شعله ی طور
بسم الله الرحمن الرحیم
عرضی که خدمت بزرگواران داشتیم و داریم، رسید به قرآن کریم و به تعبیری ذکر لفظی، که ما در ساحت نفی خواطر و خیال چه باید بکنیم. رسیدیم به توجه به ذکر لفظی و علی الخصوص قرآن کریم، که برای ما اهمیت ویژه ای دارد. به نظر بنده در سطوح اولیه اگر کسی به این مطالب عمل کند، راههای بعدی ان شاء الله برایش باز خواهد شد، ولی خدای نکرده اگر عامل نباشیم و عمل نکنیم، در مفاهیم و شنیدهها دور می زنیم، مثل یك عمر که دچار این دور بیهوده بوده ایم.
✨مادامی که قدمهای عملی برداشته نشود، اتفاق خاصی نخواهد افتاد. برای بهره بردن و استفاده از قرآن کریم، خداوند می فرماید: أَفَلَا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا (محمد/ ۲۴)
قرآن کریم در این آیه فی نفسه حالتی را القاء می کند که چرا وارد تدبر قران نمی شوید؟ و چرا تلاشی که می کنید در سلوک الی الله، یا بندگی، به تدبر در قرآن منتهی نمی شود؟ "أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا" که این قلبها قفلهایی دارند، گوش و چشم قلب ها بسته می شود و نمی تواند استفاده ای که باید را بکند. سئوال این است که چه باید کرد تا قلب ها باز شود؟
✨عرض شد مادامی که قلب تو محل تمریج و شلوغی است، نمی توانی از قرآن بهره ببری. حال نقش ذکر لفظی چیست؟ توضیح داده شد که مصداق اتمّ ذکر، ارتباط با قرآن کریم است. اما به محض اینکه انسان می خواهد وارد فضای تدبر در قرآن بشود، و به جای توجه به کمیّت، به کیفیت توجه می کند، متوجه می شود که در قلبش با قفلهائی روبرو است. و در واقع خیال درگیر است. یا قلب شلوغ است. و آیه ای از سوره توبه قرائت کردم که: وَ أَمَّا الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ فَزَادَتْهُمْ رِجْسًا إِلَى رِجْسِهِمْ وَمَاتُوا وَهُمْ کَافِرُونَ(توبه/ ۱۲۵)
کسانی که قلبشان مرض و رجس و کثیفی دارد، رجس بر روی رجس می آید و در واقع نمی توانند به آن نفس مطمئنه و قلب آرام برسند. صحبت این است که نقش ذکر لفظی در این بحث چیست؟ بحث ما به طور خاص متوجه قرآن کریم است.
✨نظر بسیاری از اساتید این بوده است که باید قرائت قرآن کریم در بدو فضای سیر الی الله به عنوان ذکر لفظی، در مدار شاکله ی سالك قرار بگیرد و تزریق شود. اساتید در وهله ی اول برای ذکر لفظی، نمی گویند بروید فلان ذکر را به فلان عدد بگوئید. در مکتب ملّا حسین قلی همدانی که در زمانه ای اخیر، از چند شاخه به زمانه ما می رسد، آنچه کلیت قضیه است و به نظر می رسد نظر اساتید فعلی این است که در ابتدا علاوه بر رعایت کلیاتی مانند انجام واجبات و ترک محرمات، و توجه به رشته توحیدی و یاد مرگ به عنوان ذکرهای عملی، ذکر لفظی را قرائت قرآن قرار می دهند، اگر موفق بود و پیش رفت و حالاتش عوض شد، کم کم اذکار لفظی را هم توصیه می کنند که البته این برای فضای عمومی نیست. اما نکته ای که هست این است که افراد معمولا دنبال اذکار و اوراد هستند، در صورتی که باید از این پل، منزلگاه و جایگاه بگذریم که در واقع پل ارتباط ذکر لفظی با قرآن کریم هست تا بتوانیم وارد مراحل دیگر شویم.
اساتید در کتب خود، نسبت به ذکر لفظی که همان قرآن کریم است، توجه ویژه داشته اند، برای مثال در نامه ی مرحوم میرزا جواد آقای ملکی تبریزی به آقای کمپانی، نوشته که مرحوم ملا حسینقلی همدانی، دستور قرائت قرآن و هدیه ی آن به وجود مقدس نبی اکرم صلی الله علیه و آله می دادند. همچنین مرحوم آیت الله قاضی رحمت الله علیه در ابتدای ماه های حرام، یعنی رجب، شعبان و رمضان، نامه ای برای شاگردانشان نوشته اند با این عبارت که "قرائت قرآن اقل از یك جز نباشد"، البته در آن نامه دستورات ذکری دیگری نیز آمده برای آن سطح از شاگردان، که به نظر می رسد فضای قدیم نجف اشرف که این افراد در آن تنفس می کردند، فضائی بوده که خیال ها در آن آرام بوده، خواطر کم بوده، حاکمیت افکار شیطانی فوق العاده کمتر از الان بوده است، به دلیل کم بودن تهاجمات، البته آن زمان هم مشکلات و سختی هایی از قبیل، گرما، فقر، مریضی و... وجود داشته اما نکته این است که با وجود کمتر بودن خواطر در آن زمان، در آن سطح هم ایشان به عنوان اولین قدم می فرمایند "و قرائت قرآن اقل از یك جزء نباشد". بنده فعلا به کمیت کاری ندارم. مهم این است که ایشان در ذکر لفظی، توجه به قرآن کریم داشتند...
✨پس عنایت به قرآن کریم از زمان های دور، در سیره اولیاء به عنوان یکی از ارکان حرکت برای انقلاب شاکله و احیای نفس به سمت مقام ولایت و یا محکم کردن بنیان شخصیتی بر اساس ولایت، لحاظ می شده است.
♦️بحث کنترل خیال سال ۱۳۹۹
جلسه ی بیست و سوم (قرائت قرآن؛ شاهکار انقلاب شاکله)
@sholeye_toor
فایل کامل جلسات🔻
t.me/esfahani_archive
نظر بسیاری از اساتید این بوده است که باید قرائت قرآن کریم در بدو فضای سیر الی الله به عنوان ذکر لفظی، در مدار شاکله ی سالك قرار بگیرد و تزریق شود.
در مکتب ملّاحسین قلی همدانی و نظر اساتید فعلی این است که در ابتدا علاوه بر رعایت کلیاتی مانند انجام واجبات و ترک محرمات، و توجه به رشته توحیدی و یاد مرگ به عنوان ذکرهای عملی، ذکر لفظی را قرائت قرآن قرار می دهند، اگر موفق بود و پیش رفت و حالاتش عوض شد، کم کم اذکار لفظی را هم توصیه می کنند اما افراد معمولا دنبال اذکار و اوراد هستند، در صورتی که باید از این پل، منزلگاه و جایگاه بگذریم که در واقع پل ارتباط ذکر لفظی با قرآن کریم هست تا بتوانیم وارد مراحل دیگر شویم.
در سطوح اولیه اگر کسی به این مطالب عمل کند، راههای بعدی ان شاء الله برایش باز خواهد شد، ولی خدای نکرده اگر عامل نباشیم و عمل نکنیم، در مفاهیم و شنیدهها دور می زنیم، مثل یك عمر که دچار این دور بیهوده بوده ایم.
♦️بحث کنترل خیال سال ۱۳۹۹
جلسه ی بیست و سوم (قرائت قرآن؛ شاهکار انقلاب شاکله)
@sholeye_toor
فایل کامل جلسات🔻
t.me/esfahani_archive
اهل دل که زیادند اما مهم دلی است که اهل باشد و قابلیت حضور نزد آنان را در خود بیابد.
وقتی ما به التزامات اولیه و پی گیرانه ی شریعت پایبند نیستیم واقعا چرا از لابلای کتب عرفانی به این نتیجه میرسیم که مشکلمان فقط در دست کس خیالی ای است که نمیدانیم کیست و کجاست. پس چه می شود این همه خون دل خوردن اهل بیت علیهم السلام و اولیاء در توصیه به التزام و استقامت در قرائت قرآن روزانه ،مراقبه ی جدی به ترک گناه به هر شکل که هست و از مهم ترین آن ها رابطه ی میان زن و شوهر است که طرفین باید در کمال صمیمت و گذشت و بدون اصطکاک کشتی زندگی شان را به ساحل برسانند،زن توجه کند مرد با هویت مدیر بودن خلق شده است و در اموری که شرع دستور داده باید حرفش پذیرفته شود و مرد توجه داشته باشد که زن موجودی لطیف،شکننده و عاطفی است که از کوچکترین عملکردی بزرگترین رنج ها برایش خلق می شود.
🔻المکتوبات فی النجف الاشرف
@sholeye_toor
14.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️در زمان ظهور امام زمان (عج) ما از یاران حضرت هستیم یا خیر ؟
🔻بخش كوتاهي از عنوان ٢٥ طرح درس شناخت حيله هاي مدرن شيطان.
♦️اين طرح را كامل و البته حتما به ترتیب مشاهده کنید!
(با اینکه سالها پیش تولید شده است ان شاءالله خالی از لطف نیست)
🔻راه هاي مشاهده ي كامل،طرح درس حيله هاي مدرن شيطان(حتما بايد به ترتيب ديده شود)🔻
١-مشاهده ي كل فيلم ها در تلگرام🔻
https://t.me/modern_trick_download
٢-لينك دانلود و مشاهده ي كامل از آپارات🔻
www.aparat.com/modern_trick
المکتوبات فی النجف الاشرف
@sholeye_toor
وقتی ما ساحت انجام واجب و ترک محرم را منحصر در نماز و روزه تعریف کردیم آن هنگام که مشکلاتمان که ناشی از عملکرد و انتخاب های خودمان است،سر برآورد تازه به فکر استاد و اهل دل و اهل معنا می افتیم.
بیایید به جای خیال بافی،
التزام به ترک گناه،
نماز اول وقت،
دوام وضو،
قرائت قرآن مرتب روزانه(حداقل هفت صفحه در روز)،
نماز شب
و برای حوائج خاص الخاص تمسک به اهل بیت علیهم السلام و تکرار مکرر نماز جناب جعفر طیار را نصب العین قرار دهیم، که بسیاری از کسانی که عمری دنبال کسی بودند تا مشکلاتشان را حل کند با این دستورات به نتیجه رسیده اند و اگر لازم بوده باشد به محضر اولیاء هم حاضر شده و از همه مهم تر با امام عصر روحی له الفداء ارتباط گرفته اند و حضرت حتی برای تربیت معنوی، آنان را به کسی از اولیاء خویش حواله داده اند،نمی شود تا ما زندگینامه ی چند بزرگوار را خواندیم سینه سپر کنیم و ژست سیر در ملکوت بگیریم و منتظر باشیم از کرّوبیان جملگی خادم ما باشند ،گذشتگان قائل بوده اند که برای سلوک لازم است هر سه روز یکبار قرآن کریم ختم شود ما کجا و این ملاکات کجا...
🔻المکتوبات فی النجف الاشرف
@sholeye_toor
شعله ی طور
✨تاکید زیاد ما بر قرآن کریم به دلیل این است که قرآن بنا بر قول خودش در میان ما مهجور است، ما آن را نمی شناسیم و بهره نمیبریم. آیات و روایاتی قرائت شد که حاکی از این بود که قلب، زنگ می زند، رین می بندد. باید چه کار کرد تا این زنگارها از بین برود؟ برای قدم اول، روش هائی عرض شد مانند توجه به واجب و حرام و یاد مرگ و صلاه مودع و... البته این دستورات باید مثل یك منظومه باشد، اگر می بینیم نتیجه نمی گیریم، به این دلیل است که معمولا یکی از فاکتورها را حذف می کنیم. حالا سعی می کنیم خواص قرآن کریم و اهمیت آن را از لا به لای روایات و آیات نورانی و بی نظیر و بی کرانه نشان دهیم. ممکن است این آیات و روایات را قبلا شنیده باشیم، اما باید به قدری تکرار و شنیده شوند، تا قرآن کریم کتاب زندگی ما بشود و ارتباط با آن مثل ارتباط با نزدیکان و کسانی که دوستشان داریم، گردد.
برای قلب و نفس و ماهیت انسانی که به آن "من" گفته می شود، در ارتباط با قرآن چه اتفاقی میافتد؟
✨آیه ۸۲ سوره اسراء: وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ وَلَا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَارًا؛
ننزل به کار برده یعنی دائما در حال نازل کردن هستیم، پائین می کشیم از قرآن شفاء و رحمت را. مشکل ما اگر رجس، عدم آرامش، یا تشتت است، می فرماید قرآن کریم شفاء و رحمت است. اما کسیکه در ظلمت فرو رفته باشد، جز خسارت چیزی برای او ندارد. این آیه نشان میدهد که وقتی وارد قرآن شدیم، نباید با خودمان ظلم بیاوریم، نه ظلم به این معنا که اگر شرک خفی داشته باشیم، قرآن روی ما تاثیر نمی گذارد، بلکه منظور این است که باید به شرایط دیگری هم که علما فرموده اند عمل کنیم، تا بتوانیم از قرآن بهره ببریم. پس تنها با عمل به شرایط ذکر شده، می توانیم به درون قرآن راه پیدا کنیم. قرآن کریم چون سخن خدای تبارک و تعالی است مرز تعالی و رشد می باشد.
✨بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَ نِ الرَّحِیمِ الر.کِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَیْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ. (ابراهیم/ ۱)؛
می فرماید قرآن کتابی است که نازل کردیم بر تو ای پیامبر تا مردم را از ظلمات به سوی نور ببری. در سوره بقره می فرماید:
اللَّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَالَّذِینَ کَفَرُوا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ
یکی از معانی عام و کلی ظلمت، خلاءهای روحی و شخصیتی است. یکی از معانی دقیق تر آن این است که شئی را در جایگاهی که حق آن نیست قرار دهید. در وجود ما این شاکله ای که کج و معوج و بهم ریخته است، و بسیاری از مشکلات ما ناشی از آن است، در واقع ظلمی است که ما به خودمان کرده ایم که چنین شکلی برای خودمان خلق کرده ایم، که خودمان از خودمان فرار می کنیم و به سمت فضای مجازی می رویم، فضائی که خودمان را فراموش کنیم. این حالت، حالت تنزل یافته اش این است که من از شاکله خود فرار می کنم و از چیزی که خودم ساخته ام فرار می کنم، این نتیجه ظلمهایی است که در حق خودم انجام دادم. می فرماید این ظلمها و عدم استیفای حق به اینکه در جایگاه درست قرار بگیرد را_که تو انجام ندادی_ اما ما با این قرآن چیزی آوردیم که مردم را "لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ". تعبیر دقیقی است، نمی گوید این قرآن خودش قرار است که مردم را از ظلمات به سمت نور ببرد، بلکه می فرماید: "کِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَیْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ"، توی پیامبر مردم را بوسیله این کتاب از ظلمات بیرون ببری، کتابی که صورت مکتوب ولایت است. پس ولی الله باید کنار این کتاب باشد، تا به سمت نور ببرد. جالب تر این جاست "لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ" با اجازه خدای تبارک و تعالی این کار صورت می گیرد. این معجزه است. معجزه بودن قرآن چیست؟ فقط تحدی آیات و سور نیست. خاصیت این کتاب این است که، به دست ولی الله و با توجه به مقام ولایت، و با ید الله که فوق همه دست ها است، می تواند بوسیله این کتاب مردم را از ظلمات بکند و به سمت نور ببرد. جالب تر اینکه به کجا ببرد؟ "بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ" با این قرآن قرار است باز به امیرالمؤمنین علیه السلام برسید! نور یعنی امیرالمؤمنین، که فرمود: انا الکتاب مسطور، انا الکتاب الذی الریب فیه. می فرماید با این کتاب قرار است به سوی صراط عزیز حمید، برویم.
♦️بحث کنترل خیال سال ۱۳۹۹
جلسه ی بیست و سوم (قرائت قرآن؛ شاهکار انقلاب شاکله)
@sholeye_toor
فایل کامل جلسات🔻
t.me/esfahani_archive
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ الر.کِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَیْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ. (ابراهیم/ ۱)؛
می فرماید قرآن کتابی است که نازل کردیم بر تو ای پیامبر تا مردم را از ظلمات به سوی نور ببری.
یکی از معانی عام و کلی ظلمت، خلاءهای روحی و شخصیتی است. یکی از معانی دقیق تر آن این است که شئی را در جایگاهی که حق آن نیست قرار دهید. در وجود ما این شاکله ای که کج و معوج و بهم ریخته است، و بسیاری از مشکلات ما ناشی از آن است، در واقع ظلمی است که ما به خودمان کرده ایم که چنین شکلی برای خودمان خلق کرده ایم، که خودمان از خودمان فرار می کنیم و به دنبال فضائی هستیم که خودمان را فراموش کنیم. یعنی من از شاکله خود و از چیزی که خودم ساخته ام فرار می کنم، این نتیجه ظلمهایی است که در حق خودم انجام دادم. می فرماید این ظلمها و عدم استیفای حق به اینکه در جایگاه درست قرار بگیرد را_که تو انجام ندادی_ ما با این قرآن چیزی آوردیم که مردم را "لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ".
نمی گوید این قرآن خودش قرار است که مردم را از ظلمات به سمت نور ببرد، بلکه می فرماید: توی پیامبر مردم را بوسیله این کتاب از ظلمات بیرون ببری، کتابی که صورت مکتوب ولایت است. پس ولی الله باید کنار این کتاب باشد، تا به سمت نور ببرد...
♦️بحث کنترل خیال سال ۱۳۹۹
جلسه ی بیست و سوم (قرائت قرآن؛ شاهکار انقلاب شاکله)
@sholeye_toor
فایل کامل جلسات🔻
t.me/esfahani_archive
شعله ی طور
✨آیه ۴۵، سوره اسراء: "وَ إِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ جَعَلْنَا بَیْنَكَ وَ بَیْنَ الَّذِینَ لَا یُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ حِجَابًا مَسْتُورًا"
به پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید: تو ای پیامبر وقتی قرآن را قرائت میکنی، ما بین تو و کسانی که ایمان به آخرت ندارند، حجاب مسطور ایجاد می کنیم، حجابی که پوشیده شده است.
طرح حیله های مدرن، قسمتهای اول و دوم وساوس شیاطین، انسی و جنی، آیات بررسی شده است که می فرماید: "وَ إِنَّ الشَّیَاطِینَ لَیُوحُونَ إِلَى أَوْلِیَائِهِمْ لِیُجَادِلُوکُمْ(انعام/ ۱۲۱) شیاطین به اولیاء جنی و انسی خود وحی می کنند، که بین شما دعوا و کدورت بیندازند، شما را وسوسه می کنند، وسواس خناس داریم. در واقع بخش قابل توجهی از مشکلات ما به وساوس خارجی مربوط می شود. نه اینکه منظور این باشد که به سحر و جادو و... اعتنا کنید، این موضوعی است که باید در جای خود به آن پرداخت، ولی خیلی از مشکلات ما، مشکلات شاکله و بنیان است. اگر نماز، توجهات و استغفار ما درست شود، کار حل می شود. خیلی از مشکلات ازدواج، رزق و فرزند و ... که مربوط به امور ماورائی انسان می باشد، حل می شود و مشکلاتی که خیلی ها تصور می کنند کسی برایشان سحر کرده است. اثرگذاری سحر هم مکانیزم خاصی دارد، اینطور نیست که هر کسی دعایی، وردی نوشت موثر خواهد شد! خیر، نفوس به قدری می توانند قوی شوند که چیزی به آنها اثر نمی کند. شاهد این ماجرا همین آیه ۴۵ اسراء می باشد.
✨پس بخشی از مشکلات که مایه ی شلوغی می شوند، مثلا میخواهم عبادت کنم، یك مرتبه فکری به ذهنم میآید، برخاسته از شاکله است و بخشی از ایحاء بیرونی شیاطین به ماست.
می فرماید: "وَ إِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ جَعَلْنَا بَیْنَكَ وَبَیْنَ الَّذِینَ لَا یُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ حِجَابًا مَسْتُورًا" وقتی شما قرآن را بخوانید، ما بین توی پیامبر و کسی که قرآن می خواند و کسانی که ایمان به آخرت ندارند، ممکن است به زبان بگویند ایمان دارند ولی حقیقتا و باطنا ایمان ندارد، و وسواس وارد زندگی می کنند، مشکلات ایجاد می کنند، ما دور تو حصاری قرار میدهیم که وسواس آنان در تو اثر نکند. ذیل این آیه در تفسیر قمی صفحه ۲۰ آمده:
✨حِجاباً مَسْتُوراً یَعْنِی یَحْجُبُ اللَّهُ عَنْكَ الشَّیَاطِینَ؛ یعنی خداوند تبارک و تعالی شیاطین را از تو محجوب می کند، اجازه نمیدهد شیاطین به شما دسترسی پیدا کنند. در مورد حَمَلِه ی قرآن در جلسات آینده توضیح خواهم داد که چه کسانی هستند، کسانی که قرآن را می نویسند و همراه خود دارند؟ کسانی که آن را حفظ می کنند؟ و یا کسانی که به آن عمل می کنند؟ نکته این است که کسی که قاری قرآن هست، و ارتباط با قرآن کریم دارد، حجاب بین او و شیاطین قرار می گیرد و شیاطین نمی توانند به او نزدیك شوند، عالم قانونمند است. و بر عکس کسی که گناه می کند، منافذ ورود شیاطین را به روی خودش باز می کند، گناه یعنی لبیك به شیطان، تبعات آن با خود فرد است. خدا سیستم را اینطور چیده است. اگر کسی به شیطان نه گفت خدا او را به بالا می برد، و اگر بله گفت دیگر با خودش است و دچار ولایت شیطان می شود. یعنی شیطان سرپرست او می شود و به بدبختی کشیده می شود. "وَ الَّذِینَ کَفَرُوا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ" ولی آنها طاغوت می شود. "یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ" از نور به ظلمت پرت می شوند، ظلمت هم که انتها و پایان ندارد. چند روایت هم بیان می کنم.
✨قالَ رسولُ اللّه ِ صلى الله علیه و آله: همچنان که آهن اگر آب به آن رسد زنگ مى زند، این دلها نیز زنگار مى بندد، عرض شد: صیقل دادن آنها به چیست؟ فرمود: بسیار به یاد مرگ بودن و تلاوت قرآن. (کنز العمّال: ۴۲۱۳۰ )
اینها قدم های اولیه برای نزدیك شدن به تدبر در قرآن کریم است. قرآن می فرمود:" أَفَلَا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا"؛ چرا وارد دبر و باطن قرآن نمیشوند؟ چون قلبهایشان قفل خورده، دچار زنگار و رجس شده است. حضرت طبق نقل می فرمایند با تلاوت قرآن قلب جلاء پیدا می کند. باید بتوانیم در این بحث نفوس را مجاب کنیم که قرآن خواندن واجب و لازم است. برای بیکارها نیست! شهدای ما در خط مقدم جبهه، در شبهای تاریك، در بحبوحه ی جنگ، اهل قرآن خواندن بودند، منهای نماز شبشان، چقدر اهل تلاوت قرآن بودند، می گفتند ما برای خدا و اسلام می رویم، و خودشان بهره می بردند. علما، و اشخاصی که خیلی موثر بودند، همه اهل تلاوت قرآن بودند، اهل ارتباط با قران بودند.
♦️بحث کنترل خیال سال ۱۳۹۹
جلسه ی بیست و سوم (قرائت قرآن؛ شاهکار انقلاب شاکله)
@sholeye_toor
فایل کامل جلسات🔻
t.me/esfahani_archive
بخشی از مشکلات که مایه ی شلوغی ذهن و خواطر می شوند، مثلا میخواهم عبادت کنم، یك مرتبه فکری به ذهنم میآید و...، برخاسته از شاکله است و بخشی از ایحاء بیرونی شیاطین به ماست.
می فرماید: "وَ إِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ جَعَلْنَا بَیْنَكَ وَبَیْنَ الَّذِینَ لَا یُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ حِجَابًا مَسْتُورًا"(اسراء/ ۴۵) وقتی شما قرآن را بخوانید، ما بین توی پیامبر و کسی که قرآن می خواند و کسانی که ایمان به آخرت ندارند، ممکن است به زبان بگویند ایمان دارند ولی حقیقتا و باطنا ایمان ندارد، و وسواس وارد زندگی می کنند، مشکلات ایجاد می کنند،در برابر آنها، ما دور تو حصاری قرار میدهیم که وسواس آنان در تو اثر نکند.
♦️بحث کنترل خیال سال ۱۳۹۹
جلسه ی بیست و سوم (قرائت قرآن؛ شاهکار انقلاب شاکله)
@sholeye_toor
فایل کامل جلسات🔻
t.me/esfahani_archive
"وَ إِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ جَعَلْنَا بَیْنَكَ وَبَیْنَ الَّذِینَ لَا یُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ حِجَابًا مَسْتُورًا"(اسراء/ ۴۵)
ذیل این آیه، در تفسیر قمی آمده: "حِجاباً مَسْتُوراً یَعْنِی یَحْجُبُ اللَّهُ عَنْكَ الشَّیَاطِینَ"؛
یعنی خداوند تبارک و تعالی شیاطین را از تو محجوب می کند، اجازه نمیدهد شیاطین به شما دسترسی پیدا کنند.
پس کسی که قاری قرآن هست، و ارتباط با قرآن کریم دارد، حجابی بین او و شیاطین قرار می گیرد و شیاطین نمی توانند به او نزدیك شوند، عالم قانونمند است. و بر عکس کسی که گناه می کند، منافذ ورود شیاطین را به روی خودش باز می کند، گناه یعنی لبیك به شیطان، تبعات آن با خود فرد است. خدا سیستم را اینطور چیده است. اگر کسی به شیطان نه گفت خدا او را به بالا می برد، و اگر بله گفت دیگر با خودش است و دچار ولایت شیطان می شود. یعنی شیطان سرپرست او می شود و به بدبختی کشیده می شود. "وَ الَّذِینَ کَفَرُوا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ" ولی آنها طاغوت می شود. "یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ" از نور به ظلمت پرت می شوند، ظلمت هم که انتها و پایان ندارد.
♦️بحث کنترل خیال سال ۱۳۹۹
جلسه ی بیست و سوم (قرائت قرآن؛ شاهکار انقلاب شاکله)
@sholeye_toor
فایل کامل جلسات🔻
t.me/esfahani_archive