100. ejteha va taghlid.mp3
7.12M
💠 صوت درس خارج #فقه
#اجتهاد_و_تقلید
🔹 جلسه : 100
#ولایت_فقیه
#شأن_ولایت_سیاسی_
تاریخ تدریس: 30/10/1399
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
کاربردهای اجتماعی سیره حضرت فاطمه(س) برای زندگی امروز
به همت حسینیه مجازی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، گفتوگویی مجازی با موضوع «راه و رسم فاطمی» شب گذشته، ۲۷ دیماه، همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه(س) با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادیآملی، استاد حوزه و دانشگاه و رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء به صورت مجازی برگزار شد.
عاجز از شناخت جایگاه حضرت زهراییم!
حضرت فاطمه(س) از کمال برتر و بالاتری برخوردار است، نمیتوانیم درباره شخصیت او صحبت کنیم، تراز او تراز لیلةالقدر است، تراز او ترازی است که وقتی در محراب قرار میگیرد، برای ملائکه و عالم، روشنایی و فروغ به همراه دارد، تراز او تراز کسی است که رسول گرامی اسلام(ص) به احترام او از جای بر میخیزد و شکوه و عظمت او را تکریم و تعظیم میکند و میگوید: هر وقت مشتاق بهشت میشوم دخترم زهرا(س) را میبوسم و میبویم. تراز حضرت فاطمه(س)، تراز حضرت علیبن ابیطالب(ع) است که رسول گرامی اسلام(ص) در حق او فرموده است: «لَو لَمْ یُخْلَقْ عَلِیٌّ لَمْ یَکُنْ لِفاطِمَةَ کُفْوٌ»، اگر علی نبود احدی در روی زمین همتای زهرای مرضیه نبود. تراز زهرا(س) انسانی است که اُم الائمةِ النُجَباء، تراز فاطمه(س) تراز کسی است که حضرت بقیهاللهالاعظم(عج) دربارهاش میفرماید: در مادرم حضرت فاطمه(س)، اسوه و الگویی است که سعی میکنم از او بیاموزم. تراز حضرت زهرا(س) تراز انسانی که وقتی در محراب قرار میگیرد، از جانب جبرائیل امین سلام خدا را میشنود و زهرا(س) عرض میکند: «إنَّ الله هُوَ السَّلامُ وَ مِنْهُ السَّلامُ وَإلَیْهِ السَّلامُ».
news.esra.ir
کاربردهای اجتماعی سیره حضرت فاطمه(س) برای زندگی امروز
یکی از مهمترین جهاتی که در وجود حضرت فاطمه (س) واضح و درخشان بود، این بود که نگاه به دنیا باید چگونه باشد؟ تصور ما این است که زیست دنیایی، زیست حاکم است و انسانی که در دنیا زیست میکند، لزوماً با توجه به منافع مادی باید زندگی خود را در پیدایش این منافع مادی صرف کند. تردیدی هم نیست که زندگی باید آبرومندانه و با رفاه منطقی و معقول همراه باشد. زندگی سعادتمندانه در گروی تأمین آبروی انسان است، اما اینکه انسان تمام همت خود را در راه تأمین منافع مادی صرف کند و بخواهد به اینها برسد و در مسیر رضا و خشنودی الهی تلاشی نکند و به فکر ابدیت و جایگاه خود در آخرت نباشد و سعادت خود را در آن عالم جستجو نکند، در جهت مخالف سیره و زندگی ائمه(ع) است. حضرت فاطمه(س) حتی از سختی کار به پیامبر(ص) شکایت میکرد، اما اینکه رسول خدا(ص) جواب دختر خود را در برای تأمین منافع مادی بدهد، نمیپذیرفت؛ بنابراین یکی از مواردی که میتواند برای جامعه امروز درسآموز باشد این است که دین، برای زندگی انسان، آبرو و عزت را تأمین میکند، اما با علاقه و حب به دنیا و دنیاگرایی که مظاهر آن بیشمار است و اکنون شاهد آن در زندگیهای خود هستیم، مخالف است.
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
کاربردهای اجتماعی سیره حضرت فاطمه(س) برای زندگی امروز
حضرت زهرا(س) از این جهت که دختر پیامبر(ص) است برای خود جایگاه ویژهای قائل نشد، حتی در باب خدمت در منزل، پیامبر(ص) به او فرموده بود؛ یک روز خودت کارهای خانه را انجام بده و روز دیگر فضه و وقتی سلمان به منزل ایشان رفت و دید حضرت مشغول کار است، علت را پرسید و حضرت فاطمه(س) به سخن پیامبر(ص) اشاره کرد. این ویژگی که ایشان خود را انسان ویژه و استثنایی و در جایگاه رفیع قرار ندادهاند، میتواند برای ما الگو باشد.
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
کاربردهای اجتماعی سیره حضرت فاطمه(س) برای زندگی امروز
دیگر ویژگی در شخصیت حضرت زهرا(س) که میتواند برای ما الگو باشد در بحث تعلیم و تربیت است، حضرت فاطمه(س) برای زینبین و حسنین مربی بود و اکنون میبینیم که امروز جامعه ما از نبود این رابطه میان مادر و فرزند رنج میبرد. حضرت زهرا(س) از تعلیم و تربیت فرزندان غافل نبود و از علمی که از سوی حق تعالی در این زمینه آموخته بود به دیگران نیز میآموخت.
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
کاربردهای اجتماعی سیره حضرت فاطمه(س) برای زندگی امروز
جهت دیگری که میتواند الگوی جامعه ما از سیره حضرت زهرا(س) باشد، این است که ایشان نسبت به آحاد جامعه احساس مسئولیت میکردند و از حقی که برای جامعه بود را صیانت میکردند.
تعابیری وجود دارد از جمله آنکه «إِنَّ فَاطِمَةَ بَضْعَةٌ مِنِّی، مَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِی، وَ مَنْ غَاظَهَا فَقَدْ غَاظَنِی وَ مَنْ سَرَّهَا فَقَدْ سَرَّنِی». این تعابیر در زمان حیات حضرت پیامبر(ص) نشان از عظمت والای حضرت فاطمه(س) بود و آن قدر این دختر عزیز بود که همگان مرتبت وجودی او را حفظ میکردند اما هنگامه غصب خلافت و سیاست غصب فدک، حضرت زهرا(س) تنها راه آگاهی جامعه را آمدن خود به صحنه و پاسداری از حق امیرالمؤمنین میدانستند. این از شئون حضرت زهراست که حقگویی در مقابل استبداد و استکبار را ارجح دانست؛ این ویژگیها به یادگار مانده تا جامعه ما از این سیره درس بیاموزد. ایشان برای احیای احکام و حقوق الهی تلاش کرد و آنگونه است که پیامبر (ص) میفرمود احدی را در تراز حضرت زهرا(س) نمیتوان دید، به غیر از علیبنابیطالب که در مقام همسر ایشان بود.
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
لینک سامانه مجازی سلسله مباحث اخلاقی استاد حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی
👇👇👇👇
https://el.esra.ir/ch/darseaakhlaghostadm.javadi
🔸 پنج شنبه ۹۹/11/2- ساعت ۱۰ صبح
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
S asfar -0389.mp3
8.38M
💠 صوت درس #فلسفه
#الحکمة_المتعالیه_فی_الأسفار_العقلیة_الأربعة
🔹 جلسه : 389
#جلد_نهم
#فصل_بیست_و_هفتم
كما أنهم یعلمون أن اختلاف الصور الظاهرة فی الدنیا و الآخرة فی جمیع الموجودات لیس غیر تنوع التجلی فهو الظاهر... .
تاریخ تدریس: 01/11/1399
نشست های علمی کنگره سید مرتضی (ره)
شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۹
لینک شرکت:
https://webinar.razavi.ir/qom/
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
اطلاعیه:
درس استاد روز شنبه 4 دی ماه به جهت حضور و سخنرانی استاد در نشست علمی کنگره سید مرتضی (ره) برگزار نخواهد شد
نشست های علمی کنگره سید مرتضی (ره) روز شنبه با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی برگزار می گردد.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی املی در این نشست علمی با موضوع: « نسبت کلام و حکمت در اندیشه سید مرتضی (ره)» صحبت خواهند نمود .
علاقه مندان می توانند روز شنبه 4 بهمن ماه با مراجعه به لینک در این نشست علمی شرکت نمایند.
شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۹
ساعت ۱۰ تا ۱۲
https://webinar.razavi.ir/qom
همچنین از مدرسه مجازی:
https://el.esra.ir/ch/kongrh-seydmorteza