيت طبيعي بود اما اختلاف در درون مجمع تا جايي كه آقاي كروبي مجمع را رها كرد و رفت حزب اعتماد ملي را تشكيل داد آيا طبیعی بود؟ آیا براي حفظ اصول بود؟ يا براي اينكه مجمع حاضر نشده بود او را در سال 84 نامزد رياست جمهوري كند!
در سال 88 هم او همگرايي با مجمع و ساير به اصطلاح اصلاحطلبان را رها كرد و رفت نامزد ریاست جمهوری شد، درحاليكه نامزد اين جريان كس ديگري بود.
قرار بود مجمع و كروبي به عنوان يكي از مخاطبان امام در منشور برادري در مواضع خود خشم و كينه خود را عليه آمريكاي جنايتكار نشان دهند. كافي است يك رصدي در بيانيههاي مجمع و مواضع كروبي عليه آمريكا صورت گيرد اما نهتنها در كارنامه آنها چيزي ديده نميشود بلكه سياستورزي آنها در عرصه مبارزه با آمريكا نشان داد كه در فتنه 78، 88، 98 و 1401 آمريكا و اسرائيل به آنها لقب ياران استكبار جهان بدهند و تصريح كنند آنها به نمايندگي آمريكا و اسرائيل در تهران ميجنگند.
آنها تا آنجا پيش رفتند كه نمايندگان جنبش به اصطلاح سبز را به پارلمان اروپا و كنگره آمريكا بفرستند و از آنها تقاضا كنند براي سرنگوني نظام تحريمهاي ظالمانه كه از تسخير لانه جاسوسي بر آن پاي ميفشارند را به تحريمهاي فلجكننده نظام تبديل كنند!
كروبي تا آنجا پيش رفت كه خودم شاهد بودم در راهپيمايي روز قدس سال 88 او پيشاپيش جمعيتي حركت ميكرد كه پشت سر او عدهاي شعار ميدادند؛ «نه غزه نه لبنان جانم فداي ايران»!
🔹3- حساب مجمع روحانيون از حساب كروبي جداست. چون مجمع اكنون دبير كلي دارد غير كروبي و كروبي هماكنون دبيركل حزب اعتماد ملي است. اما اين هر دو تشكل مخاطب امام (ره) در منشور برادري هستند. آيا این دو حزب نميخواهند پس از گذشت 37 سال از صدور اين پيام ببينند امام (ره) از آنها چه خواستند و آنها چه كردند؟!
آيا نميخواهند به بهانه سالروز تسخير لانه جاسوسي يادي از امام و فريادهاي جگرخراش وي درباره كاپيتولاسيون بكنند.آيا نميخواهند فريادي عليه آمريكا و مظالم ترامپ در حمله به ايران در جنگ 12 روزه بزنند و ياد شهداي انقلاب را گرامي بدارند.
اگر روز ملي مبارزه با استكبار جهاني وقت اعلام اين مواضع نباشد پس چه موقع آنها ميخواهند پيروي از خط امام و همصدايي با ملت در مبارزه با آمريكا را واتاب دهند؟!
اين كمترين از آقايان مجمع روحانيون و بهويژه آقايان خاتمي و كروبي تقاضا دارم يك نگاهي به كارنامه سياسي خود بيندازند ببينند با امام ، مردم و انقلاب چه كردند؟! آنها از 7 دولتي كه پس از فرار بنيصدر شكل گرفت 5 دولت را در اختيار داشتند با اينهمه اختيارات چه كردند؟! كارنامه آنان در مبارزه با آمريكاي جنايتكار به عنوان اصليترين دشمن نظام چيست؟ حضرات در سني هستند كه با قبر و قيامت فاصلهاي ندارند اگر براي ملت پاسخي درخور ندارند، حداقل جوابي براي خداوند تبارك و تعالي در روز جزا مهيا كنند.
🛎 اوضاع «چپ و راست سیاست» را اینجا👇👇👇 دنبال کنید:
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌳@left_right
8.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 ابوالفضل بازرگان، رئیس دفتر مهندس بازرگان در نخستوزیری: آقای «خمینی» سه روحانی بلند پایه را فرستاد تا «بازرگان» را مجاب کنند به دولت برگردد، اما در وسط راه رادیو اعلام کرد که استعفا پذیرفته شده؛ ظاهراً این ماجرا در پی هماهنگیای بین «احمد خمینی» و «قطب زاده» رخ داده بود/ «بازرگان» استعفای خود را پس از ماجرای اشغال سفارت آمریکا، طوری نوشته بود که قابل برگشت باشد.
🛎 اوضاع «چپ و راست سیاست» را اینجا👇👇👇 دنبال کنید:
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌳@left_right
🔰 تعداد شهدای انقلاب اسلامی
🔹معاون تعاون و امور اجتماعی بنیادشهید و امور ایثارگران گفت:
🔻بر اساس آمارهای ثبت شده در مجموع 6 هزار و 663 نفر در حوادث دوران انقلاب به درجه رفیع شهات نائل شدند. این آمار شهدای انقلاب، مربوط به حوادث آن زمان تا قبل از جنگ تحمیلی است و خانواده های این شهدا از بنیاد شهید خدمات مختلفی را دریافت می کنند.
🔻وی اظهار کرد: همچنین از مجموع این شهدا، تعداد 2 هزار و 491 نفر متاهل و چهار هزار و 172 نفر مجرد بودند که در حوادث آن زمان به شهادت رسیدند.
🛎 اوضاع «چپ و راست سیاست» را اینجا👇👇👇 دنبال کنید:
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌳@left_right
29.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 رابطه ما و آمریکا از نگاه حجت الاسلام ناطق نوری
🛎 اوضاع «چپ و راست سیاست» را اینجا👇👇👇 دنبال کنید:
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌳@left_right
🔰 مصطفی تاجزاده و آذر منصوری
✔️مراسم فوت برادر تاج زاده
🛎 اوضاع «چپ و راست سیاست» را اینجا👇👇👇 دنبال کنید:
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌳@left_right