🔰 کواکبیان: مردم از خاتمی عبور کرده اند
مصطفی کواکبیان، با گریزی به اتفاقات رخ داده در سال ۱۴۰۱ گفت: برخی عنوان میکنند ناآرامیهای پاییز گذشته تنها برای حجاب بوده که در واقع چنین نبوده و دلایل مختلف دیگری نیز در این زمینه وجود داشته است.
بخش هایی از این گفتگو را در ادامه بخوانید؛
*اگر اصلاحات تمام نشده و به عنوان یک پروسه است امروز در چه نقطهای قرار دارد؟ چرا مردم از جریانهای سیاسی مانند اصلاحات عبور کردهاند؟
من قبلا فکر میکردم شعار «اصلاحطلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا» شعاری است که توسط اپوزیسیون داده میشود تا کنشگران عرصه سیاست را از میدان به در کنند. با این وجود با کمی تأمل بیشتر به این نتیجه رسیدم که طرح این شعارها میتواند کار برخی اصولگرایان باشد. اصولگرایان هنگامی که مشاهده میکنند در بین مردم اقبالی ندارند تلاش میکنند اصلاحطلبان را نیز با خود همراه کنند و به همین دلیل چنین شعارهایی مطرح میکنند.
*در جایی عنوان کرده بودید مردم از آقای خاتمی هم عبور کردند. چرا؟
بله؛ این اتفاق رخ داده است. البته منظور من تنها آقای خاتمی نیست، بلکه من عنوان کرده بودم مردم از همه چهرههای سیاسی عبور کردهاند که این بخش از صحبتهای من بیشتر مورد توجه رسانههای خارجی قرار گرفته بود. امروز مردم دارای مطالباتی هستند که احساس میکنند این مطالبات را در قالب یک جریان و یا یک شخص خاص نمیتوانند پیش ببرند. منظور من رد کردن خاتمی نیست بلکه منظور من عبور مردم از همه بود.
*این همه شامل پروسه و پروژه اصلاحات هم میشود؟
بله؛ من این موضوع را قبول دارم. قبلا هم عنوان کردم همه کنشگران سیاسی اگر دستبهدست هم بدهند تنها میتوانند ۳۰درصد افکار عمومی را شکل بدهند.
*با توجه به شرایط کنونی جامعه تاریخ مصرف اصلاحات به پایان نرسیده است؟
ممکن است مردم از مثل مصطفی کواکبیان ناامید شده باشند اما اگر همین مردم یک حرکت جدی، ریشهای و عمیق اصلاحطلبانه مشاهده کنند، مأیوس نیستند. اتفاقا جریان برانداز خارجنشین به دنبال همین موضوع هستند که اصلاحطلبان را ناکارآمد جلوه بدهند تا مردم به سمت آنها گرایش پیدا کنند. در واقع کینهای که براندازان از اصلاحطلبان دارند از تندروهای داخلی بیشتر است.
*چرا کینه دارند؟
براندازان بر این گمان هستند که اصلاحطلبان سوپاپ اطمینان نظام بوده و هستند. این در حالی است که تندروهای داخلی بر این باور هستند که اصلاحطلبان در حال بازی در زمین غرب هستند. این در حالی است که من معتقدم جریان اصیل اصلاحطلبی همچنان تأثیرگذار و جریانساز است و میتواند تاریخساز باشد.
*آیا اصلاحطلبان به آن شکل که براندازان معتقدند سوپاپ اطمینان نظام بودند؟
واقعیت این است که اصلاحطلبان در برخی مقاطع در مقابل نظام سینه سپر کردند و مانع اقدامات براندازانه دیگران بودند. دلیل اصلی کینه آنها با اصلاحطلبان هم همین موضوع است. آنچه مهم است درک کسانی است که خود را انقلابی معرفی میکنند از این موضوع است. کسانی که خود را انقلابی معرفی میکنند باید به این درک برسند که اصلاحطلبان به سود نظام عمل کردهاند. من معتقدم اگر پند و اندرز و انذاری هم اگر هست باید برای مدعیان انقلابیگری باشد. مدعیان انقلاب باید متوجه این نکته باشند که در زیر پوست جامعه مطالباتی وجود دارد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
او تاکید می کند؛«در شهرستانها و حوزههای انتخاباتی که یک یا دو سهمیه دارند شخصیتها و فعالهای سیاسی که با لیدری نمایندگان ادوار مجلس شکل گرفتهاند نتیجه لازم را خواهیم گرفت. در این مورد باید اضافه کنم که همانطور که پیش از این مطرح شده است ائتلافی که با حضور اصلاحطلبان شکل خواهد گرفت بهدنبال کسب ۱۷۰ کرسی مجلس شورای اسلامی است که باتوجه به تحلیلهای جدید به این هدف نزدیک هستیم. در این تشکلات استانی همانطور که از نام ائتلاف مشخص است اقوام نقش بهسزایی ایفا میکنند. زیرا حالا برای «ائتلاف برنده»، هدف مشترکی وجود دارد و آن هم کنار زدن تندروها از بهارستان است.»
۵۰ درصدِ شورای نگهبان هنوز مانده است!
البته خواست و علاقه به شرکت و نقشآفرینی در انتخابات ۵۰ درصد راه است و ۵۰ درصد دیگرش در دستان اعضای شورای نگهبان است که نامزدهای این جریانات را صاحب صلاحیت بدانند یا صلاح ندانند که آنها نامزد نمایندگی مجلس شوند. چرا که لااقل تجریه دو انتخابات برگزار شده اخیر در کشور، نشان میدهد که شورای نگهبان حتی علی لاریجانی را هم صاحب صلاحیت نمیداند و صلاح ندید که او نامزد ریاستجمهوری شود.
در انتخابات مجلس یازدهم نیز، شورای نگهبان بسیاری از چهرههای اصلاحطلبان و اعتدالیون و حتی نمایندگان حاضر در مجلس را از دم تیغ تیز رد صلاحیت گذراند.
واعظی در همین موضوع نیز صحبت کرده؛ او گفته «اینکه الان ائتلاف میخواهیم داشته باشیم یا نه را نمیدانیم. زیرا الان نمیدانیم شرایط چه میشود؟ یعنی اگر شرایط مناسب شود، کاندیداهایمان تایید شوند و امید مردم بالا برود و گشایشی در زندگی مردم به وجود بیاید و مردم بخواهند مشارکت و حضور فعالی داشته باشند؛ وظیفه ما این است که در انتخابات شرکت کنیم.» او تاکید کرده که «حتما صندوق رای باید مغتنم شمرده شود و روی این حساب نمیتوانیم با صندوق رای قهر کنیم. عملکرد شورای نگهبان و وزارت کشور در مشارکت مردم موثر است.»
رئیس دفتر حسن روحانی در دولت دوازدهم افزوده که «در انتخابات ۹۸ در حزب اعتدال و توسعه، برخی که کاندیدا شده بودند، رد شدند. باعث شد نتوانیم لیست کامل بدهیم. وقتی نمیتوان لیست داد، چه کند؟ ما که با صندوق رأی قهر نمیکنیم. وقتی به مردم میگوییم مشارکت کنید و میبینند ما لیست نداریم، آنها فهیم هستند، شعور دارند، مسائل سیاسی را دنبال میکنند بنابراین از ما میپرسند شما که میگویید شرکت کنید، پس لیستتان کجاست؟ مگر میشود یک حزب لیست نداشته باشد؟».
طبق نظر مقام رهبری که در ابتدای سال عنوان شد، مسئولان و دستاندرکاران انتخابات باید چهار شاخصه امنیت، مشارکت، سلامت و رقابت را در تصمیماتشان در نظر بگیرند که در این بین، «مشارکت» مشخصا در دست شورای نگهبان است. بنا بر این هرچه جریانات سیاسی علاقه داشته باشند که نقش فعالی در انتخابات ایفا کنند، تنها ۵۰ درصد از ماجرا است و ۵۰ درصد دیگرش تابعی از تصمیمات شورا است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰 «اصلاحیون» بر وزن «اعتدالیون»
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کمتر از ۶ ماه مانده تا انتخابات مجلس دوازدهم و طیفهای سیاسی همچنان در حال سبک و سنگین کردن اوضاع هستند. هرچند روند نامنویسی برای نامزدی در انتخابات مجلس برای بسیاری غافلگیرکننده بود اما گروههای سیاسی ترجیح میدهند که در سکوت خبری به ارزیابی رقبا و رایزنی با شرکای احتمالیشان بپردازند.
نگاه اعتدالیون به انتخابات مجلس
حزب اعتدال و توسعه از جمله این احزاب سیاسی است که سر و صدای زیادی ندارد اما با این حال از زمان تشکیل به صورت مداوم فعال است. مشی سیاسی اعتدال و توسعه از نامش پیداست؛ چهرههایی تکنوکرات و عملگرا در سیاست ایران که زمانی پدر معنوی تشکلشان هاشمی رفسنجانی بود و این روزها حسن روحانی.
نشانه ها و سیگنال های صادر شده از سوی اعتدال و توسعه حکایت از آن دارد که این طیف سیاسی بنایشان بر حضور در انتخابات مجلس دوازدهم و ایفای نقش است، نقشی که برای ایفای آن به حضور اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل نیاز است.
سه ائتلاف اعتدالیون و اصلاح طلبان
آنها تجربه سه ائتلاف را دارند؛ سه ائتلافی که با اصلاحطلبان داشتند و به پیروزی منجر شد. انتخابات ریاستجمهوری ۹۲ و ۹۶ و مجلس ۹۴. در دو انتخابات ریاستجمهوری، اصلاحطلبان حسن روحانی رهبر معنوی اعتدال و توسعه را مورد حمایت خود قرار دادند و محمد خاتمی به عنوان رهبر اصلاحات، در هر دو انتخابات از او حمایت کرد که با پیروزی روحانی نیز همراه شد.
در جریان انتخابات مجلس دهم، باز هم طیف اعتدالی، سعی در رایزنی با اصلاحطلبان داشتند تا بتوانند به صورت یکپارچه و با کمترین تعداد فهرستهای انتخاباتی حداکثر صندلیها را از آن خود کنند. رایزنیها جواب داد و تعداد قابل توجهی از ائتلاف اصلاحطلبان و اعتدالیون اعم از طیف روحانی و طیف علی لاریجانی، توانستند وارد مجلس شوند.
تاکتیک ائتلاف جواب می دهد؟
حالا برای مجلس دوازدهم احتمالا باز هم، چنین راهبردی مدنظر برخی اصلاحطلبان و اعتدالیون است و برخی اظهارنظرها از سوی طیف های اعتدالی اصولگرا و اصلاح طلب و حزب اعتدال و توسعه از تمایل به تشکیل ائتلاف انتخاباتی دیگر روایت می کند.
آنچنان محمود واعظی از چهرههای ارشد اعتدال و توسعه و رئیس دفتر حسن روحانی در دولت دوازدهم اخیرا در گفتگو با «ایلنا» ضمن آنکه بر عدم انسجام در جریان اصلاحات تاکید کرده، از ارتباط قدیمی با طیف اعتدالی جریان اصلاحات نیز روایت کرده و تاکید می کند؛ «ما بیشتر با جناح معتدل اصلاحطلب مرتبط بودیم و هستیم. اصلاحطلبهای معتدل از جمله معاون اول تا وزرا و معاون رئیس جمهور و استانداران در دولت ما حضور فعال داشتند».
واعظی البته اصولگرایان معتدل را هم فراموش نکرده و سیگنال معناداری را نیز به سمت آنها فرستاده و گفته است؛« «به عنوان حزب اعتدال و توسعه همواره از گذشته هم با اصولگرایان معتدل از جمله آقایان لاریجانی، ناطقنوری، باهنر و… ارتباط خوبی داشتیم و هم با اصلاحطلب ها از جمله حزب کارگزاران، حزب اسلامی کار، خانه کارگر و یک تعداد دیگر احزاب رابطه خوبی داشتیم.»
احزابی که واعظی از اصلاحطلبان نام برده، طی چند ماه اخیر نیز تمایل شان به حضور در انتخابات بوده است. این احزاب اصلاحطلب که باید آنها را بر وزن «اعتدالیون»، «اصلاحیون» خواند، کم و بیش علاقه خود را به ائتلاف با طیفهای میانهروی اصولگرایان و «اعتدالیون» ابراز کردهاند.
کارگزاران به ائتلاف می اندیشد؟
همین هفته پیش بود که محمد قوچانی نه به عنوان روزنامهنگار که به عنوان رئیس کمیته سیاسی حزب کارگزاران سازندگی گزارشی از دیدار اعضای این کمیته با حسن روحانی ارائه کرد. او پس از شرح این دیدار نوشته کمیته سیاسی حزب کارگزاران در آینده نیز قصد دارد به جز سران اصلاحات، جلسات همفکری و رایزنی با سران حداقل پنج حزب دیگر ۱. اتحاد ملت ۲. اعتماد ملی ۳. توسعه ملی ۴. حزب کار و نیز ۵. حزب اعتدال و توسعه برگزار کند. هرچند این دیدارها به عنوان پیشبرد گفتوگو و همفکری عنوان شده اما مهمترین وجه اینگونه دیدارها مربوط به انتخابات میشود. رایزنی با چندین حزب از جمله اعتدال و توسعه نشان میدهد که طیفهایی از اصلاحطلبان یا همان اصلاحیون و اعتدالیون، در صدد نزدیک شدن به یکدیگر و دست یافتن به ائتلافی قویتر از سال ۹۴ هستد.
هدف مشترک ائتلاف چیست؟
«کمالالدین پیرموذن»، چهره اصلاح طلب و کاندیدای این دوره انتخابات مجلس هم در تحلیلی به ائتلافهای احتمالی برای انتخابات اسفند ماه پرداخته و به آرمان امروز گفته است؛ «باتوجه به پیشبینیهای انجام شده ائتلافی با حضور «اعتدالیون» «اصلاحطلبان» و «اصولگرایان معتدل» تشکیل خواهد و در آرایشی که با حضور چهرههای شناخته شده هستند وارد میدان خواهیم شد.»
مردم دچار سیاست زدگی شده اند
اگر به اجماع نرسند، آیا راه برای پیروزی طیف های دیگر حاضر در انتخابات مثلا اصلاح طلبان و اعتدالیون باز خواهد شد یا ...؟
نه، من اینطوری فکر نمیکنم که راه برای آنها باز شود. اولا همانطور که گفتم یک نوع سیاستزدگی در میان مردم وجود دارد. اصلا نگاه مردم برخلاف آن نگاهی است که سیاسیون از این جناح و آن جناح دارند و فکر میکنند مثلا تمام این مردم منتظرند که این جناح لیست دهد و همه بروند پای صندوقهای رأی و به آن رأی دهند، بنظر من اصلا اینطور نیست.
اصلاحطلبها برخیشان در انتخابات حاضر میشوند، چه در درون اصلاحطلبها انشقاق باشد یا نباشد و برخی دیگرشان هم در انتخابات به شکل علنی حضور پیدا نمیکنند، چه اصولگرایان وحدت داشته باشند چه نداشته باشند.
شورای وحدت نمی تواند اختلاف در جریان اصولگرا را جمع کند
بنابراین به نظر شما از شورای وحدت هم در این خصوص کاری برنمیآید؟
نه، تصور نمیکنم آنها بتوانند اختلاف این طیف بزرگ را در نهایت جمع کنند. شاید هم به مصلحتشان نباشد، یعنی اگر این اقدام را در انتخابات گذشته هم با پادرمیانی و ریشسفیدی حل نمیکردند و میگذاشتند این اختلاف، مسیر طبیعی خودش را طی کند، الان به این مشکلات نمیافتادند.
یک طیفی از اصولگرایان می خواهند کار خودشان را بکنند و لیست خودشان را بدهند
من فکر میکنم این ایده در میان سران اصولگرا و ائتلافشان وجود دارد که مثل سالهای قبل که تلاش کردند همه زیر پرچم جمع شوند، الان دیگر چنین ارادهای وجود ندارد و فکر میکنند باید رها کنند و اگر یک طیفی از اصولگرایان نمیخواهند این مسیر را طی کند کار خودش را بکند و لیست خودش را اصطلاحا منتشر کند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰بین شورای وحدت، ائتلاف و پایداری ها اختلاف نظر جدی وجود دارد
مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا را بخوانید
آقای ایمانی! موضع گیری های اخیر برخی چهره های شاخص اصول گرا نشان از ایجاد یک چند دستگی در بین اصولگرایان دارد، با توجه به نزدیکی انتخابات مجلس ریشه این شکاف که در چند انتخابات اخیر تکرار هم شده است در چه می بینید؟
درحال حاضر و در این مقطع زمانی، جریانها و جناحهای سیاسی در جامعه ما خیلی محل اعتنای عمومی نیستند، یعنی یک زمانی بود که مردم توجه به این داشتند که اصلاحطلبان چه میگویند، اصولگرایان چه میخواهند و در موقع انتخابات به کاندیدای این جناح یا آن جناح رأی دهند، الان مردم نگاهشان نگاه جناحی به این معنا که توجه داشته باشند که در درون این جناحهای سیاسی چه میگذرد و آنها را تعقیب کنند و تمایل داشته باشند که به این جناح رأی دهند یا آن جناح نیست و این مسائل خیلی خاص عموم نیست.
نه اصلاح طلبان محل اعتناء مردم هستند نه اصولگرایان
یعنی به نوعی سیاست زده شده اند؟
بله می توان گفت نوعی سیاستزدگی و جناحزدگی در میان مردم وجود دارد و به اعتقاد بنده نه اصلاحطلبان و نه اصولگرایان در این انتخابات خیلی محل اعتناء مردم نیستند. در نظر داشته باشیم الان در جریان اصلاحطلب هم اختلاف نظرات خیلی جدی داریم، آنها هم با چندپارگی مواجه هستند و در درون این جریان هم نگاه به تحریم انتخابات وجود دارد هم نگاه به شرکت در انتخابات و لیستدادن و معرفی کاندیدا.
در حال حاضر در جریان اصولگرایان در این حد اختلاف نیست، در انتخابات های قبلی هم اختلافاتی وجود داشت که بعضا در دقیقه 90 این اختلافها حل شد و مواردی هم بود که با چند لیستی روبرو شدیم. در این انتخابات پیش رو هم حتما در بین اصولگرایان اختلاف نظر جدی وجود دارد.
بین شورای وحدت، ائتلاف و پایداری ها اختلاف نظر جدی وجود دارد
با این وجود بنظر شما آیا شورای وحدت، شورای ائتلاف و پایداری ها به اجماع و ارائه یک لیست واحد خواهند رسید؟
مشخصا بین این گروه ها اختلافنظرهای خیلی جدی وجود دارد و اینکه اینها بتوانند با همدیگر باز هم به یک لیست مشترک برسند محل ابهام است و شاید هم به لیست واحد نرسند. غیر از آنها برخی از جریانهای دیگر اصولگرا هم وجود دارند که ممکن است به آن چیزی که اسمش را میگذارند شورای ائتلاف یا شورای وحدت تمکین نکنند و شاید باز هم یک لیست یا جریان جدا از سمت آنها ارائه گردد. بنابراین الان از این منظر اصولگراها هم علیرغم تلاشی که می کنند شاید یک جریان واحد برای شرکت در انتخابات نباشند.
ضرورتی ندارد اصولگرایان به وحدت برای یک لیست برسند
شاید اساسا خیلی ضرورت هم نداشته باشد تلاش شود برای یک نوعی وحدت که همه اصولگرایان تحت یک پرچم و لیست در انتخابات شرکت کنند. این تلاش در دورههای قبلی انتخابات هم شد، ولی نتیجه عملی آن این نشد که در درون مثلا مجلس، یکپارچگی به وجود بیاید.
دعوای قدرت بین اصولگرایان به روایت ایمانی /ضرورتی ندارد اصولگرایان به وحدت برای یک لیست برسند
چرا این یکپارچگی ایجاد نشد،مجلس که در اختیار اصولگرایان است؟
چون به محض اینکه انتخابات تمام شد، علیرغم اینکه لیست واحد داده شد، ولی جریانهای مختلف کار خودشان را کردند، یعنی شاید اصلا احتیاج هم نباشد که برای ایجاد وحدت تلاش شود.
شما این رقابت درونجناحی را ناشی از چه میبینید؟ مثلا حذف رقیب چقدر به این اختلافات درون جریانی دامن زده است؟
دلایل مختلف دارد. یکی از دلایل آن نوع نگاه ایدئولوژیک و ماهیتی است که به مجموعه انقلاب و نظام اسلامی و برداشتهایی از نظام جمهوری اسلامی وجود دارد، یعنی این نگاه، نگاه ماهیتی و ایدئولوژیک در برخی از اصولگرایان است.
اختلاف بین اصولگرایان یا ایدئولوژیکی است یا بر سر قدرت است
یعنی همان نگاه انقلابی و انقلابیتر؟
بله ولی اینها تعابیر جدیدی است که روی آن میگذارند. ولی در هر صورت اختلاف نظرهای ایدئولوژیک اصطلاحا وجود دارد. در مورد برخی دیگر از این طیفها نه، مساله مساله قدرت است؛ فکر میکنند که آنها قدرت بیشتری دارند، آن چیزی که بهنام جریان اصولگرای سابق نامیده میشود، اینها دیگر به اندازه کافی سرکوب شدهاند و فقط اسم اصولگرایی را دارند یدک میکشند و در واقع باید میدان را به این طیفهای جدید محول کنند.
البته این افراد این چنین فکر میکنند من نمی گویم درست است، دارم نظرات آنها را میگویم. در واقع دعوا دعوای قدرت است. طبیعی هم هست. وقتی که یک جریان و جناح سیاسی، هم دولت و هم مجلس را در اختیار داشته باشد، قدرت همیشه میل به انشقاق پیدا میکند و به محض اینکه به قدرت میرسند، به این فکر میافتند که خب سهم اینها چه شده است، سهم شان از بین رفته یا خرد شده است، و باید فقط خودشان در قدرت باشند. این خاصیت در انحصار و در قدرت بودن است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰فرجام"انکار عقلانیت و کتمان خیانت"چیست؟! / "ضدّ اطلاعات"حجاریان برای عبور از برخورد امنیتی نظام
🔸سعید حجاریان،تئوریسین"مشارکت مشروط"و از چپهای تحریمی به تازگی در بخشی از یک مصاحبه که سایت اعتمادآنلاین آنرا منتشر کرد،اظهار کرده:
"حرفهایی از جنس اینکه آن سوی عدم شرکت در انتخابات،خیابان است،بیمعناست.از انتخابات تا خیابان،منازل زیادی وجود دارد؛یعنی تاکتیکهای مختلفی در دنیا تجربه شده است که اصولگرایان به آن جاهلاند و این جهلشان ناشی از نخواندن تاریخ سیاسی کشورهای مختلف است."
🔸حجاریان همچنین در اظهاراتی که هراس از برخورد امنیتی در آنها هویداست تصریح میکند:اقتدارگرایان میگویند هر کسی انتخابات را تحریم کند،باید کیفر ببیند. تا مقوله تحریم جرمانگاری نشود و برای آن کیفر متناسب تعیین نشده باشد،نمیتوان افراد را به جرم تحریم انتخابات یا هر نوع تحریم دیگر به دادگاه کشاند.
🔺حجاریان نخستین کسی بود که تئوری"مشارکت مشروط"را وضع کرد.تئوری خطرناکی که مشرق برای نخستین بار به هدف پشتپرده آن که"خیابان"بود اشاره کرد.
🔺چپهای تحریمی که از آشکار شدن این بازی خیانتبار بهت زده شده بودند؛ در روزهای نخست دست به تکذیب اصل مسئله تحریم زدند و گفتند که اساسا پای تحریم انتخابات در میان نیست!
💢ادامه #تحلیل_مشرق را اینجا بخوانید:
mshrgh.ir/1533450
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰 براساس جدول زمان بندی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰 قالیباف باید روی مین برود /«دست خالی» نواصولگرایان در برابر پایداریها
🔹منصور حقیقتپور در گفتوگو با آرمان امروز عنوان کرد: جریان خالصساز در کشور، به مرور زاویه خود را تنگتر میکند. در راس این جریان خالص ساز، جبهه پایداری قرار دارد که امروز به لحاظ اجرایی حضور مطلق دارند. شاید تا همین چند سال پیش، آقای قالیباف هم جزو تیم همین جریان خالص ساز بود و از خودیهای این گروه محسوب میشد.
«منصور حقیقتپور»، در پاسخ به این سوال که آیا جبهه پایداری و نواصولگرایان برای انتخابات ۱۱ اسفند میتوانند به ائتلاف برسند به خبرنگار «آرمان امروز» میگوید: «ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که پایداری تنها در صورتی میتواند وارد ائتلاف انتخاباتی شود که از قطار خالصسازی خود پیاده شوند و طرف مقابل خود را محترم بشمارد در غیر این صورت هیچ لیست واحدی در کار نخواهد بود. دلیل دیگری که اینبار اصولگرایان بتوانند با حضور پایداریها به لیست واحدی برسند دستور مسوولان و مقامات بالادستی است که بهنوعی دستور ائتلاف را ابلاغ کنند.
وی گفت: در غیر این صورت نهتنها جریان قالیباف بلکه دیگر جریانهای اصولگرایی هم نمیتوانند برای ارائه لیست واحد با تندروها به اجماع برسند. در حال حاضر جریان قالیباف با پایداریهای زاویههای تند و تیزی دارند و حتی در زمان انتخاب رییس مجلس هم دیدیم که به چه مسیر باریکی رسیده بودند. از این رو قالیبافیها برای حضور در ائتلاف روزهای سخی را دارند.»
او با اشاره به خواستههای احتمالی نواصولگراها ادامه میدهد: «قالیبافیها هم میخواهند در شرایطی با پایداریها به ائتلاف برسند که ابتدا به آنها احترام گذاشته شود و اینکه ادعایی در مورد ریاست مجلس نداشته باشند. البته هر دو مورد دور از ذهن است چون پایداریها رفتار خود را تغییر نخواهند داد. در مورد ریاست مجلس هم باید اضافه کنیم که اگر جریان پایداری گزینه بهتری داشتند میتوانستند قالیباف را هم کنار بزنند. گزینههایی مانند آقاطهرانی یا نادران برای ریاست مجلس مناسب نیستند.»
نماینده ادوار مجلس در پاسخ به اینکه قالیباف برای شکست پایداریها چه ابزاری در دست دارد اضافه میکند: «توجه داشته باشید که قالیباف یا جریان نواصولگرا ابزار چندانی در اختیار ندارند بهغیر از امکاناتی محدود و نفراتی که در حاکمیت جزو حامیان رییس مجلس محسوب میشوند.
حقیقت پور گفت: در مقابل ابزاری که پایداریها بر عهده دارند باید بگوییم که دست قالیبافیها کاملا خالی است. جریان خالصساز در کشور، به مرور زاویه خود را تنگتر میکند. در راس این جریان خالص ساز، جبهه پایداری قرار دارد که امروز به لحاظ اجرایی حضور مطلق دارند. شاید تا همین چند سال پیش، آقای قالیباف هم جزو تیم همین جریان خالص ساز بود و از خودیهای این گروه محسوب میشد. اما به مرور زمان که گروه خالص ساز عرصه را تنگتر میکند و به سمت جلو حرکت میکند، دیگر حتی امثال قالیباف را هم تحمل نمیکند. همانطور که لاریجانی و ناطق نوری را تحمل نکرد. حالا نیز نوبت به قالیباف رسیده که از سوی این گروه تحمل نشود؛ بنابراین اختلاف و تضاد بین این گروه و رئیس مجلس شورای اسلامی کاملا جدی است.»
او در همین مورد اضافه میکند: «بهترین راه برای آقای قالیباف این است که دست از ملاحظه کاری بردارد و واقعیتها را به مردم اطلاع دهد. قالیباف تریبون بزرگی در اختیار دارد، باید اعلام کند که قصد دارد اقداماتی انجام دهد، اما برخی، اجازه نمیدهند. نقد بزرگ من به آقای قالیباف محافظه کاری بیش از حد وی است. قالیباف با روش فعلی نمیتواند در برابر جریانهای مذکور دوام بیاورد. مردم در تاریخ یازدهم اسفند ۱۴۰۲ به این طرز فکر رای نخواهند داد. مردم تفاوت طیفهای سیاسی را درک میکنند و آقای قالیباف نیز باید با مردم صریح باشد. مردم به دنبال گوش شنوا هستند. آقای قالیباف باید گوش شنوای مردم باشد. قالیباف باید برای حفظ نظام و همراهی با مردم روی مین برود. روی مین رفتن برای همراهی با مردم هیچ ایرادی ندارد. تا کنون مردم روی مین میرفتند، اما حالا نوبت به آقای قالیباف رسیده است.»
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰 راز سکوت قالیباف و رئیسی درباره انتخابات مجلس /جدال «اره بده، تیشه بگیر» جریان قالیباف و جبهه پایداری
🔹محمد مهاجری در روزنامه سازندگی نوشت: اگر رئیسی و قالیباف درباره انتخابات مجلس سکوت کردهاند به این دلیل است که مخالف باز شدن فضای سیاسی هستند
در ادامه این یادداشت آمده است :
خالصسازی در انتخابات ۱۴۰۰ کار خودش را کرد و انتخاباتی مطمئن با نتیجه دلخواه، هر چند قانونی را به ارمغان آورد. بهزعم منتقدان، روشهایی که در آن دوره به کار رفت در تضاد با جمهوریت نظام قرار داشت و گفته شد که در صورت تکرار و تداوم باید تعریف دیگری از «جمهوری اسلامی» ارائه داد که بر ساخته سیستم انتخاباتی نوخاسته در ۱۴۰۰ است. اکنون در آستانه انتخابات مجلس هستیم. انتخابات اسفند امسال در حالی برگزار میشود که پیشبینیها و نظرسنجیها دستکم تاکنون، چشمانداز مشارکت مورد قبول را نشان نمیدهد. در انتخابات ۱۳۹۸ (دوره یازدهم مجلس) مشارکت حدود ۲۰درصدی در سطح تمام کشور رقم خورد. البته باید بلافاصله توضیح داد همین میزان درصد نیز مدیون حوزههای انتخابیهای است که در آنها رقابتهای قومی و منطقهای شدت داشت وگرنه شهرهای بزرگ و حتی متوسط حضور مأیوسکنندهای را تجربه کردند؛ به طوری که لااقل در یکی از مراکز استان میزان مشارکت حتی به ۱۰ درصد هم نرسید. اینک باید منتظر چه اتفاقی باشیم؟
۱. گزینه اول این است که آنچه در دو انتخابات مجلس سال ۱۳۹۸ و ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ انجام شد، تکرار شود و انتخاباتی، بیشور و کمحضور برگزار و مجلس بعدی تکرار شود. در این حالت احتمال کمترین شعف سیاسی از بین میرود و حداکثر پارلمانی تشکیل خواهد شد که بین جریان قالیباف و جبهه پایداری که جدال آنها در سطح «اره بده، تیشه بگیر» است، ادامه مییابد. چنین حالتی هر چند ممکن است برای پایداریچیها دلچسب نباشد اما طیف قالیباف را راضی میکند. دولت رئیسی هم گرچه به خاطر برخی ناهماهنگیها با مجلس فعلی با آن مشکل دارد اما اگر همین وضعیت تداوم پیدا کند با این فرض که از طریق اهرمهای خارج از مجلس میتواند آن را مهار کند، برایش غیرقابل تحمل نیست.طبیعتاً چنین مجلسی برای اعتدالیون، اصولگرایان میانه و اصلاحطلبان اصلاً مطلوب نیست.
۲. گزینه فرض ممکن است این باشد که جریان خالصساز با استفاده از قدرت خود، درصدد مسدودتر کردن فضا برآید. نشانههایی نیز از چنین ایدهای در فضای سیاسی جامعه هویدا شده است. اخراج اساتید و حمله برخی از رسانههای اصولگرا به منتقدان را میتوان در این راستا ارزیابی کرد. اگر این جریان بتواند اراده خود را به کرسی بنشاند به ناچار با جریان قالیباف نیز درخواهد افتاد و جنگ جدی و سختی برای به دست آوردن قدرت میان آنها رخ خواهد داد. البته ممکن است شخص قالیباف نتواند در برابر این سمبه پرزور مقاومت کند اما چون ماندگاری در کرسی ریاست قوا برایش کاملاً موضوعیت دارد، محتمل است که تن به مصالحه دهد. طبعاً در این شرایط، سایر فعالان سیاسی به محاق خواهند رفت و کورسویی که به نشاط اجتماعی بینجامد از بین میرود.
۳. اما گزینه سوم، سوی دیگری دارد. در واقع ممکن است دستاندرکاران سیاسی کشور با درک شرایط اقتصادی، اجتماعی و فهم میزان کاهش اعتماد جامعه به منظور ترمیم پارهای از گسستها، فضا را بازتر کنند و با آسانگیری در بررسی صلاحیتها و ترغیب جامعه به حضورپای صندوق رای، اتمسفر کنونی سیاسی جامعه را بهبود ببخشند. البته این گزینه قطعاً مورد استقبال رئیسی و جریان پایداری نزدیک به دولت نیست. به احتمال زیاد جناح قالیباف نیز به آن روی خوش نشان نخواهد داد چون در آن صورت به جای جنگ در یک جبهه (پایداری) باید در جبهههای دیگر هم درگیر شود که حاصلش جز فرسودگی توانش نخواهد بود و ضمناً معلوم نیست چه آیندهای برایش رقم بخورد. اینکه میبینیم قالیباف و رئیسی با وجود اختلافات سیاسی در مورد انتخابات اسفند، موضع عملی یکسانی دارند و در برابر آن سکوت کردهاند، نشان از این واقعیت دارد که نمیخواهند درگیر گزینه سوم شوند.
نتیجه در پیش گرفتن هر یک از گزینههای بالا - که البته میتوان باز هم به آن اضافه کرد - در واقع یک «انتخابات معیار» است که آینده سیاسی چند سال آینده با آن سنجیده خواهد شد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
💢كودتا در جريان اصلاحطلبي رخ داده است
🔹«محمد علي وكيلي» گفت: «جريان اصلاح طلبي همزاد جمهوري اسلامي بود و به عبارتي جمهوري اسلامي معلول يك گفتمان اصلاحطلبي بود؛ اما جريان اصلاحطلبي كه امروز ما شاهد هستيم، در طول چهار دهه گذشته دچار فراز و فرودهاي فكري و معرفتي بسياري شده است. كف اصلاحطلبي همچنان خود را در منظومه جمهوري اسلامي تعريف ميكند و بهاصلاحطلبي در جمهوري اسلامي باور دارد، اما سقف اصلاحطلبي خود را «بر» جمهوري اسلامي ميداند. از نظر من اطلاق عنوان اصلاحطلبي بر اين بخش از اصلاحطلبان از روي تسامح است و اطلاق دقيقي نيست.»
🔸نماينده اصلاحطلب مجلس دهم با بيان اينكه رياست آذر منصوري بر جبهه اصلاحات كودتاگونه بود، افزود: «آقاي خاتمي اصرار داشت يك خانم انتخاب شود. تأكيد آقاي خاتمي بر خانم مولاوردي بود، ولي حزب اتحاد به دليل تأثيرگذاري روي تعدادي از احزاب و ١٥ نفر حقيقي عضو جبهه اين كودتا را هدايت كرد.»
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402
🔰داوطلبان انتخابات مجلس باید ۵ سال سابقه کار اجرایی، قضائی و پژوهشی داشته باشند
🔺 رئیس ستاد انتخابات کشور: ثبت نام قطعی داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی از ۲۷ مهر شروع و تا ۳ آبان ادامه دارد.
🔺 برابر قانون جدید داوطلبان حتماً باید ۵ سال سابقه کار اجرایی، قضائی و پژوهشی داشته باشند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@election1402