بازگشت || محمدامین رضایی
❗️ شوق و شکایت! • اینکه جامعه ایرانی بخصوص هسته حزب اللهی از لحظه سقوط سوریه و اسد در حیرانی است، ا
به اقتضا جوانی اگر میخواستم در این باره بنویسم مطلبم صریح تر بود.( البته این به این معنی نیست حاج آقا جوان نیست یا صریح نیست😊) اما حاق مطلب همان است که حاج آقای قنبریان ذکر کردند. در این سالها تقریری از ولایت پمپاژ شد و بگونه ای برخورد شد که هم آدم ها کوتوله بار آمدند، هم میدان اثر گذاری شان بخاطر بیش از حد خرج شدن کوچک شد و از همه مهم تر آنها که مطلعند از میدان و به رهبری نزدیک تر یا با جامعه خیلی حرف نزدند بخاطر در نظر گرفتن ملاحظات یا اساسا نیاز به توضیح دادن به مردم نمی دیدند با این نگاه که «آقا کفایت همه چیز را میکند» و این شد همین حالت حیرت و سرگردانی نیروهای انقلابی و عموم مردم!
@m_amin_rezai
♦️به مناسبت روز قاینات
#بخش_اول
[درباره پیشرفت و توسعه قاینات به زبان ساده در قالب روایت گویی]
🔹۲۲ آذر روز قاینات است؛ سالروز شهادت چهار تن از مردان این سرزمین که در راه آرمان ها در سال ۵۷ خونشان به کف خیابان های این شهر ریخت. روحشان شاد و یادشان گرامی. به این مناسبت میخواهم در قالب روایت نویسی چند نکته درباره توسعه و پیشرفت قاین بنویسم همشهریهای عزیز نظرات شان را بعد از خواندن این سلسله یادداشت برایم بفرستید.
🔸از قضا این هفته سه شنبه و چهارشنبه قاین بودم. عصر سه شنبه به قاین که رسیدم به شاهیک رفتیم. از یکی از بنگاه داران درباره وضعیت زمین، مسکن و توسعه شهر قاین پرسیدم، اطلاعات خوبی داد. برای خودم مایه شگفتی بود که قاین تا آنجا امتداد پیدا کرده و بخشی از مردم آنجا ساکن شدند؛ وضعیت امکانات نسبتا خوب بود اگر چه هنوز مشکلاتی دارند.
🔹برای نماز به #مسجد امام رضا ع شهرک آزادگان آمدیم، جمعیت خیلی خوبی برای نماز آمده بودند. ماه رمضان قبل برای مسجدی های این مسجد سحرها رشحات المعارف آیت الله شاه آبادی استاد عرفان امام ره را ارائه کردم. بواسطه پارک کنار مسجد و تلاش حاج آقای غریب روحانی جوانی که اخیرا از قم آمده فضای خوبی برای تربیت نوجوانان شکل گرفته، بچه های هیبت کربلا هم ساکن اینجا شدند. رییس کلانتری ۱۱ سخنران مسجد بود درباره آسیب های اجتماعی و مدل غلط تربیتی بعضی پدر و مادرها در قبال نوجوان ها ارائه داد نکات خوبی بود. مسجد نبض حیاتی محله است، در یک الگوی درست میتوان بخش جدی از مشکلات محله و ساکنین آن را از طریق مسجد حل کرد؛ الگوی «امام محله»یکی از این طرح هاست.
🔸بعد از نماز با پدر به بازار قاین آمدیم و حدود بیست مثقال زعفران که سفارش دوستان به من بود را تهیه کردم. عطر زغفران قاین عجیب لذت است! زعفران قاین که با کیفیت ترین #زعفران ایران است به همراه #زرشک مهم مزیت منطقه ماست لذا باید « زنجیره ارزش زعفران و زرشک» را در استان طراحی کرد. زنجیره ارزش یعنی فرایند تولید تا مصرف، این در غالب تعاونی های تولید متشکل از کشاورزان قابل اجراست. همچنین در کنار سند اصلاح الگوی کشت و... باید در برش کشاورزی سند توسعه منطقه ای یک افق ده ساله برای این دو محصول طراحی کرد تا بتوانیم به تولید ۷۰ و حتی ۱۰۰ تن زعفران در استان به ویژه قاین و زیرکوه برسیم. همت و افق ما باید بالا باشد؛ اخیرا جلسه ای در تهران برای فعالان اقتصاد مردمی برگزار کردیم؛ در کارگروه زعفران آن که بنده هم عضو هستم پیشنهاد دادم و چند تن از شهرستان هم دعوت شدند؛ آنجا برایم روشن تر شد که ظرفیت بسیار خوبی در حوزه نیروی انسانی داریم. بعد از خرید زعفران در خیابان های قاین دور زدیم و به خانه آمدیم.
🔹صبح ساعت ۸:۳۰ رفتم بلوار امام رضا ع ماشین را به صافکاری تحویل دادم؛ قاین بواسطه بازارچه یزدان و عبور جاده سنتو ظرفیت ترانزیتی و مسافرتی جدی دارد لذا با توسعه کمی و کیفی دانشکده مهارت( فنی و حرفه ای) و سایر ظرفیتها می توان برای بخش جدی از جوانان شهرستان در بخش اشتغال آفرینی کرد.
🔸بعد از تحویل ماشین به صافکاری برای کاری به اداره #مسکن قاین رفتم. متاسفانه مسکن ملی در قاین سرعت مناسبی ندارد؛ بخش از مسأله ملی است بخشی استانی و بخشی شهرستانی از آن جهت که زمین مسکن ملی در قاین ملی نیست و از ملاکین تهیه شده، گفتگوی با مسئولین اداره مشخص شد زمین به اندازه کافی تهیه شده بیش از ۲۰۰۰هزار نفری که پشت صف هستند. اما فرایند تخصیص با کندی مواجهه است. مسأله مسکن امروز بیش از نیمی از سبد مخارج خانوار را شامل میشود حتی بیشتر و عجیب این است وضعیت اجاره در قاین برابری میکند با کلان شهرهایی مثل قم و مشهد! به مسئولین اداره گفتم به عنوان یک شهروند به اندازه ارتباطی که با بعضی نمایندگان مجلس، اعضای وزارت راه و مسکن و...دارم پیگیری و مطالبه خواهم کرد. امروز جز سه مورد اول برای جبران ناعدالتی اجتماعی مسأله مسکن است در شهرستان ما هم در کنار ترمیم بافت فرسوده مسأله مسکن به ویژه برای جوانان از اولویت هاست. در کنار تخصیص زمین بحث عدم اعطای وام توسط بانک ها به ویژه بانک مسکن صدای خیلی از مراجعین را درآورده بود. البته در بودجه ۱۴۰۴ مسأله بودجه مسکن ملی و بانک مسکن افزایش پیدا کرد تا بخشی از مشکل حل شود.
🔻ادامه در بخش دوم
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
♦️به مناسبت روز قاینات
#بخش_دوم
[درباره پیشرفت و توسعه قاینات به زبان ساده در قالب روایت گویی]
🔻بخش اول را بخوانید
eitaa.com/m_amin_rezai/5637
🔸به میدان امام ره آمدم و خیابان را قدم زدم، به #حوزه امام صادق ع رفتم؛ حدود ۱۴سال پیش اینجا درس میخواندم، خاطره تازه شد از مسئولین حوزه حاج آقای جهاندیده من را شناخت،در میان شور علمی طلاب جوان گفتگویی داشتیم و چای زعفران خوردیم. بحث پیرامون پیشرفت شهرستان شد و دوری از سیاست زدگی که آفت شهرستان ماست، این نکته را گفتم: که رقابت ها برای ایام انتخابات است بعد از آنهاهمه با سلایق سیاسی باید برای پیشرفت استان وشهرستان تلاش کنیم. بر اساس پژوهش های ملی خراسان جنوبی سومین نقطه سبز نخبگانی در ایران است؛ از این جهت است می بینیم با همه محرومیتها شخصیت های ملی بسیاری دارد. در همین دولت نیز دو نفر از وزرا، معاونین وزرات خانه ها و...از شهرستان هستند و تمام تلاش باید استفاده از همه ظرفیتها برای پیشرفت قاین و زیرکوه باشد.
🔹بعد از خداحافظی داخل شهر قدم زدم و به کتاب فروشی رفتم و تورقی کردم و بعد به #کافه ای رفتم با یکی از #جوان های خوشفکر قاین قراری داشتم. این کافه های شهر ما هم داستان جالبی است؛ به گمانم بالای سی کافه در شهر باشد، وقتی شهرستان میام معمولا بخشی از قرارهایم را داخل کافه ها میگذارم؛ از جهت گفتگو جای خوبی است. بنظرم سهم نیروی انسانی در توسعه بیش از سایر بخش هاست، لذا سعی من این است با جوان های متعلق به استان با سلایق مختلف چه در تهران قم و...و جوان های ساکن قاین و زیرکوه گفتگو داشته باشم. یک ساعتی صحبت کردیم، بحث من پیرامون این بود بخشی از عدم توسعه استان برمیگردد به موقعیت ژئوپولتیک و ضعف زیرساختهای حمل و نقلی اما بخشی دیگر به عدم شناخت مردم ایران از ماست. استان ما در ذهن بسیاری از مردم جای شناخته شده ای نیست بارها این را تجربه کردم. کشاورزی و دامداری، محصولات معدنی(به عنوان استان پنجم معدنی کشور)؛بناهای تاریخی و طبیعی گردشگری، و صنایع چهار ظرفیت برای پیشرفت استان ماست. اما به عنوان مثال متاسفانه در ذهن بسیاری از مسافران در کشور خراسان جنوبی مقصدی برای مسافرت نیست! لزوما این طور نیست زیرساختهای درجه یک میتواند توجهات را جلب و توسعه به همراه بیاورد گاهی بر عکس اگر توجهات به یک منطقه جلب شود حضور مردم به تدریج هم سرمایه می آورد هم زیرساخت ها را ارتقا میدهد از این زاویه راه حل منحصرا آوردن سرمایه گذار نیست این بخشی از معادله است لذا بخشی از ماجرا در دست اهالی فرهنگ و رسانه است، معرفی ظرفیتهای شهرستان و استان است. گفتگوی ما به طول انجامید و قرار شد در این جهت تلاشی داشته باشیم.
🔸برای نماز به #مسجد_جامع رفتم و در یکی از غرفه های مسجد نشستم بعد از نماز کمی فصول منازعه فارابی را مطالعه کردم. چند وقتی است به حکمت عملی علاقه مند شدم، ابونصر فارابی و خواجه نصیر طوسی دو تن از فیلسوفان حکیم ما در بحث حکمت عملی هستند. مدتی است اخلاق ناصری خواجه نصیر را شروع کردم به جمع خوانی، جالب اینجاست که او این کتاب فوق العاده را در قاین نوشته، او دو دهه اینجا زندگی کرده و چندین اثر برای جامعه تزاری قهستان نوشته است؛ بعید نیست در این مسجد( اگر بپذیرم قبل از سکونت خواجه همین مسجد بوده) هم نماز خوانده باشد. فکر کردن به اینکه در شهری نفس بکشی که روزگاری خواجه نصیر قدم زده حقیقتا لذت بخش است. نوجوانی من یا این مسجد گره خورده؛ صبح ها برای نماز با طلبه ها می آمدیم مسجد، هنوز طعم آن چای زعفرانی که با زیارت عاشورا همراه بود زیر زبانم هست.
🔹بعد از قدم زدن در مسجد دم در رفتم، تعدادی از اهالی روستاهای اطراف محصولات شان را برای #فروش آورده بودند. در این جهت بنظرم ایده بازرهای محلی که اخیر در زول راه افتاده باید توسعه پیدا کند تا فضایی برای فروش محصولات شان باشد.
ادامه دارد
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
#ایران_ما
🔻سر صبحی به سمت قم حرکت کردیم و دوباره از #قاین رد شدیم و عکسی با یاقوت سرخ گرفتم؛ این میدان بخشی از هویت شهر ما خواهد بود✌️
@m_amin_rezai
🔹خاطره جالب امشب!
🔻دوره شهید بهشتی این هفته شروع شد. به صورت حضوری و مجازی، امشب مجازی تدریس یکی حلقه ها با بنده بود، جزوه مواضع ما را به عنوان کتاب اول انتخاب کردیم. من توی راهم در حال حرکت به سمت قم ساعت ۱۹ جلسه شروع میشد لذا شاهرود وایستادم دنبال یک امامزاده و...میگشتم برا توقف موقت، اما نشان آدرس درست حسابی نمیداد، به طور اتفاقی از کنار یه مسجد رد شدیم دیدم برق روشن هست و جلسه برقرار، خانواده را فرستادم و خودم توی ماشین جلسه را شروع کردم، سوالات خیلی فنی و خوبی طرح شد.
🔻بعد اتمام جلسه رفتم دنبال همراهان، مسئول پایگاه گفت: شما مهمون هستید بیاید برای شام، و نگذاشت برم، با اینکه آخر جلسه رسیدم، قهوه و این شاه ساده و لذیذ هیئت روزیم شد :)
🔻داشتم شام میخوردم، بچه های پایگاه داشتن عکس یادگاری پایان جلسه را میگرفتند گفتم من مسافرم اصرار کردند من هم برای عکس بیام، بعد گفتند همه سربند دارند نمیش شما نبندی، یکی داوطلبانه برام سربند بست :)) و اینجوری شد که امشب در جوار بسیجی ها ما هم عکس یادگاری گرفتیم.
بچه های مسجد النبی شهرک انقلاب شاهرود دمتون گرم، خاطره خوبی ساختید
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
♦️به مناسبت روز قاینات
#بخش_سوم
[درباره پیشرفت و توسعه قاینات به زبان ساده در قالب روایت گویی]
🔻بخش اول و دوم را بخوانید
eitaa.com/m_amin_rezai/5637
eitaa.com/m_amin_rezai/5638
🔹بعد از نماز در مسجد جامع می بینم #حوزه_جعفریه باز است بی اختیار داخل شدم، یکی از مسئولین مرا می شناسد با هم کوتاه گفتگویی میکنیم بعد حاج آقای حاجی پور را دیدم و حاج آقای گلزاری، نوجوان ۱۵ـ۱۶ ساله بودم ایشان آموزش حوزه بودند، دلم برایشان تنگ شده بود، انگار پرت شدم به عالم نوجوانی! داخل دفتر نشستم با حاج آقای عرب و گلزاری گفتگویی کردم، حاج آقای قاسمی هم اضافه شد. از طلاب جوان هم یکی آمد و پرسشی داشت بحث درباره طلبه و نوع ارتباطش با جوانان بود. اینکه نباید صرفا به ظاهر و بعضی سلایق نگاه کرد، میگفتند: با دانشگاه مشترکاً ایستگاه صلواتی زدند و دانشجوها با تیپ های مختلف برای کمک آمدند.
🔹این نکته را گفتم: ماه رمضان گذشته در قاین بودم بر خلاف بعضی دوستان من سعی کردم علاوه بر مسجد همه هیئت های مختلف را بروم، حتی هیئت نوجوانان، در کنارش حلقه های کتاب خوانی و شعرخوانی که در شهر برقرار است و کافه کتابها و... در جلساتی رفتم که شاید با بعضی دوستان در بعضی مسائل اختلاف نظر داشته باشیم. بزرگترین اشتباه این است ما بگوییم جبل النور برای حزب اللهی هاست و ابوذر برای بقیه! اساسا انسجام اجتماعی یک اولویت است، سلایق و نگاه ها نباید موجب شود بین ما و توده مردم جدایی افتد. امام موسی صدر با آن کثرت جنوب لبنان توانست جنبش امل را رقم بزند و سفره ای( تشکیلاتی) پهن کند که به قول سید حسن نصرالله الان حزب الله سر آن سفره نشسته، آن وقت ما با جوانهایی که نود درصدشان معتقدند به امام حسین و... نتوانیم ارتباط بر قرار کنیم! قاین چند دانشگاه دارد، دانشگاه بزرگمهر، فرهنگیان، آزاد و پیام نور، مهارت( فنی و حرفه ای) و دانشکده پرستاری و مامایی این ها ظرفیت ما برای پیشرفت شهرستان است. یکی از مشکلاتی جدی ما استفاده از این ظرفیت علمی در جهت پیشرفت شهرستان است؛ تقریبا یک ساعتی گفتگو کردم، ذکر خیری شد از حاج آقای حاج علی اکبری و صامتی که از اساتید بنده نیز بودند و مدتی است از دنیا رفتند. آخر سر هم به درخواست من عکس یادگاری گرفتیم. قرار شد دفعه بعد زودتر اطلاع بدم تا با طلاب جوان جلسه ای داشته باشیم.
🔸از حوزه خارج شدم و به سمت میدان امام حرکت کردم، به مغازه ها نگاه میکردم ببینم چقدر کاسبی مردم به راه است. یکی از مشکلات اخیر قاین این است یکی دو برند بزرگ آمدند با تاسیس شعبه های مختلف در پی جمع کردن کاسبی های خرد هستند. این یک ظلم صریح به مردم است و از مصادیق بارز سرمایه داری، بعداً درباره اش بیشتر خواهم گفت. آمدم تعمیرگاه ماشین را تحویل گرفتم و بعد از نهار به سمت شهرستان زیرکوه راهی شدیم. بین راه با چند نفر از جوان های دغدغه مند شهرستان صحبت کردم.
🔹 از کنار #روستا ها عبور میکردیم، در شهرستان قاین و زیرکوه مثل استان ترکیب شهر به روستاها ۵۵٪ به۴۵٪ درصد است. در یک دهه قبل تقریبا به عکس بود، در دهه اخیر شاهد این جابجایی از روستاها به شهر بودیم؛ علاوه بر این شاهد مهاجرت جدی جوان ها به خارج از شهرستان و حتی خارج از استان هستیم. در این بخش راه حل اساسی تا حدالامکان بازگشت جوانان به شهرستان و جوانان روستایی ها به روستاهاست. جوانی که برای حقوق ۱۰ـ۱۵ میلیونی کارگر یک کارخانه و... و ساکن حاشیه شهرهای بزرگی چون مشهد و تهران و...میشود میشود این معادله را کارگاه های خرد، خلق زنجیره ارزش، احیای کشاورزی و دامپروری به صورت گسترده و...تغییر داد. این راه حل نه برای شهر ما که همه جای ایران است. مهاجرت معکوس از کلان شهرها به شهرهای کوچک و روستاها، آلودگی هوا، ناهنجاری های اجتماعی حاشیه های شهرها و...با این مسأله تا حدی حل میشود. درباره شهرستان ما نیز باید به این سمت رفت. به اسفدن رسیدیم، احتمالا کسی باور نکند در این ۴۰/۵۰ کیلومتر از روستاهای زیرکوه چندین شخصیت مطرح کشوری متعلق به آن هستند، مثل وزیر آموزش و پژوهش، فرمانده اطلاعات سپاه، وزیر اطلاعات و... این نیروی انسانی نخبه از ظرفیت های استان ماست.
🔻 این روز نوشت مصادف شد با روز قاین، سعی کردم به بهانه خاطرات یک سفر دو روزه اشاره ای به ظرفیت ها در جهت پیشرفت شهرستان قاین و زیرکوه داشته باشم تا ادای دینی باشد به مردم شهرستان، از همشهریان عزیز هر کس این یادداشت را میخواند ممنون میشوم نظراتش را برایم ارسال کند.
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🔻ما امروز به بی اثر شدن بسیاری از امکان های اثر بخش در دهه های قبل در جامعه ایران دچار شدیم. راز بسیاری از مشکلات وضع موجود این واقعیت تلخ است.
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🔻این روزها کسی حواسش به کارهای #دولت هست؟! اگر سوریه سازی در ایران را کلید زدید به ما هم بگویید.
بعد از کاهش ارز ترجیحی در بودجه، افزایش دلار، افزایش خودور ، افزایش ارز نیمایی( صادرات و واردات) و حالا حذف #ارز_نیمایی! و در ادمه افزایش بنزین و... در انتخابات مساله بنده اساسا سیاسی و جناحی نبود، مثل روز روشن بود آقای پزشکیان نهج البلاغه میخواند اما موقع سرکارآمدن افسار دولت به دست امثال آقای همتی می افتد که دغدغه شان سرمایه دارهاست و با سیاست هایشان عموم مردم را فقیرتر و به خاک سیاه می نشانند! عوارض این تصمیم ها کمتر از یک سال خودش را نشان خواهد داد
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca