پادکست لافایت، «ما این جا هستیم»
دربارهی فرانسهی جدید یا مستعمرات فرانسه در آمریکای شمالی هست...
از کبک در کانادا تا جوار میسیسیپی و لوییزیانا، فلوریدا و ...
https://www.lafayettepodcast.com/1969630/13420220
#استعمار
#فرانسه
#آمریکایشمالی
#کانادا
✅دولت اسرائیل و استعمار جهانی✅
✅ تشکیل یک حکومت یهودی در سرزمینهای امپراتوری عثمانی با حمایت کشور انگلیس در آغاز قرن بیستم و در نزدیکی پایان جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۷م آغاز شد.
پس از مدتی با فراخوان و تسهیل سفر یهودیان از جای جای دنیا به فلسطین این فکر و ایده در پایان جنگ جهانی دوم تثبیت شد و انگلستان با قیمومیت بر فلسطین دولت ملی یهودیان را تاسیس کرد.
بانیان این دولت قومی با بلندپروازی رویای نیل تا فرات را در گسترش سرزمینی مد نظر داشتند اما مخالفتهای گستردهی کشورهای تازه تاسیس عربی همچون سوریه، مصر و عراق مانع بزرگی در راه تحقق این رویای صهیونیستی شد. سه جنگ اصلی میان دولت صهیونیستی با نیروهای ارتش کشورهای عربی رخ داد. جنگ تاسیس در سال ۱۹۴۸م، جنگ موسوم به شش روزه در سال ۱۹۶۷م و جنگ اکتبر یا رمضان در سال ۱۹۷۳م که هیچ کدام نتوانستند این دولت تسلیم نمایند. با تاسیس حزباله لبنان در سال ۱۹۸۲م به تدریج نیروی دفاعی لبنان توانست این دولت را از لبنان در سال ۲۰۰۰م خارج نماید.
✅ رژیم صهیونیستی اساسا به عنوان نمایندهی قابل اعتماد و شریک اصلی دولتهای استعماری غربی یعنی آمریکا، انگلستان و فرانسه نقشهای گستردهی استعماری برعهده خود دارد. جلوگیری از اتحاد جهان اسلام و تشکیل کشورهای بزرگ، مستقل و قوی در جهان اسلام شاید کارویژهی اصلی این رژیم در قلب جهان اسلام است.
بر این اساس و با این نگاه حمایت گسترده و بیدریغ غرب از صهیونیسم معنا پیدا میکند. کمکهای نظامی و مستشاری گسترده تنها بخشی از حمایت غرب از این رژیم در سرزمینهای اسلامی است. نفوذ صهیونیستم بر گلوگاههای مهم جهان یعنی فیلم و رسانه، بانکداری و امور مالی و مسائل نظامی نشاندهندهی همکاری راهبردی رژیم صهیونیستی اسرائیل با استعمار جهانی است.
#استعمار
#اسرائیل
#آمریکا
#رژیمصهیونیستی
باسمه تعالی
دشمنشناسی
✅یکی از سوالات بنیادینی که به شناخت صحنهی رویدادها و وقایع سیاسی و اجتماعی کمک می کند این سوال است که جریان مقابل ما چه گونه می اندیشد؟ او چه گونه ماجراها را تحلیل می کند؟ برای فهم ذهن و زبان مخالفان مطالعه آثار منتشر شده در قالب خاطرات یکی از بهترین راهکارهاست. به منظور فهم نگاه جریان غرب به انقلاب اسلامی ایران، کشورهای جهان اسلام و ماجرای فلسطین در این بخش به خاطرات یکی از مسئولان ارشد و رهبران سیاسی و امنیتی غرب یعنی الکساندر کنت دمارانش(۱۹۲۱ - ۱۹۹۵م ) میپردازیم. ✅
✅دمارانش در کتابی با نام جنگ جهانی چهارم به بخشهای مهمی از زندگی خود میپردازد. دمارانش افسر نظامی بود که به مدت ۱۱ سال از سال ۱۹۷۰ م تا ۱۹۸۱م رئیس سرویس جاسوسی خارجی فرانسه بود. او همچنین در این ایام مشاور مخصوص رئیسجمهور آمریکا رونالد ریگان نیز بود. جالب آن که تبار او نیز از خانوادههای شوالیههای اروپایی بود. پدر او نیز از افسران فرانسوی در جنگ جهانی دوم بوده است. بنا بر قاعده مرسوم سیاستمداران به منظور توجیه و آشنایی افکار عمومی و نخبگان سیاسی پس از دوران مسئولیت خود دست به انتشار آثاری این چنینی میزنند. بیشک تنها میتوان بخشی از نگاه و نظر جریان مقابل را در چنین خاطراتی دنبال کرد و توقع فهم کامل نقشه و طرح دشمن از این آثار امری عقلانی به نظر نمیرسد.✅
#استعمار
#فرانسه
#رژیمصهیونیستی
#آمریکا
دورنمای کتاب
✅دمارانش در این کتاب با اشاره به گذشتن از دوران جنگ سرد به عنوان جنگ جهانی سوم به توضیح دوران جدیدی با نام جاسوسی و دیپلماسی به عنوان جنگ جهانی چهارم میپردازد. نگاه او به جهان بر مبنای دوگانهی ساختگی تمدن و ضدتمدن است. او در این تقسیمبندی مخالفان نگاه استعماری و استکباری غرب را به ضدیت با تمدن بشری متهم میکند و آنها را تروریست مینامد. او در این کتاب با نگاهی امنیتی به فرهنگ و سیاست مینگرد و مسائل مهم دوران مدیریت امنیتی خود را مورد توجه قرار داده و روایت خود را از آن ارائه مینماید. در ادامه نگاه او به جهان اسلام و ایران به صورت خلاصه میآيد. با این که این کتاب در سال ۱۹۸۹م و پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی منتشر شده است اما او کار شوروی را تمام شده میدانسته است و کمتر از نصف کتاب به ماجراهای جنگ جهانی دوم و جنگ سرد و کمونیسم اختصاص یافته است. این امر نشاندهنده آن است که از دید سرویسهای امنیتی غربی تهدید آینده غرب از همان سالهای نخست انقلاب جریان اسلامگرا بوده است✅
تعریف جنگ جهانی چهارم از دید دمارانش
✅ رئیس اطلاعات خارجی فرانسه الکساندر کنت دمارانش با یک تصویرسازی تاریخی به نقل رفتار و ماجراهای حشاشین در استانبول پایتخت عثمانی میپردازد. او با شبیهسازی وقایع تاریخی دوران اسماعیله روش پرورش تروریسم مورد استفاده در جنگ جهانی چهارم را مانند همان دوران میداند. دمارانش همچنین پیروان فرقهی اسماعیلیه و حشاشین را امروزه در آسیای مرکزی، ایران و سوریه حاضر میداند و به صورت ضمنی این کشورها را به تروریسم متهم میکند.
او با توصیفی یکجانبه از امپراتوری عثمانی مینویسد:« انواع نبردهایی که در جنگ جهانی چهارم روی خواهد داد از سوی مللی ابداع میشود که ذهنیت خلیفه و امپراتوری « عثمانی» را به ارث بردهاند ما در جنگهای صلیبی جدید به شکل کارآمدی وارد خواهیم شد. «شمال» تقریبا در یک هزار سال پیش طی جنگهای صلیبی شکست خورد حال نباید و نميتوانیم در جنگی که پیش رو داریم ناکام شویم.» ( ص ۴۳)
#استعمار
#فرانسه
#رژیمصهیونیستی
#آمریکا
برنامههای امنیتی و سیاسی غربی
✅ الف. به منظور مقابله با شوروی در افغانستان او یک عملیات امنیتی با نام مُسکیتو پیشنهاد میدهد. عملیات مسکیتو یا پشهی مالاریا عنوان علمیاتی است که در آن به مانند پشهی مالاریا عملیات ایذایی را در دستور کار قرار میدهیم. «اگر چه پشه مالاریا نمیتواند خرس را بکشد اما میتواند آن قدر او را آزار دهد که دیگر نتواند بخوابد و چیزی بخورد و از آن همه وزوز گیج شود.»
گروهی از جوانان فرانسوی( قاعدتاً یگانی از سرویس امنیتی فرانسه منظور دمارانش بوده است که این گونه جلوه داده است) به منظور ترویج مسیحیت با انجیلهایی یه زبان روسی در میان سربازان ارتش سرخ روس فرستاده شوند، جعل روزنامهی ارتش شوروی با نام کراسنایا زوزدا (ستاره سرخ) با محتویات مخرب منتشر شود و شیوع مواد مخدر در میان افسران شوروی سه راهکاری است که دمارانش در گفتوگو با رونالد ریگان به او پیشنهاد میدهد.( ص ۱۴) ✅
✅ب. سیستم امنیتی فرانسه و شوروی به صورت موازی با پیروزی در جنگ جهانی دوم با در دست گرفتن مراکزی اسنادی و اطلاعاتی رو به شناسایی نیروهای زبده نظامی و امنیتی آلمان کردند و پس از شناسایی آنها با برنامهای منسجم به جذب و استخدام آنها به منظور اغراض خود پرداختند. از جملهای این افراد نیروهای سازندهی سامانههای موشکی آلمان بودند که پس از مدتی به آمریکا نقل مکان کردند و برنامهی فضانوردی آمریکاییها را به پیشرفت چشمگیری رساند. همچنین برخی دیگر از آنان به روسیه منتقل شدند و برنامهی اعزام اسپوتنیک یا اولین ماهواره را به سرانجام رساندند. (ص ۹۰و ۹۱)✅
#استعمار
#فرانسه
#آمریکا
#شوروی
#رژیمصهیونیستی
دلیل دشمنی و مقابله با اندیشه و اعتقادات اسلامی
✅ج. برنامهریزی برای ادارهی رهبران جهان عرب و کشورهای جهان اسلام.✅
دمارانش مینویسد:« من برای آمریکاییها اهدافم را توضیح داده بودم و گفته بودم که میخواهم صدام حسین را به جبههی غرب بکشانم و از تروریستهایی که پایگاهشان در کشور او است جدا سازم. بنا بر این به یک رفت و آمد با بغداد دست زدم و یک سری ملاقات با صدام ترتیب دادم.در یکی از دیدارها از من خواست تا به همراه او به یکی از استادیومهای بزرگ بغداد بروم... حتی وقتی ما روی صدام کار میکردیم و به او هواپیمای جنگی و مهمات میفروختیم به طور پیوسته تداوم ارسال ماشینهای نظامی به خصوص موشکهای اسکاد را که شاید تنهاترین و موثرترین سلاح علیه اسرائیل و نیروهای متحدش در طول جنگ خلیج فارس بود کنترل میکردیم. به علاوه با روابط نه چندان قوی دیپلماتیک، نظامی و اطلاعاتی با عراق ما توانستیم منطقا از وضعیت قابلیتهای نظامی عراق با خبر شویم. این نوع کار اطلاعاتی وقتی نیروهای نظامی عملیات « طوفان صحرا» (جنگ ائتلافی به رهبری آمریکا علیه صدام پس از اشغال کویت) عاقبت علیه آن چه ماشین جنگی شکستناپذیر عراق گفته میشد به پیروزیهای نائل آمد و از ارزش فوقالعادهای برخوردار شد. » (صص ۲۴۰ و ۲۴۱)
✅د. میزان اعتقاد مسلمانان معتقد در راه مبارزه با غرب. ✅
دمارانش مینویسد:« تسلیحات و مهمات غربی امتیاز اصلی صدام بودند که در برابر موج حملات نیروهای ایرانی میایستادند. طی آن جنگ من فرصتی یافتم و به ملاقات صدام حسین در کاخ ریاستجمهوری واقع در بغداد رفتم. او پرسید:« در مدتی که در کشور ما هستید دوست دارید چه چیزهایی را ببینید؟ آیا میخواهید جبهه را ببینید؟» من پاسخ دادم :« آقای رئیس جمهور به صراحت باید عرض کنم که من از این چیزها زیاد دیدهام» و اشاره من به دیدارهای مکرری بود که افراد نظامی ما از صحنههای نبرد جنگ با ایران داشتهاند. در ادامه گفتم:« ولی اگر اشکالی نداشته باشد یک مورد هست . در غرب در مورد ایرانیهایی که در اردوگاههای جنگی اسرا نگه میدارید صحبت میکنند.» صدام به سرعت رو به یکی از دستیاران خود کرد و فورا گفت:« کی میخواهید به آنجا بروید؟» من گفتم:« فردا صبح» و اتفاقا همین کار را هم کردم. یکی از مفسران خودمان را به همراه خود بردم. میدانستم که زرنگیهای آنها به درد میخورد. ولی آمادگی لازم را برای آن چه میدیدم نداشتم. در اردوگاههای جنگی افرادی را میدیدم که قاطعانه برای فدا کردن جان خود در راه اعتقاداتشان آمادگی داشتند . این منظره منادی جنگ جهانی چهارم بود که ما فقط درک نامشخصی از آن روی صفحه رادار داریم. ذهنیت مذهبی این افراد برای سوق دادن آنان به سوی انجام کارهایی که به طرز غیرقابل باوری سخت بودند به کار میرفته است.» ( صص ۲۴۴ و ۲۴۵)
طوفان صحرا: نام عملیات آزادسازی کویت از اشغال ارتش بعثی بود که ائتلافی به رهبری آمریکا آن را انجام داد. دمارانش به صراحت از برنامهی نفوذ امنیتی در ازای کمکهای نظامی به عراق پرده برداشته است.
#فرانسه
#استعمار
#آمریکا
#رژیمصهیونیستی
✅پیشبینی وقوع انقلاب اسلامی از دیدگاه سرویسهای غربی✅
ه. پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و وقایع آن در دوران مدیریت دمارانش بر سرویس اطلاعات خارجی فرانسه بوده است. جالب است که این شخصیت سیاسی معاصر با رجوع به تاریخ هزار سال گذشته ریشهی مشکلات کنونی را قدرت گرفتن صلاحالدین ایوبی در دوران جهاد خود عنوان میکند و برتری نظامی رزمندگان اسلام در نبرد علیه صدام بعثی را موجب اعتماد به نفس و ریشه گرفتن احساسات مذهبی در جهان اسلام از امپراتوری شوروی یعنی آسیای میانه و قفقاز گرفته تا ساحل مدیترانه عنوان میکند تا جایی که ایران امروز یه یکی از ابرقدرتهای واقعی « جنوب» تبدیل شده است که دارای ذخایر عظیم نفت و قلمرو وسیع و پرجمعیت است.
او در بحث درباره ایران با توصیف اهمیت ایران در قلب جهان اسلام و مرزهای شوروی به همکاری های خود و دستگاه اطلاعاتی فرانسه با رژیم شاه میپردازد و به صورت تلویحی شکست اطلاعاتی سامانههای امنیتی غرب در پیشبینی انقلاب ایران علیه رژیم وابسته به غرب یعنی رژیم پهلوی را آسیبشناسی و توجیه میکند.
او خود را مخالف ورود و اقامت امام خمینی در نوفللوشاتو عنوان میکند و تصمیم ژیستکاردستن رئیس جمهور فرانسه را اشتباه میداند. او مینویسد:« فرانسه با اجازه دادن به آیتالله و اطرافیان وی برای فعالیت در نوفللوشاتو در حومه پاریس ندانسته نقش مهمی در بازگشت پیروزمندانه و ناگهانی ( امام) خمینی به تهران ایفا کرد. وظیفه نظارت بر اطرافیان آیتالله به وزارت کشور فرانسه واگذار شد که این کار را در اولویت چندم قرار داده بود . ولی برای ما در درجه اول بود.» اوج دفاع از حضور امام در فرانسه را باید در دیدار دمارانش با شاه دریافت.
او شنیده بود که شخص شاه مخالف اخراج امام از فرانسه بوده است. او به شاه میگوید:« اعلیحضرت شاید شما قربانی یکی از اطرافیان خود شدهاید ؟ یا شاید یکی از آنها شما را گمراه کرده است.؟ یا سفیرتان در فرانسه شما را به چنین وضعی دچار کرده است؟» او جواب داد:« به هیچوجه این کار براساس دستورات خود من بوده است» من با چشمانی حیران خیره شدم و او ادامه داد:« اجازه دهید من دلایل خود را برایتان توضیح دهم. اگر شما آیتالله خمینی را در فرانسه نگه ندارید او به دمشق خواهد رفت. دمشق به ایران بسیار نزدیک است. من اطلاعاتی داشتهام که اگر او به دمشق نرود هدف بعدیاش طرابلس در لیبی است. این مورد بدتر است. چون روابط من با فرانسه خوب است من از شما تقاضا خواهم کرد که برای رئیس جمهور فرانسه روشن کنید که من روی دوستی او در سختترین شرابط حساب میکنم. و کلا ترجیح میدهم آیتالله خمینی نزد شما بماند جایی که از نزدیک تحت نظر است» او نظر شاه را در این باره به دلیل شناخت اندک از روند داخلی دمکراسیهای کشورهای شمالی اشتباه میداند. ( ص ۲۶۲ و ۲۶۳)
#استعمار
#غرب
#آمریکا
#فرانسه
#رژیمصهیونیستی
✅همکاریهای امنیتی برای مقابله با جریان اسلامی در کشورهای وابسته به غرب✅
به گفتهی دمارانش همکاری گستردهای با فهد ولی عهد عربستان سعودی در ماجرای تصرف حرم مکه توسط جهیمان العتیبی در سال ۱۹۷۹م صورت گرفت. نویسنده کتاب به صورت بسیار مبهم به ماجرا اشاره میکند . اما میدانیم که نیروهای فرانسوی بنا بر افشاگری اخیر و روایت الجزیره عربی با گازهای اشکآور بسیار به مسجدالحرام وارد شدند و توانستند نیروهای جهیمان را کشته و حرم را آزاد کنند. این اقدام با توجه به ممنوعیت ورود کفار و مشرکین به فضای حرم و حرمت خون مسلمان در حرم یک اقدام خلاف دینی توسط حکومت سعودی محسوب میشود. (ص ۳۰۴)
او همچنین در همان روزگار با ولیعهد سعودی فهد دیداری داشته است که درباره آن چنین مینویسد:« شاهزاده فهد به من گفت: میدانید ما همه پول دنیا را در اختیار داریم و همه نفت دنیا را و با نفت بشکهای سیوهشت دلار بیش از آن چه که نیاز داریم پول درمیآوریم. ولی به هیچ طریقی افراد یا سرباز کافی برای دفاع از سرزمین پهناور خود نداریم.» من چند ماه بعد در دیدار با او دوباره همین بحث مطرح شد و من اظهار کردم:« خوب والا حضرت ما هم روی این مساله زیاد فکر کردهایم و فقط یک راه حل ممکن برای معمای شما به نظرمان رسیده است. انگلستان دقیقا در حال حاضر در جریان منحل کردن چندین گردان «گورخا» است . نیروهای گردان گورخا عالیترین مردان جنگجو در دنیا هستند . آنها از نظر فیزیکی بسیار مقاوم هستند و از اهالی کوهپایههای هیمالیا هستند. و ضمن این سرسختی دیسیپلین و نظم انگلیسی را نیز کسب کردهاند و مرتب و منظم گشتهاند. آنها نفرات افسانهای هستند. من آنها را در آفریقا به هنگام اجرای عملیات و نیز در نبر کاسینو طی حمله متفقین به ایتالیا در جنگ جهانی دوم دیدهام. آنها متخصصان ضدتروریست نیستند اما مبارزینی مقاوم و عالی هستند. والا حضرت من اگر به جای شما بودم یک بریگاد از این مزدوران ارزانقیمت را استخدام میکردم اینها نه گرفتاری سیاسی به دبنال دارند و نه مشکلات مذهقبی و میتوان آنها را در وسط دریای سرخ مستقر ساخت و توسط تعداد کمی هلیکوپتر و قایقهای تندرو جابجایشان کرد.»
شاهزاده فهد به آرامی خندید و گفت:« این فکر خوبی است» بعد اما لحظهای مکث کرد و اخمهایش در هم رفت و گفت:« ولی کنت عزیز این غیرممکن است میدانید این مساله به آبروی اعراب برمیگردد و آنها از خود ما نیستند.» (ص ۲۰۷)
#استعمار
#فرانسه
#عربستان
#آمریکا
✅روابط حکومت پهلوی با رژیم صهیونیستی✅
دربارهی ارتباط ایران با دولت اسرائیل از سالهای تاسیس (۱۹۴۸م/ ۱۳۲۷ش) تا پیروزی انقلاب اسلامی ۱۹۷۹م/۱۳۵۷) پژوهشهای متعددی براساس منابع مختلف صورت گرفته است.
یکی از آثار خوب در این زمینه کتاب «ارتباط ناشناخته» است. کتاب «آمریکای کوچک» خلاصه و چکیدهای از این کتاب است.
در ادامه خلاصهای از این کتاب به صورت یک متن پیدیاف تقدیم خوانندگان کانال رسام میشود.