تربیت فرزند⚘
🔴 اهمیت و فواید کتابخوانی برای کودکان
1⃣- افزایش دایره لغات
➖یکی از فواید مهم کتابخوانی برای کودک، این است که دایره لغاتی که کودک میشنود بسیار افزایش پیدا میکند. که این مهم در دو سال اول بعد از تولد، بر قدرت تکلم و بعد از آن نیز بر توانایی سخنوری و جمله سازی کودک بسیار اثرگذار است.
➖ چون کودک با شنیدن هر کتاب، لغات جدیدی را می شنود که معمولا در محاورات روزمره با والدین و اطرافیان خود کمتر این کلمات را می شنود.
2⃣- تحریک مغزی کودکان
➖کودکان از طریق حواس پنجگانه یعنی مشاهده، شنیدن، بوییدن، چشیدن و لمس کردن با پدیده های بیشتر و متنوع تری مواجه میشوند، که به همان نسبت و به واسطه محرک های متنوع، اتصالات سیناپسی بیشتری در مغز آنها تشکیل میشود، مغز متراکم تر میشود و رشد ذهنی بیشتری خواهند داشت.
➖ کتاب خواندن برای کودک، تحریک بینایی و شنوایی و حتی گاهی لامسه کودک می باشد. در نتیجه تمرکز و توجه کودک به تصاویر و کلمات کتاب باعث تحریک ذهن کودک و در نتیجه رشد سلولهای عصبی کودک می شود.
3⃣- افزایش دقت، توجه و تمرکز
➖یکی از مشکلات مهم کودکان امروزی که به خصوص در سنین مدرسه خود را بسیار پررنگ نشان می دهد، کاهش تمرکز و دقت کودکان است، که عامل اصلی آن تلویزیون، موبایل و سایر ابزارهای الکترونیکی هستند.( البته در این بحث اصلا نمیخواهم وارد اثرات تلویزیون و موبایل بشوم، چون بحث بسیار مفصلی است، اینجا فقط به یک اثر سؤ تلویزیون اشاره کردم که کاهش دقت و تمرکز کودکان است. کتابخوانی در نقطه مقابل تماشای تلویزیون و موبایل قرار دارد و کتابخوانی برای کودکان به خصوص زیر دو سال، باعث افزایش دقت، تمرکز و توجه کودکان می شود. با دیدن صفحه تلویزیون، حرکت سریع نور و تصویر و ارتباط یکطرفه باعث کرخت شدن و یا اصطلاحا منجمدشدن سلولهای مغزی کودکان می شود. این مهم در بررسی آم ار ای مغز کودکانی که در دو سال اول زندگی تلویزیون مشاهده کردند با کودکانی که تلویزیون ندیدند کاملا اثبات شده است. اما هرچه کتابخوانی برای کودک زیر دو سال بیشتر باشد، تمرکز و توجه کودک افزایش می یابد.
4⃣- یادگیری خواندن
وقتی برای کودک کتاب میخوانیم کودک به شکل کلمات نگاه میکند، به تدریج با تکرار خواندن کتابها، شکل کلمات در ذهن کودک حک می شود، مثلا کودک بدون اینکه بلد باشد کلمه «سلام» از حروف س، ل، ا، م تشکیل شده است، با دیدن شکل نوشتاری «سلام»، میگوید اینجا نوشته شده سلام، و این روش یکی از بهترین راههای یادگیری خواندن بدون آموزش مستقیم است. کودکانی که زیاد کتاب برایشان خوانده شده در سنین قبل از مدرسه، بدون آموزش مستقیم می توانند کتابهای کوتاه و ساده را تا حدود زیادی بخوانند.
5⃣- افزایش و تحکیم رابطه والد فرزندی
➖چون کودکان زیر هفت سال برای کتاب خواندن به والدین وابسته هستند، همیشه زمان کتابخوانی یک وقت ویژه والدفرزندی است که کودک و والد در کنار هم در آرامش کتاب می خوانند وبه یک موضوع واحد فکر میکنند، با هم صحبت می کنند و احساسات مشترک را تجربه می کنند. پس کتابخوانی تأثیر بسزایی در بهبود رابطه والد فرزندی دارد.
6⃣- ایجاد یک عادت بسیار مثبت
➖کتابخوانی برای کودکان از سنین پایین علاقه کودک را به کتاب افزایش داده و یک وابستگی و اعتیاد بسیار مثبت و مفید را در کودکان به وجود می آورد که همیشه همراه آنان خواهد بود ، دقیقا برعکس اعتیاد به تلویزیون و موبایل و... که یک اعتیاد مخرب و مضر می باشد.
7⃣- افزایش قدرت تخیل کودک
کتابخوانی قدرت تخیل کودک را افزایش می دهد. قدرت تخیل کودک تأثیر مستقیم بر خلاقیت، رشد ذهنی کودک دارد و تحمل شرایط مختلف را برای کودک آسان می کند.
8⃣- کاهش هیجانات و اضطرابهای منفی کودکان
خواندن کتابهای مناسب برای کودکان تأثیر بسزایی در کاهش هیجانات منفی، کاهش استرس، اضطراب،پرخاشگری ها و در نتیجه آرامش بیشتر کودکان دارد. خواندن کتاب مناسب، به نوعی رهاشدگی از استرس ها را برای کودک به دنبال دارد.
# تربیت_فرزند
@atreyas000
هدایت شده از ثامن بروجرد
🔰مشکل این است که شما دانشجویان با مسئولین مربوطه گفت و شنود ندارید، این باید حل بشود
🔻رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان: مجموع این مطالبی که گفتید، خب حرفهای دل است اینها، انسان دوست میدارد بشنود این حرفها را، حرفهای دلی است. منتها خیلی از این سؤالات پاسخهای قانعکننده دارد، خیلی از این انتقادها پاسخهای حلکنندهی مشکل دارد. این جور نیست که واقعاً این اشکالی که شما حالا به ذهنتان رسیده یا خودتان یا مجموعهتان اینجا بیان کردید، این واقعاً یک بنبست باشد. نه. خیلی از اینها پاسخ دارد. البته خب در صحبتهای شما پیشنهادهایی هم بود که ممکن است بعضی از آن پیشنهادها واقعاً عملی و امکانپذیر باشد. لکن عمده اشکال و انتقاد بود. درباره خیلی از اشکال و انتقادها، نمیگویم همه آنها ،مشکل ما این است که شماها با مسئولین مربوطه گفت و شنود ندارید. این باید حل بشود.
🔺خب، صحبت حالا نیست، صحبت چهل سال پیش است، من هر هفته میرفتم دانشگاه تهران، هر هفته یک روز بدون استثنا و دانشجوها جمع میشدند، سؤالاتشان را مطرح میکردند، من جواب میدادم. خیلی از گرهها باز میشد، خیلی از عقدهها حل میشد و یک جاهایی هم بود که اشکال پاسخ نداشت، ما میفهمیدیم که بایستی برویم یک کاری بکنیم مثلاً. این را یک جوری باید درست کرد. من خب سفارش کردم به مسئولین. هم وزرا باید بیایند با شماها صحبت کنند، هم مسئولین دستگاههای مختلف، خیلی از این حرفها قابل توضیح است. بله، یک جاهایی هم ممکن است قابل توجیه نباشد. خب او میفهمد، طرف مقابل میفهمد که باید برود یک کاری بکند، اقدامی بکند. ۱۴۰۱/۲/۶
🏷 #بسته_خبری
https://eitaa.com/roshana_ir
https://rubika.ir/roshana_ir
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•