💎برکات و آثار نیکوی ابتلائات در زندگی
#نهج_البلاغه
امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود:
▫️وَ يَبْتَلِيهِمْ بِضُرُوبِ الْمَکَارِهِ، إِخْرَاجاً لِلتَّکَبُّرِ مِنْ قُلُوبِهِمْ، وَ إِسْکَاناً لِلتَّذَلُّلِ فِي نُفُوسِهِمْ، وَ لِيَجْعَلَ ذلِکَ أَبْوَاباً فُتُحاً إِلَى فَضْلِهِ، وَ أَسْبَاباً ذُلُلاًلِعَفْوِهِ
🟠خداوند... بعض از مؤمنین را به اقسام گوناگون گرفتاريها امتحان مى کند تا تکبّر را از قلوب آنها خارج سازد و تواضع و فروتنى را در نفوسشان جايگزين نمايد و درهاى فضل و رحمتش را به روى آنان بگشايد و اسباب عفوش را به آسانى در اختيارشان قرار دهد.
📚 نهجالبلاغه خطبه_192
کانال رسمی استاد فقیهی
┏━━━•••━━━━━━━━━━┓
➥@m_faghihi
┗━━━━•••━━━━━━━━━┛
پرسش:
استعمار با شعار زن، زندگی، آزادی به عنوان عقبه این جریان در حال حاضر چه نقشی را در فروپاشی و انحلال خانوادهها ایفا میکند؟
پاسخ:
پوششهای فریب زنان
استعمار برای رسیدن به مقاصد شوم خود، همواره با عناوین مختلف از قبیل: دفاع از حقوق زن، آزادی زنان. تساوی حقوق زن و مرد، نجات زن از بدبختیها و فلاکتها و احیای شخصیت لگدکوب شده زن و در حال حاضر در قالب: زن، زندگی و آزادی اساس خانواده و نظام زندگی خانوادگی را دستخوش تحول قرار داده است. استعمارگران با پوشش این عناوین نهایتاً کانون گرم خانواده و پر مهر زن و مرد را متلاشی میکنند، تا به اهداف استعماری خود سریعتر و راحتتر دست یابند.
ساز و کارهای اجرایی اهداف استعمار
1- زن به مثابه ابزاری برای نظام سرمایهداری
در غرب و کشورهای اروپایی، زن را به خدمت نظام سرمایهداری درآوردند، و از او ابزاری برای تبلیغات و فروش کالاهای خود، و مصرف آن همه وسایل آرایشی و زینتی ساختند، صدها هزار کودک و زن غربی را به فحشاء، دزدی و اعتیاد کشاندند و آنها را وسیلهای برای شهوترانی، شبنشینی و فساد و تهیه مجلات و فیلمهای سکسی به کار گرفتند و به انواع بیماریهای روانی، مقاربتی، اعتیاد و خودارضایی مبتلا ساختند.
آری زنان را از خانه بیرون کشیدند و به اصطلاح آزادشان کردند تا به مثابه ابزاری در خدمت اهداف استعمارگران قرار دهند و در نتیجه طلاق و فروپاشی زندگی خانوادگی را آنچنان در غرب رواج دادند که هر ساله میلیونها نفر زن و شوهر از هم جدا میشوند، تا جایی که در بسیاری از نقاط در برابر هر دو ازدواج یک طلاق صورت میگیرد (مصطفی السباغی، المراه بینالفقه و القانون، ص 257)
2- گسترش بیحجابی و فروپاشی خانوادهها
استعمار تحت عنوان آزادی زن و نجات او از بردگی مرد، انهدام اساس خانواده و کانون گرم و پر مهر زن و مرد را هدفگیری کرده، و برای تسریع در موفقیت و رسیدن به نیات پلید خود، تحت عنوان آزادی زن و اینکه زن باید تمام زمینهها از جمله: خوراک، پوشاک، مسکن و زندگی با این مرد یا آن مرد در حالی که همسر مرد دیگری است. انتخاب رفیق مرد حتی با وجود داشتن شوهر و یا رها کردن شوهر و فرزند خود و برهم زدن زندگی، آزاد باشند، بر روی دو مسئله تمرکز و پیرامون آن تبلیغات کردهاند و قانونها وضع نمودهاند، و آنها عبارتند از: 1- گسترش بیحجابیها 2- سهولت در امر طلاق. زیرا با این دو عامل خانوادهها هر چه سریعتر از هم پاشیده میشوند! لذا حکومتهای استعماری از یک سو زن را به مثابه ابزاری برای استثمار و به فساد کشاندن اجتماع و مصرف وسایل آرایشی و تزیینی و نظام سرمایهداری به کار گرفتند، و از طرف دیگر زن اولویت اول اداره خانه را رها کرده و به مشاغل بیرون از خانه رو آورده و در نتیجه علیرغم میل طبیعی خود از بچهدار شدن جلوگیری میکنند و یا اگر بچهای هم به دنیا آورند، در بعد تربیتی آن دچار مشکلات روانی و عاطفی خواهند شد.
3- تدوین قوانین حمایت از حقوق زنان با اهداف استعماری
استعمار از آنجا که برای رسیدن به منافع خود، آزادی بدون قید و شرط زنان و فروپاشی و طلاق خانوادهها را هدفگیری کرده است، لذا تلاش دارد تا با تدوین قوانین حمایت از خانوادهها و دفاع از حقوق زنان، اختیار طلاق را تا حد زیادی از مردان سلب کرده و در اختیار زنان قرار دهد، و دادگاهها را نیز مجاز به اجبار شوهر به طلاق دادن نمودند، که در صورت عدم تمکین شوهر، دادگاه راساً اقدام به طلاق میکند، و معلوم است که با آن آزادی بیقید و شرط در روابط جنسی و با این حمایت از زن و حق طلاق چه بر سر خانوادهها خواهد آمد! اینجاست که در برابر هر دو ازدواج یک طلاق انجام میشود! به عنوان نمونه در کشور اسلامی ایران، از منظر فقه امامیه و قانون مدنی ایران اختیار طلاق به دست شوهر است. اما در قانون قبل از انقلاب حمایت از خانواده، مصوب 15 بهمن 1353، عملا اختیار طلاق از مرد گرفته شد به این معنا که هر یک از زوجین اگر ناسازگاری داشته باشند، میتوانند از دادگاه گواهی عدم سازش بگیرند و خود راساً اقدام به طلاق نمایند، اگر طرف مقابل راضی به طلاق نباشد.، این کار در اسلام برای مرد مشروع بود ولی برای زن (به جز موارد استثنایی که در فقه معین شده) مشروع نبود، چون اختیار طلاق در دست مرد است. ماده 21 قانون حمایت خانواده میگوید: دفاتر طلاق پس از ارائه گواهی عدم امکان سازش از ناحیه هر یک از زوجین، به طرف دیگر اخطار مینمایند ظرف مهلتی که از یک ماه تجاوز ننماید، برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن حاضر شود. در صورتی که ظرف مهلت مقرر حاضر نشود، دفتر طلاق مکلف است حسب تقاضای یکی از طرفین صیغه طلاق را جاری و ثبت نماید. امام راحل در مقابل این قانون جبهه گرفته و آن را مخالف صریح اسلام دانسته و طلاق را نیز باطل می داند.
کانال استاد فقیهی
┏━━━•••━━━━━━━━━━┓
➥@m_faghihi
┗━━━━•••━━━━━━━━━┛
هدایت شده از آیت الله سیـّد محمـّدعلی فقیـهــی
🏴🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃🏴
❇️☄ منابع تاریخی زمان شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها☄❇️
⚫️نقل های 75 روز
🔸1. کافی (دو روایت صحیح)
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ عَنِ ابْنِ رِئَابٍ عَنْ أَبِي عُبَيْدَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ:
إِنَّ فَاطِمَةَ ع مَكَثَتْ بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ ص خَمْسَةً وَ سَبْعِينَ يَوْماً وَ كَانَ دَخَلَهَا حُزْنٌ شَدِيدٌ عَلَى أَبِيهَا وَ كَانَ يَأْتِيهَا جَبْرَئِيلُ ع فَيُحْسِنُ عَزَاءَهَا عَلَى أَبِيهَا وَ يُطَيِّبُ نَفْسَهَا وَ يُخْبِرُهَا عَنْ أَبِيهَا وَ مَكَانِهِ وَ يُخْبِرُهَا بِمَا يَكُونُ بَعْدَهَا فِي ذُرِّيَّتِهَا وَ كَانَ عَلِيٌّ ع يَكْتُبُ ذَلِكَ.( الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج1 ؛ ص458)
عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ عَنِ النَّضْرِ بْنِ سُوَيْدٍ عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ
سَمِعْتُهُ يَقُولُ عَاشَتْ فَاطِمَةُ س بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ ص خَمْسَةً وَ سَبْعِينَ يَوْماً لَمْ تُرَ كَاشِرَةً وَ لَا ضَاحِكَةً .
الكافي (ط-الإسلامية) ؛ ج4 ؛ ص561
🔸2. الامامه و السیاسه ( ابن قتیبه) ج1، ص14
🔸3. الخرائج و الجرائح (قطب الدین راوندی)، ج2، ص524
🔸4. مناقب (ابن شهر آشوب)، ج3، ص337
🔸5. عیون المعجزات(سید مرتضی)
🔸6. مجمع البحرین (طریحی)، ج6، ص131
🔸7. تاریخ اهل البیت (ابن ابی ثلج بغدادی)ج1، ص71
🔸8. بصائر الدرجات (صفار)، ج1، ص154
🔸9. عمدة عيون صحاح الأخبار في مناقب إمام الأبرار (یحیی بن حسن - ابن بطریق)
🔸10. الهدایه الکبری (خصیبی متوفای 334)، ج1، ص176
🔸11. مجموعة نفيسة في تاريخ الأئمة عليهم السلام،ج1، ص12
🔸12. روضه الواعظین (فتال نیشابوری) - (72 روز)
🔸13. قصص الانبیاء (صدوق) - (72 روز)
⚫️نقل های 95 روز
🔸1. دلائل الامامه (طبری)، ص 79
روایت ابوبصیر - حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ، قَالَ: حَدَّثَنَا أَبُو عَلِيٍّ مُحَمَّدُ بْنُ هَمَّامٍ، قَالَ: رَوَى أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ الْبَرْقِيُّ، عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى الْأَشْعَرِيِّ الْقُمِّيِّ، عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ أَبِي نَجْرَانَ ، عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ، عَنِ ابْنِ مُسْكَانَ، عَنْ أَبِي بَصِيرٍ، عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ (عَلَيْهِمَا السَّلَامُ) قَالَ:
وَلَدَتْ فَاطِمَةُ (عَلَيْهَا السَّلَامُ) فِي جُمَادَى الْآخِرَةِ يَوْمَ الْعِشْرِينَ مِنْهُ، سَنَةَ خَمْسٍ وَ أَرْبَعِينَ مِنْ مَوْلِدِ النَّبِيِّ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ)، فَأَقَامَتْ بِمَكَّةَ ثَمَانَ سِنِينَ، وَ بِالْمَدِينَةِ عَشْرَ سِنِينَ، وَ بَعْدَ وَفَاةِ أَبِيهَا خَمْسَةً وَ تِسْعِينَ يَوْماً، وَ قُبِضَتْ فِي جُمَادَى الْآخِرَةِ يَوْمَ الثَّلَاثَاءِ لِثَلَاثٍ خَلَوْنَ مِنْهُ، سَنَةَ إِحْدَى عَشْرَةَ مِنَ الْهِجْرَة
تنها موردی که تصریح شده به سوم جمادی الثانیه این روایت است
🔸2. مصباح (کفعمی)، ص 511
🔸3. اقبال الاعمال (سید بن طاوس)، ج2، ص623
🔸4. اعلام الوری (طبرسی)، ص152
🔸5. مصباح المتهجد (شیخ طوسی)،ج2، ص793
🔸6. عوالم، (محدث بحرانی) ج1 ص798
🔸7. المقاتل الطالبین (3ماه)
⚫️ نقل های هر دو تاریخ
🔸1. کشف الغمه، (علی بن عیسی اربلی) ج1، ص449
🔸2. تاج الموالید، (طبرسی) ج1، ص80
🔸3. بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج43 ؛ ص 9 و 215
#تاریخ
┏━━━•••━━━━━━━━━━┓
➥@m_faghihi
┗━━━━•••━━━━━━━━━┛
🔆فضایل حضرت زهرا سلام الله علیها:
جبرئيل، خادم حضرت فاطمه
✅ روايت شده كه رسول خدا(صلى الله عليه و آله و سلم ) فرمودند: اسرافيل بر جبرئيل تفاخر كرد و گفت : من از تو بهترم ! جبرئيل گفت : از چه جهت تو از من بهترى ؟ جواب داد: براى اين كه فرشتگان حامل عرش زير نظر من هستند و صاحب صورم و مقرب ترين فرشته خدايم ! جبرئيل گفت : من از تو بهترم ، زيرا من امين وحى خدا به سوى انبياء مى باشم و هر امتى را كه خداوند هلاك كرده ، به دست من بوده است .
🔰 خطاب آمد: ساكت باشيد! كه به عزت و جلال خودم ، افرادى را خلق كرده ام كه از شما بهترند. سپس حجابهاى قدرت برداشته شد، ديدند كه بر ساق عرش نوشته شده : لا اله الا الله ، محمد رسول الله ، على و فاطمة و الحسن والحسين خير خلق الله .يعنى : اين پنج نور مقدس ، بهترين خلق خدايند.
✳️ جبرئيل عرض كرد: خدايا، از تو مسئلت دارم كه مرا خدمتگزار اين انوار مقدسه قرار دهى . خواسته اش پذيرفته شد و او جزء اهل بيت و خادم ما گرديد.
جبرئيل هيچ وقت در خدمتگزارى اهل بيت عصمت و طهارت (عليه السلام) كوتاهى نكرد. گاهى از بهشت مائده آورد و گاه ناقه آورد و به اميرالمؤمنين (عليه السلام) نسيه فروخت ، گاهى به صورت دحيه كلبى سيب و به و انار براى حسنين (عليه السلام) آورد و گاه لباسهاى بهشتى ، گاهى براى فاطمه زهرا (سلام الله عليها) لباس آورد تا آن حضرت بپوشد و در عروسى يكى از همسايگان شركت كند و در بعضى جنگها به يارى رسول خدا(صلى الله عليه و آله و سلم ) و على مرتضى (عليه السلام) آمد. در جنگ احد براى اميرمؤمنان على (عليه السلام) ذوالفقار آورد و گفت : لا سيف الا ذوالفقار و لا فتى الا على .
و بنا به روايتى به رسول خدا(صلى الله عليه و آله و سلم ) عرضه داشت :
ناد عليا مظهر العجائب تجده عونا لك فى النوائب
كل هم و غم سينجلى بولايتك يا على ، يا على !
❇️ گاه به كمك فاطمه زهرا (سلام الله عليها) مى آمد و آسياب را مى گرداند و گاهى گهواره امام حسين (عليه السلام) را به حركت مى آورد؛
چنان كه در روايت ام ايمن آمده است :
روزى جبرئيل نازل شد، ديد فاطمه زهرا (سلام الله عليها) خوابيده و امام حسين (عليه السلام) در گهواره گريه مى كند، شروع كرد گهواره را جنباندن و ذكر خواب خواندن و تسلى دادن تا فاطمه زهرا (سلام الله عليها) از خواب بيدار شد. فاطمه (سلام الله عليها) صداى جبرئيل را شنيد، ولى او را نديد، رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) به آن حضرت فرمودند: او جبرئيل امين بود.
(1)هفتاد و دو داستان از شفاعت امام حسين (عليه السلام)، ص 40.
📚منبع:۳۶۰ داستان از فضايل مصائب و كرامات فاطمه زهرا (س)،عباس عزيزى
کانال رسمی استاد فقیهی
┏━━━•••━━━━━━━━━━┓
➥@m_faghihi
┗━━━━•••━━━━━━━━━┛
آخرین پیام در رابطه با بسیج.pdf
436.6K
📝 آخرین پیام امام، راجع به بسیج
✅ با تفکیک مطالب
#سرباز_نبرد_نرم ↙️
@snn313
کانال رسمی استاد فقیهی
┏━━━•••━━━━━━━━━━┓
➥@m_faghihi
┗━━━━•••━━━━━━━━━┛
پرسش:
در قرآن کریم چه آیاتی در شأن حضرت فاطمه(س) نازل شده است؟
پاسخ:
شخصیت والای حضرت فاطمه(س) نه تنها خود مبین و مفسر آیات قرآن است، و وجود او سندی زنده به عنوان پشتوانه عملی برای تایید مفاهیم آن کتاب آسمانی است، بلکه عملکرد و سیره نظری و عملی آن حضرت گاهی موجب نزول آیات قرآن نیز شده است. البته این آیات شریفه در شأن حضرت زهرا(س) به شکلهای تنزیل (ظهور ابتدایی الفاظ و تبادر معنای آن به ذهن)، تفسیر (روشن ساختن مفهوم آیات و مراد پروردگار)، تاویل (برگرداندن لفظ از معنای ظاهریاش به معنای محتمل) و تطبیق (حمل آیه بر مصداق آن) گفتنی است که دانشمندان و مفسران اسلامی به این امر معترفند که برخی از آیات قرآن کریم در شأن اهلبیت(ع) و مقام و موقعیت آنها نازل شده است، و دلالت آنها بر اهلبیت(ع) از باب تفسیر است، نه تطبیق، و حضرت زهرا(س) نیز یکی از آن پنج نور پاک است، که در اینجا به ذکر برخی از اهم این آیات شریفه میپردازیم:
1⃣ آیه مباهله:
در این آیه مباهله حضرت فاطمه(س) تنها مصداق نساء زنان همراه پیامبراکرم(ص) برای مباهله بود. (آلعمران-61)
2⃣ آیه تطهیر
در آیه تطهیر خداوند میخواهد پلیدی گناه را از اهلبیت(ع) دور فرماید و کاملا آن بزرگواران را پاکیزه کند. (احزاب- 33). این آیه شریفه در شأن امام علی(ع) حضرت فاطمه(س) و امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نازل شده است.
3⃣ نزول سوره الدهر (الانسان)
سوره هل اتی یا الانسان در شأن امام علی(ع) و فاطمه(س) نازل شده است. آیاتی که تطبیق آن با حضرت زهرا(س) میباشد، از موارد تاویل به شمار میرود.
4⃣ تفسیر آيه شریفه «مرجالبحرین یلتقیان»
در روایتی از امام صادق(ع) آمده است که هنگام نزول این آیه شریفه (رحمن- 19) خداوند فرمود: من خداوندم. دو دریا را فرستادم: علیابنابیطالب(ع) دریای علم، و حضرت فاطمه(س) دریای نبوت، و من خدایم که پیوند میان آن دو را برقرار کردم. (تفسیر علیابنابراهیم قمی، ج2، ص 344)
5⃣ حقیقت و باطن لیلهًْالقدر
با استناد به روایات در تفسیر آیه شریفه «حم والکتاب المبین، انا انزلناه فیلیله مبارکه» وجود مقدس حضرت فاطمه(س) حقیقت و باطن لیلهالقدر است، و معرفت آن حضرت همطراز درک شب قدر معرفی شده است. (انسان و قرآن، آیتالله حسنزاده آملی، ص 217) مانند این روایت که مردی نصرانی خدمت امام موسای کاظم(ع) شرفیاب شد و تفسیر باطن این آیات را جویا شد. «حم، سوگند به این کتاب روشنگر، که ما آن را در شبی پر برکت نازل کردیم، ما همواره انذاردهنده بودهایم! در آن شب هر امری براساس حکمت(الهی) تدبیر و جدا میگردد. (دخان 1 تا 4) امام در پاسخ فرمودند: «حم» محمد(ص) و «کتاب مبین» علی(ع) و «اللیله» فاطمه(س) است. (کافی، ج 2، ص 547)
آری شأن و مقام حضرت فاطمه(س) به حدی بالا است که پیامبراکرم(ص) میفرماید: فاطمه پارهتن من است. هر کس او را مسرور گرداند مرا مسرور کرده است، و هرکس مرا مسرورگرداند خدا را مسرور کرده است و هرکس او را اذیت کند مرا اذیت کرده است و هر کس مرا اذیت کند خدا را اذیت کرده است، و فاطمه(س) عزیزترین مردم در نزد من است. (امالی شیخ طوسی، ص24)
6⃣ مصداق سوره کوثر
کلمه کوثر از کثرت به معنای خیر و کثیر و فراوان است. و مراد از آن نسل مبارک پیامبر(ص) است که دشمنان کینهتوز او را ابتر میخواندند، و خداوند نسل کثیر و فراوانی را از طریق حضرت فاطمه(س) به آن حضرت عطا کرد. فخررازی در تفسیر کبیر خود میگوید: چه نسلی با برکتتر از نسل فاطمه(س) که مثل باقر و صادق و رضا(علیهمالسلام) از آن برخاسته است.
کانال رسمی استاد فقیهی
┏━━━•••━━━━━━━━━━┓
➥@m_faghihi
┗━━━━•••━━━━━━━━━┛
جمالی یونس مقاله سال 98-97.docx
42.8K
🔰 استخفاف به احکام دین در ظلم به فاطمه زهرا سلام الله علیها
✅ متن کتاب بیست حکم شرعی پایمال شده در ماجرای فدک
برگرفته از بیانات استاد سید محمد علی فقیهی 🎙
🖌 تدوین یونس جمالی
کانال رسمی استاد فقیهی
┏━━━•••━━━━━━━━━━┓
➥@m_faghihi
┗━━━━•••━━━━━━━━━┛