eitaa logo
مسعود براتی
345 دنبال‌کننده
159 عکس
48 ویدیو
16 فایل
ارشد روابط بین‌الملل، متخصص در حوزه تحریم، FATF مدیر سابق گروه بین‌الملل شبکه کانون‌های تفکر ایران معاون سابق سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران
مشاهده در ایتا
دانلود
14021117 تقنین و زیست عمومی، نقش مجلس در سیاست خارجی .mp3
10.56M
دیروز به دعوت نشریه دیده‌بان اندیشه صحبتی درباره «تقنین و زیست عمومی» از زاویه مسایل سیاست خارجی داشتم. صوت این گفتار خدمت مخاطبان گرامی
14021124 چرا دهه نود در اقتصاد درجا زدیم؟ ۲.mp3
11.18M
گفتاری در بررسی دلایل درجا زدن اقتصاد در دهه نود. مدرسه علمیه معصومیه. ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
‏زندگی شخصی آنهایی که جایگاه و قدرت فعلیشان برآمده از رای مردم است، طبیعتا برای مردم مهم است. این یک امر بدیهی است. و اینکه فرزند رئیس مجلس به دنبال مهاجرت باشد (فارغ از حق یا ناحق بودن) برای مردم اذیت کننده است خصوصا آنهایی که به ایشان رای دادند.
14021125 چه باید کرد؟ ناظر به کنش‌گر انقلابی .mp3
7.62M
گفتاری کوتاه درباره چه باید کرد؟ در نسبت با انتخابات مجلس دوازدهم. مخاطب این صحبت کنش‌گران اجتماعی انقلابی هستند. ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
14020803 خطاهای شناختی در پرونده FATF-بخش اول.pdf
728.4K
در این مطلب تلاش کردم توضیح بدهم که چرا اتفاقی که در سال ۹۵ رخ داد و تعهد سطح بالای سیاسی توسط وزیر وقت اقتصاد آقای طیب نیا برای اجرای کامل برنامه اقدام به گروه ویژه اقدام مالی ارائه شد برآمده از یک تحلیل غلط و به عبارتی برخاسته از مسئله شناسی غلط بوده است. طبیعتاً مسئله شناسی غلط منجر به ارائه راهکار غلط می‌شود و طبیعیست که مشکل اصلی بدون تغییر باقی خواهد ماند. این اتفاقی است که در پرونده اف ای تی اف برای ایران رخ داده است. از بابت زیاد بودن حجم مطلب عذرخواهی می‌کنم این نوشته کمی کمتر از ۵ هزار کلمه است که خواندن آن نیازمند حوصله است پس آن‌هایی که حوصله خواندن مطالب طولانی را ندارند بهتر است به همین توضیح مختصر بسنده نمایند. این اولین بخش از مجموعه مطالبی است که می‌خواهم درباره «خطاهای شناختی در پرونده fatf» بنویسم شاید در مجموع به ۶ بخش برسد ان شالله.
14020814 خطاهای شناختی در پرونده FATF-بخش دوم.pdf
872K
♦️بخش دوم از یادداشت‌های من درباره خطاهای شناختی در پرونده FATF. در این یادداشت به بررسی خطای مهم شناختی درباره غفلت از نسبت استانداردها و ماموریت گروه ویژه اقدام مالی و تحریم‌های مالی آمریکا پرداختم. ♦️در طول سالهای بررسی این پرونده، یعنی از ۱۳۹۴ تا الان، این خطا بسیار مشاهده شده است. به نظرم تا این خطا برطرف نشود، مسیری برای ایجاد اجماع در میان تصمیم‌گیران وجود نخواهد داشت. دولت روحانی تلاش زیادی کرد تا واقعیت این پدیده نادیده گرفته شود، اما موفق نشد. ♦️ متن طولانی است و خواندن آن حوصله می‌خواهد.
14021013 خطاهای شناختی در پرونده FATF بخش سوم- انتشار.pdf
721.6K
بخش سوم خطاهای شناختی در پرونده FATF ♦️عبارت «گام‌های بعدی» که قرار است بعد از تکمیل برنامه اقدام از سوی ایران FATF درباره آن «تصمیم‌گیری» کند. نامشخص بودن معنای این عبارت و نبود یک متن مدون از شیوه کار و نحوه و گستره تصمیم‌گیری «مجمع عمومی»FATF، سبب شده است که تصمیم‌گیران ایرانی نسبت به آینده مسیر نگران باشند. ♦️از طرف دیگر FATF همین عبارت نامشخص و مبهم را در اسفند ۹۸ مجددا استفاده کرد و باقی مسیر را مشروط به تصویب لوایح مربوط به دو معاهده در ایران نمود. FATF تصریح کرده است که تصمیم‌گیری درباره ادامه مسیر بعد از تصویب این دو معاهده در ایران است. لذا FATF وضعیت را پیچیده‌تر از گذشته نموده و مشخص نیست که قرار است در آینده چه اتفاقاتی رقم بخورد. برای همین است که معتقدیم این تصور که :«با اجرای کامل برنامه اقدام از فهرست سیاه FATF خارج خواهیم شد و مشکل ما با FATF حل خواهد شد.» برآمده از یک خطای شناختی در پرونده FATF بوده است. توضیحات بیشتر را در متن بالا بخوانید.
‏مجلس شورای اسلامی در حوزه سیاست خارجی باید کنش‌گر مستقل (متناسب با جایگاه و ابزارهای خود) باشد تا بتواند منافع ملی را تامین کند‌. معمولا رفتار مجلس تابعی از دولت‌ها است که خوب نیست. ‏کنش‌گری مستقل برآمده از هویت مستقل است. مجلس نباید در سیاست خارجی دنباله‌رو دیگران باشد، باید با تکیه بر توان خود و دریافت اطلاعات و گزارش‌ها از سایر نهادها، تحلیل مستقل خود را به دست آورد و کنش مستقل خود را طراحی و اجرا کند‌. ‏قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ماحصل کنش مستقل مجلس بود و برای همین توانست موثر باشد. در مجلس نهم، بررسی توافق هسته‌ای و در مجلس دهم بررسی لوایح دیکته شده از سوی FATF، دو تجربه‌ای است که شاهد کنش مستقل مجلس نبودیم. ‏مجلس دوزادهم در زمانه‌ی پر تلاطم در عرصه بین‌الملل فعالیت خواهد کرد. بیش از هر زمان دیگری به یک مجلس با هویت مستقل و کنش‌گری مستقل نیاز داریم.
با توجه به اینکه مسیر زمینی جایگزین مسیر دریایی دریای سرخ از امارات و عربستان به این سرعت و راحتی نمی‌تواند جایگزین مسیر دریایی شود، میتوان گفت کارکرد فعلی این مسیر تبلیغاتی و روانی است. هم برای قوت قلب صهیونسیت‌ها و هم برای تضعیف روحیه یمنی‌ها و محور‌ مقاومت که بی‌فایده بودن محدودیت‌های تنگه باب المندب را نمایش دهد. انتقال بار در مسیر زمینی نیازمند زیرساخت های متعددی است که بعید است الان در این مسیر موجود باشد. راه مناسب فقط یکی از انهاست، شرکتهای حمل‌و نقل، زیرساختهای رفاهی و پشتیبانی در طول مسیر، سوخت، گمرکات و ... خصوصا اینکه ظرفیت هر کشتی تا چند هزار کانتینر است.
*مزیت ایران برای تبدیل شدن به هاب کود به واسطه‌ی کریدور شمال – جنوب* *فرشاد عواطفی  - کارشناس امنیت غذایی* 🔸کود شیمیایی مهم‌ترین نهاده‌های کشاورزی و یکی از مهمترین فاکتورهای امنیت غذایی جهانی محسوب می‌شود. بخش عمده‌ای از تولیدات کشاورزی مدیون وجود کود است، به نحوی که گفته می‌شود با حذف کود از کشاورزی حجم محصولات 30 تا 50 درصد کاهش می‌یابد. 🔸ایران با داشتن موقعیت استراتژیک برای تولید، ترانزیت و تجارت این کالای راهبردی می‌تواند نقش مهمی در کنترل نبض بازار این کالا داشته باشد. نحوه اثرگذاری ایران بر جریان تامین این کالای استراتژیک بر مبنای تبدیل شدن کشور به هاب کود در سطح منطقه و فرامنطقه است. کشوری هاب کود است که کشورهای فروشنده و خریدار کود از خاک این کشور برای خرید، فروش، دپو، فرآوری، تولید و ترانزیت انواع کودهای شیمیایی استفاده کنند. در چشم انداز هاب کود، ایرن باید سهم قابل توجهی از بازار کود منطقه‌ای را به خود اختصاص دهد و قیمت کود را در سطح منطقه‌ای تعیین کند. 🔸 بهترین بستر برای تبدیل شدن ایران به هاب کود؛ استفاده از کریدور شمال-جنوب به عنوان راه اتصال «کشورهای عمده تولیدکننده» کود به «کشورهای عمده مصرف‌کننده» آن است. 🔸مزیت‌های ایران برای تبدیل شدن به هاب کود در جهان شامل موارد زیر می‌شود: 1️⃣  نزدیکی به مراکز عمده واردات کود 2️⃣ نزدیکی به مراکز عمده صادرات کود 3️⃣ توان بالقوه و بالفعل بالای تولید کود 🔸برای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید: https://isacenter.ir/114021129740/ @isacenter
‏توصیه امروز آقا برای حفظ فضای سالم انتخابات که منجر به رشد مردم شود، یک ضرورت است. حتما میشود بدون بی‌احترامی، فحاشی و تهمت زدن سوالات مهم درباره دیدگاه‌ها، برنامه ها، نحوه تامین مالی، عملکرد گذشته و ... از نامزدها پرسید و آنها را نقد جدی کرد.