فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معما
🍔چه کسی همه غذاها را خورد؟
❤️ @maadar_khoob
💕💕
وقتي فرزندمون متولد ميشه ناف كودك بريده ميشه تا مادر و فرزند جدا از هم بتونن زنده بمونند.
ما هم بايد بند ناف رواني فرزندمون رو قبل از هشت تا دوازده سالگي ببريم. كودك در اين سن بايد به اين نتيجه برسه من بدون مادرم زنده ام و من بدون مادرم خوشم.
چسبندگي كودك به پدر و مادر نه تنها زندگي شما رو مختل ميكنه بلكه اين وابستگي و اعتياد باعث ناتواني فرزندتون در رابطه با ديگران در اينده میشه.
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
#معما 🍔چه کسی همه غذاها را خورد؟ ❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ #معما
🌮🍔پاسخ معمای چه کسی همه غذاها را خورد؟
❤️ @maadar_khoob
💕💕
از روحیات بچه ها خبردار باشیم
_کم نیاوردن کاغذ ،برای تمام اعضای خانواده و کشیدن اعضا
طوری که همه افراد در نقاشی جا بگیرند
یعنی: کودک بی دقت نیست و نا توانی در برنامه ریزی ندارد .
_بچه هایی که اعتماد به نفس پائینی دارند
نقاشی های کوچک و کم رنگ می کشند.
_پدر و مادرهایی که بچه را کتک می زنند
معمولا در نقاشی دست ندارند.
_گرفتن دست پدرو مادر در نقاشی ،نشانه خوبی است و بچه
معمولا خودش را در کنار فردی که بیشتر دوستش دارد می کشد.
_بچه های غمگین فقط از دو یا سه رنگ استفاده می کنند.اما بچه
های عادی از چهار یا پنج رنگ یا بیشتر استفاده می کنند.
❤️ @maadar_khoob
💕💕
والدين گاهي براي خلاصه كردن انضباط كودكان، قصور و بي انضباطي كودك را به "شيطان" يا مثلاً "پيشي" نسبت مي دهند!
اين نگرش به كودك مي آموزد تو مسئول رفتارت نيستي، پس كنترلي هم بر آن نداري، بلكه عنان رفتار تو دست شيطان و ... است.
بجاي اين جملات به فرزندمان زمان براي جبران بدهيم.
و تا زماني كه با چند كار خوب، آن رفتار يا حرف نا شايست را جبران نكرده از يكي از تفريحات مطلوب، محرومش كنيم.
با اين روش او ياد ميگيرد مسئول رفتار و گفتاري كه از او سر مي زند كسي نيست جز خودش، تا با اراده اي كه در اختيار دارد، بر كنترل اعمالش دقت بيشتري داشته باشد.
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
انسان با تفکر مثبت با داشته هایش زندگی می کند و داشته هایش در خدمت شدن هستند. انسان با تفکر منفی با
دومین علامت برای تشخیص اینکه زیر بنای ذهنی ما مثبت است یا منفی، این است که؛ انسان با تفکر مثبت، شاکر است و انسان با تفکر منفی، کافر است. شاکر کسی است که شکر می کند و سپاسگزار است یعنی داشته هایش را می بیند. کافر کسی است که می پوشاند. کفران یعنی پوشاندن. وقتی داشته هایمان را نمی بینیم و می پوشانیم و از آن ها لذت نمی بریم، کفران کرده ایم. وقتی داشته هایمان را نمی بینیم، هیچ وقت سپاسگزار نخواهیم بود.
یکی از ارزش هایی که در جامعه ی ما باید روی آن کار شود، سپاسگزاری است. بچه های ما اصلاً سپاسگزاری ندارند و بسیار طلبکار هستند و حتی زیاده طلبند. چون چیزهایی که دارند را نمی بینند و دائم می خواهند که دیده شوند.
سومین علامت، انسان با تفکر مثبت از وقایع تفسیر مثبت می کند و انسان با تفکر منفی از وقایع تفسیر منفی می کند. هر اتفاق بیرون از ما، صرفاً یک اتفاق است، مسئله از این جا شروع می شود که ما چه جوری به این اتفاق نگاه می کنیم. من دوسه ماه بعد از زلزله ی بم به آنجا رفتم که برای مربی ها کلاس خلاقیت بگذارم، هشتاد مربی زیر یک چادر، هوای گرم، خاک و ویرانه و همه عزیز از دست داده نشستند و همین طور به من نگاه می کردند؛ با خودم گفتم آخه الآن توی این موقعیت من چه خلاقیتی بگم، یکدفعه به نظرم رسید که بگم: ببینید شما الآن سه ماهه که دارید عزاداری می کنید و شیون می زنید، داغ دیدید، عزیز از دست دادید، همه ی دنیا غم شما را فهمیدند، حالا بیایید یک کار جدید کنیم و ببینیم که زلزله ی بم چه نعمت هایی برای شما داشت؟
اولش خیلی عصبانی شدند که زلزله چه نعمتی می تونه داشته باشه؟ گفتم عصبانی نشوید، فوقش یک ساعت با هم سروکله می زنیم و بعد میگیم که هیچ نعمتی نداره و میریم و خداحافظی می کنیم. باور می کنید؟ روی یک وایت بورد بزرگ که سازمان ملل اهدا کرده بود، تمام سطحش از مواهب و نعمت ها و رحمت های زلزله بم، مطلب پر شده بود و بعد از این جلسه بود که توانستم از فردایش کلاس خلاقیت بگذارم چون نگاه ها و باورهایشان عوض شد و دیگه به دید مصیبت نگاه نمی کردند.
#دیدن_یا_دیده_شدن {قسمت26}
[مباحث کودک متعادل]
❤️ @maadar_khoob
اگر مهربان و بامحبت باشی ذره ای ناراحتی تو باعث تنبیه کردن فرزندت از کار اشتباهش می شود چون همه ی وقت با اون مهربان و خنده رو بوده ای او طاقت نخندیدن تورا ندارد
اما اگر همیشه جیغ و داد کنی فرزندت به جیغ و داد تو عادت می کند و دیگر اخم تو هیچ تاثیری روی او نخواهد داشت ومجبور می شوی یک مرحله بالاتر بروی ودست به دامن کتک شوی تا نتیجه بگیری
اما اگر عادت به کتک پیدا کردی دیگر هیچ کاری نمی توانی بکنی تا کودکت را مطیع خودت کنی، پس بهترین کار برای ارتباط با فرزندت همان محبت است.
❤️ @maadar_khoob
کودکان را دوست بدارید، کودکان کار را بیشتر، چرا که از آنها کودکیشان را دزدیدهاند.
👤جوزف گوبلز
امروز 12 ژوئن (۲۲ خرداد) روز جهانی مبارزه با کار کودکان است.
"کودکان باید فقط در رویاهایشان کار کنند نه در دنیای واقعی"
در این روز نادیده نگیریمشان، حتی شده با یک لبخند.
دست های کودکان برای بازی کردن است نه کار کردن...
به اُمید اینکه روزی بیاید که هیچ کودکی مجبور به کار نباشد...
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تست_دقت واسه بچه ها
🍭چند آب نبات قرمز می بینید؟
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺کودک چینی آنقدر غرق در تلفن همراه خود است که اشتباها دست مرد دیگری جز پدرش را گرفته و از خیابان رد میشود!
❤️ @maadar_khoob
سلولهاي عصبي در سال اول زندگي كودك در حال توليد و شكل گيريست كه زير بناي تفكر در سالهاي بعد است.
در ماههاي اول رابطه كودك با دنياي بيرون با گريه ست. اگر نيازهاي كودك با نظم و يكدستي جواب داده نشود كودك به اين نتيجه ميرسد دنيا جاي نا امني است، در نتیجه هورمون استرس در بدن كودك ترشح مي شود و سيستم مغزي آسيب می بيند.
امنيت و پيوند عاطفي در سال اول زندگي كودك شكل مي گيرد. روابط كودك در آينده و نگرش كودك به دنيا در گرو رفتار مادر در يكسال اول با كودك است.
❤️ @maadar_khoob
💕💕
کودکان از سنین بسیار پایین و حتی قبل از یکسالگی متوجه احساسات والدین می شوند.
به همین دلیل وقتی می خواهید با رفتارتان پیام خاصی به کودک بدهید او در ابتدا بیشتر متوجه احساسات می شود نه آن پیامی که به او می دهید.
به عبارت دیگر وقتی از دست او عصبانی می شوید و با صدای بلند سر او فریاد می کشید او به جای درک پیام شما متوجه عصبانیت تان شده و سعی می کند با اصرار بر کارش به مقابله با عصبانیت و حال شما بپردازد پس به کار خود ادامه می دهد ، اما چنانچه با صدایی آرام اما قاطع با او صحبت کنید او متوجه پیام شما مبنی بر خودداری از عمل می شود.
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
دومین علامت برای تشخیص اینکه زیر بنای ذهنی ما مثبت است یا منفی، این است که؛ انسان با تفکر مثبت، شاکر
در طول زندگی خیلی اتفاق های ناگوار ممکن است برای ما بیفتد مثل از دست دادن یک عزیز، خب از لحاظ عاطفی خیلی آسیب می بینیم ولی صرفاً فقط یک اتفاق است، ما را آزرده کرد، اما حالا چگونه از این اتفاق برای رشد خودم استفاده کنم، با درک مسئول می توانیم هر اتفاقی که می افتد را به یک عامل رشد تبدیل کنیم و از خود بپرسیم که حالا این اتفاق چگونه می تواند تبدیل به یک عامل رشد برای من شود؟ این یک سوءال انسان با تفکر مثبت است.
خیلی سخت است، درد دارد، اما درد را می کشم و از آن عبور می کنم و آن را تبدیل به عامل رشد می کنم. انسان با تفکر مثبت، تفسیر مثبت از وقایع می کند به همین دلیل همیشه سپاسگزار است. انسان با تفکر منفی همیشه تفسیر منفی می کند، درک مقصر و مظلوم دارد یا طلبکار است یا بدهکار. چه قدر از خدا گله می کنیم؟ این هم خونه بود قسمت من کردی؟ همین طور راجع به همسر، بچه و غیره، همه شانس دارن ما هم داریم!!! همیشه شاکی هستیم چون در تفکر منفی گیر کرده ایم.
یک مثال در مورد تفکر مثبت میزنم: مثلاً یکباره همسرمان خبر می دهد که منتقل شده است به چابهار، "خدارو شکر، شوهرم انتقالی گرفته چابهار تازه یکی از روستاهای چابهار، وای هوای گرم و ....خدایا شکرت این جا چه قدر مطلب برای کشف و یادگرفتن داره چه قدر جا برای رشد داره!
تفکر مثبت و منفی یکی از دستآوردهای روانشناسی مدرن است. اروپایی ها را دیده اید که مثلاً ده سال می روند صحراهای افریقا، خودشان بچه هایشان را درس می دهند و هروقت که می بینیمشان خیلی عالی و خوب هستند چون رشد می کنند. خانمی را سراغ دارم که سی سال است در جنگل های افریقا راجع به پروانه ها مطالعه می کند.
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت27}
[مباحث کودک متعادل]
❤️ @maadar_khoob
💕
واقعیت مسئله این است که کودک به نوعی مایل است که جدایی یا استقلال خودش را اعلام کند،
درست مانند کسی که خطی را میکشد و حریم خودش را مشخص می کند.
امید این است که پدر و مادر بدانند این کوشش کودک همان فریادی است که در وقت تولد برای جدایی از مادر داشته واین بار از نظر روانی مایل است که فاصله بگیرد.
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حنجره نوازی باباها با بچه هاشون😑😂
❤️ @maadar_khoob
من بهارم
من بهارم فصل باران
دوست دارم دانه ها را
سبز و خرم ، شاد و خندان
بازی پروانه ها را
دوست دارم آسمان را
آفتاب مهربان را
دوست دارم روی گل را
رنگ گل را بوی گل را
دوست دارم ماهیان را
توی چشمه، توی دریا
دوست دارم هر کجا را
باغ و بستان، کوه و صحرا
دوست دارم، دوست دارم
من بهارم، من بهارم
❤️ @maadar_khoob
💕💕
ابراز محبت به همسر کار ساده ایست. آنقدر ساده که حتی حیوانات هم آن را بلدند.
آن چیز که حیوانات بلد نیستند و تنها انسانها از پس آن بر می آیند کنترل خشم است.
کنترل خشم در خانواده روی دیگر سکه محبت است.
اگر همسر و (فرزندانتان) را دوست دارید هنگام عصبانیت یادتان باشد آدم ها بیش از محبت به «امنیت»نیاز دارند.
🍂ابراز خشم و پرخاشگری امنیت را نشانه گرفته است...
❤️ @maadar_khoob
▫️آیت الله حائری شیرازی(ره):
💠تربیت، «گرفتن» و «رهاکردن» دارد؛ یعنی باید «متربّی» را از آنکسیکه انسان را به راه خطا میبرود بگیری و به راه صحیح بیاوری و طبق یک برنامۀ زمانبندیشده رهایش کنی.
💠دورۀ «رهاکردن» بسیار ظریفتر و مهمتر از دورۀ «گرفتن» است. اینکه کسی را در مرحلۀ نخست تحتتأثیر خود قرار دهیم کار سادهای است. اما کسی را از تأثیر خود خارجکردن و او را روی پای خودش واداشتن کار دشواری است؛ یعنی چنان دستت را از اطراف او کنار ببری که راه خودش را ادامه بدهد و خرد نشود.
💠وقتی به کسی تعلیم دوچرخهسواری میدهید چه میکنید؟ او که وارد نیست؛ او را میگیرید، اما همینکه او دو تا پا زد، رهایش میکنید. همینکه توانست تعادلش را حفظ کند، دست از دوچرخه برمیدارید. گرفتنش آسان است؛ اما این گرفتن بهضرر اوست. اگر رهایش کنید که زمین بخورد به نفع دوچرخه سوار است. چرا؟ چون «سلامت در وابستگی»، برای انسان «هلاکت» است. درحالیکه زخمیشدن در حفظ تعادل، سعادت است.
💠رهبر جامعه هم، هنگام «گرفتن» و قبضهکردن جامعه، کار سادهای دارد؛ کار دشوار او در «رهاکردن» جامعه است. وابستهشدن جامعه به رهبرِ خودش ساده است. روی پای خود ایستادنِ جامعه، بهطوریکه خود بفهمد، خود بداند و خود درک کند، دشوار است. برای گذشتن از این مرحله، جامعه «زخمهایی» را باید تحمل کند و آسیبهایی را باید قبول کند تا بتواند روی پای خود بایستد، بفهمد و حرکت کند.
〰〰〰〰〰〰〰
❤️ @maadar_khoob
📝 موضوع بحث:
"ارتقاء روابط اجتماعی فرزندان"
🔰 گام دوم:
❓در گام دوم این سوال مطرح است که این ارتباطات چگونه ارتقاء پیدا میکند؟؟؟
⚪️ در هفت مورد بیان شد که ارتباطات اجتماعی با چه مهارتهایی حاصل میشود.
❇️ اکنون قصد داریم تا برخی از مهارتهای روابط اجتماعی دار باشند را برای شما ارائه دهیم:
4️⃣ به بچهها یاد بدهیم که مودب باشند.
☑️ بعضی از بچه ها را میبینیم وقتی که میخواهند با بزرگتر صحبت کنند به آنها میگویند: " تو"
❌ این غلط است یعنی به او یاد ندادهایم که چگونه باید با بزرگتر از خودش صحبت کند. و نمیداند که وقتی به بزگتر از خودت تو میگویی در اصل شخصیت خودت را در نگاه او پایین میآورد.
🌺 مثال)
🌻 پدری میگفت که پسرم به من میگوید: "عباس آقا" !!!
🔺اصلا این کار منع شده است. در روایات داریم که فرزندان نباید پدر و مادرشان را با اسم صدا بزنند.
5️⃣ توجه به وضعیت ظاهری؛
🔸بچه ها باید ساده باشند و به سمت تجمل گرایی نروند.
📍به ظاهر و پوشش بچهها اهمیت بدهیم و به آنها یاد بدهیم که به این نکته نسبت به خودشان توجه داشته باشند.
6️⃣ اصلاح رفتارهای معیوب؛
🔵 از همان ابتدا اگر میبینید که فرزندتان خصاصت یا ویژگی دیگری دارد، از همان ابتدا شروع کنید و نسبت به اصلاح کردنش اقدام کنید.
7️⃣ ارتباط کلامی را ارتقاء دهیم؛
♻️ در زمانهایی اجازه بدهیم که در جمع خانوادگی ما، بچهها حضور داشتهباشند و صحبت هم بکنند و ما هم به صحبتهایشان گوش کنیم،
همین عمل باعث تقویت این ارتباط میشود و کمک بزرگی را میتواند انجام بدهد.
⚠️ البته در این موارد باید توجه داشته باشیم که بچهها حس این را پیدا نکنند که دارند مورد بازخواست قرار میگیرند.
8️⃣ صحبت با دیگران را خوب شروع کند؛
🔹این هم بستگی به خودمان دارد.
🌸 مثال)
🌹 من میخواهم با فرزندم صحبت کنم اینگونه شروع می کنم:
"خب، محمد آقا میخواهم نکته ای را به شما بگویم...."
👆این نمونه یک شروع خوب است.
#نوشتار_تربیتی
#کودک_نوجوان
#روابط_اجتماعی
#ارتباط_اجتماعی
#ارتباط_گیری
#اجتماع
#جامعه
#دوست
#دوستی
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
در طول زندگی خیلی اتفاق های ناگوار ممکن است برای ما بیفتد مثل از دست دادن یک عزیز، خب از لحاظ عاطفی
انسان با تفکر مثبت همیشه در حال سپاسگزاری است، خدا روشکر خوردم زمین پایم شکست، عجب وقتی آدم پایش می شکند چه قدر تجربه کسب می کند، خدارو شکر یک حکمتی بود تا من رشد کنم.... خدا رو شکر که مادر شوهر یا مادرزن غرغرو دارم....... همه ی این ها تفسیر منفی یا تفسیر مثبت است.
یکی از حاضرین: این که میگیم شاید حکمتی هست آیا درست است؟
استاد: حتماً، هر اتفاقی که می افتد برای رشد ما است، در عالم کائنات هیچ ذره ای بدون حساب و کتاب نیست، همه چیز به ما داده شده که ما رشد کنیم، یا قبول می کنیم و آن بسته را برمی داریم و باز می کنیم یا رد می کنیم برود. ما این اجازه ی انتخاب را داریم. چه قدر اتفاق هایی در زندگی ما افتاده که سریع گفتیم نه نه اصلاً صحبتشو نکن.
حاضرین: پس هرچیزی که به ما گفتند چشم و گوش بسته قبولش کنیم؟ من نگفتم چشم و گوش بسته قبول کنید، گفتم هر اتفاقی که می افتد برای رشد ما است و چه طوری به آن نگاه می کنیم.
داریم میریم که سوار اتوبوس شویم، راه می افتد و می رود و من جا می مانم!! "اَه عرضه نداری، یه خورده فقط یه خورده می جنبیدی و ..." از خواب بلند می شویم می بینیم که باران می بارد اَه اَه بازم بارون، برف می بارد.....
تابستون میشه هوا گرم میشه ......
دائم در حال شکایت و تفسیر منفی هستیم چون این باورهای ما هستند و عادت کرده ایم فقط سیاهی ها را ببینیم و اصلاً فکر نمی کنیم که این اتفاق چه پیامدی برای من دارد و چه عاملی برای رشد من در این اتفاق به ظاهر کوچک هست. ما صبوری نداریم، تحمل نداریم. نسل شما نسل عجولی است و همین حالت را داریم به بچه هایمان منتقل می کنیم در صورتی که بچه ها خیلی صبور و اهل تأمل هستند. پس از اتفاقات تفسیر مثبت کنیم سیاهی ها قاب زندگی هستند. معمولاً وقتی می خواهیم یک تابلو را به دیوار بزنیم آن را قاب می کنیم و قاب ها معمولاً تیره هستند تا زیبایی داخل آن صدچندان شود. پس سیاهی ها ی زندگی قاب هستند اگر رنگ مشکی و سیاهی نباشد زیبایی و قشنگی زندگی از بین می رود. (ادامه دارد...)
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت28}
[مباحث کودک متعادل]
❤️ @maadar_khoob