قسم بزرگ
دیروز ۱۷ مارس سالگرد مهرجان القسم در بعلبک است.
در این اجتماع که گفته می شود ده ها هزار نفر از مردم و عشایر لبنان با اسلحه های خویش گرد آمدند، امام موسی صدر علاوه بر نشان دادن ضرب شصت به دولت برای پاسخ به مطالبات و نیازهای مردم، مردم را هم قسم کرد که محرومان را یاری کنند و اختلافات خود را کنار بگذارند.
به همین مناسبت مراسمی دیروز در بعلبک برگزار شد.
@libaniran
روز درختکاری؟
در این تصویر می بینید که شخصی در حال کاشت #درخت 🌲 است.
اما این مربوط به #روز_درختکاری نیست، بلکه ساکنان دو روستای حبوش و عربصالیم که از روستاهای #اقلیم_التفاح هستند، در اعتراض به عدم رسیدگی به چاله های بزرگی که در راه ایجاد شده و #شهرداری اقدامی برای آن نکرده، در چاله ها درخت کاشتند.
همچنین صندلی مخصوص آفتاب گرفتن لب #دریا و بادی #شنا آوردند تا اعتراض خود را بصورت خلاقانه نشان دهند.
اتحادیه شهرداری های اقلیم التفاح فعلا در دست طرفداران #حزب_الله است و آنها بر روی پروژه های بزرگ و اساسی تمرکز کرده اند. اما لازم است هرچه زودتر این چاله ها را که در سرازیری هم واقع شده و خطر ساز است اصلاح کنند.
@libaniran
تصاویر بیشتر در
instagram.com/p/BvKaYaJFkNm
روز مادر
روز 21 مارس یا اول فروردین در سرزمینهای عربی #روز_مادر است. در سوریه، جيبوتي، مصر، عراق، اردن، كويت، ليبی، لبنان، موريتانی، عمان، فلسطين، قطر، صومالی، سودان، بحرين، امارات متحده عربی، يمن، الجزائر روز اول بهار را روز مادر می دانند و در این روز برای مادر جشن گرفته و هدیه تهیه می کنند.
دکتر محمد بکر رییس سابق هیئت آثار باستانی مصر می گوید مفهوم احترام به مادر از تمدن مصر قدیم به دیگر تمدنها و فرهنگها منتقل شده است. در نقشهای قدیمی فرعونی و حتی رومی مادر موجودی محترم و مقدس بوده است. این فکر به فرهنگهای دیگر هم منتقل شده و به آمریکا رسید. در 1908 فعال آمریکایی آنا ماری جارویس برای روز مادر تلاش کرد تا تعطیلی رسمی شود و در 1914 موفق شد. سپس این فکر به سراسر دنیا منتقل شد.
برخی می گویند فکر اینکه روز مادر 21 مارس باشد، توسط روزنامه نگاران مصری به نام علی و مصطفی الامین مطرح شد. علی گفت چرا روزی به نام مادر در کشورهای شرقی نباشد که در آن روز نه کار کند نه بشوید نه بپزد و نه زحمت کار منزل بکشد؟
این فکر پس از آن به ذهنش آمد که مادری نزد وی آمد و با گریه شکایت کرد که من بیست ساله بودم که بیوه شدم. ازدواج نکردم تا ناپدری فرزندم را اذیت نکند. هر چه داشتم فروختم و جان کندم تا پسرم درس بخواند. وقتی دیپلم گرفت و کارمند شد، خانه را ترک کرد و یک تشکر هم نکرد.
علی الامین برای روز مادر اول فروردین را پیشنهاد کرد که روز آغاز بهار و باز شدن گلها و باز شدن قلبها است.
@libaniran
instagram.com/p/BvLqt3qFs_T
حماس و فتح سرشاخ شدند
مدتی است گروه های فلسطینی مثل #حماس و #فتح با یکدیگر سرشاخ شده اند و در فضای مجازی بین طرفداران آنها تنش ایجاد شده است. عده ای از مردم خواستار کناره گیری #محمود_عباس هستند و معتقدند مصالح فلسطینیان را تامین نمی کند. در مقابل برخی دیگر از فلسطینی ها از وی حمایت می کنند و به بهانه عدم تفرقه خواستار عدم انتقاد از وی هستند.
اما دیروز در اتفاقی مهم و دردناک، عضو مجلس مرکزی #فلسطین و سخنگوی حرکت فتح دکتر عاطف ابوسیف مورد حمله گروهی از افراد حماس قرار گرفت. او دچار شکستگی در سر و بدن خصوصا دست و پا شد.
به گزارش شاهدان حدود ۱۰ نفر به ابوسیف حمله کرده و پس از آنکه کتکش زدند، یکی از آنها برگشت و با میله ای آهنی بر سرش کوبید. آنها ماشین و تلفن همراه وی را بردند. فتح، حماس را متهم کرد که قصد داشته ابوسيف را ترور كند.
مجلس انقلابی فتح، حرکت حماس را مسئول سیاسی و قانونی و عشایری و جنایی آنچه در غزه بر سر مردم می آید دانست و نسبت به سیاستهای حماس هشدار داد.
مجلس انقلابی فتح در جلسه دوشنبه تحرکات مردمی غزه را مطالبه ای مردمی دانست و تلاش حماس برای بهره برداری سیاسی از آن را محکوم کرد. همچنین خواستار توقف قلع و قمع تظاهرات های آرام در این شهر توسط حماس شد.
حماس چندی پیش رهبران و اعضای حرکت #صابرین را به اتهام تشیع و نشر تشیع بازداشت و با مصادره سلاح های این گروه و انحلال آن، آزادشان کرد.
به اعتراف یکی از رهبران سابق فلسطینی، نبود یک رهبر الهی که به مطامع دنیایی چشم نداشته باشد و تهدید و تطمیع دشمن در او اثر نکند، باعث شده ملت فلسطین نتواند در این مدت به حقوق خود دست یابد.
جمهوری اسلامی ایران هنوز به سیاست حمایت از همه گروه های فلسطینی ادامه می دهد و معتقد است برای مقابله با اسراییل لازم است با همه دشمنان دشمنش دوست باشد.
@libaniran
instagram.com/p/BvMAakOlhdM
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صندوق قرض الحسنه در لبنان
موسسه القرض الحسن یکی از نهادهایی است که به تقلید از ایران در لبنان تاسیس شده.
این موسسه یک موسسه مالی مستقل در لبنان است که با #سپرده های مردمی، توانسته شبکه بزرگی در لبنان ایجاد کند و امروز با ۳۱ #شعبه در سراسر لبنان، عملا یک #بانک موثر و عملی باشد.
در سال ۲۰۱۸ این موسسه توانسته ۱۹۷ هزار وام به ارزش ۴۷۶ میلیون دلار به مردم اعطا کند.
وام گرفتن در این موسسه بسیار راحت است و یا باید #ضامن داشته باشید یا معادل مبلغ #وام، طلا نزدشان ودیعه بگذارید. #کارمزد این وام بسیار بسیار اندک است و کلا حدود پنج شش دلار می شود. تازه در انتها، یک مبلغی بین ۱۵۰ تا دویست دلار در حساب شما جمع می شود که یکی دو ماه پس از تسویه حساب وام، می توانید به عنوان پس انداز بردارید.
@libaniran
چهارشنبه سوری لبنانی؟
در لبنان رسم است کودکان و نوجوانان و گاه جوانان و بزرگسالان، در عیدها #ترقه و #فشفشه می زنند. #عید در کشورهای عربی و اسلامی یعنی عید قربان و عید فطر.
در گزارشی که الاخبار چند سال پیش منتشر کرده بود میزان هزینه یکسال لبنانی ها برای خرید ترقه و فشفشه بیش از ۳۰ میلیون دلار برآورد شده بود.
در لبنان ترقه و #دینامیت ممنوع است و فقط فشفشه های موشکی که در ارتفاع ۴۰ و ۵۰ متری نورافشانی می کنند مجاز است. آن هم توسط متخصص باید شلیک شود. اما علیرغم قوانین سختگیرانه، شرکتهای بسیاری هستند که غیرقانونی به واردات انواع ترقه و مواد منفجره می پردازند.
برخی ترقه های کوچک تقریبا در هر دکانی یافت می شود. مثل حص الثوم (حبه سیر) که بیست سی دانه نقلی اندازه دانه تسبیح از مواد منفجره در کاغذ سفیدی پیچیده شده که با پرتاب به زمین یا برخورد با جسم دیگر منفجر می شود و صدایی در حد ترقه تنفگی دارد. این نوع ترقه ها و دینامیت های کوچک بند انگشتی، یا زنبورک که نور و صدای وزوز مانندی دارد، قیمتشان کم است. بسته ای یکی دو دلار یا کمتر یا بیشتر. اما جعبه های موشکی که هر چند ثانیه یک موشک نورافشان به آسمان پرتاب می کند قیمت های بالایی دارند. از بیست دلار شروع می شود و برخی موشکهای ویژه تخصصی به سیصد دلار هم شنیدم که می رسند.
خردسالان سریعا در اعیاد، پول #عیدی را به مغازه می برند و ترقه و فشفشه و تفنگ ترقه ای یا ساچمه پلاستیکی می خرند و جنگی در حد خود به راه می اندازند. 😂😅💣
چهارشنبه سوری تان بی خطر. قاعدتا الان به ساعتهای آتش بس نزدیک می شوید 😂
@libaniran
instagram.com/p/BvM7QAXlKGa
ساندیس لبنان انقلاب به پا کرد
ساندیس لبنانی که چهل سال است با یک کیفیت و قیمت عرضه می شود، امروز باعث جنجال در فضای مجازی شد.
صبح امروز لبنانی ها با دیدن تصویر ساندیسشان که قیمت آن دو برابر شده، واکنشهای متفاوتی داشتند.
جو شوخی و خنده غالب بود و هرکسی چیزی می گفت. بعضی به تمسخر می گفتند دیگر باید شورش کرد. به محرمات و خطوط قرمز ملت دست درازی شده.
خیلی ها بحث افزایش قیمت و تورم و فساد را پیش کشیدند.
از آنجا که در لبنان روی کالا ها قیمت درج نمی شود و بسیاری از آنها خارجی و وارداتی هستند، هر فروشگاهی با قیمت دلخواه به فروش می رساند.
ظاهرا یک فروشگاه قیمت نامعمول زده بود که باعث این جنجال و شوخی و جوک و تمسخر در شبکه های اجتماعی شد.
رسانه ها اعلام کردند در پی تماس با این شرکت، مشخص شد که قیمت آن تغییری نکرده است.
این #آبمیوه ارزان قیمت در پاکت هرمی شکل عرصه می شود و مثل ساندیس، دارای مکانی برای نی، یا همان «از اینجا باز کنید» می باشد 😂
این ارزانترین خوراکی است و با کوچکترین سکه لبنانی یعنی ۲۵۰ لیره ای می توان آنرا خرید.
#ساندیس لبنانی توسط دو شرکت و با نامهای بونجیس و تاپ جوس ارائه می شود.
@libaniran
هدیه روز پدر
ع.ع پناهنده ۶۰ ساله فلسطینی از ساکنان اردوگاه عین الحلوه در شهر صیدا به دلیل آسیب های ناشی از ضربات "کفگیر" راهی بیمارستان شد.
به گزارش پیج اخبار صیدا و به نقل از همسایگان، همسر شخص مورد نظر به دلیل اختلافات خانوادگی با وی درگیر شده و با استفاده از "کفگیر" به وی حمله کرده است.
پلیس شهر صیدا برای تحقیق در این قضیه وارد عمل شده اما متهم بعد از حادثه از انظار عمومی متواری شده است.
در لبنان فردا روز مادر است. روز پدر هم اصلا جدی گرفته نمی شود. به تازگی چند سالی است که روز پدر را روز اول تابستان تعیین کرده اند.
@libaniran
هر روزتان نوروز
یکی از سنت های خوب ما ایرانی ها جشن نوروز و حواشی آن است. از خانه تکانی گرفته تا دید و بازدید و جشن #سال_نو که در آن به همراه #بهار طبیعت، قلب و دل خود را در کنار خانواده به بهار می سپاریم.
اما ایرانی های خارج کشور در غربت و تنهایی، سفره ای تهیه می کنند که اکثر اوقات سین هایی مثل سمنو کم دارد. اگر سفارت ایران برنامه ای تدارک ببیند، بعضی ها شرکت می کنند.
مسئولان مملکتی یا خارجی هایی که فریبکارانه تبریک #نوروز می گویند، خیال می کنند تبریک گفتن مهم است. اما عیدی دادن به مردم برایشان مهم نیست، کم کردن فشار مهم نیست، کمک به مردم مهم نیست.
برخی مسئولان مزور آمریکایی که دشمنی آنها با ایران، محدود به انقلاب و نظام نیست، و هر جا بتوانند حتی در تحریف اسم #خلیج_فارس، در راه ندادن ایرانی ها به کشورشان، در محدود کردن دانشجوهای ایرانی، در محدودیت ثبت نام و قطع بورسیه، در قطع دسترسی مردم ایران به سایتها و بازارها و خدمات مختلف با «مردم ایران» دشمنی می کنند، نوروز را مزورانه تبریک می گویند. اما دریغ از یک روز نو. آنها همان دشمنی هستند که دیروز بودند. آنها نوروزی نیستند، دیروزی هستند.
پیامهای نوروزی رهبر کشورمان هم مثل همیشه با آنکه کارگشا و به جا است، اما تنها چند روز گوشه شبکه های صدا و سیما می درخشد و بعد فراموش می شود.
کاش نوروزمان روزی نو باشد.
سال نو بر همه شما عزیزان مبارک باد. باشد که بهار دلها و خرمی دورانها، فریادرس امتها و منتظر منتظران با ظهورش شادکامی و روزی نو را برای همه جهان به ارمغان آورد.
هدیه روز مادر
امروز در لبنان #روز_مادر بود. خوش خوشان #شیرینی فروشی ها و گل فروشی ها و کادو فروشی ها بود آن هم در این شرایط سخت اقتصادی و بازار کساد.
در لبنان رسم است یا به منزل مادر می روند و هدیه می دهند یا او را به #رستوران می برند و آنجا هدیه خود را تقدیم می کنند.
اما بعضی ها امسال روز مادر را طور دیگری جشن گرفتند. آنها مبلغ مورد نظر خود را به مقاومت اهدا کردند.
مادران برخی خانواده های حزب اللهی هم که وضع مالی شان بسیار بد است از بچه ها خواهش کردند هیچ هدیه ای نخرند. 😔
در تصویر می بینید که شخصی نوشته #هدیه ای ناقابل به مناسبت عید مادر برای مجاهدین، به نیت روح برادرم.
صد هزار لیره لبنان، معادل ۶۶ #دلار است.
@libaniran
پمپئو و تخم مرغ
در آستانه سفر امروز پمپئو به بیروت، کاربران لبنانی خواستار جمع آوری تخم مرغ و لنگه کفش برای استقبال از وی شدند.
یکی از فعالان مجازی نوشت: پمپئو برای رسیدن به بیروت باید پس از خروج از فرودگاه وارد جاده «امام خمینی» شود و سپس در بزرگراه حافظ اسد به سوی مرکز بیروت برود.
نیروهای امنیتی لبنان تدابیر امنیتی شدیدی در پایتخت وضع کرده اند و راه های بسیاری را بسته اند.
در همین رابطه کاربری نوشت یعنی حتی نگه داشتن پمپئو در راه و سلفی گرفتن هم ممنوع است؟
دیگری نوشت: یعنی وقتی رییس جمهور لبنان به واشنگتن می رود، نصف آن شهر هم تعطیل و بسته می شود؟
امیل امیل لحود فرزند رییس جمهور پیشین لبنان هم در باره این سفر گفت: آنها همه راه ها را امتحان کرده اند و چون موفق نشده اند خودشان به اینجا می آیند تا برخی مسئولین را برای همراهی با سیاستهای خود قانع کنند. یا شاید هم برای ایجاد یک جو و فضای خاصی می آیند. چطور می شود کسی به کشور ما بیاید و به ما دیکته کند که در کشورمان چطور رفتار کنیم؟ مگر ما به آمریکا می رویم و در امور داخلی آنها دخالت می کنیم؟ این سفر برای تحریک لبنانی ها علیه یکدیگر است. برای این است تا دشمن ما را علیه ما تقویت کند.
کارشناسان بر این عقیده اند که اهداف این سفر چندان هم پوشیده و محرمانه نیست. پمپئو برای فشار بیشتر علیه حزب الله و ایران آمده و می خواهد موضوع منطقه نفتی لبنان را که رژیم صهیونیستی به آن چشم دارد، از طریق سیاسی به نفع صهیونیستها حل کند و بدون اینکه رژیم اشغالگر مجبور شود هزینه جنگ و نظامی گری و تلفات پرداخت کند، مناطقی را مفت و مجانی از چنگ لبنان درآورد.
فرار به سبک آمریکایی
کاربری لبنانی به مناسبت سفر پمپئو به بیروت این تصویر را برای یادآوری منتشر کرد.
آوریل ۱۹۷۵، فرار کارمندان سفارت آمریکا از ویتنام.
یک امریکایی با مشت به صورت یک مزدور ویتنامی می کوبد تا خودش بتواند در آخرین صندلی های باقی مانده در هلیکوپتر بنشیند.
قابل توجه تمامی مزدوران بدبخت آمریکا در سراسر جهان. این سرنوشت شماست.
@libaniran
دیدار با سفیر پاپ
هیئتی از اعضای جنبش «تابعیت من کرامت من» با سفیر پاپ در لبنان دیدار کردند.
در این دیدار که رییس این جنبش و برخی از اعضا حضور داشتند، نامه ای برای #پاپ فرانسیس به سفیر وی در لبنان جوزف سپیتیری دادند که در آن مشکلات مادران لبنانی که همسر خارجی دارند را برای پاپ شرح داده و خواستار فشار برای اصلاح امور آنان شدند.
طبق قانون کنونی لبنان تنها فرزندان مرد لبنانی، لبنانی شناخته شده و تابعیت و شناسنامه و گذرنامه می گیرند. حتی اگر مادرشان خارجی باشد. اما فرزندان زن لبنانی از شوهر خارجی تابعیت نمیگیرند و باید مثل مهاجران در کشور زندگی کنند و علاوه بر پرداخت تمام عوارض و مالیاتها، از #بیمه خدماتی و #تامین_اجتماعی محروم باشند.
اعتراض مادران لبنانی به این است که فرزندان یک زن خارجی، که عموما در لبنان زندگی نمی کنند، و به همین جهت عوارض و مالیات نمی دهند، خیلی وقتها حتی زبان لبنانی بلد نیستند، چرا باید حقوق شهروندی داشته باشند اما فرزندان یک زن لبنانی از همسر خارجی، که در لبنان زندگی می کنند و تمامی عوارض و مالیات را می دهند و در مدارس و #دانشگاه های لبنان تحصیل می کنند، از حق دریافت تابعیت و #شناسنامه و بیمه برخوردار نیستند؟
نظام لبنان از دیرباز این قانون را وضع کرده تا فلسطینی ها و امروزه سوریه ای ها نتوانند با این روش تابعیت لبنان را دریافت کنند.
در طول سالیان دراز، تنها چند بار تعدادی از اشخاص مختلف با دستور ریاست جمهوری، تابعیت لبنانی دریافت کرده اند. از جمله #امام_موسی_صدر .
دفعه پیش دستور ریاست جمهوری خبر ساز شد چون بیشترشان از مسیحیان بودند و ثروتمندانی که برای فرار از عدالت در کشورشان، در لبنان مخفی شده اند. پس از ابلاغیه سری پیش، #حزب_الله و دیگر گروههایی که سرشان کلاه رفته بود، شروع به تهیه لیست افراد واجد شرایط که نزدیک به خود هستند نمودند تا اگر سالهای بعد رییس جمهور خواست لیست جدیدی را امضا کند، آنها هم لیست خود را به او بدهند.
اعطای #تابعیت در لبنان با نگرانی های طوایف مختلف درباره افزایش تعداد طایفه های دیگر و بر هم خوردن توازن سیاسی کنونی به همراه است که موجب به هم خوردن تعداد آرای #انتخابات و در نتیجه سهم طوایف از قدرت خواهد شد.
@libaniran
instagram.com/p/BvWPrsWlsMP
ويزای عراق
شهروندان کشورهایی که پاسپورتشان عزت ندارد، برای #سفر به کشورهای دیگر باید #ویزا بگیرند. کم هست کشوری که بشود #بلیط خرید و صاف رفت آنجا. اما اگر شما در خارج کشور باشید و بخواهید به کشور ثالثی بروید ویزا گرفتن مشکل تر است. اکثر اوقات، نمی توانید در سفر، و از کشوری دیگر، ویزای کشور ثالث را بگیرید. مگر مقیم کشور دوم باشید.
ایرانی هایی که در لبنان هستند برای سفر به عراق باید مدرکی مبنی بر #مقیم بودن در لبنان ارائه کنند.
مشکل اینجاست که زنان لبنانی که همسر ایرانی دارند و شناسنامه و #پاسپورت ایرانی برایشان صادر شده، نمی توانند با پاسپورت ایرانی به عراق بروند. #سفارت عراق از آنها کارت اقامت می خواهد!
یعنی هر پاسپورت غیر لبنانی در لبنان، باید کارت اقامت ارائه دهد. دوست لبنانی که دفتر زیارتی دارد گفت چند بار شده که زنان لبنانی متوجه نبودند و مجبور شدند بروند پاسپورت لبنانی بگیرند. به این جهت باید از قبل اقدام نمود تا جا نمانند و پول بلیط یا کاروان از بین نرود.
پاسپورت لبنانی سالی 60 هزار لیره است. یعنی 40 دلار (می شود یک ساله تا ده ساله گرفت). هزینه صدور پاسپورت ایرانی در لبنان 100 یورو است. یعنی حدود 115 دلار. (یا سالی 23 دلار)
تحتاج اللبنانية المتزوجة من ايراني الى باسبور لبناني للسفر الى العراق ولم تقدر ان تحصل على فيزا على الباسبور الايراني.
@libaniran
تراکنش ناموفق چه می شود
در لبنان طوری برنامه ریزی کردن که ماهی اقلا یک کارت ۲۵ دلاری شارژ تلفن بخرید. خط همراه ثابت هم هزینه آبونمان و عوارضش بدون مکالمه، همین حدود میشه.
به رفیقم گفتم بیا با کارتت اینترنتی شارژ بخریم. خرید کردیم، پول کم شد، شارژ نشد! به بانک زنگ زد. گفتن برو پونزده روز دیگه صبر کن. اگر برنگشت به حسابت زنگ بزن.
۱۵ روز گذشت زنگ زد گفتن نه، پونزده روز کاری، یعنی شنبه یکشنبه های تعطیلی رو حساب نکن.
بعد از پونزده روز کاری زنگ زد گفتن الان تازه شده ۱۵ روز. اگر تا امشب اتوماتیک برنگشت فردا بزن!
اینقدر لفتش میدن که خودت بیخیالش بشی. امروز زدیم گفتن بله درسته! یک شکایت پر می کنیم تا ببینیم شرکت همراه چی میگه! هنوزم پول برنگشته.
حالا شما توی ایران هنگام خرید با مشکل مواجه بشین، بین یک ربع تا نیم ساعت برمیگرده. بعد یه عده میگن ما از سیستم جهانی عقبیم. نه داداش. اون که عقبه، سیستم بانکی امریکا است که همه رو دنبال خودش میکشه و باید هر تراکنشی که میشه، بره بانک امریکا و نتیجه اش برگرده بانک شما. حالا حالا ها مونده تا خیلی ها بفهمن ما در این دهه چقدر پیشرفت کردیم.
دولتمون یاد نگیره صلوات!
@libaniran
صندوق خارجی
بعضی از محققان معتقدند ایده #صندوق_صدقات را #امام_موسی_صدر در لبنان پیاده کرد. او به مردم و مغازه داران گفت به گداها پول ندهید. بیندازید داخل صندوق، ما به مستحق می دهیم. او با آمارگیری دقیق، فقرای شهر صور و اطراف را شناسایی و تحت پوشش قرار داد و گدایی را ریشه کن نمود.
پس از انقلاب اسلامی ایران، کشورهای شیعه نشین ایران را الگوی خود قرار دادند و سازمانهای خیریه ایجاد کردند. بعضی ها دقیقا با نام #امام_خمینی و برخی دیگر با اسامی دیگر.
در تصویر اول صندوق کمک، متعلق به عتبه عباسیه (آستان قدس حضرت عباس) و در تصویر دوم صندوق کمک به #مقاومت در #لبنان را می بینید.
@libaniran
instagram.com/p/BvjucKZFQEY
بوی جنگ از نفت بلند می شود
این یک جمله به سبک زخم به نمک مردم نپاشید نیست! یک تحلیل و پیش بینی است.
خبرگزاری تاس روسیه نوشت یک مسئول آمریکایی اعلام کرده است که آمریکا در حال بررسی اعمال تحریمهای جدید علیه ایران در سالگرد خروج از برجام است. این تحریمها شامل بخشهای اقتصاد ایران که هنوز مورد تحریم قرار نگرفته اند خواهد شد. هدف اساسی تحریمها کاهش صادرات نفت ایران است.
چند روز پیش هم که عبدالباری عطوان روزنامه نگار و تحلیلگر و صاحب روزنامه رای الیوم به لبنان آمده بود و با شخصیتهای مختلف لبنانی از جمله سید نواف الموسوی دیدار کرد، در مقاله ای سخنانی از سید نواف نقل کرد. نواف اخیرا در جلسه ای پنج ساعته همراه جمعی دیگر به حضور سید حسن نصرالله رسیده است.
سید حسن نصرالله گفت سوم ماه می روزی تاریخی است. در این روز مرحله دوم تحریمهای ایران اجرا می شود و جلوی صدور حتی یک بشکه نفت هم گرفته می شود. ایران دو گزینه دارد: اول اینکه به هفتاد میلیون ایرانی گرسنگی بدهد که باعث تضعیف داخلی نظام خواهد شد و رهبران ایرانی چنین اجازه ای نخواهند داد. یا اینکه با آمریکا و اسراییل و همپیمانانشان در منطقه وارد جنگ شود، برای همین پاسخ نظامی قطعی است، هر چه که شد. اما اینکه پاسخ کجا و چگونه باشد، درباره آن صحبت نکرد و گفت این موضوع به فرماندهان نظامی مربوط است اما بعید ندانست که حزب الله و دیگران در وسط این میدان نبرد باشند.
البته حزب الله به سرعت سخنان منتسب به سید نواف موسوی را رد کرد و عاری از صحت دانست. حتی شایعه هایی از اخراج سید نواف موسوی از حزب الله به گوش رسید که امروز حزب الله آنها را هم رد کرد.
با تمام این حرفها بعید نیست که چنین موضوعی اتفاق بیفتد. ورود 250 کارشناس نظامی آمریکایی به فلسطین اشغالی برای به راه اندازی سامانه های پدافند ثاد که ضد موشکهای بالستیک است نشان می دهد آنها در حال آماده شدن هستند.
مشکلات داخلی ارتش رژیم صهیونیستی و نافرمانی های جدید سربازان نشان دهنده آن است که اسراییل در موضع ضعف است و برای همین به دنبال آن است که آمریکا را با خود در مبارزه با ایران همراه کند.
@libaniran
instagram.com/p/BvwOrQMlqj5
هجوم چین به لبنان
مدتی است #چین فعالیتهای گسترده ای برای ورود به بازار #لبنان آغاز کرده و مسئولین و نمایندگان شرکتهای چینی زیادی به لبنان آمده و قراردادهایی امضا کرده اند. این همکاری ها در زمینه های #برق و صنعت و تجارت و ریل قطار و تونل سازی است. چین پیشنهاد داده است در این پروژه ها با سرمایه گذاری خودش وارد شده و پس از اجرا و بهره برداری آنها را به لبنان تحویل دهد. همچنین چین تحقیقات خود را برای ساخت یک #بندر تجاری خصوصی برای خود آغاز کرده که با انبار کردن #کالاهای_چینی، از آنجا به خاورمیانه و آفریقا و اروپا کالا ارسال کند.
هرچند دولت لبنان به چین روی خوش نشان داده است اما تا عملی شدن این برنامه ها، باید شرایط مختلفی مهیا شود.
چین که در این سالها با پرداخت هزینه جنگ روسیه در سوریه، پای خود را در خاورمیانه محکم کرده است به دنبال آن است که حضور قوی تری در منطقه داشته باشد. اژدهای سرخ قطعا توان نظامی کافی برای مقابله با تهدیداتی که مصالح این کشور را در اقصی نقاط جهان در معرض خطر قرار دهند در اختیار دارد. شاید ضعف بیش از پیش اسراییل و کم شدن امکان جنگ افروزی آن و تهدید مصالح صنعتی تجاری توریستی در لبنان و همچنین موضوع نفت و گاز لبنان، از عوامل علاقه چین به حضور جدی در این کشور باشد.
@libaniran
LIBANIRAN
جورج عبدالله لبنانی مسیحی بیست سال است بدون حکم در زندانهای فرانسه است.
جورج عبدالله پیرمرد 68 ساله لبنانی است.
این مردم مسیحی از 35 سال پیش در فرانسه زندانی است. عضو جبهه ملی لبنان بود و سپس به جبهه مردمی آزادی فلسطین پیوست. از آنجا که علیه اشغالگران می جنگید در 24 اکتبر 1984 توسط موساد تحت تعقیب قرار گرفت و مقامات فرانسه او را به اتهام نداشتن مدارک شناسایی معتبر بازداشت کردند.
در 1986 محاکمه شد و به اتهام در اختیار داشتن اسلحه و مواد منفجره به 4 سال زندان محکوم شد. اما دادگاه فرانسه برای همکاری با صهیونیستها به آنها قول حبس ابد داده بود. لذا دوباره او را در سال 1987 محاکمه کرده و به اتهام توطئه در انجام فعالیتهای تروریستی و مشارکت در ترور یاکوف پارسیمنتوف دیپلمات اسراییلی و چارلز روبرت رای مستشار نظامی آمریکا در پاریس، حکم حبس وی تا سال 2013 تمدید شد. آنها انفجارهای دهه هشتاد را به جورج و دوستانش نسبت دادند و افکار عمومی را فریب دادند. به ناگاه اعلام شد کلتی در آپارتمان جورج پیدا کرده اند که در عملیات ترور دیپلمات اسراییلی استفاده شده! این تنها دلیلی بود که حکم حبس ابد به جورج داده شد.
یادم هست خانواده و دوستان وی و هواداران مقاومت در آن سال جلوی فرودگاه رفتند و خود را آماده استقبال از وی نمودند اما معلوم شد فرانسه، این کشور مدعی قانون و دموکراسی و حقوق، وی را آزاد نکرده است. در فرانسه حکم حبس ابد 15 سال از آغاز بازداشت است و عملا حکم وی سال 1999 به اتمام رسیده بوده. تقاضای آزادی وی هر ساله رد شده است.
جاک ورجیس وکیل وی پاسخ نادادگاه فرانسه را این چنین قرائت می کند: هجوم ددمنشانه به امپریالیسم و مبارزه با اسراییل در آقای جورج عبدالله تغییر نکرده است! یعنی آنها وی را برای مقاومت در برابر اشغال لبنان توسط اسراییل محکوم می کنند. اینکه یک شهروند لبنان در برابر اشغال کشورش در کنار مقاومت لبنانی باشد برای آنها قابل قبول نیست.
انیس نقاش دوست وی می گوید: اینکه تو یک معلم از شمال کشور باشی، مسیحی باشی، اسمت جورج باشد، خواهرت ژاندارک در مدارس فرانسوی درس خوانده باشد، اما چپی بشوی و بروی از فلسطین دفاع کنی، باعث می شود معادله آنها به هم بخورد.
رولاند دیماند که وزیر خارجه فرانسه در زمان محاکمه جورج عبدالله بود اعتراف کرده است که آمریکا برای محکومیت وی دخالت کرد و فشار آورد.
جورج می گوید من به خاطر اشغالگری اسراییل سلاح به دست گرفتم. اگر دوباره به کشورم حمله کند قول نمی دهم که باز هم سلاح به دست نگیرم. آنها می گویند پس تو مصمم هستی اگر اسراییل کشورت را اشغال کرد در برابر اسراییل مقاومت کنی. پس در زندان بمان.
@libaniran