گمانه زنی گفتمانی انتخابات ۸ تیر
با فقدان رییس جمهوری شرایط تازه ای در کشور ایجاد شده که بی سابقه است. در یک زمان، هم رییس جمهوری نداریم هم رییس مجلس و ۵۰ روز فرصت قانونی تا روال امور اجرایی به حال طبیعی بازگردد.
در برخی کشورها با تمدید شرایط اضطراری زمان برگزاری انتخابات به تعویق می افتد اما تجارب ایران در مدیریت بحران در دهه های مختلف و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پس از ارتحال امام ره و شهادت و عزل دو رییس جمهور آنهم در وضعیت جنگی این زمینه را فراهم ساخته تا نسبت به برگزاری انتخابات در زمان قانونی تردیدی نباشد.
در این چارچوب، سپهر سیاسی کشور ترکیبی از شرایط متعارض است که عرصه را به نبرد گفتمان ها تبدیل کرده و آینده ۴ یا ۸ ساله کشور را به نتایج تحولات این روزها گره زده است.
در این چالش گفتمانی نهایتا دو عنصر مهم مشارکت و رقابت، نقش تعیین کننده خواهند داشت و با افزایش کمی و کیفی در آن سرنوشت کرسی ریاست جمهوری تعیین خواهد شد.
از یکسو پس از درگذشت شهادت گونه رییس دولت، عواطف ملی جریحه دار شده زمینه تجمیع گفتمانی حامیان رییس جمهوری فقید حول محور شهید جمهور فراهم گردیده است.
این گروه با احساس پیروزی در انتخابات مجلس پیش رو تجربه ای از کامیابی سیاسی و اقبال اجتماعی را هم در ذهن دارد که گرچه با مشارکت محدود ملی به دست آمده اما الگویی برای پیروزی مجدد فراهم ساخته است.
در مقابل، جریانات منتقد دولت که امید چندانی به کسب قدرت تا ۵ سال آینده و پس از پایان دوره دوم ریاست جمهوری نداشتند با کامبک ناخواسته روبرو و به مشارکت در انتخابات سرنوشت ساز آینده نزدیک، امیدوار شده اند در خالی که احساس سرخوردگی بیش از نیمی از جامعه و عدم تمایل به مشارکت در انتخابات، تغییر چندانی با ماهدعای گذشته نداشته است، رخدادی که سبد رای منتقدان دولت را همچنان نامطمئن نگه می دارد. بویژه اینکه زمان اندک تا روز انتخابات، فرصت زیادی برای تغییر گرایش جامعه ای که حتی با فقدان دلخراش رییس جمهورش، نشانی از تغییر در لایه های آن مشاهده نمی شود، باقی نمی گذارد.
با مرور ادبیات و کنش این گروه ها اجمالا می توان چهار گروه را در قالب چهار گفتمان، متمایز کرد که در عین تعهد به شعارهای بنیادین انقلاب اسلامی و اعلام وفاداری به ارزشهای نظام، روش و برنامه متفاوتی برای تحقق آنها دارند :
۱) ارزش گرایان
۲) نو ارزش گرایان
۳) عملگرایان جهادی
۴) اعتدال گرایان
در این میان نام های زیادی به عنوان نامزد احتمالی مطرح می شود که هریک در گفتمان متفاوتی امکان نقش آفرینی دارند که نقطه مشترک شان را می توان نامحبوب بودن هریک در نسبت با رییس جمهور فقید حتی در شرایط مشابه و پیش از دوران انتخابات دانست که رویداد ۸ تیر را به چالش جانشین رییسی تبدیل خواهد کرد.
بر این اساس طیف بندی نامزدهای هر گفتمان را می توان چنین تصور کرد :
۱) ارزشگرایان (سنتی) : با رویکرد و شعار تداوم خدمت در چارچوب ارزشها و با گزینه ای چون سعیدجلیلی
۲) نو ارزشگرایان : با رویکرد تداوم خدمت در بستری نو و کارآمد با گزینه هایی چون بذرپاش، زاکانی، فتاح، سعید محمد
۳) عملگرایان جهادی: با رویکرد گذر آرام از ارزشگرایی به کارآمدی و محوریت پیشرفت اقتصادی ملموس با گزینه هایی چون مخبر و قالیباف، دهقان
۴) اعتدال گرایان : بارویکرد گذر از رییسی و احیای نواعتدال گرایی عملگرایانه و شعار توسعه در چارچوب همکاری های بین المللی با گزینه هایی چون لاریجانی، جهانگیری، عارف، همتی، ظریف، طیب نیا
در کنار سه گفتمان اصلی و نامزدهایشان می توان گزینه های دیگری که جایگاه گفتمانی دقیقی در نسبت با موارد فوق ندارند نیز ذکر کرد :
احمدی نژاد
رضایی
ضرغامی
همچنین می توان از نامزدهای بالقوه ای چون علی باقری، بهادری جهرمی، متکی، خاندوزی، وحیدی، غلامرضا و... نیز نام برد که در اولویت های نخست این فهرست قرار ندارند اما نمی توان نادیده گرفت.
بی تردید صورت بندی حاضر در شرایطی که حتی ثبت نام نامزدها آغاز نشده و هیچ گروه سیاسی موضعگیری رسمی در این خصوص نداشته است ممکن است با واقعیت آتی تفاوت های داشته باشد که لازم است در زمان خود بازبینی و اصلاح گردد.
منبع: ♕
#انتخابات_شهید_جمهوری
『🇮🇷در ایتا همراه #مامردم باشید↯
『🆔@ma_mardom_pakdasht
17.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دلیلِ گریه نکردن رهبری بر سر پیکر شهدای خدمت به تفسیر حاج محمود کریمی
💢مراسم بزرگداشت شهدای خدمت در حسینیه امام خمینی
منبع: ♕
『🇮🇷در ایتا همراه #مامردم باشید↯
『🆔@ma_mardom_pakdasht
7.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨«مهمترین» برنامه ماههای آخر شهید رئیسی چه بود؟🚨
💠 طبق قرائن و شواهد فراوان،
برنامه ماههای آخر شهید رئیسی برای مردمی سازی دولت بوده است،
بدین معنا که مردم در برنامههای دولت مشارکت حداکثری داشته باشند.
رهبر معظم انقلاب نیز با مقیّد نمودن شعار سال به «مشارکت مردم»
بر اهتمام رئیس جمهور شهید و دولتمردانشان برای رسیدن به این مهم افزودند.
در این میان نکتهی قابل توجهی وجود دارد!
و آن نکته، اهمیت و جایگاه مهم «مساجد» در منظومه فکری شهید رئیسی برای عملیاتی سازی دولت مردمی میباشد.
تشکیل قرارگاه ملی مسجد در زمان دولت ایشان، ایجاد پیوست مسجدی برای ارگان و ادارات،تصمیم به برگزاری جلسات هیئت دولت در مسجد،برگزاری همایش بین المللی مسجد در مسجد جمکران،حمایت کم نظیر از فعالین مسجدی و اشارات متعدد به نقش و جایگاه مسجد در سخنرانی ها
از جمله قرائنی است که روشن میکند این شهید عزیز تا چه حد به دنبال احیای ظرفیت موجود در مساجد برای مشارکت مردم در برنامههای دولت بوده است.
این استراتژی ثمرات خود را حتی در کوتاه مدت نیز نشان داد و باعث برکات زیادی در این زمینه شد.
❌ بسیار امیدواریم دولتمردان در این مدت باقی مانده و همچنین منتخب جدید مردم برای کرسی ریاست جمهوری، راه درست شهید عزیزمان را ادامه داده و سعی در گسترش آن داشته باشند.
🎥(کلیپ بالا بخش کوتاهی از اشارات رئیس جمهور شهید، آیت الله رئیسی به موضوع مسجد محوری)
منبع: ♕
#مردمی_سازی
#شعار_سال
『🇮🇷در ایتا همراه #مامردم باشید↯
『🆔@ma_mardom_pakdasht
۳۴ روز تا انتخابات ریاست جمهوری
۵ روز تا شروع فرایند ثبت نام
منبع: ♕
#انتخابات_شهید_جمهوری
『🇮🇷در ایتا همراه #مامردم باشید↯
『🆔@ma_mardom_pakdasht
♦️قتل سه برادر بابلی در شلیک مرگبار بر سر زمین زراعتی
🔹مرد جوان که بعد از درگیری با چندتن از اهالی روستا آنها را مقابل چشم پلیس به قتل رسانده بود دستگیر شد.
🔹ظهر چهارشنبه دوم خرداد ماه امسال صدای شلیک گلوله و فریادهای بیامان چند مرد از نزدیکی یکی از زمینهای زراعی روستای تیلهنو از توابع شهرستان گلوگاه در نزدیکی بهشهر استان مازندران بلند شد. درست در همان لحظه اجساد سه برادر به نامهای محمدرضا، اسلام و علیاصغر که به ضرب گلوله کشته شده بودند روی زمین در خون غلتید. بعد از آن صدای گاز دادن یک موتورسیکلت و فرمان ایست پلیس به گوش رسید اما مرد جوانی که تحت تعقیب ماموران بود پا به فرار گذاشت و این موضوع در حالی بود که برادر او در هنگام شلیکهای مرگبار همراهش بود و توسط ماموران پلیس حاضر در صحنه درگیری دستگیر شد.
🔹مقتولین که سه برادر بودند صبح روز حادثه نیز با عامل جنایت و برادر او درگیر شده بودند. اما این درگیری فیصله پیدا نکرد و منجر به بازگشت متهم و برادرش به محل وقوع جنایت شده و در نهایت عامل قتلها با در دست داشتن اسلحه شکاری در حالی اقدام به تیراندازی مرگبار به سمت سه برادر کرد که آنها دقایقی قبل پلیس را خبر کرده و مامور انتظامی در حال تنظیم صورت جلسه شکایت برادران بود و جنایت مقابل چشمان مامور پلیس رخ داد.
🔹یکی از اهالی روستا که از همان ابتدای وقوع جنایت شاهد عینی ماجرا بود، جزئیات ماجرا را اینطور شرح داد: صبح روز حادثه سه برادر در زمین زراعی خود مشغول کار بودند که یکی از گوسفندان آنها به زمین زراعی متهم رفته و مقداری از محصولات زمین آنها را خورده بود. برای همین عامل قتلها با عصبانیت سراغ این سه برادر آمده و اعتراض کرده بود. همین باعث شد که بین آنها درگیری لفظی رخ داد و بعد با یکدیگر گلاویز شدند و کار به درگیری فیزیکی و کتککاری کشید.
🔹با ردیابیهای انجام شده سرانجام رد متهم در شهرستان فیروزکوه زده شده و این فرد بازداشت شد/هفت صبح
منبع: ♕
『🇮🇷در ایتا همراه #مامردم باشید↯
『🆔@ma_mardom_pakdasht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾️
🔺 تعبیر جالب مجری شبکه سلطنتطلب از حضور باشکوه مردم در تشییع شهید رئیسی؛ ایران مملکت سورپرایزهاست!
منبع: ♕ از ♕
『🇮🇷در ایتا همراه #مامردم باشید↯
『🆔@ma_mardom_pakdasht
8.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◍⃟♥️🕊❀✾••┈┈
اگر کار برای خدا شد برکت می کند
منبع: ♕ از ♕
『🇮🇷در ایتا همراه #مامردم باشید↯
『🆔@ma_mardom_pakdasht
💠 مسعود دهنمکی در پی شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی طی یادداشتی به ذکر ناگفتهای پرداخت که طی ۳ دهه گذشته هیچگاه بیان نکرده بود.
🔹«اردیبهشت۷۱ اولین دیدار بین من و آقای رئیسی در دادگاه انقلاب اتفاق افتاد. آن زمان ایشان در مقام ریاست دادگاه و من در مقام متهم بودم. بعد از گذراندن ۱۰ روز زندان انفرادی و مراحل بازجویی در زندان توحید که به جرم اعتراض به معضلات فرهنگی و کمکاریهای دولت وقت به دفترشان فراخوانده شدم. برخلاف تصورم با روی خوش به استقبالم آمد و بعد از تورق پرونده گفت: اگر جایمان عوض میشد و من آنطرف میز بودم، همین کارهای اعتراضی تو را میکردم.
یکبار هم وقتی مستند «فقر و فحشا» توقیف شد و پایم به دادگاه کشیده شد ایشان را در سازمان بازرسی کل کشور دیدم. فیلم را دیده بود. گفت: هنوز هم تو آنطرف میز هستی و من اینطرف و خوشحالم که بعد از ۱۰ سال هنوز کم نیاوردهای.
🔹آخرین دیدارمان پس از ریاست جمهوری ایشان بود. در ضیافت افطار کنار هم نشسته بودیم. هم قبل از افطار پشت تریبون و هم سر سفره که من را به کنارش فراخواند، کلی به مسائل موجود نقد کردم و ایشان هم مثل قبل صبورانه گوش داد و آخرش گفت: من نسبت به تو همان ارادت ۳۰ سال پیش را دارم. من هم گفتم: من هم دوستتان دارم و به شما رأی دادهام اما باز من اینطرف میز هستم و شما آنطرف و قبول دارید نقد منصفانه به دولت بهترین کمک به دولت شما است؟ گفت: قبول دارم.
🔹شاید میخواست بگوید من هم آنطرف میز بودم همین کار تو را میکردم.
خدا شهید خدمت ایران را با جدش محشور کند.»
منبع: ♕ از ♕
『🇮🇷در ایتا همراه #مامردم باشید↯
『🆔@ma_mardom_pakdasht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️یک توضیح خوب برای اینکه چرا آمریکا داره در غزه اسکله میسازه
منبع: ♕ از ♕
『🇮🇷در ایتا همراه #مامردم باشید↯
『🆔@ma_mardom_pakdasht
شهید رئیسی را بهتر بشناسیم.mp3
18.22M
👌حتما حتما مستمع باشید
🔺به نام خدا 🔺
👈اتفاق های سیاسی و انتخاباتی بعد از شهادت آیت الله رئیسی
و وظایف سنگین ما در مقابل آنها را
👈از زبان حجت الاسلام مهدوی ارفع بشنویم
هشتک ما کمتر از شهیدمان رئیسی عزیز برای ریاست جمهوری راضی نمی شویم
را در همه گروه ها راه اندازی کنیم
منبع: ♕ از ♕
『🇮🇷در ایتا همراه #مامردم باشید↯
『🆔@ma_mardom_pakdasht
10.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام عزیزان فرمایشات استاد امیری را حتما حتما حتما گوش کنید
دشمن صهیونیستی و منافقین در کمین هستند
لطفا بعد از رویت و گوش دادن انتشار دهید
منبع: ♕
『🇮🇷در ایتا همراه #مامردم باشید↯
『🆔@ma_mardom_pakdasht
♦️حضور محمود احمدی نژاد در مراسم بزرگداشت رئیس جمهور فقید و همراهانش در حسینیه امام خمینی
منبع: ♕
『🇮🇷در ایتا همراه #مامردم باشید↯
『🆔@ma_mardom_pakdasht